Skocz do zawartości
IGNORED

BEST-BAY ponad przecietne kolumny !!!!

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje kolumienek za okolo 2-2,5tys max!!

( i tu uwaga :prosze nie radzcie by wydac 500zł czy 1tys wiecej to bede maił lepsze bo to oczywiste chce i MUSZE zmiescic sie w tym przedziale)

Najlepiej wolnostojacych tylko uzywanych !!! i niekoniecznie musza to byc B&W raczej przychylił bym sie w strone cieplejszej i bogatej srednicy :) koniecznie bo ta ceche cenie sobie najbardziej przestrzenne!!

aha nielubie podbitego basu w zaden sposób rozmytego panoszacego sie po pokoju bez kontroli wole lekki niedostatek oraz niecierpie cofnietej srednicy!!

dziekuje za wasza pomoc i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/47345-best-bay-ponad-przecietne-kolumny/

Koniecznie posłchaj audio physic yara. Kilka dni temu do salonu audio przyszedł klijent z zestawem rotela i chcał kolumienki do 5 tys. Słuchalismy ponad 10 konstrukcji w cenie 2 - 5 tys i wybrał yare.

Gdybym ja miał ok 3 tys to bym kupił akustki r1 (były na allegro za 2900 ale chyba znalazły juz nowego nabywce).

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przeczytaj moją opinię. 200AL też ponoć niezłe. Zważywszy że ja kupiłem te kolumny jako powystawowe dla mnie to był naprawdę ponadprzeciętny best buy. Ale uważam, że w cenie katalogowej też świetny stosunek ceny do jakości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość czubsi

(Konto usunięte)

18 wpisów i chyba z dwa na temat ... takie mamy forum ... Co do tematu : Jamo d570 , d590 (te drugie znacznie większe ale i lepsze). Te kolumny są fabrycznie przygotoane do grania środkiem. Góra jest wyraźna a bas dmucha w ziemię. Jeśli ktoś uważa, że basu nie kontrolują to jest w błędzie. Są to głośnik grające konturowym i obszernym dźwiekiem. Wokale podane przed nos i szalenie sugestywne. Do głośnego grania w wersji fabrycznej raczej moim zdaniem się nie nadają bo są bardzo "śpiewne" i czasem tenże środek o którym wspominasz daje po uszach. Głośniki godne uwagi bo nowe cenili za 4-5 tys. a można je dostać w cenie 1500 - 1800 zł; (często z fajnymi modyfikacjami).

Tanim kosztem można te kolumny przenieść na zupełnie inny pułap grania a warto bo są świetnie skonstruowane (potrójne ścianki z mdf-u wygięte w owal) Są poza tym atrakcyjne wzorniczo.

Zwrotnica jest podłej jakości ale daje duże możliwości "ustawiania" pasma bez nadmiernej wiedzy !

Dziś nie widzę dla nich konkurencji w cenie 4-5 tys. i głównie dlatego oddałem B&W CDM7 SE, które lubiałem ale cóż ... ja słucham , ja wybieram :-). To tyle w temacie best ...

Ja za swój Best Buy uważam obecny zestaw, a zwłaszcza kolumny które sprawiły że póki co nie szukam dalej tylko słucham słucham i słucham. Oczywiście jak za te pieniądze.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

simonto, 1 Gru 2008, 19:24

>O tak,

>

>Hello I'am Gay, I'am the only one gay in the willage.

>

>Jak widac Gay i gay (wielka i małą literą) to też mała różnica !

>Cytat pochodzi z monty pyjtona.

>

>Simonto

Ciekawi mnie bardzo, co to jest "willage".

to jest will + age :D

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

dawno tak bokow nie zrywalem... :D ooo Panowie - jednak nutka dobrego zartu i dystansu ostala sie na tym forum :)... autorowi proponowalbym zalozenie nowego tematu bo tutaj chyba niczego madrego juz nie wyciagnie :) - musze zwolnic krzeselko drugiej polowce zeby tez sie posmiala :)

- brodawid

Skoro wiesz, że zdarzają się ponadprzeciętne kolumny typu Usher s-520, to za cenę

którą chcesz wydać, proponuję pójść krok dalej w katalogu Ushera i wybrać V-601.

Słuchałem ich i porównywałem, w mojej opinii mogą konkurować z przedziałem

do ok. 4-4,5kzł.

i na forum jest potrzebna odrobina dzołks'ów

dzieki za podpowiedzi USHER;em sie zainteresuje napewno to typowo audiofilska marka robi znakomite kolumny

dostałem oferte kupna SONUS FABER CONCERTINO i MINIMA AMATOR AA HELENE oraz HARBETH 6 co o nich sadzicie? z tego co czytałem to SONUS;y by mi bardzo przypasowały a odsłuch bedzie w przyszłym tyg

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Nie wiem czy je tylko widziałeś czy też słuchałeś. Powiem Ci tylko tyle, że od pewnych utartych przekonań to tylko głowa boli. Jeśli nie chcesz niczego zmieniać w kolumnach to faktycznie głowy sobie nie zaprzątaj jednak jeśli choć trochę lubisz zmiany to wierz mi, że te skrzynki i (co ważne) na tych głośnikach potrafią zabrzmieć imponująco i bardzo poprawnie !!! Po Kenwoodzie też "znawcy jadą" bo gdzieś któryś coś słyszał ale jak przyjeżdżają do mnie konfrontować poprzerabiane swoje cuda to milczą i się czerwienią ... Oczywiście wtenczas jedyny ich argument, że to zasługa Sansui, wyjątkowego zgrania, ... konszachtów ze stwórcą ...itd ... Podałem Ci swój typ bo myślę, że warto dać 200 EUR (tyle ja dałem) i przy niewielkiej wiedzy, kosztach i zaangażowaniu osiągnąć efekt, który wadzi o efekty osiagane przez klocki nawet wielokrotnie droższe. Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.