Skocz do zawartości
IGNORED

Włodek Pawlik - nie tylko Grand Piano!

broy

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie byłem w Białym, natomiast rzuciło mnie w delegację do miasta Łodzi, gdzie nabyłem już chyba rarytas, czyli Tykocin. Słuchałem po drodze w samochodzie i teraz słucham w domu, bardzo ciekawe, choć spodziewałem się ambitniejszego grania. Ale ogólnie bardzo fajne i z pomysłem. Polecam!

Włodek mówił, że mu sie dobrze grało.

W Piatek koncert w Filharmonii w Kaliszu. Godziny nie znam. Chyba nie pojadę (żałuję), ale muszę coś wreszcie napisać. Jakis test, albo wstepniak chociaż...

Jestem już po kilku odsłuchach Anhellego.Znakomita płyta!Świetne kompozycje,znakomite wykonanie i bardzo dobre brzmienie.Czego chcieć więcej?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

> Czego chcieć więcej?

Ja jednak w tym wątku proponuję zadawać tylko konkretne pytania, na które da się odpowiedzieć, np. gdzie wymienić podartą okładkę GP ;-)

pzdr.

Ps. A Anhellego nie udało mi się niestety dotychczas nabyć.

w.luczynski, 18 Mar 2009, 20:08

>Byłem na koncercie w Białymstoku. Dla mnie bomba. Dużo bardziej żywiołowo niż na płycie. Radosne,

>szybkie granie. Mnóstwo przyjemności.

>WŁ

no widzisz, a mi się nie zbyt podobało ... jakoś tak bardzo marketingowo ... ten przydługi wstęp na przykład

ogólnie granie przeciętne, dużo bardziej wolę 'Tykocin'

audiokarma.org

Bluemax, obiecuję, że jak rozwali sie jakas płyta na poczcie, to ją wybebeszę i książeczkę masz u mnie gratisowo!

Napisz do mnie maila z pełnym adresem pocztowym i dopiskiem "książeczka". Przesyłka dojdzie może nie jutro, ale za to na pewno.

Słucham właśnie Pawlika. Słychać dużo Jarretta, Stensona, słychać całą masę innych pianistów, inspirację Ravelem, Chopinem (który pianista nie słuchał Frycka?), Debussym, ale słychać też - a może- przede wszystkim dużo najlepszego grania Pawlika! Piękna realizacja pięknej muzyki.

Dziękuję Nadredaktorze!

I polecam wszystkim zakup tej wartościowej płyty bezpośrednio od Pana Macieja na Allegro, wystarczy wklepać "Pawlik". Cena przystępna, serwis światowy!

pzdr fanów pięknego grania

Debiutuję tam. I nie wiem, czy to sie przeciwko mnie nie obróci. Jestem pełen obaw.

Nie zdziwiłbym się, gdyby to sie stało moja trumną. Ale "powinieniem", tak mi powiedział Paweł Kaczmarczyk. Tak samo powinieniem wsadzić wszystkie nagrania na iTune.

Robię to tak, jak robie wszystko. To znaczy staram się.

Nie sądzę, chyba że jakiś krawaciarz z Empiku czy innego MM za bardzo się wgłębi w temat ;-) Dla nas wszystkich jest to znakomita okazja kupienia Pańskich płyt, nie tylko GP, w znakomitej cenie. A poza tym tyle firm handluje na sieci... Don't worry be happy ;-)))

pzdr

Wyystawiłem za niską cenę i dladego sklepy internetowe mogą sie zdenerwować.

Po prostu policzyłem koszt razem z wysyłką, a powinienem jej nie brac pod uwagę. Jeszcze sie nie za bardzo orientuję. Ale szybko się uczę.

Dlatego z Pawlikiem musze zrobić porządek, ale powoli.

Ale co do pozostałych płyt, jak Kaczmarczyk, Bokszczanin, czy Sarnecki, nie mam skrupułów. Nie można ich nigdzie kupić, nie ma na półkach, więc niech będą przynajmniej tam. Więcej się sprzedaje, niż w Empikach w Polsce, uwierzycie w to?

Wszystkie sklepy w kraju raportują co miesiąć sprzedaż dwóch płyt, z czterech tytułów. I taki to biznes, jakby ktoś pytał.

Na aukcji można jeszcze dodać odnośnik gdzie we fragmencie można osłuchać poszczególne utwory, czasem jest to bardzo przydatne udogodnienie

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Sarnecki jest w Empikach, np. na ścianie wschodniej w dużych ilościach.

Ps. Taki rynek, nikt nie mówił, że będzie łatwo. Przyszłość w i-tunes, które nie działa w PL :-)

piekna plyta

dziekuje koledze Broy

dzieki niemu mailem mozliwosc zapoznania sie z grand Piano

ale grafika i edycja zdjec wola o pomste do nieba

szczegolnie w swietle takiej wybitnej audiofilskiej i dopracowanej technicznie produkcji

ps

tylu mlodych grafikow i fotografow z pomyslami blaka sie po swiecie

szczególnie to zdjęcie z komórką (Nokia zresztą) brrrr....

wali po oczach niestety, ale negatywnie

dlaczego Pan to puścił nadredaktorze?

takie zdjęcie to można dać do folderka tpsa albo innej netii

zresztą cały laout i opracowanie graficzne jest delikatnie mówiąc nieco odstające od zawartości

i obecnych czasów tudzież możliwości

ale to moja opinia

liczy się muzyka i tą oceni historia

pzdr

Nareszcie jest gotowa nowa strona Włodka:

www.wlodekpawlik.com

tam mozna tego i owego posłuchać. Jest też jeden utwór na wrzucie.

A tutaj aukcja, o której pisałem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Okładka, książeczka? Ile ja się nad tym zastanawiałem... Faktycznie, troche mi to zdjęcie z komórką niezbyt pasowało, ale, ale. Krawiec kraje, jak mu materii staje.

Czy gdybym się zdecydował na robienie jakiejś płyty w przyszłości, mógłbym liczyć na pomoc kogos z Was w kwestii zdjęć?

To jest zawsze ogromny problem.

PS. Na Youtubie jest koncert z Akademii Muzycznej w Wawie.

Trzeba wrzucić w tamtejszą wyszukiwarkę "Pawlik Grand Piano live". Mi się podoba znacznie mniej niż płyta, ale to kwestia gustu.

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz link do strony, bo mi nie wszedł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stryjecki, dziękuję, że Ci się jeszcze "chce chcieć" w tych niełatwych czasach i okolicznościach. Kupiłem na Allegro kilka płyt, wydanych przez Ciebie. Nowy Włodek Pawlik muzycznie (i dźwiękowo) powala na kolana. Czekam na kolejne płyty. Pozdrawiam, V-t.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dziękuję uniżenie.

I bez tych "kolan" jest mi naprawdę miło, bo wiem, że to dobra płyta. Nasjwiększą satysfakcję będę mieć za 5-10 lat. Dopiero wtedy naprawdę ludzie docenią, co to się stało.

Albo nie.

A czy będą kolejne?

Naprawdę wątpię. Może jeden Pawlik, bo fantastycznie mi się współpracuje z tym facetem. Oprócz muzyki znalazłem bratnią duszę. Ale płyt mi juz się nie chce rodzić!!!

Naprawdę, fajniej je kupować, niż wydawać. Jest frajda, a nie napięcie.

Czasem tak mocne, że się traci dystans. Za co wszystkich przepraszam.

PS. Niby cieszy to, że płyta Wlodka jest na 4 miejscu na jazzowej topce w Empiku. (Najlepiej sdprzedająca się polska płyta jazzowa).

Oznacza to 700 egzemplarzy w 2 miesiące. Jasno stawiam sprawę.

Na allegro okazało się, że to najlepiej sprzedający się album (raport), więc jest kolejna aukcja, próbuję co da promocja na stronie głównej:

Ukryta Zawartość

Ponad 60 osób w poprzedniej kupiło album. Ale to wynikało też z mailingu wysłanego przez admina z forum hfm.pl, w którym był błąd ortograficzny!!!

W ogóle okazuje się, że ten "sklep" w przypadku starszych tytułów jest skuteczniejszy od sieci.

Jasna cholera! To tam mam sprzedawać pismo????????

Ale tak naprawdę, to sprzedaż gotowych nosników zaczyna umierać szybciej, niż myślałem.

Zaryzykuję z iTunesem. Potem z Amazonem. I dopiero wyleję prawdziwe łzy krokodyle.

Będzie temat na wstępniak.

Ale mam lepszy, tylko muszę go skonsultować Z LARYNGOLOGIEM :)

Serio.

Ukryta Zawartość

Witam

Nie będąc wytrawnym słuchaczem jazzu dość przypadkowo nabyłem płytę Amhelli i po jej przesłuchaniu

powroty do wcześniej słuchanego smooth jazzu stawały się coraz trudniejsze.

Grand piano troszeczkę zdziwił lub zadziwił wracam do tej płyty zdecydowanie częśćiej odkrywając wciąż coś nowego.

Czy jest możliwość nabycia wcześniejszych płyt Włodka Pawlika?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.