Skocz do zawartości
IGNORED

Jak obrazić bez konsekwencji..?

naprawiak

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"a gdzie jest watek zawiadamiajacy o śmierci atoposa ktory był rano na bocznicy i przepadł ?

czy to była proba obrazenia bez konsekwencji :)"

Fałszywe zawiadamianie o zgonie realnych osób w intencji sprawienia im kuku jest bezprawne. Poza tym chcieliśmy tu uniknąć zaskarżenia przez ofiarę żartu.

Redaktor, 16 Lut 2009, 16:33

>"a gdzie jest watek zawiadamiajacy o śmierci atoposa ktory był rano na bocznicy i przepadł ?

>czy to była proba obrazenia bez konsekwencji :)"

>

>Fałszywe zawiadamianie o zgonie realnych osób w intencji sprawienia im kuku jest bezprawne. Poza tym

>chcieliśmy tu uniknąć zaskarżenia przez ofiarę żartu.

Sprawienia kultu?

• 2 lata później...

O, widzę, że baniki wieczne się w tym wątku panoszą, ciekawe za co koledzy wylecieli :)

Druga sprawa: hmm, cham myśli pozytywnie jeśli jest chamem, czy jeśli nim nie jest? Mam zagwostke......

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Teraz ostatnio jest modne rzucanie z buta lub butem w politykow

mozesz kupic jakiegos drewniaka lub buty robocze... ale to byloby bolesne,pokazali by cie w TV i w zaleznosci od celnosci rzutu ponioslbys konsekwencje haha

Gość rochu

(Konto usunięte)

Dobry sposób to metoda na "posła M".

Formułujesz wypowiedź w formie rzekomo neutralnego zapytania a potem walisz dyskutantowi co Ci ślina na język przyniesie.

Zaczynasz np. "czy prawdą jest, iż..." albo "czy może Pan zaprzeczyć, że ..." albo "dlaczego mam silne przekonanie, że Pan zrobił tak a tak".

Jednocześnie czynisz jakieś osobiste zastrzeżenie, które ma za zadanie ewentualne zaprzeczenie delikwenta ukazać w złym świetle w oczach ewentualnych obserwatorów dyskusji.

Z przykrej sytuacji gdyby sprawa się rypła zawsze wybronisz się stwierdzeniem, iż tylko dążysz do poznania prawdy (a ona przecież jest tutaj najważniejsza i prawda nas wyzwoli i takie tam) a tak wogóle to nic osobiście do gościa nie masz.

Przykłady.

Oczywiście o nic Pana nie oskarżam, jednakże czy prawdą jest, iż żyje Pan z kradzieży i oszustw?

Jednocześnie chciałem zastrzec, iż nie uwierzę w żadne Pana zaprzeczenie.

Albo:

Nie chciałbym być bezczelny jednak dobro dyskusji tego wymaga i muszę zapytać.

Czy może Pan zaprzeczyć, tak z czystym sumieniem, że nie jest Pan łajdakiem i łachudrą?

Oczywiście Pańskie wyjaśnienia w tej sprawie i tak będą dla mnie całkowicie niewiarygodne.

Warianty.

Z formy pytającej czasami możemy zrezygnować gdy wypowiedź ubierzemy w formę wypowiedzi odnośnie naszego osobistego przekonania na temat jakieś sprawy. W przypadku wpadki łatwo jest się wymiksować tłumacząc, iż działało się w dobrych intencjach ale pod wpływem błędu a przecież błądzić to rzecz jakże ludzka...

Przykład

Jestem przekonany, że pan może dużo powiedzieć na temat kradzieży proszku do prania z rezydencji Państwa X. w kwietniu ubiegłego roku.

Był pan przecież w dniu i miejscu przestępstwa nieprzypadkowo, bo przecież żadne przypadki się nie zdarzają.

Nieprawdaż?

Przykłady są nieco przejaskrawione, jednakże dobrze oddają mechanizm opisywanej wyżej metody.

Chyba Leppera przygotowywałeś do wystąpień w sejmie...rochu.

Przykłady są nieco przejaskrawione, jednakże dobrze oddają mechanizm opisywanej wyżej metody.

Coś takiego kiedyś słyszałem..

Niech pan wyp...dala - to jest jako obraźliwe

Czy zechciał by pan wyp...lać- to określenie nie jest obrazą tylko jest to propozycja,czyli nic złego.

Tak sie zastaniawiam od pewnego czasu czy jakbym zaczął tu rzucać hasła o kraju naszym i tamtym, o sowietach, takie polityczne sekrety prawdy i nieprawdy, czy ktoś by mi coś zrobił,czy kgb wpadłoby i wysłało mnie na tamten świat?Rzucanie takich poważnych teorii i hipotez może być niebezpieczne czy karalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.