Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Sprecyzuj pytanie dobrze to ci odpowiedzą ? <br />O które standy ci chodziło ?<br />

wydaje mi się że napisałem w oczywisty sposób:

jaką grubość ma górny i dolny blat w Skylan dla siódemek?

ale nie komplikując bo widzę że to jest duży problem - więc wymiary dowolnego Skylana też mi wystarczą

Edytowane przez krzysiekol

ale nie komplikując bo widzę że to jest duży problem - więc wymiary dowolnego Skylana też mi wystarczą

Ja ci tylko mogę podać do piątek wymiary bo takie mam a do 7 szukaj na necie

Edytowane przez szwagier83

:)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ja w tym wątku podawałem już chyba wymiary każdego elementu Skylanów pod P3,poszukaj.

Ja w tym wątku podawałem już chyba wymiary każdego elementu Skylanów pod P3,poszukaj.

witaj

skylany do p3 przerabiałem do tego modelu 3 lata temu ,porażka niesamowita ,lepiej zainwestuj w otwarte standy,nawet drewniane ,bas o wiele lepszy niż w skylanach , o ile można mówić o basie w P3 ,fizyki nie da się oszukac ,ale niektórym się wydaje że go mają... są tacy nadęci osobnicy co maja problemy ze słuchem ,wg mnie stand art zagrały lepiej.A skylany dobry sposob na naciąganie frajerów na mocną kasę za kawałek plastiku i mdf wartego grosze....

.....wg mnie stand art zagrały lepiej.A skylany dobry sposob na naciąganie frajerów na mocną kasę za kawałek plastiku i mdf wartego grosze....

hmm, coś w tym jest, ja też przerabialem ten temat. Nie wykluczam, że różnice brzmieniowe na niekorzyść StandArtów są spowodowane warunkami akustycznymi pomieszczeń, a raczej ich brakiem.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

To dobrze że bas w skylanach jest mniejszy bo teraz po podłączeniu luxmana 505 bas się zrobił jescze większy i niżej schodzi w porównaniu z calyxem a dużego pokoju nie mam więc pewnie zaczęło by się dudnienie :)

Ja uważam że każde standy są dobre i zmienia lekko dźwięk a każdy preferuje coś innego chcoiaz ta sama kolumna więc pisanie ze standy x są lepsze od standow y mija się z celem , trzeba samemu sprawdzić i wybrać co komu się podoba

:)

To dobrze że bas w skylanach jest mniejszy bo teraz po podłączeniu luxmana 505 bas się zrobił jescze większy i niżej schodzi w porównaniu z calyxem a dużego pokoju nie mam więc pewnie zaczęło by się dudnienie :)

Ja uważam że każde standy są dobre i zmienia lekko dźwięk a każdy preferuje coś innego chcoiaz ta sama kolumna więc pisanie ze standy x są lepsze od standow y mija się z celem , trzeba samemu sprawdzić i wybrać co komu się podoba

kazdy woli to co lubi,ale sorry skylan za taką cenę to porażka,angole wiedzą jak naciągac klientów...+dobra ideologia i są złapani.Odsprzedaż w razie porażki za ułamek kwoty.Jak dla mnie z p3 najlepiej zagraly otwarte standy z drewna sosnowego -koszt wytworzenia -150 PLN -jakość/cena -super. Co kto lubi i co kto woli...

P3 to dawna historia, grają swietnie srednicą -piękną srednicą i świetnymi wysokimi -reszta jest tylko średnia ,ale taka przypadłość malutkich monitorów.

Zresztą P3 to "budżetówka " harbeth ,im wyżej tym lepiej .

Chciałbym ponowić prośbę o podanie wymiarów

Wymiary dla Monitora 30

góra 16mm,(x wymiary głośnika)

dół 25mm (x 305mm przód x 330mm bok)

wydaje mi sie, że są zrobione z płyty wiórowej,

Edytowane przez norbertpawlus

Wymiary dla Monitora 30

o to mi chodziło

DZIĘKUJĘ

Wymiary dla Monitora 30

nie z płyty wiórowej ,tylko z najtańszego z materiałów z MDF,z takiego materiału robi się np.panele scienne,nogi (rurki prostokątne) skylanów są zrobione z plastikowych kształtowników pustych w środku, górny blat to też mdf i do tego po cztery szpilki z gwintowane na całości do tego marnej jakości szpilki jako kolce - całość -koszt 2800 zł pod m30, albo 30.1.

koszt wytworzenia znikomy .Fakt -jakość wykonania jest niezła ,ale za te pieniądze widziałem dużo lepszą.

Czy po zmianie standow zmiany sa slyszalne tylko w dole pasma czy przekladaja sie na caly przekaz?

jestem zdania że wpływając poprzez standy na dół pasma a w szczególności jeżeli wpłyniemy w kierunku jego jakości czyli precyzji zwartości i kontroli to tym samym wpłyniemy na pozostałe pasma - które będą bardziej precyzyjne, bo przesunie się tym samym punk ciężkości w górę.

Myślę że standami możemy indywidualnie w miarę potrzeb i posiadanego systemu oraz pokoju wpływać na brzmienie ale nie w kategoriach lepsze gorsze - to co jednemu odpowiada może drugiemu się nie podobać i na odwrót

dziś widziałem fajne standy u Yoachima.....zrobił do swoich 30tek. Chyba złożę zamówienie u Yoachima na dwie pary standów

do 40tek i 30tek....naprawdę ładne i solidne wykonanie

miałem przyjemność posłuchania Lebena z m30.1 ....i zagrać partyjkę szachów

Edytowane przez Miroslav1
Gość jamówię

(Konto usunięte)

nie z płyty wiórowej ,tylko z najtańszego z materiałów z MDF,z takiego materiału robi się np.panele scienne,nogi (rurki prostokątne) skylanów są zrobione z plastikowych kształtowników pustych w środku, górny blat to też mdf i do tego po cztery szpilki z gwintowane na całości do tego marnej jakości szpilki jako kolce - całość -koszt 2800 zł pod m30, albo 30.1.

koszt wytworzenia znikomy .Fakt -jakość wykonania jest niezła ,ale za te pieniądze widziałem dużo lepszą.

MDF to doskonały materiał.który można praktycznie dowolnie kształtować,tani?co to ma do rzeczy?są kolumny MDF za 300kzł i co też masz z tym problem? Po drugie Skylany nie są produkowane przez Anglików,poszukaj kto to robi,po trzecie jak czytam te twoje rewelacje a to na temat Lebena a to na temat Harbetha to dochodzę do wniosku,że ty po prostu nie wiesz o co w tej zabawie chodzi. Zostań ze swoimi przemyśleniami gdzie indziej,bo to jest kolejny wątek, w którym wylewasz frustracje i nawet nie chce mi się pytać co jest ich powodem. Sosnowe standy to sobie zrób pod telewizor,bo nie masz pojęcia jak grają P3 na Skylan wypełnionych Sky Premium Fill i z dodatkiem qbricks.

dziś widziałem fajne standy u Yoachima.....zrobił do swoich 30tek. Chyba złożę zamówienie u Yoachima na dwie pary standów

Z jakiego materiału?

W sklepie www.hificorner.co.uk w Edynburgu, gdzie kupiłem swoje 30.1-ki, powiedzieli mi, że najlepszejsze do Harbethów są standy Something solid. Nie testowałem ich ze względu na wygląd;) (wpisać something solid stands w gugla)

Edytowane przez norbertpawlus

Joa ...pochwalisz się? Chociaż jedno zdjęcie.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

t2et2o fajnie,że się odezwałeś,napisz pls w Lebenowym albo na priv jak te lampki,które można dać do sekcji pre w Lebenie 300F a które już jakiś czas temu kupiłeś:)

W sklepie www.hificorner.co.uk w Edynburgu, gdzie kupiłem swoje 30.1-ki, powiedzieli mi, że najlepszejsze do Harbethów są standy Something solid. Nie testowałem ich ze względu na wygląd;) (wpisać something solid stands w gugla)

A jak one wyglądają pod P3? Też mają 4 nogi? To ważne bo np Foundations dla P3 to jedna noga i blat,średio jest to konstrukcja otwarta...

Panowie powiem tak....standy które zrobił Yoa to najładniejsze podstawki jakie było mi dane oglądać na żywo

postanowiłem że swoje kolumny postawie na standy otwarte fundation stand (do wczoraj) ale jest jedno ale.....

40tki z tymi standami wyglądają śmiesznie żeby nie powiedzieć groteskowo....ten wygląd cholernie mi nie pasuje

kiedyś miałem Dynaudio S25 z firmowymi standami...nie mogłem na nie patrzeć, takie ładne kolumny a wygląd podstawek koszmarny

Yoa zrobił podstawki z drewna (jakieś egzotyczne) są to stendy otwarte.....myślę że Yoa jeszcze nie wklei zdjęcia bo są nie polakierowane

mnie się już bardzo podobają ale zaczekam na efekt końcowy..... wczoraj napisałem ,,chyba złożę zamówienie,, dziś wiem na pewno

ze moje 40tki będą stały na stendach zrobionych przez Yoachima....biorę w ciemno bez porównań mam czuja ze się sprawdzą dzwiękowo

drugą parę zamawia kumpel do m30.1

MDF to doskonały materiał.który można praktycznie dowolnie kształtować,tani?co to ma do rzeczy?są kolumny MDF za 300kzł i co też masz z tym problem? Po drugie Skylany nie są produkowane przez Anglików,poszukaj kto to robi,po trzecie jak czytam te twoje rewelacje a to na temat Lebena a to na temat Harbetha to dochodzę do wniosku,że ty po prostu nie wiesz o co w tej zabawie chodzi. Zostań ze swoimi przemyśleniami gdzie indziej,bo to jest kolejny wątek, w którym wylewasz frustracje i nawet nie chce mi się pytać co jest ich powodem. Sosnowe standy to sobie zrób pod telewizor,bo nie masz pojęcia jak grają P3 na Skylan wypełnionych Sky Premium Fill i z dodatkiem qbricks.

p3 miałem ponad 3 lata temu i świetnie zagrały ,ale w pomieszczeniu do 15-16 m2

i tyle...nadal uważam że są to swietne kolumny i dobrze je wspominam ,poza basem oczywiście -którego prawie niema -ale cóż się tu dziwić....

Ty wtedy podniecałeś się syczącymi bowersami o ile pamiętam pare lat temu ..

co do qbricks -ta jak raz działają u Ciebie raz nie ,bo wczesniej w tym poście pisałe komuś że u Ciebie nie działały...Twój cytat: "

To domów od razu Sky Premium Fill i nie daj się przekonać,że koci żwirek "wysraczy" :)) jak Ci teraz nie starczy talarów to domów później ale jak się zdecydujesz na Skylany to pamiętaj o tym wypełnieniu. intenser pisał mi jeszcze,że nowe qbricks są świetne do 30.1 ,ja do moich trójek miałem poprzednią wersję i u mnie to nie zagrało."

Najpierw sprobuj standy z drzewa sosnowego -oczywiscie otwarte i odpowiednio zrobione ,a potem się wyrażaj i krytykuj-bo jak widać nie wiesz o czym mówisz...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

p3 miałem ponad 3 lata temu i świetnie zagrały ,ale w pomieszczeniu do 15-16 m2

i tyle...nadal uważam że są to swietne kolumny i dobrze je wspominam ,poza basem oczywiście -którego prawie niema -ale cóż się tu dziwić....

Ty wtedy podniecałeś się syczącymi bowersami o ile pamiętam pare lat temu ..

co do qbricks -ta jak raz działają u Ciebie raz nie ,bo wczesniej w tym poście pisałe komuś że u Ciebie nie działały...Twój cytat: "

To domów od razu Sky Premium Fill i nie daj się przekonać,że koci żwirek "wysraczy" :)) jak Ci teraz nie starczy talarów to domów później ale jak się zdecydujesz na Skylany to pamiętaj o tym wypełnieniu. intenser pisał mi jeszcze,że nowe qbricks są świetne do 30.1 ,ja do moich trójek miałem poprzednią wersję i u mnie to nie zagrało."

Najpierw sprobuj standy z drzewa sosnowego -oczywiscie otwarte i odpowiednio zrobione ,a potem się wyrażaj i krytykuj-bo jak widać nie wiesz o czym mówisz...

Nie znasz,nie miałeś a może powinienem napisać nie handlowałeś,bo tym podobno się zajmujesz Matrixów więc g...no o nich wiesz,co do qubricks to najprawdopodobniej nie wiesz co oznacza termin "poprzednia wersja"a to tłumaczy kompletnie nie trafiony cytat. Kup sobie Kopalińskiego i lecz kompleksy gdzie indziej,bo jakiekolwiek twoje pojawienie się w tym lub innym wątku zwyczajnie psuje nastrój. Naucz się lubić ludzi będzie ci w życiu łatwiej. I wyobraź sobie że zrobiłem sobie podstawki z sosny,grały tak świetnie,że teraz służą mi jako podpałka do kominka. Rodzaj drewna w tym wypadku jest KLUCZOWY,ale co ty o tym możesz wiedzieć.

something solid stands-przyznaje wygladaja tragicznie.

Wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem skoczyc do stolarza i poprosic o zmontowanie standow pod dane kolumny. Mamy duze pole do popisu jesli chodzi o sam wyglad konstrukcji jak i material no i kolor oczywiscie.

Mam skylany czesciowo zasypane zwirkiem dla kota.juz takie kupilem. Jak sie oswoje z kolumnami to musze go wysypac i sprawdzic jakie zmiany za tym pojda.

Dynki S25 rowniez byly bardzo podatne na zmiane standow,zasypanie ich piachem czy zwirkiem lecz ten temat jest tylko w tym watku tak gleboko zakorzeniony

Nie znasz,nie miałeś a może powinienem napisać nie handlowałeś,bo tym podobno się zajmujesz Matrixów więc g...no o nich wiesz,co do qubricks to najprawdopodobniej nie wiesz co oznacza termin "poprzednia wersja"a to tłumaczy kompletnie nie trafiony cytat. Kup sobie Kopalińskiego i lecz kompleksy gdzie indziej,bo jakiekolwiek twoje pojawienie się w tym lub innym wątku zwyczajnie psuje nastrój. Naucz się lubić ludzi będzie ci w życiu łatwiej. I wyobraź sobie że zrobiłem sobie podstawki z sosny,grały tak świetnie,że teraz służą mi jako podpałka do kominka. Rodzaj drewna w tym wypadku jest KLUCZOWY,ale co ty o tym możesz wiedzieć.

matrixy hheh kolumienki dla początkujacych.CZY HANDLOWAŁEM -TAK pracowałęm prawie 8 lat w sklepie audio...wolno chyba było co nie ?

Ty człowieczku lecz kompleksy ,bo jak coś ktoś nie napisze po twojej mysli to tryskasz jadem i wydaje Ci sie ze wszystkie rozumy pozjadałeś.

Guzik nas to obchodzi czym palisz w kominku ,ale skoro palisz zrobionymi przez siebie

podstawkami , to pewnie tak kiepsko je zrobiłes ze do tego się nadają.

co ty wiesz o drewnie? rozumiem że masz fakultet z technologi drewna i zajmujesz się nim na codzien

.

Widzę idzie moda na podstawki ażurowe , ale żeby decydować w ciemno i kupować oczyma to trochę ryzykowne. Mirosław mam nadzieję że ci się nie narażę, ale jak postawisz 40- ki na tych samoróbkach to i tak zgrają na bank lepiej niż 5- ki na skylanach. No i co z tego , skąd wiesz czy 40-ki na skylanach nie zagrałyby lepiej albo tak samo.To relacja kolumn, pomieszczenia, elektroniki i bóg wie jeszcze czego.Zastanawia mnie dlaczego Wojtek Pacuła do 40-tek nie zastosował podstawek ażurowych tylko coś podobnego do skylanów. Czuję że jakiś sprytny producent albo dystrybutor wyczuje potrzebę posiadaczy harbetha i puści limitowaną serię podstawek z super egzotycznego drzewa które zagrają lepiej od wszystkiego co było do tej pory. I jak tak będzie to pewnie też je kupię .

Widzę idzie moda na podstawki ażurowe , ale żeby decydować w ciemno i kupować oczyma to trochę ryzykowne. Mirosław mam nadzieję że ci się nie narażę, ale jak postawisz 40- ki na tych samoróbkach to i tak zgrają na bank lepiej niż 5- ki na skylanach. No i co z tego , skąd wiesz czy 40-ki na skylanach nie zagrałyby lepiej albo tak samo.To relacja kolumn, pomieszczenia, elektroniki i bóg wie jeszcze czego.Zastanawia mnie dlaczego Wojtek Pacuła do 40-tek nie zastosował podstawek ażurowych tylko coś podobnego do skylanów. Czuję że jakiś sprytny producent albo dystrybutor wyczuje potrzebę posiadaczy harbetha i puści limitowaną serię podstawek z super egzotycznego drzewa które zagrają lepiej od wszystkiego co było do tej pory. I jak tak będzie to pewnie też je kupię .

o ile dobrze pamiętam to W,Pacuła w swojej recenzji 40tek polecał standy otwarte....również wielu gości pisało że otwarte dobrze się sprawdzają. Już o tym wspominałem że kiedyś rozmawiałem z gościem który przerobił wszystkie standy z SHL5 i jego zdaniem najlepiej

Harbethy spisywały się na otwartych. Mógłbym dać jeszcze kilka innych przykładów..... wiem że póki sie nie sprawdzi u siebie to jest to

tylko gdybanie które można o kant dupy rozbić. Na początek stawiam 40tki na otwarte drewniane standy pózniej zobaczę co dalej

jeżeli będę miał mozliwość wypożyczenie skylanów lub fundation to z całą pewnością to zrobię.....

Gość jamówię

(Konto usunięte)

matrixy hheh kolumienki dla początkujacych.

co ty wiesz o drewnie? rozumiem że masz fakultet z technologi drewna i zajmujesz się nim na codzien

.

Zgodnie z przypuszczeniami o Matrix g....no wiesz. Nie masz pojęcia w jakich studiach ich używano i kto na nich pracował.

Tak z drewna mam fakultet,więc się bujaj.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jamówię, teraz widzę że miałeś rację w tym co do mnie napisałeś, więcej to się nie przytrafi obiecuję:)...wiadomo o co chodzi

Pozdrawiam

Stary nic nie pamiętam:))

Pozdro!

dostałem odpowiedz kiedy mogę się spodziewać m40.1....powiem tak....myślę że szybciej ptaki na wiosnę przylecą za morza miesięcy..... tylko się napić pozostało....CZEKAM!!!

Edytowane przez Miroslav1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.