Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy odtwarzacz BluRay

...darek...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Budżet około 4000 plz - chciałbym za to kupić możliwy najlepszy odtwarzacz BluRay (może być używka). Jestem miłośnikiem dobrego dźwięku a ostatnio (po zakupie plazmy pioneera) również obrazu. Zależy mi aby:

- bardzo dobrze odtwarzał / skalował płyty DVD - mam dużo koncertów w tym formacie i chciałbym wyciągnąć z nich co się da jeżeli chodzi o obraz a nie oglądać z niesmakiem

- charakteryzowałby się maksymalnie dobrym dźwiękiem - znów koncerty

- dobrze by było jakby mógł odtwarzać :divix (czasem coś wpadnie), DVD-Audio, Ale nie jest to warunek konieczny

Nie zależy mi na dekoderach bo i tak pewnie będzie to grało w stereo (z BATem Vk3i i VK-500 + Audio Physic Awanti I)

Nie zalezy mi również na dobrym odtwarzaniu CD - od tego będzie odtwarzacz

Mam różne typy:

Yamaha 2900 / Pioneer BDP LX71 / Pioneer BDP-LX08 / Denon DVD-2500 BT / może coś innego (nie znam)

Proszę o podpowiedź kóry model najlepiej spełni powyższe oczekiwania i jeżeli można prosić krótkie uzasadnienie w czym jest dobry.

Nie chciałbym również przepłacać za coś czego nie będe używał - więc jeżeli np pod względem jakości dźwięku lub obrazu niższe modele sa równie dobre - proszę o podpowiedź.

Z góry dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/47308-najlepszy-odtwarzacz-bluray/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja uzywam takiego,wlasnie z panelem full HD pioneera.jest dosonale.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja tam sobie baardzo chwalę panasa DMP-BD55, po wnikliwej analizie powyższego wątku wiadomo dlaczego :)

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

na te chwile chyba najlepszy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no widac ze znowu mamy tutaj czarodzieji nie majacych pojecia o temacie ale udzielajacych sie aktywnie:)

po pierwsze do autora ! te bd ktore wymieniles to panas bd30 w ladnej obudowie czyli buzdetowy chłam w ładnej oprawie z przesadzoną ceną

po drugie bluray to bluray nowy format i jakosc obrazu jest w kazdym bd taka sama :)

co innego do audio tutaj te ktore wymieniles to chłam !

teraz do pana powyzej na dzien dzisiejszy no i na samym starcie db lx71 nadawał sie na śmietnik

jedyny i narazie najlepszy player bd to Sony bd 5000es

koniec tematu czekamy na denon 3800 i lx91

Vitold_MAN

28 Lis 2008, 22:33

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 182 / 218 / 0 no widac ze znowu mamy tutaj czarodzieji nie majacych pojecia o temacie ale udzielajacych sie aktywnie:)

po pierwsze do autora ! te bd ktore wymieniles to panas bd30 w ladnej obudowie czyli buzdetowy chłam w ładnej oprawie z przesadzoną ceną

po drugie bluray to bluray nowy format i jakosc obrazu jest w kazdym bd taka sama :)

co innego do audio tutaj te ktore wymieniles to chłam !

teraz do pana powyzej na dzien dzisiejszy no i na samym starcie db lx71 nadawał sie na śmietnik

jedyny i narazie najlepszy player bd to Sony bd 5000es

koniec tematu czekamy na denon 3800 i lx91

szanowny Vitoldzie,a jakiego BR, Ty uzywasz?

po drugie,czy nie zauwazyles,ze zalozyciel tematu szuka BR do 4tys zl??

Tomek,

prześledź wątek o kolumnach do onkyo 805 i zobacz, kto go rozwalał metodą "na chłam". Tzn wszystko czego ja nie mam to chłam. Proponuję skupić się na wątku i nie wdawać się w te pyskówki, ich prowodyr tylko na to czeka.

pzdr

Gość ata77

(Konto usunięte)

Nie wiem czy modele ktore ci zaproponowano mieszcza sie w kanonie ale pojawilo sie BR2 z mozliwoscia odzytu kart sd, ogladaniem kilku sen na raz i usluga na zywo pobierania dodatkow od prodocentów. Jezeli te modele tego nie maja to chwile poczekaj bo za 3 m-ce bedziesz mial Vintage. Jezeli maja to zignoruj to co napisalem.

Ja mam pytanie czy skalowanie w Panasonicu DMP-BD35 lub 55,przy odtwrzaniu zwyklego dvd da lepszy obraz niz dvd denona 1730?I jeszcze pytanie odnosnie kabla HDMI, czy naprawde musi byc z najwyzszej polki?(odleglosc bedzie okolo 1,5m)

"po drugie bluray to bluray nowy format i jakosc obrazu jest w kazdym bd taka sama :)"

to ciekawe, obraz wszędzie ten sam, ale jednocześnie wg autora jeden bd to chłam a drugi jest super. Czym więc chłam różni się od nie-chłamu?

do piskle smoka: skalowanie w Panasonicu DMP-BD 55,przy odtwarzaniu zwykłego dvd da bardzo porównywalny, a nawet śmiem twierdzić taki sam obraz jak w denonie 1730 wg mnie ani lepszy ani gorszy.

W dobry (czytaj droższy) kabel HDMI WARTO!!! zainwestować, mówię z własnego doświadczenia, mam ten

Ukryta Zawartość

i obraz jest lepszej jakości niż gdy wcześniej podłączałem dużo tańszym!

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

To w takim razie mozecie mi cos innego polecic w kwocie do 350 euro,co b.dobrze odtwarzalo by obraz hd na plazmie Panasonica (50 cali,full hd),oraz lepiej by skalowalo obraz dvd niz panasonic DMP-BD55(skoro efekt taki sam jak na denonie 1730)

Dzięki Tomek 7776, przeczytałem z uwagę test, wygląda nieźle. A co możliwością odtwarzania płyt z USA? Czy ktoś jest w stanie modyfikować pioneera pod tym kątem?

Vitold_MAN

Po czym wnosisz iż LX91 będzie lepszy (pod względem obrazu i dzwięku)nie pytam z przekory tylko faktycznie chciałybm wiedzieć czym rożni się półka lx91/5000es/3800 od takiego naprzykład LX71

do pana wyzej jak juz wspomnialem w obrazie roznicy nie zobaczysz:) kazdy procek czy to uniphier czy sigma czy nec ma te same i tylko te same parametry to tak po prostej lini wytlumaczone natomiast

format blu ray walczy o fonie (dzwiek) i tu sie zaczynaja cyrki poniewaz narazie sony stworzylo cos co w miare ladnie gra po analogach jest w miare dobrze zasilane reszta sprzetu denon 2500 yamaha 2900 lx71 to sa klony udanego panasa bd50 ktory oparty jest na chipie uniphier i on potrafi dekodowac dts hd Master Audio:) jest tylko jedno ale sekcja zasilania w tychze playerach jest poprostu conajmniej denna :) i w 100% stwierdzam ze dzwiek w dobrym sprzecie i zwyklym dts bije te smieszne dts hd na takim panasie db 55 :)

inna sprawa kiedy player ten bedziesz wykorzystywal jako transport:)

jednak nie widze sensu kupowac dla samego transportu drogie lx71 jak on niczym sie nie rozni od panasa bd 55:) bebechy panasonica sa poprostu przeniesione do drogie pionka :) wnioski sam sobie wysnuj a tak ogolnie z takimi pytaniami to na forum hdtv centrum

bo na tym sa sami pseudofachowcy co o czyms slyszeli ale nie widzieli

Mam pytanie czym rozni sie Panasonic DMP-BD35 od DMP-BD55?Czy sa jakies szczegolne roznice?CZy warto doplacac,i czy jest jakas alternatywa w stosunku do tych modeli w/w.Z gory dziekuje za odpowiedzi

...darek..., 28 Lis 2008, 16:39

Odpowiedzi na takie pytania daje pismo AV.

Polecam lekturę AV nr 10/'08.

W tym n-rze redakcja podała 100 najlepszych ich zdaniem sprzętów AV.

Są tam też odtw. DVD i Blu Ray.

Jednym z najl. odtw. DVD uznali, że jest Denon DVD - 3930 ( SONY PlayStation 3 ((ok.1,5kzł).

Oraz w zakresie budżetowym ( < 1,3zł) "udany i atrakcyjny" -> Panasonic DMP-BD 30.

A ja myślę, że kupiłbym sobie SONY "350" ale jeszcze poczekam do przyszłego roku - ceny powinny spaść

piskle smoka, 1 Gru 2008, 12:16

Odpowiedź (str. 11 AV nr 10/'08):

DMP-BD55 (droższy (499 EURO) ma nowy PHL Reference Procesor Plus.

Tak jak i BD35 jest zg. z profilem 2.0 i ma wbudowane dekodery dźwięku HD oraz wyjścia 7.1.

Ukryta Zawartość

Odpowiedź Toshiby:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.