Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin MC-10L

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

nie warto graja cieplo i mniej ostrzej takie cieple kluski ,slyszalem ze amperex orange globe to sa lampy detaliczne z dobra gora i mocnym basie z wykopem,ale jest tez lampa tansza jak 6h23p-ew,mialem i zaluje ze mialem

nie warto graja cieplo i mniej ostrzej takie cieple kluski ,slyszalem ze amperex orange globe to sa lampy detaliczne z dobra gora i mocnym basie z wykopem,ale jest tez lampa tansza jak 6h23p-ew,mialem i zaluje ze mialem

Z początku chciałem 6ca7 eh ale kupie tungsole bo lubie ciepłe granie a sebolx napisał , że są lepsze od chińskich.Ktoś pisał , że kupił 6ca7 eh do mingdy i w połączeniu z dynaudio 2/7 było za ostro i średnica straciła swój urok.Jak z dynaudio

było za ostro to już obciach bo to raczej słodkie kolumny.Ja wole muzykalne i przestrzenne granie z dobrym wokalem.

Dlatego kupiłem yaqina bo już miałem dość szukania muzykalnego tranzystora w dobrej cenie.Jedno jest pewne , zostanie na długo.Teraz został tylko zakup porządnych kolumn podłogowych.

A to można do MC-10L włożyć to zamiennik 6N1P ? Pierwszy raz spotykam się z takim symbolem masz jakiś namiar gdzie można te lampy kupić ?

Z początku chciałem 6ca7 eh ale kupie tungsole bo lubie ciepłe granie a sebolx napisał , że są lepsze od chińskich.Ktoś pisał , że kupił 6ca7 eh do mingdy i w połączeniu z dynaudio 2/7 było za ostro i średnica straciła swój urok.Jak z dynaudio

było za ostro to już obciach bo to raczej słodkie kolumny.Ja wole muzykalne i przestrzenne granie z dobrym wokalem.

Dlatego kupiłem yaqina bo już miałem dość szukania muzykalnego tranzystora w dobrej cenie.Jedno jest pewne , zostanie na długo.Teraz został tylko zakup porządnych kolumn podłogowych.

Tung Sole Cię nie zawiodą są ciepłe z dobrym basem i wokale są piękne nie słyszałem 6ca7 EH ale mam te zwykłe EL34 EH i grają chłodniej ostrzej i gorszym wokalem od Tung Soli . EH to chyba ogólnie takie bardziej sterylne granie bez lampowego ciepełka .

Chińskie lampki na wokalach wypadają świetnie to prawda górę mają też fajną basior mocny ale mocno misiowaty jednak ogólnie klimat typowo lampowy pokazują doskonale tylko z ich trwałością bywa różnie i lubią też szeleścić i szumieć czasami a później po czasie nagle umierają .

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

A to można do MC-10L włożyć to zamiennik 6N1P ? Pierwszy raz spotykam się z takim symbolem masz jakiś namiar gdzie można te lampy kupić ?

zle zrozumiales chodzi cd lampizowane

czy te 6h23p-ew to zamiennik ?

Witam , nie ma takich lamp,gość myli cyrylicę, pewnie chodzi o lampy 6n23p-ew bezpośredni zamiennik lamp ECC88, w moim X-Can V.8 grają wybitnie, według mnie są to bardzo dobre lampy przy innych ruskich.

Pozdrawiam

" When The Music's over, turn out the lights"

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

chwile stary bo teraz to mnie ponioslo ,powiedz mi czy ja pisalem ze lampy12X7-T sa takie same co w cd seboloxa-ja pisalem o swoim cd i jakie lampy mam ,i nie rob zamentu!!!dobrze.

chwile stary bo teraz to mnie ponioslo ,powiedz mi czy ja pisalem ze lampy12X7-T sa takie same co w cd seboloxa-ja pisalem o swoim cd i jakie lampy mam ,i nie rob zamentu!!!dobrze.

Nie wiem o co Ci chodzi, napisałem tylko że nie ma takich lamp 6h23p-ew, pomyliłeś literki, powinieneś napisać 6n23p-ew lub cyrylicą 61053.gif231055.gif1045.gif1042.gif

Do kolegi Sebolx

A ok w CD mam lampki ECC 83 12AX7-T

]

Zamiennikiem lamp 12ax7 są 6n2p z tą różnicą że pin 9 jest ekranem i możemy je żarzyć tylko napięciem 6.3 v.

Edytowane przez scarFace

" When The Music's over, turn out the lights"

Ok już wszystko jasne spokojnie Panowie literkę każdy pomylić może ;) Dzięki za wyjaśnienia szkoda że te lampki nie pasują do mojego CDka .

W YAqin MC-10L wymienilem 6CA7 EH na EL34 Mullard (rosyjskie) - zmiana b przyjemna - 6CA7 bardziej graly w manierze trazystorowej, Mullard brzmi b lampowo; wspaniala srednica; basu wiecej ale z niezla kontrola - moze troche mniej detali ale kto by sie tym przejmowal. 6CA7 byc moze sa lepsze do ciemno brzmiacych glosnikow.

pozdrawiam

Może mi ktoś napisać jakie kondensatory tam trzeba wymienić w Yaqinie chodzi mi o to jakie mają wartości i ile sztuk bo chcę zobaczyć jak to cenowo wychodzi i na jakie mogę sobie pozwolić . A i słyszałem że miejsca tam mało ale chyba Mundorfy jakieś wejdą jeśli Jantzeny wchodzą ?

Edytowane przez sebolx

Może mi ktoś napisać jakie kondensatory tam trzeba wymienić w Yaqinie chodzi mi o to jakie mają wartości i ile sztuk bo chcę zobaczyć jak to cenowo wychodzi i na jakie mogę sobie pozwolić . A i słyszałem że miejsca tam mało ale chyba Mundorfy jakieś wejdą jeśli Jantzeny wchodzą ?

Pytanie już nieaktualne ;)

Ciekawo jak by się sprawowały focale 714v z yaqinem 10l w 18m2.Ktoś może słuchał tych focali?Nie mam za bardzo gdzie ich posłuchać a ponoć grają dynamicznie i żywiołowo więc mogą się nieźle uzupełniać z 10l.Tylko te wysokie tony... ale może tungsole el34 by je uspokoiły.

Można brać w ciemno.Ładnie się spasowały z yaqinem.Do pomieszczeń max 20m2 bo bas nie schodzi nisko.Grają nieco rozjaśnionym dźwiękiem tak jak podejrzewałem.Bardzo dobra przestrzeń.Znakomite wokale.

Naturalne instrumenty.Z Electro harmonixem może być za jasno.Z Chińskimi jest w sam raz.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

ja mam lampy mocy el- 34rft i kondesatory jantzen audio superior-z- cap na wyjsciu,cd po lampizacji i zmienilem lampki amperex bungle boy teraz mam taki super szczegolowy dzwiek detaliczny az sie zastanawiam czy nie jest za ostro teraz ,powiem jedno ludzie maja drogie sprzety i wzmacniacze ,byla u mnie jedna osoba z forum i akurat posiada wzmacniacz lebena !!!! kolumny herberth shl5 i zródło strumieniowe a jak u mnie słuchał jak to gra to bylo widac wielkie zaskoczenie - scena ,glebia przestrzenosc jak sie spytalem czy cos brakuje cos w pasmie ,nic z tych rzeczy -przynajmniej wiem jak to mi gra -bo nie mnie samemu oceniac

można krótko to podsumować ... sebolx-yaqin mc10l jest tak na tyle dobry,ze wyższe marki sie kłaniają,nieprawdaż.

Edytowane przez zbyniu 360

W przedwzmacniaczu mam lampy 6h1n-eb.Zamierzam zmienić na 6n1p.Ciekawo czym się różnią.Już znalazłem 6h1n-eb to oznaczenie 6n1p-ew.Czy 6n1p cywilne dużo tracą na dynamice w porównaniu do ew?

Edytowane przez thomaz

jajacek1410 - mam do Ciebie pytanie bardziej "użytkowe", a mianowicie miałeś MC-10L, teraz masz MC-100B, powiedz mi jak bardzo grzeje się 100B względem 10L?

W przedwzmacniaczu mam lampy 6h1n-eb.Zamierzam zmienić na 6n1p.Ciekawo czym się różnią.Już znalazłem 6h1n-eb to oznaczenie 6n1p-ew.Czy 6n1p cywilne dużo tracą na dynamice w porównaniu do ew?

Cywilne czyli 6n1p mają mniej wysokich i mniejszy wykop na basie ale mają za to bogatszą średnicę. Też długo nie mogłem się zdecydować które wybrać i często je zamieniałem w Yanqu. 6n1p grają cieplejszym dźwiękiem i bardziej przyjemnym, dobrze sprawdzają się przy dłuższych odsłuchach. Dużo zależy jeszcze od tego jakie masz lampy mocy i kolumny. U mnie ostatecznie grają 6n1p razem z 6cg7/6fq7. Ale każdy lubi co innego i każdy ma inny system, najlepiej samemu posłuchać i wybrać to co się bardziej podoba. Pozdrowienia

jajacek1410 - mam do Ciebie pytanie bardziej "użytkowe", a mianowicie miałeś MC-10L, teraz masz MC-100B, powiedz mi jak bardzo grzeje się 100B względem 10L?

Setka grzeje mocniej ( pól litra jeszcze lepiej:)). Transformatory większe i lampy przede wszystkim większe - dużo mocniej grzeją.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Dzisiaj. Zaplikowalem w janku dwie chińskie lampy sterujące 6n1p- idąc drogą eksperymentu,rzeczwistosc bolesna. To są słabe lampy,dźwięk przygaszony zamulony,zaraz powędrowały do kosza.

Ponoć 10T jest lepszy od 10L.Więcej detalu i dynamiki.Ktoś z was już porównywał te dwa wzmaki?

Ponoć to trochę mało przekonujące to chyba te same konstrukcje tylko 10T ma inne lampy sterujące . Chyba mało ich się sprzedało do tej pory w PL bo cisza na forum . Mój kolega kupił 10T ale płynie z chin do niego już 5 tydzień może za chwilę będzie go miał to coś napisze jak wygrzeje .

Coś mi się wydaje że tutaj pisało że 10T gra lepiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polski dystrybutor yaqina już nie istnieje?

Ukryta Zawartość

Coś mi się wydaje że tutaj pisało że 10T gra lepiej

Ukryta Zawartość

Polski dystrybutor yaqina już nie istnieje?

też jestem ciekawy co ze stroną Yaqina, wysłałem maila do naszego dystrybutora, ale nie odpowiedział, więc nie wiadomo, czy zwinął interes, czy może "odświeża" stronę, dziwne to wszystko z uwagi na pogłoski, że nowe Yaqiny mają być w grudniu, swoją drogą szkoda, że dystrybutor Yaqina nie zagląda na nasze forum i nie bierze udziału w dyskusjach tak jak dystrybutor Ming-Da

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Tak się zastanawiam nad wymianą daca.Ciekawo co by zagrało lepiej od matrix mini-i w podobnej cenie lub mniejszej.

Oczywiście mam na myśli połączenie z yainem 10l.Matrix gra dość miękko przez co może nie pokazuje wielu szczegółów.

• Pokaż nowe odpowiedzi