Skocz do zawartości
IGNORED

Sklepy płytowe / komisy CD - Wrocław

Lord Rayden

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

W latach 90-tych we Wrocławiu (Twierdzy Breslau, jak to lubię nazywać mój mały Heimat ;) ) sporo było sklepów i komisów z płytami. Do czołowych należała Bemolika w Rynku (teraz jest tam chyba Pizza Hut albo jakiś salon developerski). Były też komisy prowadzone przez p. Wojciech Siwka (w Hali Targowej, potem w Rynku). No i niedzielna giełda, najpierw pod Halą Ludową a potem na Robotniczej (wspólnie z elektroniczną) - gdzie obok korsarzy i bukanierów, płyty sprzedawali też kolekcjonerzy (co prawda niektórzy wydawali mi się jacyś tacy zmanierowani). Było też stoisko w Feniksie (4 piętro - na 5 piętrze dalej jest sklep z muzyką metalową). Słynna Baszta na Moście Uniwersyteckim.

Ponieważ słucham głównie muzyki elektronicznej (klasyka, nie techno) pozostał dla mnie Internet i sklep Generator.pl oraz Allegro . Na giełdę nie chce mi się chodzić - niedziela, albo praca albo spanie czy wyjścia z dziewczyną. Wydaje mi się,ze obecnie w moim mieście nie ma już (oprócz Empików i stoisk w Saturnie i Media Marketach) sklepów płytowych. Ani komisów. A może się mylę ? Zna ktoś jakieś adresy, miejsca ? Podobno jest coś takiego : Sklep muzyczny De' Molika (ul. Kazimierza Wielkiego 65 ale poruszam się po tych rejonach głównie moim TIE Advanced a tam go trudno zaparkować...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Nie mam gramofonu, więc winyle odpadają.

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Jest DeMolika i warto do niej zaglądać, zarówno w celach zakupowych, jak i konwersacyjnych. Wskocz w inny środek komunikacji i sam się przekonaj. :)

Prowadzą CD i winyle, nowe i komis. Można zamawiać.

Z innych sensownych sklepów poza empikami i centrami handlowymi przychodzi mi na myśl mały sklepik przy filharmonii - ale to tylko klasyka.

Więc może dostępny jest tam słynny katalog z USA, z którego sprowadziłem kiedyś (jeszcze w Rynku) Canyon Dreams Tangerine Dream (wydanie USA)... ;). No cóż, zajrzę, mam nadzieję,że nie samym jazzem żyją tam...

Witam,

prosze Pana, jak mniemam slucha pan IDM - ow a nie jakiejs niby techno sieczki, jezeli to taka muzyka, to zapraszam na www.discogs.com

tam jest wszystko, ja juz zamawiam od paru lat, tylko na winylach, nie zdarzylo mi sie jeszcze, zeby plyta byla w zlej jakosci, zawsze dochodzily..

pozdrawiam

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Moja muzyka to Tangerine Dream, Klaus Schulze, Ashra i cała plejada Neue Berliner Schule : Keller i Schonwalder, Rainbow Serpent, Redshift... Takie jak na www.synthmusicdirect.com .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.