Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Dobrej Whisky

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj na tapecie mam bushmills black bush .Dla fanów irlandzkiej taniej whisky mam wiadomosc ze takze dobra tullamore dew jest w kerfurze za 65 zeta -za jeden literek zacnego trunku.Taniej chyba nie bedzie ;-).

co do bushmillsa to jest jak najbardziej ok ale kiedys dostałem jakis nielegalny domowy produkt na orzechach i był lepszy .Co tu mówic nielegalna orzechówka była łagodniejsza i wspaniała.Niestety zródło wyschło i racze sie doskonałym i takze łagodnym black bush z Irlandii.

ps

Szkoda ze nasza sliwowica z nałeczowa (czy gdzies tam)nie ma takiej reklamy i nalezytej dytrybucji w swiecie.bo jest smaczniejsza od serbskiej czy chorwackiej ...

pozdrawiam smakoszy

Grundig High Fidelity

Kraj pochodzenia wyjątkowo dziwny, ale w smaku - bardzo, bardzo przyzwoity single malt.

Gold Cock od pana Jelinka. Nazwa wieloznaczna, ale mimo tego polecam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

MadOnion

>Ale jaka impreza taki alkohol ;-)

Impreza była świetna, a że nad jeziorem i w męskim gronie (dziewięciu chłopa spuszczonych z łańcucha :-)....

Nazwa imprezy : wieczór z dżej di :-))) (w moim wypadku jednak Evan W.)

Robert

>Impreza była świetna, a że nad jeziorem i w męskim gronie (dziewięciu chłopa spuszczonych z łańcucha>:-)....

Takie imprezy zawsze ... zawsze są najlepsze ;-))

Co do "łyski" to trzymajac się dalej towarzystwa Jacka od Danielsów to zakupiłem wczoraj single barrela w dobrej cenie (133pln) w makro ...

Oj to się pije pod Division Bell PF (japan version) ;-))

• Użytkownicy+

MadOnion

Napisz jak ten J.D. single barrel smakuje, do czego podobny i czy wart wydać na niego tą kaskę. Ja wolę Whisky, niż burbony, ciekawe czy bym go polubił.

Robert

Rob ..

Bardzo trudno go porównać. A tym bardziej skoro preferujesz whiskey nad bourbony to może on Ci się wydać mało intensywny. Jest bardzo stonowany w barwie (mówie o smaku nie o kolorze :-)) NIe czuć w nim posmaku alkoholu, tak jak np. w Evanie - jest delikatny, aksamitny - dla mnie rewela .. więc jak Ci nie podejdzie to Ci pomoge go zmęczyć ;-))

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Hmm... Ja mysle ze bys go polubil chociaz single barella nie probowalem... Mysle ze Jack to typ ktory z reguly da sie lubic (to taka dusza towarzystwa) i potwierdzone jest to przez rzesze gardel na calym globie heh... pozdrawiam amatorow Jack'a od Daniels'ow

>Hmm... Ja mysle ze bys go polubil chociaz single barella nie probowalem...

To spróbuj. Naprawdę warto, całkiem inna jakość ... problem w tym że potem do starego kompana trudno wrócić bo jakiś on taki zwykły ;-) Ale to jak ze wszystkim: lepsze zawsze jest i będzie wrogiem dobrego !!

• Użytkownicy+

Witam

W piątek miałem okazję "zwiedzać" zakład "Sobieskiego" w Kołaczkowie. Po zwiedzaniu degustacja, były różne trunki whisky i whiskey, wódki wina itd. Wyniuchałem "Miód Powidzki" zrobiony dla prezesa Sobieskiego - delicję mówię wam :-))) Żeby nie było że nie w temacie, piłem też whisky Williamsa, niestety miodzio był o niebo lepszy.

Robert

Ps. Niestety miód niedostępny w sprzedaży :-(

Sączę sobie whyte& mackay i przeżywam na nowo wczorajszy koncert YES-u w Dublinie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

• Użytkownicy+

A ja właśnie kończę ostatnie krople z Bunnahabhaina 12-to letniego. Dzisiaj zakupiłem Jacka D. i koniak Remy Martin VSOP :-).

Robert

Ps. Remy to jeden z lepszych koniaczków, lepszy od Gautiera i Hennesy.

Chyba jeszcze tego nie było. A warto! Duża klasa.

Natomiast z wersji „roboczych”, moim zdaniem, najlepsza szkocka pochodzi z Irlandii, czyli Mr. Bushmills & Mr. Jameson

Po Zdrowia m.

YunnanTEA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

YunnanTEA

28 Lis 2009, 14:39

Chyba jeszcze tego nie było. A warto! Duża klasa.

Natomiast z wersji "roboczych", moim zdaniem, najlepsza szkocka pochodzi z Irlandii, czyli Mr. Bushmills & Mr. Jameson

zgadzam sie z powyższą opinią.BlackBush to je to !Nie za słodki nie za aromatyczny czyli bimber jak sie patrzy .

Grundig High Fidelity

Jest pewien problem z dobra whisky lub whiskey.Spróbujesz dobrej i starszej to te młodsze i tansze jada wlasnie tzw.myszami.Ja nie moge zmusic sie do spróbownia taniego Old Smugller( smakował mi kiedys) bo czuje smak starej szmaty czy sciery.Taki myszowy smak starej zatechłej piwnicy.Z coca -cola jest o dziwo jeszcze gorzej.

Grundig High Fidelity

Poza tym naszła mnie teraz nastepująca idea:

W jednym miejscu o jednym czasie, zacne grono miłosników zacnego trunku, każdy ze swoją flaszką do testów organoleptycznych... a dla audiofilskiej formalności pod reką wzmak do odsłuchu.

Chyba ze zakładamy rotacyjnośc miejsca - i wtedy odsłuchujemy wszystkie komplety .. i ile okazji do testów organoleptycznych

Co sądzicie??

Gość ata77

(Konto usunięte)

Pomysł swietny. Niestety pewnie kazdy z nas z innego krańca polszy. Jak by co sie udalo to ja deklaruje Yamazaki. Japonia robi naprawde fajna łyche. ze sprzetu moge przytargac cd denona, bo 60 kg. kolumn raczej nie dam rady.

A i dobrze że każdy z innej częsci kraju - jest okazja aby dany zakątek poznać. Ja swój górny Śląsk znam prawie jak włsaną kieszeń, więc chętnie wychylę nosa poza ...

Ja deklaruję Gentelmena tudzież Glenfidisza... oczywiscie nie tego napoczętego ;-)

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Witam kolege po fachu:] ...Wczesniej na forum poruszylismy temat glena 18yo i wlasnie mi sie przypomnialo bo wczesniej napisales, ze jak bedziesz mial okazje to zamowisz i sprobujesz... Wiec jak z ta ''smakowa recenzja'' Glena?

pozdrawiam

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Yamazaki...? Hmm... Musze przyznac, ze ostatnio bylem w monopolowym i ta buteleczka bardzo przykula moja uwage... Nigdy nie pilem japonskiej whisky. Chyba przejde sie tam raz jeszcze i kupie jedna flaszke na sprobowanie... Zawsze to nowe doswiadczenie:]

Oj tak ... audiofilski .. ;) Stał sie moim bliskim przyjacielem ... szkoda, że tak się ceni wysoko ... ale czego się nie robi dla przyjaciół ;-)

Polecam, A tę japonie też trzeba będzie spróbować!!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.