Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, plastik1989 napisał:

Ja akurat uważam, że Harbeth to jedna z nielicznych kolumn, która akurat potrafi wszytko zagrać.

Wiele innych marek, to kolumna albo dobra do małych składów, albo dobra do plumkania, albo dobra do łojenia… Ale żeby w angażujący i przyjemny sposób zagrać każdy gatunek muzyki, to zbyt wiele kolumn (przynajmniej tych które ja znam) to nie potrafi… 

Też tak uważam 🙂

Lenco,Benchmark,Harbeth,Ton Trager.

42 minuty temu, plastik1989 napisał:

Ja akurat uważam, że Harbeth to jedna z nielicznych kolumn, która akurat potrafi wszytko zagrać.

Wiele innych marek, to kolumna albo dobra do małych składów, albo dobra do plumkania, albo dobra do łojenia… Ale żeby w angażujący i przyjemny sposób zagrać każdy gatunek muzyki, to zbyt wiele kolumn (przynajmniej tych które ja znam) to nie potrafi… 

Pełna zgoda. A do tego świetne różnicowanie. Nie ma zadań nie do wykonania dla Harbethów, tak jak dla Mosadu 🙂 Oczywiście są kolumny, które lepiej zagrają Slayera, ale rzecz w tym, że w innych gatunkach muzycznych nie będą w stanie konkurować z Harbeth. To najczęściej specyficzne konstrukcje do konkretnych zadań, a Harbethy to scyzoryki szwajcarskie 🙂

Komfort jaki w doborze repertuaru dają Harbethy jest nie do przecenienia.

21 godzin temu, juro napisał:

Pełna zgoda. A do tego świetne różnicowanie. Nie ma zadań nie do wykonania dla Harbethów, tak jak dla Mosadu 🙂 Oczywiście są kolumny, które lepiej zagrają Slayera, ale rzecz w tym, że w innych gatunkach muzycznych nie będą w stanie konkurować z Harbeth. To najczęściej specyficzne konstrukcje do konkretnych zadań, a Harbethy to scyzoryki szwajcarskie 🙂

Komfort jaki w doborze repertuaru dają Harbethy jest nie do przecenienia.

Słusznie prawicie.Przed chwilą Soft Cell a potem dla równowagi Lena Horne z Gaborem Szabo i nie mam zastrzeżeń.

19 minut temu, broniasz napisał:

Słusznie prawicie.Przed chwilą Soft Cell a potem dla równowagi Lena Horne z Gaborem Szabo i nie mam zastrzeżeń.

Soft Cell, no nie znałem i dlatego nie zrozumiałem tego drwiącego wpisu, ech...

5 minut temu, broniasz napisał:

Dlaczego sądzisz, że ten wpis jest drwiący?

Dlatego, że jeżeli znalazłem właściwy Soft Cell, to bez urazy, ale nie jest to najbardziej wymagająca muzyka do odtworzenia, że się tak wyrażę..., a Ty dalej mnie wkręcasz? 🙂

28 minut temu, juro napisał:

Dlatego, że jeżeli znalazłem właściwy Soft Cell, to bez urazy, ale nie jest to najbardziej wymagająca muzyka do odtworzenia, że się tak wyrażę..., a Ty dalej mnie wkręcasz? 🙂

Nie dzielę muzyki na łatwą albo trudną do odtworzenia tylko na tą,która mi się podoba albo nie.

Uwierz mi nie wkręcam ani nie drwię.Cieszę się, że moje siódemeczki tak fajnie grają muzyczkę od Abby do Zappy,których to także bardzo cenię.

6 minut temu, broniasz napisał:

Abby do Zappy

🙂

Ok, przyjmuję do wiadomości i wyjaśniam, że nie chodziło mi o gusta muzyczne, tylko o kontekst rozmowy. Ja katowałem moje kolumny cięższymi brzmieniami i symfoniką, żeby sprawdzić gdzie mają limity i czego nie potrafią. I te ograniczenia oczywiście istnieją, to znaczy można lepiej, ale w porównaniu do innych producentów to tutaj mamy świetną wszechstronność. I dlatego Harbeth to kolumny dla mnie, bo na co mi przyjdzie ochota, to mogę posłuchać bez zgrzytania zębami.

Mam nadzieję, że nie będziesz mi tego posądzenia o zastawianie pułapek pamiętał 😉 

… ponieważ jak już wcześniej pisałem uśredniają niejako brzmienie. Są do wszystkiego i jednocześnie do nicz…ego 🙂

ale to aż głupio pisać w tym zacnym Klubie. Przepraszam oczywiście to był żarcik.  

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

• Moderatorzy
7 godzin temu, slaaawek napisał:

… ponieważ jak już wcześniej pisałem uśredniają niejako brzmienie. Są do wszystkiego i jednocześnie do nicz…ego 🙂

ale to aż głupio pisać w tym zacnym Klubie. Przepraszam oczywiście to był żarcik.  

Ehh... Są do niczego, bo świetnie nadają się do słuchania muzyki...? 🙂 Zapomniałem, że w audio chodzi o wieczne rotowanie sprzętu, zamiast trzymania się jednych, dobrych i przemyślanych, kolumn, a poświęcaniu energii na słuchanie muzyki... 🙂. Nie wiem na czym to "uśrednianie" miałoby polegać...?  Przecież różnice w realizacji płyt na Harbeth są olbrzymie i od razu do wyłapania, tyle, że nawet skaszaniona realizacja - pomimo tego, że od razu to wyłapiemy - to daje się przyjemnie słuchać. Moim zdaniem to olbrzymia zaleta, że poprzez swoją naturalność, a nie maskowanie czy słodzenie, potrafią pozwolić z przyjemnością posłuchać słabiej zrealizowanych płyt. A te lepiej zrealizowane oczywiście procentują znacznie lepszym dźwiękiem.

-----------------

Bo taki pan sławek nie rozumie ani tego w jakich okolicznościach i z jakiego powodu powstały monitory BBC, ani czym jest NATURALNOŚĆ. Słabe jest włażenie do klubu, który zrzesza fanów danej marki, nawalić na dywan, głupio się uśmiechnąć i wyjść.Co dziwne pan sławek ma w swojej sygnaturce: " w końcu kompletny system :)" ale z jakiegoś znanego tylko panu sławkowi powodu, nosi go po innych miejscach, gdzie koniecznie musi zostawić swoje DNA.

Szanowni. Wyraziłem swoje zdanie o Harbeth na podstawie kilku odsłuchów tych monitorów. To specyficzne bezpieczne granie. Bez narzucania. Łagodne spokojne. Zagrają wszystko. Przez to dla niektórych nudne nijakie. Dajecie możliwość wypowiedzi. Po jaką cholerę atakujecie moją skromną osobę? To jest forum na którym każdy winien mieć prawo się wypowiedzieć nawet jeśli w nieco krytycznym tonie. Jestescie niesprawiedliwi

7 godzin temu, Lencoman napisał:

Bo taki pan sławek nie rozumie ani tego w jakich okolicznościach i z jakiego powodu powstały monitory BBC, ani czym jest NATURALNOŚĆ. Słabe jest włażenie do klubu, który zrzesza fanów danej marki, nawalić na dywan, głupio się uśmiechnąć i wyjść.Co dziwne pan sławek ma w swojej sygnaturce: " w końcu kompletny system :)" ale z jakiegoś znanego tylko panu sławkowi powodu, nosi go po innych miejscach, gdzie koniecznie musi zostawić swoje DNA.

Jesteś skrzywionym fanatykiem to jest strasznie słabe. Co ci przeszkadza w tym , że ktoś wyraża swoją opinię ? Zrzesza fanów a nie fanatyków !!!!!!!!!

Fal trzymaj klasę i nie atakuj personalnie. Dla przykładu, ja mam złe zdanie nt wzmacniaczy Leben, miałem 300/600/1000, czy to mnie uprawnia do włażenia do Klubu Lebena i walenia ludziom, że słuchają słabowitego dziadostwa, które uśrednia prezentację? Jak widać pan sławek potrafi jednak pisać w tonie polemicznym i o to  tu chodzi.

Napisałem swoje zdanie w tonie krytycznym i żartobliwym jednocześnie zdając sobie sprawę że wbijam kij w mrowisko- za co jednak szczerze przeprosiłem w tym samym poście podkreślając że to zacny Klub. Naprawdę trzeba mieć złą wolę by uznać to za przejaw złośliwości trollingu itp. 

42 minuty temu, slaaawek napisał:

Naprawdę trzeba mieć złą wolę by uznać to za przejaw złośliwości trollingu itp.

Obawiam się, że problem polega na tym, że nie bardzo wiadomo po co się tak wypowiedziałeś? Chciałeś sprowokować dyskusję wśród użytkowników tych kolumn o tym czy są złe, czy dobre? Czy właścicielom się podoba jak grają? Nie zadałeś żadnego pytania. Nie poddałeś w wątpliwość jakiegoś szczegółu, niuansu o którym można porozmawiać, podyskutować, tylko stwierdziłeś arbitralnie:

W dniu 20.11.2024 o 15:56, slaaawek napisał:

Są do wszystkiego i jednocześnie do nicz…ego 🙂

Co chciałeś osiągnąć?

To było po prostu prowokacyjne i nie dziw się takim a nie innym reakcjom. Jak siejesz wiatr, to zbieraj burzę..., a nie odwracaj kota ogonem.

Godzinę temu, slaaawek napisał:

Napisałem swoje zdanie w tonie krytycznym i żartobliwym jednocześnie zdając sobie sprawę że wbijam kij w mrowisko- za co jednak szczerze przeprosiłem w tym samym poście podkreślając że to zacny Klub. Naprawdę trzeba mieć złą wolę by uznać to za przejaw złośliwości trollingu itp. 

Problem polega na tym, że wypełniasz pełną definicje trollingu, uporczywie wypisujesz te androny kolejny już raz, to nie jest polemika. Ogarnij się więc i dyskutuj-merytorycznie, nie trolluj-proste.

Przedstawiłem moją, subiektywną opinie na podstawie autopsji. Słuchałem już kilka razy ponieważ przymierzałem się jak i mój brat do zakupu p3… 

Pytasz w jakim celu napisałem negatywną opinię? No przecież Forumowicze zaglądają, czytają, chcą się dowiedzieć różnych informacji nawet tych krytycznych. Dlaczego ja to w ogóle tłumaczę. Od czego jest forum? Gdzie jest napisane, że w tym Klubie należy wyrażać tylko pochlebne opinie o monitorach Harbeth? Normalnie jestem przerażony linczowaniem za taki krok . W zasadzie to taka postawa kilku osób wobec mojego wpisu powinna być uznana za trolling i agresywne zachowanie odmiennej narracji…

jestem w szoku że takie odmienne poglądy na temat brzmienia wyrażonego przeze mnie - przecież nie autoratywne bo w moim imieniu zostały określone jakim włażeniem w butach itp… normalnie za grosz kultury. Przykro to pisać. Kończę w tym przedmiocie. Pozdrawiam serdecznie trzeźwo słuchających 

Edytowane przez slaaawek

Napisałeś raz i wszyscy zrozumieli, problem w tym że przy każdej okazji kiedy cię tu zawieje piszesz to samo, że w skrócie-dziadostwo, to jest trolling, jak tego nie rozumiesz, to sobie poczytaj netykietę.

26 minut temu, Lencoman napisał:

Napisałeś raz i wszyscy zrozumieli, problem w tym że przy każdej okazji kiedy cię tu zawieje piszesz to samo, że w skrócie-dziadostwo, to jest trolling, jak tego nie rozumiesz, to sobie poczytaj netykietę.

A Ty ile razy się powtarzasz piejąć nad Harbeth? Pozytywnymi wrażeniami można spamić, powtarzać się? 

56 minut temu, slaaawek napisał:

jestem w szoku

Ja w sumie nie jestem. To nie pierwszy taki klub na forum. Wyraziłeś opinię o przedmiocie, a atukają Ciebie. 

56 minut temu, slaaawek napisał:

Pytasz w jakim celu napisałem negatywną opinię?

I bardzo dobrze, że ją wyraziłeś.

Nie chcecie negatywnych opinii to róbcie klub na zaproszenie.

26 minut temu, Lencoman napisał:

problem w tym że przy każdej okazji kiedy cię tu zawieje piszesz to samo

Ty "przy każdej okazji piszesz to samo" o wiele, wiele częściej. 

Edytowane przez J4Z

.

Czynienie zarzutu, że ktoś gloryfikuje markę , której poświęcony jest ten klub, tylko po to żeby bronić ewidentny trolling jest zdecydowanie poniżej Twoich możliwości. 

Jaki kompletny system ma Pan Slaaawek? Jest to dość intrygujące... nie umieszcza nic w sygnaturze, może podzieli się z forumowiczami jak wygląda system kompletny.

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.