Skocz do zawartości
IGNORED

KURDUPEL I JEGO WETO

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

przeprazam nie prezydent tylko kaczka albo kurdupel chciaem napisac.

no ale 9 rudemy przystojniakowi nie podpisał i teraz rząd jedno co moze robic to slizgać się(jak zwykle:)) na wynikach poprzedników.

Z gorszym niestety skutkiem.

>przeprazam nie prezydent tylko kaczka albo kurdupel

Nie admin serwisu, tylko żałosny troll.

PS. Nie jestem fanem Prezydenta, ale zastanów sie, czy przypadkiem nie podpadasz pod paragraf.

wiedzialem , ze lancaster nie jest najmadrzejszym pisowcem na tym forum, ale mam wrazenie ,ze przy jego meczacym stylu jak zdarta plyta anastazy wydaje sie super gosciem:))) jakis czas nie bylem , czy audiohibby juz przestalo istniec i troll wrocil na stare smieci?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

lancaster, 16 Gru 2008, 19:18

>Z tego co pamietam kiedy PiS zaczał rzadzic samodzielnie bo obrażony Doniek w tym czasie pikietował

Twierdzenie, że PiS po wyborach chciał koalicji z PO to jedno ze sprytniejszych oszustw Jareczka. Prześledziłem kiedyś ten temat i ewidentnie widać, że od początku Prezes miał plan wyślizgania PO.

Oficjalnie wygłaszane były deklaracje o współpracy, ale przy każdej okazji obrażano polityków PO i stawiano dodatkowe warunki. Każda z tych wypowiedzi może nie była rozstrzygająca, ale budowała, a właściwie niszczyła atmosferę. Jak tylko pojawiał się jakiś postęp, to Jareczek rzucał jakieś hasło i wszystko cofało się do punktu wyjścia. Oczywiście cały czas robił cierpiące miny i biadolił nad nieustępliwością Donalda.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Metoda Jareczka i Lachona wciąż jest ta sama, ale odnoszę wrażenie, że to jednak machinalne, im się wymsyka co i rusz jakiś satyryczny kawałek, tylko tak się składa, ze zawsze w najgorszym momencie. Na przykład, kiedy któryś Kaczyński ma zamówienie na pojednawczą wypowiedź, to wkleja w środek głupawą zaczepkę, bo charakter nie pozwala mu zachować się jak człowiek. I potem musi liczyć już tylko na miłosierdzie interlokutora. Podczas negocjacji koalicyjnych było bardzo widoczne, że Kaczyńscy byli kompletnie upici triumfem i nie potrafili się powstrzymać przed dźganiem potencjalnego koalicjanta. A pora była na zachowania odwrotne, bo kampania wyborcza PiS była agresywna i paradoksanie, skierowana w 90% przeciw przyszłemu koalicjantowi. Teraz był jedyny moment na odkręcenie tego. Jednak nie było woli, była ochota sobie pofolgować, przeczołgać, pokazać, ze po latach upokorzeń wreszcie Kaczyńscy są na górze. To był niezły szok dla polityków w obu partiach, którzy naiwnie szykowali się do budowy koalicji rządowej. W gruncie rzeczy to historia bez precedensu, ze dwie silne partie idące do wyborów pod hasłem powyborczej koalicji, po zdecydowanej wspólnej wygranej (w końcu razem mieli zdecydowaną większość, a ich wyniki wyborcze były zbliżone) okazały się niezdolne do porozumienia. Teraz, po paru latach, jesteśmy mądrzejsi. Wiemy, ze bracia Kaczyńscy nie potrafiliby się porozumieć nawet z parą własnych butów.

mimo tego maja wiernych wyznawcow, kolega lancaster nawet zalozyl forum wokol idei kaczyzmu, czym mnie zaskoczyl bo poczatkowo myslalem , ze to bedzie forum hobbystyczne o audio

tak, electro, a Ty sie o nie troszczysz.

Cos nie tak sie ostatnio porobio electro ?

looknij na skibusa, jak sie na czymś nie zna to przynajmniej nie kontynuuje.

Podowalac sie mozna w kazdej chwili i nie jest to dla mnie najmniejszym problemem.

Zwłaszcza w Twoim malo skomplikowanym przypadu electro.

Panowie a ta swoja droga kaczyńscy i kaczyńscy.

Dlaczego nei mówimy o konkretnych osiagnieciach obecne ekipy ?

Maio byc pozytywnie a jest byle było ?:)

Tznn. krytykanctwo....

....tak sie zdarzyło ze kaczyńscy trafili w okres prosperity(krótki co prawda ale jednak) i wykorzystali go bardzo dobrze z czego powinniśmy sie tylko cieszyc.

Obecna ekipa nie ma takiego szczęscia.

Ja wiem ze teraz taki electro napisze ze woli palikota i pawlaka od leppera. Ja tez :)

Ale co to ma wspólnego z wynikami i pracą rządu ?

Ten rzad na razie nei jest niczym nadzwyczajnym.

Podobnie jak poprzednicy opiera sie wyłącznie na dzialaniach doraźnych....tzn ten straszny PiS to przynajmniej jakieś pakiety ustaw zdrowotnych przygotował....ktore to miss kopaczowa próbowała nieudolnie wcielic w życie.....a jak przychodzi co do czego to rząd i tak daje wsparcie więziennictwu....normalnie jak za PiS albo i gorzej :)

Mi to w tej chwili już totalnie powiewa, nie wiem tylko skąd ta ciaga potrzeba w utwierdzaniu sie ze PiS jest bebe a platforma aja i dobrze ze rzadzi.

Oba ugrupowania spieprzyly sprawe 3 lata temu i sie nie dogadały.

To bylo w czasach w ktrych z obydwu miałem wylacznie ubaw wiedzac co liderzy i członkowie odpierdzielali w przeszłości.

Tak sie złożyło ze obiecałem sobie jakieś 10 lat temu ze zaglosuje na pierwsze ugrupowanie ktore będzie miao realnie pozytywene wyniki.

Tak sie zdarzyło ze byl to własnie PiS.

Sorki, ale platforma w swoim destrukcyjnym podejściu podczas zeszłej kadencji nie różniła sie niczym od leppera wyypującego zboże na tory.

Tylko target mieli inny.

Pewnie ze jak czlowiek czyta takiego anastazego czy innych mądrali to sie zastanawia z kim on własciwie na jedno ugrupowanie głosował....z drugiej strony majac ludzi pokrou noster :)

I co lepsze ?

ano.

Jak do tego sprowadzimy rozmowe to moze rzeczywiscie PO jest nieco z przodu. Więcej oglady itp.

Z drugiej strony kto sprowadza rozmowę do takiego poziomu sam jest sobie winien.

A ugrupowanie rządzace oceniam po wynikach. te na razie mizerne(rozumiem sytuację miedzynarodowa, ale obietnice sprzed roku bmocno zaostrzyly apetyt :)) no i do tego jak pamietam kiedy proponowano im udział w koalicji to zamiast powiedziec : elegancko : nie , dziekuje.

Wzięli sie za pikietowanie ...

....zobaczcie jak wyglada to w Stanach.

Clinton przegrała z Obamą jak sie w stosunku do niego zachowuje ? Jak w stosunku do prezydenta.

Dalka droga prze naszą polityka do takiego poziomu.

A mówią o amerykanach ze najglupszy naród na świecie.

lancaster

mnie ogolnie interesuje socjologiczne zjawisko przejscia z krytycznej oceny danej partii do wyznawania kultu tej partii, ze nawet jak ta partia nic nie robila w gospodarce, to dobrze bo byl wzrost itp., bo wlasnie dzieki wyznawcom, temu twardemu jadru elektoratu ma sie jakies minimum w wyborach pozwalajace na spokojny sen danemu kacykowi , jego bratu i kilku osobom z dalszej rodziny, nie wyobrazam sobie jakbym mogl bronic do upadlego niektorych glupich decyzji Tuska lub chwalic jego obludy i hipokryzji kiedy przed samymi wyborami stal sie 'chrzescijaninem' i przyjal na klate slub koscielny natomiast w kregach zwolennikow PIS takze na tym forum ewidentne blamaze i glupota PIs-u konczy sie najczesciej odpowiedzia, ale PO to ...Ty widze nie odbiegasz od schematu, ja natomiast powtorze jedno, glosowalem na PO i bez wzgledu na to co sie teraz dzieje jestem zadowolony bo wicepremierem nie jest lepper i gertych, premierem kaczynski i takiego upodlenia ludzkiego umyslu, schamienia i 'przewartosciowania wartosci' jak przez 2 lata rzadow PIS-u juz nie bedzie...bez wzgledu na to 'czy mozna zgwalcic prostytutke' HY HY czy nie...

lancaster

w odroznieniu od rzadu kaczynskiego rzad tuska probuje reform w podstawowych dziedzinach zycia, dramatem sa te veta oczywiscie , ale ostatecznie to spoleczenstwo zdecyduje czy jakakolwiek aktywnosc w trudnych resortach jest lepsza niz brak dzialania i populizm jakim jest np. odkladanie zalatwienia sprawy pomostowek na nastepny rok i mysle, ze kaczynscy utona wlasnie przez zaslepienie i brak poczucia odpowiedzialnosci za kraj i te veta kaczynskiego umocnia tylko PO i dadza dodatkowe punkty Tuskowi, na ktore on NIE ZASLUGUJE, ale majac taka opozycje jak kaczynscy nie musi sie starac i jest w bardzo dobrej sytuacji, hamowanie zmian pobudzi elektorat ludzi myslacych , mlodych , nieskazonych komunizmem jak w ostatnich wyborach, przeciez w ostatnich wyborach PIS nie mial mniej glosow niz w przedostatnich, to elektorat PO sie zmobilizowal i do takiej samej mobilizacji dojdzie byc moze znowu jako tylko i wylacznie zamanifestowanie sprzeciwu glupocie, malostkowosci i braku odpowiedzialnosci za kraj...

prawda jest taka ze niektore całe grupy spoleczne zyja na koszt społeczenstwa,jest to niesprawiedliwe i niemoralne krzywdzace w najwyzszym wymiarze.przywileje rozdawano jak przyslowiowe cukierki za Gierka aby kupic spokoj.przykre jest to ze blokowane sa wszelkioe próby naprawy tej patologii a zwiazki zawodowe stosuja prostacka propagande ze az boli.

no ale nie dla wszystkich jest to oczywiste, milion ludzi moze pojsc na wczesniejsza emeryture i dalej pracowac, reszta musi na to zarobic, 2,5 tysiaca pln rocznie z kieszeni kazdego pracujacego na to idzie, ktos musial to przerwac, nawet dziwie sie , ze tuskowi starczylo odwagi ...

"Mi to w tej chwili już totalnie powiewa, nie wiem tylko skąd ta ciaga potrzeba w utwierdzaniu sie ze PiS jest bebe a platforma aja i dobrze ze rzadzi."

powielam ten plakat...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

->wlaź

bądz czujny wobec.. opozycji.. lyberale- opozycja jest a fee

taa POpaprańce to ludzie z układowo-merdialnej protekcji, lansowani na siłę- to jest taki chów pedalskich mięczaków, och jak by było dobrze gdyby nie te weta ta obstrukcja okrutna

a zapomnieli ślimaczki jaką zmasowaną, monstrualną opozycję miał PIS- i jakoś potrafili coś zrobić, nie tak jak plastusie wydelikacone platfuski= nieudaczniki i nieroby!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W pełni i absolutnie popieram electro.

Nie wiedziałem, że taka fajna dyskusja polityczna tu się odbywa ;) Lancaster, mogłeś zaprosić stałą ekipę od politycznych sporów z AH ;)

anastazy, 18 Gru 2008, 12:58

>nie można by tej kanalii lancastera przyblokować?

>niech sra u siebie a nie w gościach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ci to mają pecha, kryzys, VETO i jeszcze jakaś- horribile dictu- opozycja!

jak tak można, być opozycją dla takich gładkich gziećnych chlopaków

gdyby nie to.. ech cudownie by było

a tak to tylko opowiadają co by było i jakie mają plany

totalna nie tylko gospodarka ale i polityka planowa

planowo przyszłościowa

prawdziwa polityka wiecznego Jutra

electro, uważam ze zdecydowanie aktywnosć jest lepsza.

Nie wiem jak w innych resortach bo niewiele słychać ale aurat w slużbie zdrowia wszystkie niby pryzgotowane przed wyborami plany reform okazay sie być zrzynkami z opracowań prof Religi bedącego minitrem zdrowia jak najbardziej za rządów PiS.

Nie wiem też jak spoleczeństwo oceni decyzję rzadu przyznajaca fundusze więziennictwu zamiast slużbie zdrowia.

Nie mi tez oceniać czy to dobra decyzja. Widocznie takie sa potrzeby.

A akie przy okazji reformy ? Ano żadne.

Zamkniecie stoczni, odprawy dla pracowników i zwalanie całosci odpowiedzialności(nie wykluczam ze susznie, ale tez niezbyt dobrze to wyglada kiedy rząd zawala kolejne terminy zlożenia rojektów restrukturyzacji - uczciwie by byo publicznie oglośić ze dalsza dzialalnosć stoczni nei ma sensu) to nie jest chyba reforma ?

W zesze kadencji ze wzgledu na sytuację miedzynarodowa rząd mógl sobie pozwolić na opieszalosć.

Nie mozna 2 lat rzadow PiS ocenic inaczej jak tylko dobrze i bardzo dobrze w kontekście wynikow gospodarczych.

Nie dopchal sie do wladzy żaden ideolog pokroju balcerowicza ktory mialby jakiś cudowny pomysl na kolejne reformy przez schładzanie gospodarki.

serio electro.

A ni mi z atym ani po tym, ale uważam ze wielkim plusem Donald atuska bylo skreślenie swojego idola z listy osób piastujących teki ministerialne w swoim gabinecie.

Nie wiem czy zauwazyliście, ale notowania PO po upublicznieniu listy ew. ministrow z balcerowiczem w roli mistrza od finansow zaczeły topniec ?

Nikt wówczas nei przewidzaila ze za slynny cud gospodarczy odpwiedzialny będzie speedy gonzalez krajowej polityki - Waldek Pawlak.

Jedno co za Waldkiem rzemawia to fakt, że wszystkie Waldki to fajne chlopaki :)

Kiedy mówimy o proektach i pomyslach na reformy to ja sie zaczynam lekko obawiac.

W tym kraju od 70 lat nic innego sie nie dzieje jak tylko REFORMY.

Moze pora zacząc te reformy od likwidacji np. AGENCJI RZĄDOWYCH ?

ale gdzie tam....1/4 budzetu sie kolesiom(dowolnego ugrupowania) przecież należy.

Jedyna róznica miedzy polityczną mafią za omuny a obecnie jest taka ze mozna o tym napiać publicznie.

I to przyznac trzeba jest realny postęp.

Jeden z nielicznych.

• Redaktorzy

"wszystkie niby pryzgotowane przed wyborami plany reform okazay sie być zrzynkami z opracowań prof Religi bedącego minitrem zdrowia jak najbardziej za rządów PiS."

A wiec jednak? Czyli są dobre? Bo jak użyłem gdzieś tutaj podobnego argumentu, to na mnie nakrzyczano, ze to nie prawda. Czyli jeśli trzeba zganić lenistwo rządu, to sięgamy do skryptu pt. "Ściąganie od Religi", zaś gdy trxeba zganić rządu złowrogą aktywność, to w robocie jest skrypt pt. "Antyludzkie prawo przygotowali". Wtedy oczywiście to prawo jest autorstwa PO...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.