Skocz do zawartości
IGNORED

Egzamin za punkty - masakra...

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

He he, spróbujcie może swoich sił, bo mi kopara opadła do ziemi jak ujrzałem swoje wyniki...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/49235-egzamin-za-punkty-masakra/

Acha, 10-go sam idę zdawać, ale z takim poziomem wiedzy, to mogę spokojnie w domu zostać i pograć sobie w wyścigi na Play Station, bo chyba tylko to mi teraz zostanie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

13 na minusie !!!

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

• Redaktorzy

U mnie 11 dobrych na 18. & błędów, z czego tylko jeden dotyczący sytuacji w ruchu. Nie wiedziałem między innymi, ze traktor ma jechać na światłach. A czy ja kierowca traktora jestem?

• Redaktorzy

U mnie 11 dobrych na 18. 7 błędów, z czego tylko jeden dotyczący sytuacji w ruchu. Nie wiedziałem między innymi, ze traktor ma jechać na światłach. A czy ja kierowca traktora jestem?

no neistety , można zrobić tylko 2.

za punkty jeśli masz zdawać to pewnie będzie test sprawdzający- zdasz- zatrzymujesz prawko. Nie wiem tylko czy ten test sprawdzający jest tylko teoretyczny (te pytania) czy teoria + praktyka.

Jesli teoria + praktyka to radze ci wykupić około 10h jazd w jakimś OSK, bo mimo że jeździsz pewnie ze 20 lat to bez jazd doszkalających (+ krótka nauka przygotowania się na placu) masz dość małe szanse zdania.

Ja nie wiedziałem m.in. że dziecku w wieku przedszkolnym robimy masaż serca jedną ręką a nie dwoma palcyma. No ale tak to ze mną było - w ogólniaku na PO dopóki było o fuzjach, działach i broni atomowej miałem same bdb, jak zaczęła się skoraja pomoszcz, moje oceny spadły dramatycznie, w okolice powtarzania klasy. W końcu ledwo zdałem.

• Redaktorzy

Niezłe było pytanie dotyczące wozu dojeżdżającego w nocy do tablicy z końcem miejscowości. Założyłem, ze egzaminujący MIAŁ NA MYŚLI, że wóz wyjeżdża z terenu zabudowanego i w zw. z tym może użyć świateł drogowych. Okzało się że chodziło o to, ze on jest na terenie zabudowanym, i nie może. Dla mnie chore.

• Redaktorzy

Tym razem 5 - pogorszyłem się. Okazje się, że mam obowiązki wobec palców znalezionych na poboczu. Mam je zbierać, opatulać i umieszczać w pojemniku z lodem. Skąd mam na drodze brać lód, nie napisali.

witam, parę miesięcy temu zdawałem taki egzamin kontrolny za punkty (pow 24) i wg mnie zdecydowanie problemem jest egzamin praktyczny.

Parantulla, teorię masz w internecie - zestaw testów i odpowiedzi, podaruj sobie lekturę kodeksu, skup się na tych testach. Co prawda to kilkaset pytań, ale sporo będziesz wiedział po pierwszym sprawdzeniu, 99% po kolejnym przeczytaniu, a reszta (typu jaka jest droga hamowania przy jakiejś-tam nawierzchni czy np. jak reanimujemy ofiarę w zależnosci od wieku) wykujesz na pamięć - na zasadzie skojarzeń zeto miała być odpowiedź C...

Testy z netu - a sciagniesz sobie aktualne pokrywaja się z tymi na egzaminie - na szczęście.

Praktyka - wystarczy dwie godziny, plac to pestka, dwa razy spróbujesz rękawa i masz z głowy, problem to jazda po mieście. Tu pojedziesz z instruktorem trasą egzaminu, znają ją i pokazują haczyki potencjalne.

Ale naprawdę trudno będzie zdać za pierwszym razem, mnie instruktor uwalił bo wg niego źle zawróciłem, kolegę, bo jak skręcał w lewo to za daleko od krawężnika lewego się trzymał... To chyba taka zasada, że za pierwszym razem obleją. O tyle jest to dramat, że do pierwszego podejścia zatrzymujesz prawko - bo to egzamin kontrolny, przy drugim musisz zdeponować już w UM. przynajmniej w gdańsku tak to się odbyło.

Reasumując: teoria nie panikuj, zdasz bez problemu jak masz te testy z netu

praktyka: pierwszy egzamin jestem pesynmista, potem pójdzie lub... wiadomo jaka droga alternatywna zdania.

pozdrawiam

Przykry polski formalizm: egzamin z pseudowiedzy - nikomu niepotrzebnej.

No ale można te durnoty wykuć na pamięć, więc nikt nie protestuje.

Dobrze,że nie muszę.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

Niezłe było pytanie o odległości przy parkowaniu. Stoją trzy wozy, jeden 6 metrów od czegoś, drugi 8 a tzreci 11. Który stoi prawidłowo? Okazuj się, że tylko jeden, a ja codzień obserwuję wszystkie warianty na ulicach. Plus wariant najbardziej popularny - 50-100 cm od czegokolwiek.

• Redaktorzy

Pytanie oczywiście kretyńskie, bo dotyczy nie kierowców, tylko policjantów. Kierowca ma wiedzieć, ze nie ma pić przed jazdą i tyle. Po licho mu wiedza o promilach, skoro on nie promile pije, tylko piwo.

• Redaktorzy

Zdałem! Wszystkie prawidłowe. Czyżbym się wreszcie stał się prawdziwym kierowcą (żeglującym po morzu papierów i wiedzącym, iloma palcami uciskać mostek dziecka)?

O matko, po trzech godzinach (i chyba stu dwudziestu podejściach) udało mi się zejść poniżej 3 błędów (pierwszy raz co prawda, ale zawsze) a łeb to mi zaraz eksploduje chyba...

Za moich czasów (siedemnaście lat temu) niektóre pytania były podchwytliwe, a dzisiaj większość tych, na których można polec, jest po prostu tylko kretyńsko sformułowana i nawet znając poprawną odpowiedź (odpowiedzi) człowiek zaczyna kombinować i się zastanawiać "co też autor miał na myśli" pytając na przykład o światła "zewnętrzne", "postojowe", "pozycyjne" czy ch...j wie tam jakie i co to może oznaczać "tylko od środka jezdni w przypadku postoju na słabo oświetlonym poboczu w terenie zabudowanym przy ograniczonej widoczności..."

3 błędy...kurna, nie wiedziałem np., że poza zabudowanym z przyczepą osobówką wolno 80km/h...myślałem, że 70...no i jeszcze to, że na stromym wzniesieniu (oznakowanym) na 3 pasmówce w jedną stronę nie wolno wyprzedzać z prawego pasa...no i jeszcze tego, że na 3 pasmówce w jedną stronę jest nakaz jazdy prawym pasem i środkowym tak sobie po prostu nie wolno...

Kurna, na chłopski rozum, to - prawie zdałem? A poza tym, w życiu z przyczepą nie jeździłem:))

Less, 16 Lut 2009, 15:40

>Przykry polski formalizm: egzamin z pseudowiedzy - nikomu niepotrzebnej.

>No ale można te durnoty wykuć na pamięć, więc nikt nie protestuje.

>Dobrze,że nie muszę.

...nikomu nie potrzebna pseudowiedza? tak nazywasz wiedzę o ruchu drogowym? tylko pogratulować!

2 ludzi:

swierzak, który robi kurs zna na pamięć testy i rozwiązuje je bez probelmów oraz np 50 latek- 20 letnia jazda bezwypadkowa, ale testy rozwiązuje z błędami.

kto wg Ciebie jest większym zagrożeniem na drodze?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.