Skocz do zawartości
IGNORED

KURDUPEL I JEGO WETO

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Artur, myśle ze Donald caly czas cierpina traumę kiedy kaczka wyjął w windzie swój mikrorewolwerek a Donio POpuscił :)

Najgorsze bylo to ze nie byl to garłacz brudnego harrego tylko pewnie zapalniczka albo wystruhany z mydła :))))

sibus, a przepraszam znasz treść umowy przedwyborczej ?

Dla mnie jako obywatela(nie bioracego wówczas udzialu w wyborach bo uważalem oba ugrupowania za skladajace sie z ludzi wczesniej wielokrotnie skompromitowanych - jak to nasi mężowie stanu)kiedy przegrywajacy chce dostać większosc ministerstw, bo PRZEGRAŁ to jest rozmontowywanie panstwa na dzuień dobry.

Potem zacząłem obserwować i Donald wyglądla coraz slabiej.

nawet w sondazach :)

Przypomnę tylko ze jeszcze miesiac przed wyborami....oups kampanią medialną spoeczeństwo ocenialo Pi i jego rządy bardzo dobrze.

zdaje sie ze nawet PiS miał przewage nad PO w sondazach.

1 miesiąc reklam i produkt sie sprzedał...powodow do zadowolenia(realnych efetow - oza oczywiscie tym ze kurdupel nie rządzi :)) nie widać.

boiska dla mlodziezy powstają. brawo.

lancaster..

"W podatkach pod rządami PiS panuje prawdziwy galimatias. Nie ma żadnego spójnego planu zmian, żadnego planu reformy. Wygląda to trochę tak, jakby nad podatkami nikt nie panował.

Pomysły są rzucane w powietrze i realizowane na hurra. Ot, na przykład premier zniecierpliwiony białym miasteczkiem koczujących pod jego siedzibą pielęgniarek ogłasza, że będzie referendum w sprawie podniesienia podatków dla najbogatszych. Wtedy znajdą się pieniądze dla pielęgniarek. Za chwilę pomysł ginie śmiercią naturalną."

"IV Rzeczpospolita warta jest odwołania Wildsteina."

>lancaster, 16 Gru 2008, 16:55

>sibus, a przepraszam znasz treść umowy przedwyborczej ?

Kogo to dziś obchodzi? Tematu już dawno NIE MA. Długo mamy się tym jeszcze podniecać? Kaczory zrobiły w konia PO i elektorat, po czym idąc za ciosem zrobili w konia samych siebie i znowu elektorat.

Jestem Europejczykiem.

no i ?

Premier Tusk za to dal lekarzom aburdalne podwyzki jednoczesnie nie zwiększajac środków na slużbę zdrowia.

A co do podatków wladz....to zdecydowanie calokształt wygladał lepiej.

Życzylbym temu rządowi takiej prosperity...ale moze i dobrze ze na Tuska nie trafiło.

Przynajmniej nie spierdzieli.

>sibus, a przepraszam znasz treść umowy przedwyborczej ?

1. Skibus a nie sibus

2. Oczywiście, że w części poświęconej podziałowi "władzy" jest to wszystkim znane. Wg zapowiedzi miał być podział władzy a co zaproponowano po wyborach też każdy wie. Nie ilość jest w tym przypadku ważna.

Skibus, przepraszam za literówki. Robię to niezłosliwie. serio

czasami celowo przekręcam czyjs nic, ale twój akurat nie.

Tak ze jeszcze raz przepraszam.

wladz, no to z toba pogadamy o rudym co to mu nie wychodzi a wczesniej próbował psuć.

Bezskutecznie, tak jak teraz bezskutecznie premieruje.

>lancaster, 16 Gru 2008, 17:21

>Skupmy sie na tym ze obecny rząd jest do bani i niw wypelnia zobowiazań.

No to się chłopie skupiaj. Jak uwierzyłeś w obietnice polityków to teraz masz problem.

A właściwie nie teraz, tylko cały czas ;-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro, mam wrazenie ze elektorat obecnej partii rządzacej ma wieczny problem braku samodzielnego myślenia :)

To co podadzą im w mediach przezuwaja jak zwierzaki i stwierdzaja: "a czytaleś matkę kurkę" ?:))))

Ja na PiS glosowałem ze względu na wyniki.

A dokladnie na dwie osoby glosowalem.

Jedna bardzo fajnie dzialał w moim mieście a druga bardzo dobrze prowadziła finanse panstwa przez 2 lata rzadow kaczek.

Pamiętasz chciaz na kogo imiennie glosowales i dlaczego czy poszedłeś z klucza partynego jak reklamówki ci do głowy wklepały ?:P

lancaster, 16 Gru 2008, 17:37

>Jaro, mam wrazenie ze elektorat obecnej partii rządzacej ma wieczny problem braku samodzielnego

>myślenia :)

>To co podadzą im w mediach przezuwaja jak zwierzaki i stwierdzaja: "a czytaleś matkę kurkę" ?:))))

A nie zauważyłeś, że w ten sposób powtarzasz debilne tezy kurdupli i ich ideologów, tudzież ich nadwornych przydupasów w stylu Kurskiego czy Brudzińskiego (że wspomnę tylko tych inteligentniejszych)? Skąd niby taka wiedza i pewność? Badania jakieś robili? Starają się wmówić wszystkim tezę którą sami wymyślili: kto myśli inaczej niż my nie może myśleć samodzielnie, powtarza tylko artykuły z żydowskiej i niemieckiej prasy oraz opanowanej przez rosyjska agenturę telewizji.

Świat według kurdupli :-).

>Pamiętasz chciaz na kogo imiennie glosowales i dlaczego czy poszedłeś z klucza partynego jak

>reklamówki ci do głowy wklepały ?:P

Co ty pierdzielisz? Jakiego znowu klucza partyjnego? Gorzej ci? Następny, który wie lepiej ode mnie co myślę i robię.

Jestem Europejczykiem.

Jaro, a sad mam wiedziec co myslisz ???

Ptralem tylko czy wiesz na kogo konkretnie głosowałes i co onb takiego zrobił ?

Pytam bo sam kiedyś glosowalem bezmyslnie na ugruowanie.

Guzik mnie obchodzi co mowią odeolodzy PiS.

Akurat pamiec mam sięgajacą kilka lat wstecz i zwyczanie pamiętam.

I Dońka protestujacego/obrazonego i nie wpierdzielanie sie PiS w gosporadę.....i ten bajzel obecny tez widze.

Zero pomysów/nieudolne zrzynki z Religi na słuzbę zdrowia.

Przesiadka kolesi. Ryjowanie o autostrady i gdzie one są ?

A ze rydy mmo wszystko przystojniejszy od brzydkiej kaczki to ja wiem.

Tylko nie jest to dla mnie zaden argument.

Wyniki.

A tych obecnie brak. Mają pecha co do koniunktury to fakt, ale tez czesciowo ich wina ze obiecali chyba wszystko zeby sie do koryta dopchac.

PO pod względem hasel wyboerczych to chyba najbardziej populistyczna partia o jakiej słyszałem.

Głosowałem na konkretnych ludzi o których wiedziałem, że do tej pory zrobili coś sensownego dla mojego regionu. Dlatego też byli z różnych list wyborczych. Z moich kandydatów do sejmu dostał się chyba jeden. Nazwisk w tej chwili nie pamiętam, jakoś się do nich nie przywiązałem ;-).

PiS nie wpieprzał się w gospodarkę, bo miał większe zmartwienia + dobra koniunkturę. Skutkiem tego niewpieprzania nie przeprowadził również żadnych reform wtedy, gdy można to było zrobić w miarę bezboleśnie. Nota bene takie nie wtrącanie się to raczej chyba metoda liberałów ;-)?

Religa też raczej niczego rewelacyjnego nie zdziałał. nawet jakby chciał, to tak naprawdę miał g... do gadania, w ministerstwie rządził komisarz polityczny PiS niejaki Piecha.

>PO pod względem hasel wyboerczych to chyba najbardziej populistyczna partia o jakiej słyszałem.

Jak rozumiem obietnica życia w normalnym kraju to czystej wody populizm, bo każdy wie, że u nas się nie da ;-).

Jestem Europejczykiem.

Skibus,

1. Nie wpierdzielali ie w gospodarke dzięki czemu Polska nie zaliczyła gleby jak 97r. za sprawą balcerowicza(ktory mial być w tym bajzlu ministrem finansów na dokladkę :))

tzn Polska miała wzrost tak jak reszta swiata a nie recesję.

2. Pierwszy raz przynjamniej slyszalem ze cokolwiek sie w tym kraju robi z orupcja.

Moze nieudolnie i ze zbyt maym rozmachem - tu sie zgodze.

3. Realnie wzrosła ilosć miejsc pracy (wzrpsła. tzn nie pojawiło sie mniej bezrobotnych bo to chyba jasne skoro poprzednie ekipy wyprodukowaly 3 mln bezrobotnych....w tym wiekszość za sprawa idola donalda tuska - balcerowicza i ludzie wyjechali za chlebem za granicę) z tego co pamiętam 750 000.

Z tego co zaywazylem kaczki nie byly namniejszą przeszkodą dla inwestycji.

4. Wsrost gospodarczy - rekordowy chyba ?

a teraz ty sorki ale pobredź:

co obecny rzad zrobił/robi(nie liczac wyprowadzenia wojsk z iraku by posłac ich dw kolejne zagraniczne wojaże )

podpunkty 2 i 3 wynikają z pierwszego :)

Z korupcją walczyli i owszem jeden plus, ale niepotrzebnie opluwali np. doktora

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Jaro, a ten "każdy" co wie ze bez populizmu sie nie da to rozumiem Ty ?

Wyniki sa jakie są. JAk na zastana rzeczywistość w przypadku PiS uważam znakomite. Obecnie - nie bardzo jest co oceniać.

1. Czyli nic nie robili

2. 2 lata i zarzuty dla kilku osób + gigantyczne ilości konferencji prasowych pt co my zrobiliśmy ( a teraz wyszło, że nic ). Nazywasz to walką z korupcją ? Bez przesady.

3. Tak, to nie zasługa rządu a jedynie tego, że nie ruszali nic. Tak to jest, że przy rozwoju ilość miejsc pracy się zwiększa. Dodaj do tego wyjazdy za granicę do pracy ( i nie za sprawą Tuska czy prof Balcerowicza a za sprawą tego, że można było lepiej zarobić ).

4. A gdzie tu zasługa rządu ? Że się nie wtrącali ?

Do niewątpliwych sukcesów należy zaliczyć skuteczną rozbudową biurokracji. To chyba Dorn miał 20 doradców ( poprawcie mnie jeśli się mylę ). Popatrz ilu przydupasów trzyma kartofel w pałacu i po co oni niby tam są ?

lancaster, 16 Gru 2008, 18:36

>Jaro, a ten "każdy" co wie ze bez populizmu sie nie da to rozumiem Ty ?

Ja nie twierdzę, że bez populizmu się nie da, bo byłaby to forma jego akceptacji. Populizmu nie znoszę, doprowadza mnie do szału.

Jestem Europejczykiem.

najbardziej przekonał mnie jeden argument z słynnej debaty- bo same debaty pokazują tylko kto jest lepszy w gadce- pis zawiesił przetargi na budowę autostrady, bo podejrzewali korupcję, układy itp. co okazało się nieprawdą i po pół roku ruszyła ponownie budowa tyle że 100 milionów droższa...

Oto przykład rządów podejrzliwych bojaźliwych demagogów... i tyle

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.