Skocz do zawartości
IGNORED

Krell KAV 300i

radark

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie Krelli było swojego czasu dość sporo na allegro, w bardzo atrakcyjnych cenach. Właściwie tak niskich jak w USA. Każdy może interpretować to zjawisko jak chce. Dodam tylko, że najwięcej samochodów na rynku wtórnym pochodzi od producentów: Volkswagen, Audi, Mercedes i BMW. Faktycznie sama cienizna :) Ja bym to bardziej powiązał z kursem dolara.

Odbiór doznań dźwiękowych jest oczywiście sprawą bardzo indywidualną i każdy ma prawo do własnej oceny.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tranzystorek sa wzmacniacze okolo i ponad 30-letnie ktorych kondy trzymaja parametry. Jesli zas chodzi o Krella to po tym co piszesz ogladales go jedynie na obrazku i podczepiasz pod niego swoje "teorie".

Kolejna wojenka jak zwykle mysle ze za jakis czas trzeba bedzie wklejac foty z danymi klockami na potwierdzenie obcowania z nimi co z moment uczynie.

tranzystorek >>>>nie przeginaj bo twierdzenie ze ,,zawodowka,, to juz zero pojecia o wszystkim nie wystawia Ci dobrego swiadectwa.

Moja zona ma wiele fakultetow, chemie z fizyka na 5 i co z tego jak nie ma pojecia co to jest kondensator (bo ja to nie interesuje) natomiast wie jak wlaczyc sprzet ,wybrac zrodlo oraz ocenic czy gra to na poziomie czy jest totalna kiszka-mysle ze wystarczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4039-100009756 1228567312_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

robix

Fakultety może i są.

Ale widzę poważne problemy z powrotem do pionu.

Pytanie.

Kłopoty są wynikiem fatalnego brzmienia, czy też wprost nieopisane doznania sprawiły konieczność pozycji siedzącej ?

:-)))

Discomaniac czy Ty wszystkie rozumy pozjadales ,wypowiadasz jakies swoje widzimisie ....., mi się dzwiek krella zwyczajnie nie podoba.Teraz cenowo to wzmak za ktorego mozna kupic nowego audiolaba ,albo kambodze 740,wiec mozna powiedziec ze ogolnie dostepny jako uzywka i nie trzeba sie wysilac aby go zdobyc i pozniej ewentualnie odsprzedac co tez uczyniłem juz dawno temu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

tranzystorek nie widzimisie a spostrzezenia z praktyki. Twoje sady na temat Krella sa delikatnie rzecz ujmujac kontrowersyjne. Widac tez ze w zyciu nie slyszales i nie badales parametrow porzadnego pieca sprzed lat bo inaczej nie p...bys jak potluczony o wysychajacych kondach. Od razu zaznaczam ze nie mowie o budzetowce.

Disco kiedys składalem troche wzmacniaczy bo od podstawówki interesowała mnie elektronika .W latach 80 jak w pewexie był tylko technics na stk,nawet złozony ( skopiowany Radmor 25 watt grał o wiele lepiej) O ile pamietam to wzmak -stary Nad 3020 po wymianie na kondy tej samej pojemnosci i sredniej klasy producenta grał o wiele lepiej a miał przed wymianą 5 lat) wiec nie oceniaj mnie i moich umiejetnosci z góry ,skoro mnie nie znasz.Krella oceniam tak jak uwazam,kontrowersyjnie..moze i tak ,ale sam zobacz ile tych kontrowersyjnych odpowiedzi tu jest.O ile dobrze przeszukalem twoje wypisy to sam oceniales krella raz tak raz tak...

tranzystorek, 6 Gru 2008, 09:32

>Krell 300i jest wzmacniaczem ktorego stopnie wejsciowe pracuja w klasie A, wiec panuje

>tam wysoka temperatura sprzyjajaca tzw. wysychaniu kondensatorow o co za tym idzie utrata

>pojemności.

tranzystorek - napisze po raz drugi jeszcze raz to co już napisałem - wypisujesz bzdury, które sugerują, że nie miałeś z 300i do czynienia.

300i SIĘ NIE GRZEJE !

Zresztą, aby się o tym przekonać, nie trzeba 300i nawet słuchać, aby się o tym przekonać - wystarczy trochę spostrzegawczości. Gdyby we wzmacniacz wydzielał dużo ciepła, Krell wyposażył by obudowę w coś więcej niż 3 rzędy maleńkich otworków wentylacyjnych - tak jak to zrobił w 400xi (który istotnie grzeje sie mocno).

Prawdę napisał mamz:

"Sugden to jakby przeciwieństwo Krella. Zależy co kto lubi, jakich gatunków muzyki słucha i jak zestawi system z powyższymi wzmacniaczami. Jest duże prawdopodobieństwo złożenia bardzo udanych systemów z tych wzmacniaczy jak i zupełnych nieporozumień."

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sorki - zrobił się mały bałagan w moim poście. Mam jednak nadzieję, że uda się go zrozumieć. Ech, ten brak możliwości edycji ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

4kowal, 4 Gru 2008, 19:37

>>>> Napisz proszę jak 400xi gra z Dynaudio. Daje rade je napędzić? Legendy są takie, że Dynaudio, to trudne i wymagające mocnego pieca kolumny

IMHO 400xi gra z Dynaudio bardzo dobrze, oczywiście nie z z top modelami proszącymi się o dzielone bestie typu Contour S 5.4 czy Confidence C4. Prawidłowo napędzał duże, wymagające kolumny Contour S 3.4.

Nie znaczy rzecz jasna że nie można lepiej ale znacznie, znacznie drożej. Osobiście nie poznałem żadnego wzmacniacza w cenie gdzieś do 10 tys. który byłby lepszy w muzie jakiej słucham niż integra Krella. Ponoć Callisto, ale ten mocniejszy, 2200. Jak nadarzy się okazja z chęcia posłucham tego smoka.

Co do NAD M3 – wolne żarty.

• 9 miesięcy później...

Ceny 300 ki mocno spadly i rzeczywiscie max 4 klz mozna teraz zaplacic by pozniej nie stracic przy odsprzedazy ale czy to jest uczciwa cena dla sprzedajacych mysle ze raczej nie boza tyle to kupuje sie budzetowe klocki a nie calkiem niezlego Krella.

robix

za 4 kzl to krell 300i z koncowki produkcji. bedzie mial klasyczny logotyp krella (poziomy napis).

5,5 kzl to przegiecie. jezeli sprzedajcy ma glowe na karku zejdzie do 4,5 kzl na dzien dobry. no chyba ze lubi byc wiecznie sprzedającym :)

za 5,5 - 6 kzl znajdziesz 400xi a to jednak ciut inne granie niz 300i. nie lepsze, nie gorsze. po prostu inne i w nie kazdym zestawie 400xi zagra lepiej niz 300i. jak ktos umie dobrac reszte systemu z glowa to 400xi w miejscu 300i wnosi duzo na plus szczzegolnie w trybie koncowki mocy i podłączeniu xlrami. bajka.

i tak na marginesie... jak masz $$ nie mysle o substytutach typu m3 nad'a.

podzielam zadnie przedmówcy. sporo topowych wzmacniaczy bardziej "budżetowych" producentów z podobnego przedzialu cenowego brzmi przy 300i ciut niepoważnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.