Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

dostałem odpowiedz kiedy mogę się spodziewać m40.1....powiem tak....myślę że szybciej ptaki na wiosnę przylecą za morza miesięcy..... tylko się napić pozostało....CZEKAM!!!

Jaki fornir?

Obiecuję, pokazać wam moje standy jak będą skończone... mam nadzieje, że nastąpi to w przyszłym tygodniu... a wykonane są z drewna Meranti, lekkie na górze, otwarte, ze stosunkowo lekką, ale solidną podstawą. ...z kolcami, wszystkimi podkładkami powinny mieć 55 cm wysokości, Skylany mają 60cm.

dostałem odpowiedz kiedy mogę się spodziewać m40.1....powiem tak....myślę że szybciej ptaki na wiosnę przylecą za morza miesięcy..... tylko się napić pozostało....CZEKAM!!!

Ćwicz cierpliwość.

Cierpliwo%C5%9B%C4%87-to-jedyna-droga-do-sukcesu.jpg

Po takim czekaniu radość będzie podwójna.

Posiadanie Harbethów to spore wyzwanie. Czekanie na kolumny, dobieranie podstawek, żwirek, itd...

Gdybym mógł wzrokiem ocenić jakość dźwięku Harbethów, to wybrałbym te grające na japońskich taborecikiach. Już o nich kiedyś było.. Dla mnie THE BEST . Moje 5-ki grają na jakiś stalowych, zasypanych piachem standach, nawt nieźle to wygląda z założonymi maskownicami, ale takie egzotyczne drewienko do okleiny rosewood baaaardzo by pasowało..

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Gdybym mógł wzrokiem ocenić jakość dźwięku Harbethów, to wybrałbym te grające na japońskich taborecikiach. Już o nich kiedyś było.. Dla mnie THE BEST . Moje 5-ki grają na jakiś stalowych, zasypanych piachem standach, nawt nieźle to wygląda z założonymi maskownicami, ale takie egzotyczne drewienko do okleiny rosewood baaaardzo by pasowało..

Masz jakieś foty?Japońce używają chyba drewna różanego. Masz może foty takich taboretów pod P3?

Ok sprawdzę.

Coś się te japońskie linki słabo otwierają :-(( Kiedyś wydrukowałem sobie zdjęcia tych standów, może gdzieś znajdę.

A szukając serce sobie polakierujesz czytając m.inn. miłe wpisy o Twoich "3" ;-)))

Tak znalazłem -strona 33,mój entuzjazm do trójeczek nic a nic nie wygasł,mogę nawet rzec,że wzrósł,są to genialne głośniki i zostaną ze mną na amen:))

A jak taboreciki? Jeśli nie do Harbethów, to do Lebena pasują jak ulał, n'est pas?

Nie wiem w którym numerze audio Ale Pan Pacula pisał recenzje jakiegoś chyba daca który dostał do domu , Jest tam kilka fotek z jego domu ,O dziwo jego herbatniki stoją zaraz przy ścianie Koło kaloryfera :)) niby taki znawca takie gafy popełnia :)

:)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A jak taboreciki? Jeśli nie do Harbethów, to do Lebena pasują jak ulał, n'est pas?

Bardzo podobają mi się te drewniane(trójnóg) ale nie mam pojęcia gdzie to można zobaczyć wypożyczyć.. Leben stoi na stoliku VAP,blat podwójna sklejka i na tym jeszcze platforma Troks z kolcami VAP. Jest dobrze,jak mi się wydaje:). Pytałem nawet w wątku Lebenowym na czym stawiać,ale nikt się nie odezwał:)

Mirek a czy Cherry nie mają od ręki w Q21? To faktycznie jakiś absurd...

poprawiam cherry....nie wiem nie pytałem, zamówiłem w innym salonie i wpłaciłem dość sporą zaliczkę więc......

Gość jamówię

(Konto usunięte)

poprawiam cherry....nie wiem nie pytałem, zamówiłem w innym salonie i wpłaciłem dość sporą zaliczkę więc......

To może zapytaj w Pabianicach? Jeśli mają to wycofaj zaliczkę,masz do,tego,prawo i po sprawie. Tropiących afery od razu informuję,że nie mam nic wspólnego z tym sklepem,mieszkam połowę Polski od Pabianic,ale robiłem tam zakupy i zostałem perfect obsłużony.

Bardzo podobają mi się te drewniane(trójnóg) ale nie mam pojęcia gdzie to można zobaczyć wypożyczyć.. Leben stoi na stoliku VAP,blat podwójna sklejka i na tym jeszcze platforma Troks z kolcami VAP. Jest dobrze,jak mi się wydaje:). Pytałem nawet w wątku Lebenowym na czym stawiać,ale nikt się nie odezwał:)

Nie mówię, żeby Lebena stawiać na taboreciku, chodziło mi tylko o widok kolumn na nich stojących podłączonych do Lebena ;-))) A w Polsce pewnie nikt nie ma w ofercie tych standów.

Ja kiedyś zastanawiałem się, czy pokazując stolarzowi zdjęcia i podając wymiary

( konkretnego modelu Harbetha) nie podjął by się ich wykonać. Wydaje mi się, że widać wszystkie szczegóły konstrukcji i nie powinno być kłopotu. Tylko kto by to zrobił????

BTW, oglądając zdjęcia różnych systemów z Harb's bardzo częstym jest widok standów

" open frame" .

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Nie mówię, żeby Lebena stawiać na taboreciku, chodziło mi tylko o widok kolumn na nich stojących podłączonych do Lebena ;-))) A w Polsce pewnie nikt nie ma w ofercie tych standów.

Ja kiedyś zastanawiałem się, czy pokazując stolarzowi zdjęcia i podając wymiary

( konkretnego modelu Harbetha) nie podjął by się ich wykonać. Wydaje mi się, że widać wszystkie szczegóły konstrukcji i nie powinno być kłopotu. Tylko kto by to zrobił????

BTW, oglądając zdjęcia różnych systemów z Harb's bardzo częstym jest widok standów

" open frame" .

To prawda,dlatego ja zlecę,zastanawiam się tylko z jakiego rodzaju drewna...

Wydaje mi się, że takie jak w oryginale. Może ktoś, kto zna się na gatunkach drewna tropikalnego, będzie mógł ze zdjęcia to określić. A przynajmniej dobrać coś podobnie wyglądającego, bo drewno jednolite, jak buk czy mahoń nie ma tego "czegoś". Niedaleko mnie jest sklep z drewnem egzotycznym, aż podejdę się spytać co to może być i czy mają takie kantóweczki.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wydaje mi się, że takie jak w oryginale. Może ktoś, kto zna się na gatunkach drewna tropikalnego, będzie mógł ze zdjęcia to określić. A przynajmniej dobrać coś podobnie wyglądającego, bo drewno jednolite, jak buk czy mahoń nie ma tego "czegoś". Niedaleko mnie jest sklep z drewnem egzotycznym, aż podejdę się spytać co to może być i czy mają takie kantóweczki.

Daj znać:)

Daj znać:)

No niestety, firmę przeniesiono/zamknięto :-(( Ale pooglądawszy gatunki drewna egzotycznego myślę, że na takie standy mogłoby się nadawać:

-bangkirai

-merbau

-tali

-tiama

No i zdolny stolarz niezbędny.

A do p3?

No myślałem o Tobie, ale chyba kanonicznie dedykowanych nie znalazłem. Chyba, że sam sobie coś wybierzesz w/g wysokości:

http://www.guizu.com.cn/space.php?do=product&catid=7

może takie?

1_12795206677mc1.jpg

Wyobrażasz sobie te wyższe harmoniczne meandrujące w gąszczu szczebelków? :-))))

No Niemiec będzie miał kłopot... Z przeczytaniem na głos.

Ładne,kurcze trza się rozglądnąć za stolarzem.

Eee, jesteś przecież b. zadowolony ze Skylan'ów. Myślisz, że się zrobi jeszcze lepiej? Króliczek jeszcze nie całkiem dogoniony, co? No chyba, że sam visus Cię urzekł..

Ładne,kurcze trza się rozglądnąć za stolarzem.

no extra standy... z tym ,że to już zboczenie...rozkoszować się standami tak jakby miały zagrać...odtworzyc muzę.....niebywałe do czego to dochodzi :)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

no extra standy... z tym ,że to już zboczenie...rozkoszować się standami tak jakby miały zagrać...odtworzyc muzę.....niebywałe do czego to dochodzi :)

Faceci tak mają... Np. ładne standy u kobiety.. Wolisz piękną buzię, mądrze gadającą, na krzywych standach????

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.