Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym polega zabawa, żeby królika gonić i po drodze cieszyć się ze zmian i ze słuchania muzyki.

Jak dla mnie życie jest zbyt krótkie żeby jak to okresliłeś zatrzymywać się na jakimś etapie.

Tylko dzięki własnym eksperymentom w audio poznasz limit i swoje ograniczenia.

Ale to moje zdanie a każdy ma prawo do własnego.

SHL5 to świetne kolumny ale niestety w pewnym momencie było w nich samych zbyt duzo ograniczeń to one stały się nagle najsłabszym ogniwem, pomimo że rok wcześniej były najlepszym :). Tak bywa, lepsze wrogiem dobrego, a ja lubię to sprawdzać. Jak w pokerze.

I pomimo w nich zakochania nigdy nie twierdziłem, że są dla mnie najlepsze na świecie. A już na pewno nie w ogólności czy w skali bezwzględnej. I tym różnię się np. od Ciebie. Wzmaków z nimi przećwiczyłem chyba z pięć, w tym dwa zgrywające się z nimi wybitnie. A jednak trzeba było powiedzieć pa, pa. Life must go on.

Pozdro

2 na piec wzmacniacze się ładnie zgrywaly -powiesz jakie , leben i accu ?

:)

2 na piec wzmacniacze się ładnie zgrywaly -powiesz jakie , leben i accu ?

Te co mam w sygnaturze i jeden sprzedany.

Krel KAV-500i

Nakamichi PA-5II + pre Audio research LS16 po tuningu

PASS Aleph-M + pre jw.

IDHOS + pre jw.

Unison Research S6 po tuningu kondensatorów w ścieżce sygnału.

Dwa ostatnie grały super. Z tym, że obaz z innych półek cenowych.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość jamówię

(Konto usunięte)

To trochę tak jak z kobietami. Ktoś znajdzie sobie super kobietkę i potrafi szczęśliwie przeżyć z nią wiele lat pomimo chwilowych niesnasek i fochów lub chwilowego znudzenia. Bo w głębi serca wie jaki skarb mu się trafił. Inny musi cały czas testować nowe ,,sprzęty" i po krótkim czasie nowe potrzeby...

Rożne filozofiie życia.

Czasami jak juz się protestowało bardzo dużo potrafi się jednak znaleźć super kumulację i przystosować zdając sobie sprawę ze można lepiej. Samoświadomość tego co lepsze nie musi burzyć radości z posiadanego urządzenia...i wychamowania audiofilskiej nerwowy...

Słuchałem kiedyś SHL5 z Burmestrami z podstawowej serii i to połączenie grało lepiej od wielu sprzętów za dwa razy więcej pieniędzy,,,dobrze zestawiony system z 5 to super zestaw w realistycznych cenach.

Zgadzam się .

Chciałem się zapisać do klubu ,ale mam watpliwości nabyłem Lebena 300F i chciałem na początek zapytać kolegów czy harbeth m30.1 będą odpowiednie do tego wzmacniacza do pokoju średnioumeblowanego o powierzchni około 23 m2

Edytowane przez Rick
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Chciałem się zapisać do klubu ,ale mam watpliwości nabyłem Lebena 300F i chciałem na początek zapytać kolegów czy harbeth m30.1 będą odpowiednie do tego wzmacniacza do pokoju średnioumeblowanego o powierzchni około 23 m2

O połączenie Leben 300f z Harbeth 30.1 jestem bardziej niż spokojny zagra bajkowo, ale czy w tym metrażu?moim zdaniem bez problemu. Dobre źródełko zorganizuj będzie miodnie. Resztę napisze Ci intenser, On takie połączenia ma w domku. Leben Harbeth rulez:))

ok ,dzięki kolego "jamówię" za odpowiedz, jeszcze udało mi się zamówić dzis harbethy m30.1 ,ale wacham się czy od razu nie domówić standów skylan odpowiednich do tego modelu ,choć kosztują ....sic....

Leben 300 (nie pamiętam jaki model) bez problemu napędzał moje SHL5, w pokoju większym od Twojego.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Leben 300 (nie pamiętam jaki model) bez problemu napędzał moje SHL5, w pokoju większym od Twojego.

U Ciebie Adamie grał 300XS 300F ma jeszcze większego kopa:)) więc tak jak piszesz będzie git!

ok ,dzięki kolego "jamówię" za odpowiedz, jeszcze udało mi się zamówić dzis harbethy m30.1 ,ale wacham się czy od razu nie domówić standów skylan odpowiednich do tego modelu ,choć kosztują ....sic....

To domów od razu Sky Premium Fill i nie daj się przekonać,że koci żwirek "wysraczy" :)) jak Ci teraz nie starczy talarów to domów później ale jak się zdecydujesz na Skylany to pamiętaj o tym wypełnieniu. intenser pisał mi jeszcze,że nowe qbricks są świetne do 30.1 ,ja do moich trójek miałem poprzednią wersję i u mnie to nie zagrało.

Gdzie teraz można kupić lebena bo w uk widzę tez ciężko o delera ?Na ebayu się też wogole nie pojawiają ,

W Polsce jaki sklep sprzedaje ? Ciekawi mnie ten wmacniacz powiem że z wyglądu dla mnie ładny ,lubię takie stylowe rzeczy

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Gdzie teraz można kupić lebena bo w uk widzę tez ciężko o delera ?Na ebayu się też wogole nie pojawiają ,

W Polsce jaki sklep sprzedaje ? Ciekawi mnie ten wmacniacz powiem że z wyglądu dla mnie ładny ,lubię takie stylowe rzeczy

W Polsce Eter Audio, na rynku wtórnym nie za często:)) kto raz przytuli z trudem się rozstaje.

W Polsce Eter Audio, na rynku wtórnym nie za często:)) kto raz przytuli z trudem się rozstaje.

Czy do lampy lepiej tranzystora cd można cd na lampach

Nie było by za bulowato ?

mozna cd na lampach:) nie ma reguły. jak to okresliłeś ,,bułowatość.. lamp to poglad ludzi którzy słuchali poprostu kiepskich wzmacniaczy lampowych. Dobra lampa na dobrych transformatorach itd gra fantastycznie z dociązonym cd, lepszą rozdzielczością od tranzystora. Lampy mają wrodzoną rozdzielczość. Dociazone źródło nie powinno zamykać dzwieku lampy. Z tranzystorem jest na ogół odwrotnie.

To domów od razu Sky Premium Fill i nie daj się przekonać,że koci żwirek "wysraczy" :)) jak Ci teraz nie starczy talarów to domów później ale jak się zdecydujesz na Skylany to pamiętaj o tym wypełnieniu. intenser pisał mi jeszcze,że nowe qbricks są świetne do 30.1 ,ja do moich trójek miałem poprzednią wersję i u mnie to nie zagrało.

[/qu

ote]

ten premium fill to widze ,że jakieś specjalne wypełnienie niewiadomo z czego zrobione ,ale nie tanie .jeśli spełnia swoją rolę jak czytam to chyba warte wydatku?

a co to jest qbricks -jak to działa i gdzie można ewentualnie kupic?

M30.1 dotarły ,skylany też....na szybko po wstępnym ustawieniu dzwięk taki że łeb urywa.

Juz zamówiłem sky premium fill ,sprzęt jeszcze świeżuśki niewygrzany ,więc co bedzie potem ! Z Lebena po rozgrzaniu jeszcze dochodzi z pokoju zapach świeżej farby.Pewnie długo się będzie rozgrzewał zanim osiągnie pełnie swoich możliwości.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

M30.1 dotarły ,skylany też....na szybko po wstępnym ustawieniu dzwięk taki że łeb urywa.

Juz zamówiłem sky premium fill ,sprzęt jeszcze świeżuśki niewygrzany ,więc co bedzie potem ! Z Lebena po rozgrzaniu jeszcze dochodzi z pokoju zapach świeżej farby.Pewnie długo się będzie rozgrzewał zanim osiągnie pełnie swoich możliwości.

Gratulacje Brachu!!!

Przed Tobą wspaniały okres niedosypiania, zapach z Lebenka u mnie trzymał w pokoju tak ze dwa tygodnie,szczerze Ci gratuluje,wybrałeś kapitalny zestaw,zostanie z Tobą na długo.

BTW dobrze,że zamówiłeś Sky Premium Fill, daj znać co Twoim zdaniem zmienił po zasypaniu.Jeszcze raz gratulacje i miłych muzycznych podróży:)))

mozna cd na lampach:) nie ma reguły. jak to okresliłeś ,,bułowatość.. lamp to poglad ludzi którzy słuchali poprostu kiepskich wzmacniaczy lampowych. Dobra lampa na dobrych transformatorach itd gra fantastycznie z dociązonym cd, lepszą rozdzielczością od tranzystora. Lampy mają wrodzoną rozdzielczość. Dociazone źródło nie powinno zamykać dzwieku lampy. Z tranzystorem jest na ogół odwrotnie.

Oczywiście nie ma czegoś takiego ja za dużo lampy w lampie. Ja mam Ayona 2 siedzą tam 4 6n30. Czy dźwięk jest bułowaty? Nie! Jest bardzo dobry. Jenak uwaga! Przykładowo kolegi BlackNote CDP300. Trochę muli jest przeciwieństwem mojego Ayona . Dla mnie ten BlackNote nie jest wart tych pieniędzy. W BalackNocie siedzą ecc88. Tak więc niektóre CD z lampą radzę przesłuchać.

Oczywiście są to odtwarzacze z podobnej półki cenowej.

Edytowane przez paweljazz

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Gość intenser

(Konto usunięte)

W BalackNocie siedzą ecc88

niech siedzą tam nawet 300B wspierane 211 i cholera wiem czy jeszcze

blacknote to padlina i zastosowanie lamp i ich typ nie ma tu nic do rzeczy

Edytowane przez intenser
Gość intenser

(Konto usunięte)

co byś polecił cena tak do 10kzl

można wybierać , dziś ( w dobie flaców, streamerów itp) za 10tys można kupić wypasione cd

wyłoż co masz na oku- coś dobierzemy

Edytowane przez intenser

można wybierać , dziś ( w dobie flaców, streamerów itp) za 10tys można kupić wypasione cd

wyłoż co masz na oku- coś dobierzemy

Mysalem też o plinius 101 Ale już chodzi od 6kzl do 10kzl znowu laser już niedostępny bo tam cdrom siedzi

Mysalem że o naim 5xs ,caspianie m2

Przesluchalem kilka Ale większość to budżetowe cd były

Mysalem też o plinius 101 Ale już chodzi od 6kzl do 10kzl znowu laser już niedostępny bo tam cdrom siedzi

Mysalem że o naim 5xs ,caspianie m2 .meridianie GO8 2

Edytowane przez szwagier83

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zapytaj BlueMaxa On ma Harbetha i ma Pliniusa,ma też największe na forum z nim doświadczenie.

Zapytaj BlueMaxa On ma Harbetha i ma Pliniusa,ma też największe na forum z nim doświadczenie.

Tak wiem pisałem do niego w tamtym tygodniu o tym cd z blumaxem

Dzięki wielkie

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Mam ten odtwarzacz i mogę go szczerze polecić. Gra super i jest jedyny w swoim rodzaju. Siedzi tam CD-ROM ASUS CD-S520. Ja mam zapasowy napęd, jeszcze nierozpakowany bo nie było takiej potrzeby.

Nie kupuj CD mało znanych firm bo zostaniesz z nim do końca życia. Nie ma sensu wydawać więcej niż 5 tyś na CD z drugiej ręki. W dobrej cenie można kupić wysoki model Naima, Krella 280, Meridian 8.2 to interesujące źródło tylko czasami są problemy użytkowe - napęd!. Jeśli byś chciał poczuć super róznicę w jakości to musisz wydać nie 10 a 12-15 tyś na coś z drugiej reki. Audio Research CD7 to wybitny sprzęt jeśli ma tzw upgrade. Możliwy do dostania chyba za jakieś 12-13 tyś PLN? Kiedyś widziałem taką cenę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.