Skocz do zawartości
IGNORED

Włodek Pawlik - nie tylko Grand Piano!

broy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nie znam wszystkich płyt Pawlika, ale bardzo lubię i cenię Standards Live (prawie tak dobre jak oryginał) i The Waning Moon. Natomiast Grand Piano to tak nie bardzo mi podeszło, rzeczywiście ten tytuł został dobrze dobrany, bo to takie Możdżerowanie.

Ps. Został usunięty na prośbę Stryja, ale ZTCMW nie był to wątek sponsorowany.

Pozdr.

Uff... dziękuję za założenie tego wątku. Od kilku dni staram się założyć sponsorowany, ale mam wrażenie, że nikomu nie zależy na dwóch-trzech stówkach. Dzwonię, mailuję, bez skutku.

Nieważne.

Bardzo chciałem poznać Wasze opinie na temat nowej płyty Włodka i z wielkim żalem poprosiłem administrację o usunięcie "tamtego" wątku (szkoda, bo były ciekawe komentarze. Zwłaszcza te krytyczne. I o to chodzi w dyskusji - muszą być różne zdania, inaczej jest nuda).

Po pierwsze dlatego, że jeżeli wiele osób uważało go za reklamę, to niech spadnie w niebyt.

Po drugie, pojawiały się wypowiedzi osób, które temat Włodka i jego płyty wykorzystywały wyłącznie do wylania osobistych żali w moim kierunku.

Wyprzedzając dalszy rozwój sytuacji proszę, proszę, zaklinam, bałagam...

Jeżeli już ktoś musi, niech założy kolejny wątek o Stryjeckim i nie miesza w to Pawlika i jego muzyki. Nie jesteśmy braćmi, ani lustrzanym odbiciem tego samego obiektu.

A czy tylko Grand Piano?

Oczywiście, że nie! Tykocin jest świetny. Randy, kiedy dostał tą płytę, powiedział, że jest z niej dumny. Niebawem zostanie wydana w Stanach.

Kolejna rzecz, którą lubię, to jedna z pierwszych płyt Włodka - Quasi Total. Mam ogrome szczęscie posiadać ją na winylu :)

Trzeci mój typ to trio z Konradem i Wegehauptem. Nie podoba mi się nagranie, ale muzyka jest świetna.

Anhelli? Nie w całości, ale to jest album, o którym się mówiło stanowczo za mało. Miałem go wydać, ale losy potoczyły się inaczej. Cieszę sie jednak, że mogłem się przyczynić do jego powstania.

Obiecuję w tym wątku nie "reklamować". Ale na pewno podrzuce linki do Youtube'a - koncert "Grand Piano" w Akademii Muzycznej w Warszawie. Udało sie go zarejestrować, i choć nie mam całości (technicy...), to 6o% materiału znajdzie się w necie.

Pozdrawiam serdecznie.

MS

O Boże, najdroższy mój, ukochany...

Takich właśnie ludzi-hien, baranów i idiotow chcę się ustrzec. Blagam w codziennej modlitwie, choc jestem niewierzacy.

Panie33

Proszę zakładać do woli wątki o stryjeckim na wszystkich dostępnych forach i wypisywać tam wszystkie żale do mnie. Proszę sobie nie żałować. Dawac po maksie.

Ale... Nie tutaj.

Ten temat jest o muzyce Pawlika.

MUZYCE PAWLIKA.

MUYZCE PAWLIKA.

Ile razy mam powtorzyc, zeby trafilo...

Muzyce...

Jezu, co to jest...

I jeszcze jedno, do dministracji serwisu.

My już wyrzucilśmy atoposa. Na zawsze.

Bo to jest szkodnik, troll, który sprawia, że inni poważni użytkownicy odchodzą. Chory psychicznie.

Czytacie Państwo posty?

Jeżeli Wy nie potraficie, to znaczy, że serwis audiostereo jest zarządzany nieskutecznie. Ubolewam.

Na www.hfm.pl i www.piano.pl nie wejścia. No-way. Nie ma nawet możliwośi napisania posta.

I teraz:

Albo sobie z tym tematem poradzicie, albo jestescie tyle samo warci, co atopos.

Fajny odzew! Ja osobiście najbardziej lubię te czysto jazzowe propozycje Włodka, jak koncertówki w trio dla Polonii Records. Ciekawą odskocznią jest płyta z kolędami, a na aktualny czas polecam Stabat Mater, zresztą co tu się wymądrzać: każda płyta WP to rzecz co najmniej ciekawa.

WP to imho wybitny pianista i bardzo fajny gość, który jest wielkim muzykiem i skromnym człowiekiem, do tego jeszcze ma coś do powiedzenia. Taki mistrz drugiego planu. Dobrze, że jest obecny na rynku i wrócił najpierw projektem Anhelli, a teraz chyba już na dobre zostanie z Grand Piano. Dziękujemy Nadredaktorze za projekt WP!

Pozdrawiam wszystkich

Stryjecki, 8 Mar 2009, 02:30

>I jeszcze jedno, do dministracji serwisu.

>My już wyrzucilśmy atoposa. Na zawsze.

>Bo to jest szkodnik, troll, który sprawia, że inni poważni użytkownicy odchodzą. Chory psychicznie.

>Czytacie Państwo posty?

>Jeżeli Wy nie potraficie, to znaczy, że serwis audiostereo jest zarządzany nieskutecznie. Ubolewam.

>Na www.hfm.pl i www.piano.pl nie wejścia. No-way. Nie ma nawet możliwośi napisania posta.

>I teraz:

>Albo sobie z tym tematem poradzicie, albo jestescie tyle samo warci, co atopos.

Widzisz - gdyby nie Twoje chamskie przytyczki, to było by TYLKO (a raczej AŻ) o muzyce Pawlika.

Ale jak widać, musisz nadal wylewać nieuzasadnione żale - tak, spartoliłeś sprawę... w wykasowamym wątku jasno określiłeś co z Ciebie za persona i że polemika z Tobą nie ma najmniejszego sensu - no chyba, że wypowiedzi "ociekają wazelinką".

To jak - stąd też mnie wyrzucisz, wykasujesz wątek, porównasz do trolla? - jakie "masz chody"?

Poniżej jedna z "zaginionych próbek" Twojej "polemiki", w której nazwałeś mnie śmieciem...

Stryjecki25 Lut 2009, 02:04 O Matko...Jeżeli głęboko, śmiertelnie i powtórnie uraziłem DWIE osobliwe postacie w tym wątku, czniam na to.Takich osobników każę usuwać z moich forów "brygadzie małolatów" bezwzględnie, po pierwszym podejrzeniu, że to ich kolejne klony. Mam prawo wyrzucać śmieci z własnego mieszkania, nawet jeżeli założą związki zawodowe.Całą, przytłaczającą większość fajnych ludzi z tego forum najmocniej przepraszam i gorąco pozdrawiam.Odpowiedz »

Stryjecki25 Lut 2009, 03:05 A może by moderatorzy wywalili stąd offtopic? To dobry zwyczaj na cywilizowanych forach!

"Obiecuję w tym wątku nie "reklamować". Ale na pewno podrzuce linki do Youtube'a - koncert "Grand Piano" w Akademii Muzycznej w Warszawie".

byle za darmo:)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jestem "klonem" żadnego użytkownika; mój wpis jest reakcją na obraźliwe treści skierowane do mnie przez Stryjeckiego.

Wpis zamieszczam ponownie.

Stryjecki, 8 Mar 2009, 02:30

>I jeszcze jedno, do dministracji serwisu.

>My już wyrzucilśmy atoposa. Na zawsze.

>Bo to jest szkodnik, troll, który sprawia, że inni poważni użytkownicy odchodzą. Chory psychicznie.

>Czytacie Państwo posty?

>Jeżeli Wy nie potraficie, to znaczy, że serwis audiostereo jest zarządzany nieskutecznie. Ubolewam.

>Na www.hfm.pl i www.piano.pl nie wejścia. No-way. Nie ma nawet możliwośi napisania posta.

>I teraz:

>Albo sobie z tym tematem poradzicie, albo jestescie tyle samo warci, co atopos.

Widzisz - gdyby nie Twoje chamskie przytyczki, to było by TYLKO (a raczej AŻ) o muzyce Pawlika.

Ale jak widać, musisz nadal wylewać nieuzasadnione żale - tak, spartoliłeś sprawę... w wykasowamym wątku jasno określiłeś co z Ciebie za persona i że polemika z Tobą nie ma najmniejszego sensu - no chyba, że wypowiedzi "ociekają wazelinką".

To jak - stąd też mnie wyrzucisz, wykasujesz wątek, porównasz do trolla? - jakie "masz chody"?

Poniżej jedna z "zaginionych próbek" Twojej "polemiki", w której nazwałeś mnie śmieciem...

Stryjecki25 Lut 2009, 02:04 O Matko...Jeżeli głęboko, śmiertelnie i powtórnie uraziłem DWIE osobliwe postacie w tym wątku, czniam na to.Takich osobników każę usuwać z moich forów "brygadzie małolatów" bezwzględnie, po pierwszym podejrzeniu, że to ich kolejne klony. Mam prawo wyrzucać śmieci z własnego mieszkania, nawet jeżeli założą związki zawodowe.Całą, przytłaczającą większość fajnych ludzi z tego forum najmocniej przepraszam i gorąco pozdrawiam.Odpowiedz »

Stryjecki25 Lut 2009, 03:05 A może by moderatorzy wywalili stąd offtopic? To dobry zwyczaj na cywilizowanych forach!

Prosiłem o usunięcie offtopu z wątku.

Po prostu.

Bardzo Pana przepraszam za skojarzenie z atoposem. Bardzo. Nie czytam uważnie forum, mój błąd.

Proponuję zakończyć już na tym ten temat i wrócić do właściwego.

Pozdrawiam serdecznie

Maciej Stryjecki

Otwarcie proszę moderację o wyrzucenie trzech ostatnich postów, jako że są nie na temat.

Naprawdę proszę o to, aby nie mieszać muzyki Włodka z osobistymi animozjami.

Wszystkich najmocniej przepraszam, a jeżeli ktoś musi mi osobiście coś zakomunikować, podaję maila:

[email protected]

Bardzo lubię Anhelli.

Nowej płyty Włodka Pawlika jeszcze nie słuchałem, ale przypuszczam, że na pewno jest interesująca, bo pan Pawlik to kapitalny polski pianista z dużym wyczuciem klawiatury i imrowizacji, a do tego inteligentny twórca z intelektualnym (a nawet filozoficznym) podejściem do muzyki, co wbrew pozorom, wcale nie jest takie częste. Pozdrawiam i życzę sukcesów!

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

wladz

Jeżeli coś sie robi bez pasji, to po co w ogóle robić?

Dzisiaj na płytach fortun się nie zbija. To już nie te czasy... No i nie na jazzowych, bo to zawsze pozostanie niszą. Trzeba próbować robić wszystko, bo tylko wtedy artysta ma szansę na wydostanie się ze wspomnianej niszy.

Coraz częściej myślę o tym, aby zakończyć działalność "fonograficzną". Znacznie lepiej by mi się żyło, gdybym spokojnie pisał testy. Ale tym razem "czuję misję". Nie musi mi nikt wierzyć, bo też nie po to ciężko pracuję nad promocją. Nie jest to wdzięczne zajęcie, bo polega na "chodzeniu po prośbie". Ale też nie chcę popadać w dramatyzm :) Czasem są chwile, gdy jest satysfakcja, jak chociażby po koncercie w Warszawie.

Każde zainteresowanie tematem mnie cieszy, bo wówczas wiem, że było warto!

wasylak, 9 Mar 2009, 13:01

>Violet,

>

>zainteresowałeś mnie, mówiąc o podejściu Pawlika do muzyki- czy jego stanowisko w tej sprawie jest

>ogólnie dostępne?

Nie wiem czy jest ogólniedostępne, ale na pewno można z Włodkiem Pawlikiem porozmawiać osobiście o muzyce. Miałem kiedyś ten zaszczyt. Pozdrawiam, V.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.