Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheisery HD 800

reese

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu są najtańsze, tylko ich nie ma :))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na przeciętnym sprzęcie bas w HD 650 będzie raczej kiepski. A na super drogim sprzęcie nie powinien bardzo się poprawić (ale, ale: jeśli testujący wierzy w moc kabli i fazy księżyca, to na 100% się poprawi). I naprawdę dla wielu może być go zbyt dużo.

Moim jednak zdaniem przydałoby się po prostu więcej wysokich tonów, wtedy by się wszystko zrównoważyło.

Prawdę mówiąc, to nie sądzę, aby 800-tki były poniżej 3499 zł.

Jak na razie to są ceny wirtualne. Niemcy itp to cena 1000 euro, to niby czemu u nas ma być taniej?

Obym się mylił.

pozdr

No ale w sklepach nadal ich nie ma ciagle gdzies tam ktos widział ...gdzies ktos był na wystawie..cos czuje ze Sennheiser zbyt szybko wybiegł do przodu i coś im nie wyszło...

Ostra afera z tymi Senkami jest i tyle, na Allegro były za 2999 zł grubo ponad miesiąc temu - mp3store sprzedawał - do tej pory 5 osób wygrywających aukcję ich nie dostało, a dostawa miała być w ciagu 6 dni :))))

Test HD800, RS1i, ATH-W5000 i AH-D7000. Zwycięzca - RS1i.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a_men, 23 Kwi 2009, 09:16

>Test HD800, RS1i, ATH-W5000 i AH-D7000. Zwycięzca - RS1i.

>

Ukryta Zawartość

Myślałem, że chociaż poziom Grado GS1000 osiągną, a tu model niżej je kasuje. No miło. :)

Ukryta Zawartość

Hyperbole aside, the HD 800 sounded every bit as good as we had hoped. We have to reserve final judgement until we've integrated them into our lives for a while and tested them with a full canon of music, but from first impressions they're as good as headphones get

a potem tekst o wspoldzialaniu z iPodem czyli jasne ze wygraja RSy.

Zreszta to takie wrozenie z fusow, na Head-Fi w cholere ludzi woli RS od GS.

Nie jest wiec tak jak piszesz Michelangelo, bo byloby to zbyt proste.

Zła współpraca HD800 z iPodem jest czymś spodziewanym, zwłaszcza przy 300 omach, ale nie czyni ich automatycznie lepszymi. Poza tym ja się tak tylko drażnię z tymi, co się napalili na te HD800 jak bezzębny na suchary. :D RS1i to poprawiony klasyk, HD800 to wciąż niewiadoma dla większości fanów słuchawek, o dyskusyjnym designie.

>Zreszta to takie wrozenie z fusow, na Head-Fi w cholere ludzi woli RS od GS.

Wybacz, ale statystyki wśród gawiedzi nie są dla mnie żadnym argumentem. Statystycznie te same osoby będą wolały HD650 od HD800, bo im te drugie zagrają beznadziejnie na tym samym sprzęcie, na którym im te GS1000 nie zagrały. Pisałem nie raz, że RS1 można napędzić odpowiednim grajkiem mp3 i postawić to obok niejednego systemu stacjonarnego opartego o słuchawki innej firmy.

GS1000 brzmiały rewelacyjnie, słuchało się super. Tak naprawdę nie zdawałem sobie sprawy z ich klasy dopóki nie kupiłem po jakimś czasie HD650 i nie dałem rady ich słuchać na dłuższą metę. Nie tak klasa zdecydowanie. Nie ten feeling, nie ta energia i namacalność dźwięku. Minus GS1000 to to, że to rzeczywiście są słuchawki do umiarkowanie głośnego słuchania - wymagają lekkiego przestawienia się słuchacza, za to rekompensują to fenomenalną barwą...

???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

I jeszcze ze Stereoplay.de:

Ukryta Zawartość

post-17176-100006829 1240504558_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.