Skocz do zawartości
IGNORED

Unison Research klub

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, remar napisał:

Jest taki kanał na YT "reduktor szumu". Gość naprawia sprzęt audio więc dużo różnego towaru przechodzi przez jego ręce więc po naprawie opisuje brzmienie. Zrobił kiedyś ranking 10 najgorszych wzmacniaczy i ten Caspian ale starsza generacja tam był.

Kilka razy coś tam u niego fragmentarycznie oglądałem - o dźwięku to on raczej ma średnie pojęcie. Sam Caspiana nie słyszałem ale dałem ten przykład bo on się zwyczajnie kupie ludzi podoba.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Prawda też zawsze słyszę dobre opinie użytkowników Caspiana M2. Słuchałem go 1 raz w życiu dawno temu i pamiętam, że też zrobił na mnie pozytywne wrażenie. 

Ta cena bardzo dobra za niego. 

Ewentualnie jak kogoś znamy, znamy jego gust. Reduktorek to promuje Wilka teraz, a stary MF jest dla niego neutralny. xD

Ale tak, ja najpierw kupuje, a później (nie wiem po co) czytam. 😄 

.

36 minut temu, J4Z napisał:

Ewentualnie jak kogoś znamy, znamy jego gust. Reduktorek to promuje Wilka teraz, a stary MF jest dla niego neutralny. xD

Ale tak, ja najpierw kupuje, a później (nie wiem po co) czytam. 😄 

To ja zawsze jak już kupię szukam recenzji (ale tylko pozytywnych haha) i jeszcze bardziej to szukam innych ofert cenowych czy gdzieś nie było taniej - tym bardziej nie wiem po co 😁

52 minuty temu, remar napisał:

Czyli widzicie ile są warte opinie innych w necie, najlepiej kierować się własnym uchem.

Po tym jakbym kupował to nie miałbym obecnego systemu i obecnego zadowolenia. Opis brzmienia to jedno, a realne odczucia to zupełnie inna sprawa. Bowesy piszą, że są zimne, nie przyjemne i mało muzykalne, Unisony znowu za ciepłe i zmulone ze słabym basem - a ja mam jedno i będę miał drugie i do tego zadowolenie własne też będę miał 😉 

• 2 tygodnie później...
W dniu 14.07.2024 o 21:59, micmus napisał:

A Psvana Art jak w porównaniu brzmialy ? Całokształt gorszy czy inna sygnatura brzmienia ?

Sorry jeśli przeoczyłem wcześniejsze Twoje wpisy 😉

Mam nadzieję, że cieszysz się już swoim Unico Due.

Może podzielisz się swoimi wrażeniami.

Dalej grasz na preinstalowanych lampach, czy już coś kombinujesz?

7 godzin temu, jantor napisał:

Pewnie, że opiszę swoje wrażenia. Ale jeszcze chwila bo wzmacniacz odbieram właśnie dziś 🙂 Czas na odsłuchy będę miał pewnie dopiero w weekend. 

Tu pojawi się więcej zdjęć i opisów 

Edytowane przez micmus
  • 2 tygodnie później...
W dniu 23.07.2024 o 23:43, jantor napisał:

Były przeboje z uszkodzoną przesyłką z Unisonem Due stąd tyle to trwało. 

Moje wrażenia brzmieniowo: 

Gra barwnie, ciepło, ma bardzo dużą podstawę basową z ogromną muzykalnością. Szczegółowość i przejrzystość 7 na 10 nie polecałbym go do miękkich mało przejrzystych kolumn. Wydajność prądowa ogromna ! Przestrzeń, scena zjawiskowe. Z Bowersami super zgranie. 

Wizualnie i technicznie - mógłby kosztować 15 - 20 tys. Wzmacniacz jest dziwnie tani  

Użytkowo dwie wady:

- cegła 🧱 w zestawie tzn. to chyba pilot 🤣

- rażące diody jak latarki, tryb uśpienia pozostawia te świecące diody, wyłączenie wyświetlacza diody nadal świecą

Jestem bardzo zadowolony z wyboru, pilota już zamówiłem małego uniwersalnego programowalnego 😉

Edytowane przez micmus
W dniu 3.08.2024 o 13:17, micmus napisał:

Były przeboje z uszkodzoną przesyłką z Unisonem Due stąd tyle to trwało. 

Moje wrażenia brzmieniowo: 

Gra barwnie, ciepło, ma bardzo dużą podstawę basową z ogromną muzykalnością. Szczegółowość i przejrzystość 7 na 10 nie polecałbym go do miękkich mało przejrzystych kolumn. Wydajność prądowa ogromna ! Przestrzeń, scena zjawiskowe. Z Bowersami super zgranie. 

Wizualnie i technicznie - mógłby kosztować 15 - 20 tys. Wzmacniacz jest dziwnie tani  

Użytkowo dwie wady:

- cegła 🧱 w zestawie tzn. to chyba pilot 🤣

- rażące diody jak latarki, tryb uśpienia pozostawia te świecące diody, wyłączenie wyświetlacza diody nadal świecą

Jestem bardzo zadowolony z wyboru, pilota już zamówiłem małego uniwersalnego programowalnego 😉

Co to za pilot? Zdradzisz szczegóły?

Nie rozumiem sensu robienia takich pilotów do wzmacniacza, jak Unison. Spośród ok. 25 przycisków są 2, których tak naprawdę się używa. Poza tym ten pilot jest dla mnie po prostu brzydki, nieporęczny i niepraktyczny. Nie ma co podniecać się tym, że jest tam kawałek drewna, do serii Unico pasowałoby coś bardziej "surowego" w całości z metalu. Mam nadzieję, że znajdą kiedyś budżet inwestycyjny i na tę zmianę:) Bo lubię Unisona i tyle;)

17 minut temu, dedal75 napisał:

A mi się podoba , ładniejszy niż w Abrahamsenie.

No brzydszy zawsze się znajdzie;) Ale to nie argument.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Też nie używam Unisonowego. Palce bolały. 😄 Kupiłem zamiennik za coś koło 60-80zł, a "vintage słuchawka" stoi jako dekoracja. 😄

L0DqDSO.jpg

Też zamówiłem uniwersalny zamiennik mały i minimalistyczny z 8 przyciskami tylko 🙂

Jakby nie działał to ja chyba stąd brałem, nieuniwersalny. Wyglądem nie ma co się sugerować, bo dostałem inny. 

https://eltersc.pl/pl/p/Zamiennik-UNISON-RESEARCH-R1/33445

.

• 5 tygodni później...

Klubowiczki i Klubowicze, jakich kabli głośnikowych używacie swoich systemach? Rozglądam się za czymś przyzwoitym do połączenia Unico Due z Opera Seconda.

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

W dniu 7.09.2024 o 13:19, azimut napisał:

Klubowiczki i Klubowicze, jakich kabli głośnikowych używacie swoich systemach? Rozglądam się za czymś przyzwoitym do połączenia Unico Due z Opera Seconda.

Jak nie chcesz przesłodzić to sprawdź Siltecha 380L lub Tellurium Q Silver.  

Godzinę temu, krzysztof.filipak napisał:

Siltech cenowo poza zasięgiem. Teraz mam wypożyczone Tellurium Q Black i jest całkiem nieźle. 

Jeszcze się zastanawiam nad Van den Hul The Inspiration Hybrid. Miał ktoś z nimi do czynienia? Mogę je mieć w cenie poniżej 1500 zł. Czy w tej cenie można dostać coś lepszego?

Te kolumny z tym wzmacniaczem grają wystarczająco słodko i zdecydowanie nie chciałbym kablami jeszcze dosładzać.

W dniu 7.09.2024 o 14:57, micmus napisał:

U mnie sprawdza się Chord Clearway. Ale to z Bowersami i Unico Due. Co system to inne cechy porządane w okablowaniu 😉

Pokaż na fotce te Opera 🙂

Przecież to nie jest klub Opera 🙂 

Bluesound Node2;  Audiolab 8200CD; Musical Fidelity M5si; Triangle Esprit Gaia EZ.

4 godziny temu, krzysztof.filipak napisał:

U mnie Tellurium Q Silver wymieniły Tellurium Q Black (pierwszą wersję), z uwagi na nieco więcej wysokich kosztem basu. Nadal jednak trzymam Q Black w rezerwie, bo nie wiem czy nie wymienię Dynek na mniej basowe głośniki, a wtedy mogą lepiej sprawdzić się te drugie. Do sprzedaży zniechęca też ich niewysoka cena na rynku wtórnym.

A może, którys z forumowiczów poleciłby jakiś interkonekt RCA mający podobne właściwości jak Tellurium Q Silver wzgledem Tellurium Q Black?

6 godzin temu, krzysztof.filipak napisał:

Miałem oba w bezpośrednim porównaniu 380L i Harmonix HS 101 GP.W moim systemie lepiej wypadł GP.😉 Miałem dziesiątki RCA z różnego pułapu cenowego i obecnie zakończyłem poszukiwania świętego Grala na albedo solid MC2  monokryształ 😉 😉 

W dniu 9.09.2024 o 07:01, remar napisał:

U mnie też Albedo ale Monolith Monocrystal XLR

Zastanawiam się, czy stosowanie tak drogich kabli do wzmacniacza i cd za w sumie nieco ponad 10 tys. ma jeszcze sens. Chyba lepiej wydać tę kasę na lepszy wzmacniacz/cd...

Liczę się z wydatkiem ok. 2 tys. na interkonekt RCA, ale wasze propozycje wydają mi się być z zupełnie innej bajki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.