Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kupic amplituner do 2000zł

ALEX79

Rekomendowane odpowiedzi

ja mialem 3000 i kupilem denona avc-a1se i jestem duzo bardziej zadowolony z używanego sprzętu niż nóweczki ze sklepu co do kolumn to kwestia gustu, z tego co slyszalem altusy maja duzo basu i ostrą górę, dla mnie wręcz męczącą po 30 min odsłuchu. Lecz o gustach ludzi się nie dyskutuje. Jeśli te altusy będą grać u Ciebie zawsze to fajnie wziąść w sklepie hi fi podobne glośniki podpiąć do interesujących Cie modeli i posłuchać a sprzęt zakupic czy to w sklepie czy na aukcjach, zawsze możesz zaszaleć i odsłuchać droższy sprzęt i polować na niego w necie czy też w prasie.

myśle, że dobrze w tych pieniądzach zagrają:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) harmana mam stereo i brzmi genialnie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kiedys kosztował 9999 zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest tego wiele wiecej

życzę miłej lektury

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Kupiłem Onkyo TX-SR805S za 2169zł dobry wybór ?

Moim zdaniem za tą cenę masz rewelacyjny stosunek cena/jakość.

Jeśli kupiłeś go w polskiej dystrybucji to masz 45 dni na zarejestrowanie

swojego sprzętu w EIC i tym samym wydłużenie gwarancji na 3 lata.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Witam ja proponuje denona avr 1909 całkiem nowy i podobno udany sprzęt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam. Tak się składa że miałem kiedyś Altus 300 które teraz ma mój brat i testowałem je na: Pioneer A-656 , VSX-917 , VSX-1015 , VSX-859 , VSX-2011 , VSXAX4AVi , Onkyo- A8850 . Z tych wszystkich modeli największego kopa ma Pioneer VSXAX4AVi

Najlepsza marka z ocen rynkowych oraz ocen użytkowników łącząca i kino i stereo - to Marantz.

W przypadku gdy masz mniejszy budżet to HK i CA

Jeśli bardziej zależy Ci na efektach kina - to stawiałbym na onkyo 606.

Jedyny problem to wkrótce nastąpi wysoki wzrost cen .

Musisz się śpieszyć.

A jaki amplituner dorówna w emisji stereo wzmacniaczowi typu NAD 312 czy obecnym budżetowym NADom ? Macie jakieś typy ? Marantz jakiś ?

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

zapomnij, teraz to miałbyś problem w znalezieniu równie dobrze grających wzmacniaczy w cenie do kilku tysięcy a co dopiero mowa o amplitunerach jak szczytowe modele dorównują (i to co najwyżej) niskim modelom wzmacniaczy z tych samych firm...

Czyli nadal opłaca się kupić amplituner (z HDMI) z wyjściem na wzmacniacz albo przerobić go tak aby można było podpiąć w kanały stereo stary dobry wzmacniacz NADa czy jakiś inny ? No bo do dźwięku DTS HD MA, trzeba mieć ampa z HDMI).

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

• 1 rok później...

>CA Azur 540 - nie zetknąłem się

>HK 255 - i do kina i do stereo

>Marantz 1501 - nie wart swej ceny choć ładnie się prezentuje

>Yamaha 765 - każdy film będzie brzmiał bardzo angażująco, dużo słabiej w stereo

spróbuj znaleźć Marantz 5003 w okolicach 2 tyś zł. - bardzo solidne wykonanie, dekodery wszystkie, dźwięk w kinie - Super - , w stereo też uszy nie boli :-), i najważniejsze realne 5 x 80 wat na kanał

Do wczoraj byłem przed takim samym dylematem ampli tylko do kina łatwo powiedzieć :( do 2tyś z używanych jest sporo a i z nowych jest wybór.No i wybór padł na AZUR 540 v2, używany lecz w idealnym stanie z przesyłką 900zł uważam iż w tej cenie rozsądny kompromis.Zobaczymy jak się spisze :)

Na altusach nie odczujesz wyraźnej różnicy... napisze inaczej

Do Marantza zakupić należy same froty w cenie 2,5 - 3 tyś. zł.

Do Yamahy same fronty w cenie około 2 tyś. zł.

Inaczej nie poznasz pełnych możliwości amplitunera.

A jakie kolumienki do tych ampli (też o ograniczenie odsłuchu) mniej więcej w cenie amplitunera

Co dobrze współgra z Marantzem, a co dobrze z Yamahą?

Przeważnie widzę połączenie Marantza z KEFami i Missionami a Yamahy z Yamahą ewentualnie Monitor A.

Ymh765 + MA BR5

Marantz + KEF IQ50 albo C7 albo Missiony m35i (pojawiły się na allegro za 1700pln) :)

osobiście lubię chińskie kolumny głośnikowe a dokładnie jakieś perełki wśród Nich co nieraz się trafiają. Osobiście posiadam Koda EX 588F i jestem zadowolony za doskonały stosunek jakości do ceny. słuchałem w tamtym roku Koda K-5300F i byłem pod realnym wrażeniem - doskonały stosunek jakości do ceny a nawet więcej - mogły by kosztować pół tyś. zł więcej i nie mieć loga KODA a i tak były by warte zakupu.

jestem skąpy inaczej tzn. nie lubię wydawać więcej niż Coś a konkretnie produkt jest wart

...stąd szukam okazji najlepszego stosunku do ceny.

nie jest sztuką kupić kolumny głośnikowe znanej marki dla marki - ja wybieram To jak Ona Gra;)

Pozdrawiam i udanych okazji życzę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.