Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil GDWK 11/100 Tuning

Dear77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kilka dni temu postanowiłem zamówić kilaka głośników tak do zabawy i tesów .Byłem miło zaskoczony Tonilem 11/100 i myśle , że pozamiatał moją vife AG .W mojej konfiguracji dzwięk był lekko przyciemniony wysokim brakowało minimalnie oddechu a konkretnie troszeczke mi brakowało zakresu w granicach 10 khz .Po podłączeniu Tonsila zagrało mocniej i myśle że rodak jest głośniejszy chociaż ma 89 db a Vifa 91 db.Głośnik ten jest o szerokim kącie promieniowania i dzwięk jest bardziej otwarty może nawet za bardzo.Jedyna rzecz jaka mnie zmartwiła to wykonanie i postanowiłem zadziałać.Dorobiłem nowy reflektor wywaliłem ferrokupe zrobiłem specjalnie z grubego aluminium żeby uzyskać jak największą tubke.Podłączyłem te głosniki zamiast Vify i jestem w szoku już nie ma odwrotu.Gra mi to pod lampą Audio Note SE i okablowaniem Transparent Reference od głośnikowych po wszystkie interkonekty i jest igła!!! Sam nie wiem czy to kopułka była szerokokątna czy reflektor płaski a zarazem tandetny .Wiem jedno jak była szerokokatna to ja naprowadziłem na dobra drogę nie mając zbytniego doświadczenia w produkcji głośników.Wprowadze jescze kilka poprawek i lepiej wypoleruje miałem mało czasu następny będzie ładniejszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-18527-100000427 1237238062_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/50129-tonsil-gdwk-11100-tuning/

Co prawda nie przepadam za błyszczącymi głosnikami, ale wydaje mi się że lepiej byłoby wpuściś śruby trzymające magnes w to aluminium tak aby nie wystawały ponad front.

No i śrubki być może bym wymienił na jakieś imbusowe lub torxy (czarne???).

Ładnie to wyglda. A sam głośnik nie jest taki zły, nic dziwnego że pogonił vifę.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Ale jaką dokładnie Vifę pogonił ?

D25AG-05-06 ?

Bo coś nie chce mi się w to wierzyć...

Jeśli tak, to znaczy, że ta Vifa była źle zaaplikowana. Nie pokazała wszystkich swoich możliwości.

• 5 miesięcy później...

Tak jak napisałem, nie inaczej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.