Skocz do zawartości
IGNORED

Krell S-300i -czy ktos juz sluchał ?

Jozin

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie Krella widac nowosc ,wzmacniacz S-300i ,pewnie to nastepca starej KAV300i. Parametry podobne transformator 50VA .Czy ktoś z was miał go okazję posłuchac ,moze jest juz albo bedzie w Audio Klanie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/48392-krell-s-300i-czy-ktos-juz-slucha%C5%82/

Nie słuchał jak widać nikt. Co pewnie nie przeszkodzi paru mądrym inaczej podłaczyć się w wątek żeby wylać kubeł pomyj skoro tylko pojawiła się nazwa krell.

NB ciekawe czy Audioklan oprze sie pokusie wywindowania ceny nowego Krella w zwiazku z deprecjacja zlotowki jak dystrybutorzy np. Accuphase.

Nawet pierwsza recenzje juz zamiescili:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

No to wyjaśniła się tajemnica utrzymania rozsądnej w miare ceny na nową integrę S-300i, która jak okazuje się jest "made in China"...

To jest jednak przegięcie... czterysetka tym samym jest ostatnim Mohikaninem spośród przystępnych cenowo integr firmy noszącym dumny znaczek Made in U.S.A.

• 3 miesiące później...

blitz, 2 Cze 2009, 15:49

>No i kicha, bo ludziska te krelliki dla basiska kupowali, żeby wrażenie na gościu zrobić. Bo z

>muzyką wiele wspólnego to nie miały.

>Pzdr.

No popatrz, sami szpanerzy kupują Krella 400xi.

Jedno co dobre, to że pilot lepszy. Na AudiogoNie jest człowiek, który sprzedał swojego 400xi, kupił S-300i, po czym po miesiącu sprzedał S-300i i ... ponownie kupił 400xi.

No i to Made in China ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 2 Cze 2009, 22:02

>Jedno co dobre, to że pilot lepszy. Na AudiogoNie jest człowiek, który sprzedał swojego 400xi,

>kupił S-300i, po czym po miesiącu sprzedał S-300i i ... ponownie kupił 400xi.

>

>No i to Made in China ...

Szpaner i nic więcej ;)

A nie przypomina Wam on czegoś, może Musical Fidelity ?

Ukryta Zawartość

post-19314-100003440 1243973913_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Właśnie słuchałem Krell s300i w Audio Klanie w Warszawie. Grał z moim CD Marantz 5000 + B&W 805 kable Kimber srebrny jako interkonekt + Nordost Red Dawn. Potem podłączyli CD Yamaha 2000 - ale dla mnie Yamaha zbytnio szeleściła górą, więc szybko dałem sobie z nią spokój.

Wrażenia całkiem przyjemne, co ciekawe nie było ostrej góry (w zestawie z CD Marantza) a dźwięk był bardzo dobry z zakresie średnicy i wysokich...bardzo miło się słuchało. Jedynie bas był poniżej odpowiedniego poziomu (ale moje CD to nie jest mistrz basu, u Yamahy za to bas był super - ale resza kiepska;-)

Czy prawie 11.000 PLN warto wydać? Na pewno nie będzie to porażka życiowa i człowek poczuje się lepiej bo ma Krella;-)...jednak za dużo mniej można mieć ,,troszkę" gorszy dźwięk...a więc szukam dalej idealnego wzmacniacza do 10-11 tysięcy...

moreno1973, 8 Wrz 2009, 18:01

jednak za dużo mniej można mieć ,,troszkę" gorszy dźwięk...a więc szukam

>dalej idealnego wzmacniacza do 10-11 tysięcy...

Kup sobie Roksana Caspiana za 8KPLN i problem z głowy :))) Zostanie 2-3kpln.

Pozdrawiam

>Kup sobie Roksana Caspiana za 8KPLN i problem z głowy :)))

To nie ta klasa ...

Caspian jest niczego sobie ale do Krella to mu brakuje ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

odsluchy S300 :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Piopio, 9 Wrz 2009, 10:04

>>Kup sobie Roksana Caspiana za 8KPLN i problem z głowy :)))

>

>To nie ta klasa ...

>

>Caspian jest niczego sobie ale do Krella to mu brakuje ...

Może i mu brakuje ale na pewno nie 3kpln. :))

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

10 dni temu zakupiłem Krella S300i po odsłuchu w Top Hi-Fi na Andersa. Na odsłuch zabrałem swoje CD (280CD), kable głośnikowe i interkonekt (Tara Labs seria Air) i sieciówki (wyższe modele Enerra). Podłączono mi kolumny VA Beethoven Baby Grand. Najpierw słuchałem na Krellu KAV400xi, a potem S300i. nie miałem żadnych wątpliwości, który jest lepszy, przynajmniej dla mnie.

400xi grał dość przejrzyście, ale głównie skrajami pasma z wycofaną średnicą. Stereofonia ok., ale trochę brak wypełnienia i nieco sucha góra i średnica, bas mocny, konturowy.

Na S300i muzyka nagle ożyła, już od pierwszych dźwięków. Niby na pierwszym planie jest średnica, ale góry też nie brakuje, jest bardziej namacalna, przestrzenna i czytelna, z dużą ilością powietrza wokół instrumentów. Bas - same superlatywy: potężny, ale zwarty, świetnie wybrzmiewający, wręcz "kolorowy", po prostu ma wiele odcieni (wielobarwny), a nie tylko mocne uderzenie. Brzmienie nie jest rozjaśnione, powiedziałbym że muzykalne - zero kliniki. Nie zastanawiałem się za długo, gdyż obecne ceny są okazyjne, wkrótce podwyżka.

W domu okazało się, że jest to samo, tyle że z Virgo II. Rzadko mi się zdarzało przy wymianie jakiegokolwiek elementu w systemie, abym był zadowolony zaraz po zakupie. Tutaj od początku pełna satysfakcja - S300i nieprędko zmieni właściciela, nie wiem czy jest sens szukać czegoś lepszego, bo trzeba by kupować wzmacniacz za kilkadziesiąt tysięcy, żeby zauważyć istotną różnicę.

Ciekawa opinia. O S300i vs. 400xi roznie sie slyszy, wiele pewnie zalezy od reszty toru i indywidualnych preferencji.

Niemniej wiadomosc ze w kontekscie spadajacego od lutego dolara dystrybutor zapowiada podwyzki cen to doprawdy kuriozum. A moze sila robocza w PRC tak drozeje?

Po odsłuchu S-300i mam podobne odczucia do tego co napisał Bogdik, mimo, że wolę trochę inne granie, to S-300i jest ciekawym wzmacniaczem, myślę też, że opis tego Krella przygotowany przez P. Wojtka w tym przypadku jest trafny.

Bogdik, 22 Lis 2009, 22:29

>W domu okazało się, że jest to samo, tyle że z Virgo II. Rzadko mi się zdarzało przy wymianie

>jakiegokolwiek elementu w systemie, abym był zadowolony zaraz po zakupie. Tutaj od początku pełna

>satysfakcja - S300i nieprędko zmieni właściciela, nie wiem czy jest sens szukać czegoś lepszego, bo

>trzeba by kupować wzmacniacz za kilkadziesiąt tysięcy, żeby zauważyć istotną różnicę.

Ja bym to nazwał drogim efekciarstwem :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.