Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Zdjęcia z destylarni (kwiecień 2008)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-24402-100008988 1249211594_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

własnie próbuje sie zmusic do wypicia JIM BEAM.Zupełnie mi nie podchodzi .Smak rozpuszczalnikowo -spirytusowy.Przewiduje ból głowy.Gdzie mu do takiej DEWAR,S white label....;-).No ale jak wiadomo kazdy lubi cos innego.

pozdrawiam smakoszy.

Grundig High Fidelity

• Użytkownicy+

W tytule jest napisane "klub dobrej whiskey" ,a nie -klub dobrej whisky (mam nadzieję że jest to przejęzyczenie -może się czepiam ).Dopiero to zauważyłem ,oznaczało by to że jest to tak naprawdę klub dobrych burbonów a nie whisky. Jim beam i inne burbony (whiskey) mi nie podchodzą (piję same lub z lodem) ,ale ślepym testom się nie poddam.Testowac lubię ale nie chcę zostac ślepy :-).

Gość ata77

(Konto usunięte)

palton, 8 Sie 2009, 19:47

>W tytule jest napisane "klub dobrej whiskey" ,a nie -klub dobrej whisky (mam nadzieję że jest to

>przejęzyczenie -może się czepiam ).Dopiero to zauważyłem ,oznaczało by to że jest to tak naprawdę

>klub dobrych burbonów a nie whisky.

Dlatego zaczalem od danielsa. Ale jak widac chodzi tez o whisky. Fakt burbon na kukurydzy pedzony wiec i smak zupełnie inny. Chodzilo o stworzenie watku dla ludzi którzy lubia tego rodzaju bimber ;).

Pozdrawiam

P.S. A propos whisky. Próbowałem dzisiaj Glenfidischa 12 y old. (Kupilem sobie miniature:)

Moim zdaniem owocowy z czekoladowym gorzkim finiszem. Zimny zdecydowanie mniej alkoholowy i co ciekawe nie stracil aromatu.

ata77, 9 Sie 2009, 21:59

>P.S. A propos whisky. Próbowałem dzisiaj Glenfidischa 12 y old. (Kupilem sobie miniature:)

>Moim zdaniem owocowy z czekoladowym gorzkim finiszem. Zimny zdecydowanie mniej alkoholowy i co

>ciekawe nie stracil aromatu.

Dokładnie, Glenfidich ma zapach baryłek czekoladowych z likierem, taki "czekoladowo-bimbrowy" :))) A smak ekstraklasa.

Pozdrawiam

• Użytkownicy+

ata77

Zazdrośc pozytywna jest ok. ja wielu zazdroszczę różnych rzeczy, ale pozytywnie i to jest ok. Wycieczka do szkocji wyniosła mnie wtedy ok. 2800zł (2 osoby). Nie wiem jak dziś cena funta i bilety lotnicze.Nie chcę zaśmiecac wątku jak coś więcej to na PW chętnie odpowiem.

Pozdrawiam Robert

Polecam wszystkim lekturę strony :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
Gość ata77

(Konto usunięte)

a propos tematu. Polecam w proporcjach 1 miarka whisky + 2 miarki dobrej wzglednie przefiltrowanej wody. Koniec brzoskwiniowy (dla mnie nie do odkrycia pijac sama i ciepłą) ni wlasciwie brak posmaku alkoholu. Juz rozumiem dlaczego niektórzy producenci dołaczali do swoich trunkow evian w pakiecie. Smacznego!

post-17238-100004610 1254177758_thumb.jpg

• Użytkownicy+

ata77, właśnie popijam tego bushmillsa. Talisker jest na wyspie SKY (przykładowy link) :

Ukryta Zawartość

A tu masz domki do wynajęcia w pięknej okolicy, niedaleko wyspy skye, na której się znajduje Talisker :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - polecam gorąco, wyposażenie SUPER (ok. 300-400f za domek na 6 osób 7 dni, w zależności od pory roku).

post-24402-100004534 1254262385_thumb.jpg

post-24402-100004535 1254262385_thumb.jpg

post-24402-100004536 1254262385_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem palton dopelnil ,,okrasil,, tylko klub fajnymi fotami wiec nie ma zadnego fopa.

Z taniochy ostatnio mi posmakowal John Wesson dostepny w Kauflandzie (podobny w smaku do JD:)

robix

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Ja osobiscie preferuje single malt whisky, najlepiej szkocka, a jesli chodzi o blended to ware uwagi sa np. Jack Daniels i Johnnie Walker. Pewien leciwy juz Szkot powiedzial mi kiedys: Najlepsze whisky pochodza z doliny Glen More i maja w swojej nazwie czlon ''Glen'' np. Glennfiddich, Glenmorangie, Glenlivet itp. itd. Musze mu przyznac, ze mial absolutna racje. Moim numerem jeden jest bezsprzecznie Glennfiddich 18 years old. Polecam.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Oprocz wyzej wymienionych trunkow polecam takze Bells, Jim Beam, Talisker, Highland Park, Famous Grouse czy nawet Grant's chociaz ten ostatni to taki budzetowy trunek, ktory sprawdza sie jedynie przy wiekszych imprezach ...wiadomo wszyscy pozniej maja w czubie:]

• Użytkownicy+

nudel1306, Glennfiddich 18 years old, piłem i jest naprawdę świetna, porównywalna dla mnie z Taliskerem, może ten ostatni mi tak smakuje z sentymentu :-). A ten Szkot, to z jakiego regionu pochodził ;-)

• Użytkownicy+

whisky :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.