Skocz do zawartości
IGNORED

Tangent - Co to w ogóle jest?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

>Krak_oN,

>Jak bym go ewentualnie zwracał to jak wygląda ta procedura i z jakimi sie to wiąże kosztami ? .

To zależy gdzie go kupiłeś i jakie miałeś uzgodnienia ze sprzedawcą przed dokonaniem transakcji.

Jeśli tego nie zrobiłeś to bardzo wątpię czy sprzedawca zgodzi się na zwrot.

Szumy mnie specjalnie nie dziwią. Jak coś kosztuje 300 zł to gra odpowiednio dla tej półki cenowej.

"A mowilem zalozyc pampersy"

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu trochę o kostkach PT. Dziwnie to rozwiązali. Jedna pracuje tylko jako klucz, a druga jako klucz i preamp.. hmm

Ukryta Zawartość

>>Krak_oN,

>>Jak bym go ewentualnie zwracał to jak wygląda ta procedura i z jakimi sie to wiąże kosztami ? .

>To zależy gdzie go kupiłeś i jakie miałeś uzgodnienia ze sprzedawcą przed dokonaniem transakcji.

>Jeśli tego nie zrobiłeś to bardzo wątpię czy sprzedawca zgodzi się na zwrot.

Jeśli kupił na allegro poprzez 'Kup Teraz' to ma jak najbardziej ustawowe prawo zwrotu w ciągu 10dni (Umowa zawarta poza lokalem przedsiębiorcy). Dodatkowo jeśli nie został o tym poinformowany to okres ten przedłuża się do 3 miesięcy.

e tam chlopaki.... wbudujecie dobrze opracowana i zlampizowana lampucere i bedzie miodzio :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

kichanadeta, 3 Lut 2009, 15:30

>rbej, 3 Lut 2009, 14:34

>

>>Można na to spojrzeć z innej strony. Tylko 300zł za wzmak, który posiada piękny lampowy, analogowy

>>szum :P

>

>

>Eee tam u mnie nic nie szumi.

>

>foxbat, 3 Lut 2009, 15:19

>

>>e tam chlopaki.... wbudujecie dobrze opracowana i zlampizowana lampucere i bedzie miodzio :)

>

>I konieczie do tego magiczne plytki Holfi (do tej pory nie jestem pewien czy tak sie to pisze),

>podstawki pod kable glosnikowe za pare setek. No i plyty tylko SACD spytajcie Audioholika roznica

>powalajaca

>

>>"...on jest odurzony (jak to audioholik) parametrami SACD,..."

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Nie wiem nie zanm sie jestem lajkonikiem.

Teraz jestem po dłuższych odsłuchah i dopiero na muzyce poważnej tj zwłaszcza na kobiecych wokalach wyraźnie słychać jest w lewym kanale irytujący przesterowany charkotliwy śpiew ,ta sama sytuacja jest na wyjściu słuchawkowym ,powyżej połowy głośności jest nieco lepiej ale co to za pocieszenie jak przy umiarkowanych poziomach można się w...ć .Jak słuchałem muzyki typu rock ,pop itp to czułem momentami że dźwięk jest ''w lewym'' jakby przesterowany ale dopiero załadowanie do odtwarzacza płyt z muzyką poważną a zwłaszcza kobiece wysokie śpiewy od razu ujawniły tą usterkę .Na innych urządzeniach pożyczonym technics Technics SU-A700 oraz na moim CD SL-PS740A nie ma tego defektu .Teraz sobie jeszcze przypomniałem że jak na moment podłączyłem tuner sony to głosy rozmów były jakby na takim lekkim charkotliwym przesterze ale w pierwszym momencie to zlekceważyłem bo ''w radiach'' używają różnych kompresorów itp .To co teraz mi radzicie uczynić ? .Być może akurat ja dostałem taki egzemplarz ale mimo wszystko boje się zaryzykować wymiany .Dodam jeszcze że wzmak wizualnie bardzo mi się spodobał ;).

Macie ten kawałek testowy gdzie od razu słychać zniekształcenia wzmacniacza na głosie :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz jeszcze sprawdzałem jak się zachowuje przy tzw cichym uspokajającym słuchaniu i np skrzypce w lewym wpadają w coś tak jakby w tzw ''wzbudzanie'' i słychać cichy dźwięk podobny do trzeszczącego potencjometru jest to bardzo irytujące ,jeszcze się z czymś takim nie spotkałem ,nawet na zintegrowanej dzwiękówce jest wszystko ok ! .

Czyli wniosek, że Ci co kupili wzmaki już po CD nie wracają ma swoje uzasadnienie :)

Ja dowiedziałem się, że obudowa tego wzmaka jest tak cienka delikatna jak w marketowych DVD za 80zł

a gra gorzej niż stary WS Diory ale to słowa znajomego co kupił go w Niemczech wraz malymi kolumienkami tej samej firmy ale nie żałuje - będzie akurat na działkę.

Pilot podobno wygląda jak zabawka dla dzieci i z równie tandetnego plastyku.

Cudów nie ma, albo coś dobrze gra albo tanio kosztuje...

giagi z zewnętrzne wykonanie jest dość solidnie i w porządku ja nie mam sie do czego przyczepić a wyświetlacz jest coś ala jak w niemieckim avm ,a pilot taki sobie może być .

Tak czy inaczej ja będę go zwracał ,być może akurat (mam nadzieję) ja trafiłem na taki egzemplarz ale tak czy owak nie mam nerwów drugi raz tego na sobie sprawdzać .

Cooger, 3 Lut 2009, 15:01

>Jeśli kupił na allegro poprzez 'Kup Teraz' to ma jak najbardziej ustawowe prawo zwrotu w ciągu 10dni

>(Umowa zawarta poza lokalem przedsiębiorcy). Dodatkowo jeśli nie został o tym poinformowany to okres

>ten przedłuża się do 3 miesięcy.

Tak kupiłem poprzez 'Kup Teraz' czyli jaki teraz mam wykonać prawidłowy tok postępowania ? .

poprostu odeslij towar na swój koszt informując o tym sprzedawce. Możesz też napisać pismo o niezgodności towaru z "umowa kupna sprzedaży" - wtedy bedzie wymiana towaru na nowy. Coś mi sie wydaje ze ktoś nabył tzw referbriszed i upchnął go poprzez alledrogo...trzeba uważać..

pool80

to jak to nazwales "referbriszed" to jak twierdzi sam elb to wlasnie gwarancja, ze sprzet jest bdb!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

pool80, 3 Lut 2009, 23:45

>poprostu odeslij towar na swój koszt informując o tym sprzedawce.

Jeżeli wyślę email z informacją że odsyłam towar i równocześnie podam numer swojego konta to mam wtedy gwarancję zwrotu pieniędzy czy też mogą być z tym jakieś komplikacje ? .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.