Skocz do zawartości
IGNORED

lefebrysta:komory gazowe do dezynfekcji.

noster

Rekomendowane odpowiedzi

Czy papież jeszcze panuje nad sytuacją? Czy papież wie co czyni?

Oto ostatnio czytamy - "Ksiądz lefebrysta: komory gazowe służyły do dezynfekcji.

Przywódca wspólnoty lefebrystów w północno-wschodnich Włoszech ksiądz Florian Abrahamowicz powiedział w wywiadzie dla lokalnego dziennika "Tribuna di Treviso", że "wie", iż "komory gazowe istniały przynajmniej w celu dezynfekcji".

Co sądzicie o uchyleniu ekskomuniki dla wyswieconych wbrew woli papieża w 1988roku "biskupów"?

https://www.audiostereo.pl/topic/48796-lefebrystakomory-gazowe-do-dezynfekcji/

ty noster jesteś fanatyk,

nie można przekreślać człowieka że coś kiedyś powiedział,

zrobił i powiedział dużo dobrych rzeczy i te jedną powiedział źle - dawno temu,

ale się z tego wycofał i przeprosił - (mówię o tym biskupie-lefebryście co negował komory,co papież sciągnął z nich ekskomunikę.)

ale media i Żydzi szukają sensacji i wypisują takie głupstwa, a ty powtarzasz

w ogóle temat jest trochę ślizki,

ale można kulturalnie porozmawiać?

ja wczoraj słyszałem w TV kilka razy, właśnie w związku z tym topikiem, że w KL Auschwitz zginęło

6 mln Żydów, nie w czasie wojny całej ale tylko w KL Auschwitz.

Czy ktoś mi odpowie, bo nie jestem pewien, czy to taka jest oficjalna wersja?

czy jak? pytam poważnie

tutaj pogadałbym o innym aspekcie o tzw. nieomylności papieskiej.

jeden nakłada ekskomunikę-nieomylne postanowienie.

drugi zdejmuje ekskomunikę-nieomylne postanowienie.

No skoro najpierw zdejmuje ekskomunikę, a potem mówi że nie miał pełnej wiedzy o tym, jakie ten caly "biskup" ma przekonania to coś tu nie pasuje.

Ciśnie mi się na usta trzysylabowe słowo na literę "b" a kończące się na "n".

Izrael rozważa zerwanie stosunków dyplomatycznych z Watykanem w odpowiedzi na rehabilitację przez papieża biskupa lefebrysty Richarda Williamsona - podał niemiecki tygodnik "Der Spiegel" na swych stronach internetowych. Wygląda na to, że papież się już całkowicie pogubił. Szkoda tych 50 posoborowych lat...

• Redaktorzy

"Warszawa: spór szkoły z lefebrystami

"Życie Warszawy": uczniowie z katolickiego zespołu szkół w Józefowie k/Warszawy wynieśli się z nowoczesnego budynku na starą plebanię. To rezultat konfliktu między dyrektorką zespołu a fundacją zarządzaną przez lefebrystów.

- Zdecydowałam się na tak radykalny krok, ponieważ nie mogłam pozwolić, by bractwo przejęło całkowitą kontrolę nad szkołą, powiedziała gazecie Wiesława Sanecka-Tombacher, dyrektorka zespołu szkół w Józefowie, w skład którego wchodzi gimnazjum i liceum.

Sprawa zaczęła się w 2004 roku, kiedy placówka działająca na plebanii kościoła zaczęła szukać sponsora na dokończenie budowy nowej szkoły. Skorzystano z pomocy Bractwa Kapłańskiego Świętego Piusa X, które w Radości prowadzi podstawówkę.

Niestety, po przejęciu szkoły przez lefebrystów zaczęły się problemy, opowiada dyrektorka. Jej niepokój wzbudził np. wykładowca religii. Opowiadał on podczas zajęć, że telewizja i prasa to dzieło szatana. Podobny pogląd na ten temat ma bractwo - wskazuje Tombacher. Dlatego po pół roku użytkowania nowej szkoły zdecydowała się przenieść dzieci do dawnej siedziby."

Szybko odzyskali wigor po zdjęciu tej ekskomuniki, czyż nie?

Katecheta trochę przesadził. W telewizji o prasie pracują redaktorzy zadaniowani przez oficerów SB i WSI. Ci z kolei są zadaniowani przez starą centralę z Moskwy a kto zadaniuje samą moskiewską centralę?

O ile odpowiedź dla ateisty może być w ogóle niemożliwa, to dla człowieka wierzącego w istnienie jakichkolwiek nadprzyrodzonych mocy Złych jest ona dość jednoznaczna. Oczywiście nie można spłycać problemu jednym tylko zdaniem że "telewizja i prasa to dzieło Szatana".

Bożesz ty mój, naszego Redaktora też "zadaniują" z Moskwy? Więc te wszystkie zachwyty nad sprzętem, te audiofilskie bajania w prasie - to tylko echo opinii na Łubiance. Tak podejrzewałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.