Skocz do zawartości
IGNORED

Nordost Valhalla sieciówka, wasze opinie

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad kupnem kabla zasilającego Nordost Valhalla. Ciekawi mnie Wasza opinia. A może jakaś alternatywa.

Gdzie skorzystam najbardziej wpinając dobrą sieciówkę do systemu: amp,preamp, cd?

Dzięki za opinie Adam

Idealna do neutralnie grającego systemu. Trudno znaleźć przejrzystszy z bardzo dobrą stereofonią, przestrzenią, wybrzmieniem przewód sieciowy. Najlepiej sprawdza się się z CD. Ze wzmacniaczem brak jej trochę masy.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

nie myślałem o macu, raczej o accuphase amp albo własnie cd.

Wątek o Shunyata hydra mie troche rozwala.nie mam doświadczenia z kondycjonerami i sieciówkami...

A tu takie wypowiedzi zniechęcające trochę...

Mam całkiem dobre kable i one wniosły ogromną poprawę i tu mogę bronic kabli ale sieciówki i listwy to kiszka...

no i sa teraz nie wiem..

Największa zaleta Valhalli to rozdzielczość, a wada - brak wypełnienia.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Podobne do Valhalli są - w kwestii cech = szybkość, przejrzystość, klarowność - Ansae. Robią teraz nowy model listwy i kabla (było na Audio Show - Muluc Supreme). Słuchałem - niestety jeszcze nie w swoim systemie. Jak ktoś szuka zasilania o cechach: dodanie mięsa, dodanie barw - to może sobie darować. A jak ktoś szuka szybkości, czystości, szczerości - to bardzo zapasuje.

Ja polecam za te pieniądze kupić dużo płyt, albo używanego Linn'a LP 12 w dobrym stanie i porządną wkładkę. Na pewno więcej radości i więcej muzyki :-)

Sorry - nie mogłem się powstrzymać...

no własnie dużo czytałem ze valhalla obcina a mnie trzeba mięcha w odsłuchu oczywiście:)))

na vinyl przyjdzie czas... pomalutku.. mysle o Michell Orbe ale to za jakiś czas...

A z tymi płytami to jest tak ze....jestem trochę zblazowany mało co mnie wzrusza...

Nawiasem mówiąc ciekawe czy tego doświadczyliście: bierzesz płytkę, słuchasz...fajna...ale to już było...dodam, że słucham chyba wszystkiego...hummm

Ale jak zancie Coś z fajnego z ECM, ACT, NAim itd. to proszę

ja polecam Nik Bartsch: Ronin lub Holon z ECM, to jak ktoś lubi trio...polecam

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Ja oczywiście polecam jedynie warunkowo - jeżeli ktoś wierzy w kable sieciowe i tak czy inaczej planuje na to wydać pieniądze. Po prostu kiedyś z kolegą po podłączeniu MIT-a do CD usłyszeliśmy tzw. poprawę wszystkiego połączoną z tzw. opadem szczęki. Oczywiście mogła to być autosugestia, zwłaszcza że kolega był zainteresowany sprzedażą :-) Od tamtej pory zmieniłem CD, ale kabla nie sprawdzałem ani nie porównywałem więcej, bo nie znoszę testowania gratów. Jest, gra i OK.

Jak chcesz więcej mięcha to polecam wyższe AudioQuesty lub Acoustic Zen/Harmonic Technology Gargantua.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth

Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 20:13 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Miałem u siebie 2 bardzo drogie sieciówki - m.in. bardzo dobry kabel Acoustic Zen Gargantua II za 7500zł - i powiem szczerze, zmiany przez nie wprowadzane, choć słyszalne, są raczej kosmetyczne. Zaryzykował bym nawet stwierdzenie, że sieciówki (obojetnie jakie) wprowadzają najwyżej 20% zmian znanych z interkonektów czy kabli głosnikowych. O wymianie komponentów nie wspomnę.

prym, 9 Lut 2009, 12:14

>zyzio.Powiedz czy oprócz kontestowania wpisów Elba.to jeszcze się czymś zajmujesz?Obserwuje to

>prawie w każdym wątku.Ciekawe,nawet bardzo co On Ci takiego zrobił?

Prym, żeby kontestować, to najpierw trzeba zrozumieć co jest napisane ... a z tym jak widać u zyzia ciągle słabo :-)

A tak swoja drogą, to zwróć uwagę ile to czasu trzeba codziennie poświęcać na odgrzebywanie czyiś wypowiedzi ... od razu widać, że to musi być prawdziwa, niespełniona miłość, LOL.

Gdyby jeszcze zyzio tyle samo czasu co na wyszukiwanie, poświęcał na zrozumienie tekstu pisanego ...

=> Elberoth

Widzę, ze tryskasz błyskotliwością charakterystyczną dla warszawki, na dodatek serwujesz ograne slogany :))) Boki zrywać można jak wijesz się w soich próbach elokwencji :))))

Tak poza wszystkim Elbi jak już podjąłeś temat miłości to nikt tak nie kocha ciebie jak ty sam zapatrzony w siebie narcyziku :)))))

To tyle off topicu zdziecinniały cudaku :)

Bez dwóch zdań polecam Akrolink 7NPc7100 z wswzystkich wymienionych zdecydowanie najlepszy. Tańszy od Valhalli i u mnie w systemie lampowym SG300 AA zdecydowanie pozostawia w tyle wwszystkich konkurentów w zakresie wypełnienia, przestrzeni naturalności, wielkości dźwięku, powietrza itd itp. Sprawdzone z prawie wszystkimi kablami do 10 tys.pln (licząc złotówkę po około 2,2 zł za USD (test z przed 8 do 6 miesięcy temu). Oczywiści lepszy jest 7NPc9100, ale to juz zupełnie inne pieniądze.

Co do aplikacji, to najlepiej sprawdza się w transporcie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.