Skocz do zawartości
IGNORED

Pro Tonsil będzie zlikwidowany - [*]

naprawiak

Rekomendowane odpowiedzi

p.f.pawlikowski

>Jako załozyciel wątku proszę o wypowiedzi wyłącznie dotyczące tematu, sam też się już dostosowuję ;)

to bedzie chyba na temat...Zamawiam wianek w dla firmy Tonsil w zakładzie pogrzebowym o nazwie ''Radość''

?

Zostałem prawie wywołany do tablicy zatem cytuję co następuje:

p.f.pawlikowski hehehe... ludzie 50% ciezsi odemnie mieli problemy z orientacja w terenie po konfrontacji... idz dziarku fakty se ogladnij i nie osmieszaj sie bo boje sie krzywde CI zrobic..

papa 2008-04-03 21:15:51 odpowiedz | przeczytane

do archiwum | skasuj

p.f.pawlikowski nie ma sensu... za dobrych nauczycieli mailem, a pewnym lubie byc bo mi sie sprawdza...

dodam ze mam 172cm wzrostu i 68kg wagi... bylo by nieuczciwe z mojej strony konfrontowac sie z Toba, wole spotkania z doswiaczonymi zawodnikami...

badz ostrozny co piszesz, bo znam ludzi co odnalezli by Ciebie za takie wpisy, dobrze ze tego forum nei czytuja... ja sie dystansuje.. 2008-04-03 21:22:37 odpowiedz | przeczytane

do archiwum | skasuj

Pozostawię to bez komentarza. Dodam tylko że wpis nie dotyczył Tonsila jak sądzi disco ale skopiowane wiadomości świetnie pokazują z kim mamy do czynienia.

Wigry 3 też nie było takie złe, bo przecież konkurencja nie robiła nic lepszego w podobnej cenie.

Na działkę był jak znalazł i spod sklepu nikt nie podpierdolił... proponuję zgłosić do sejmu obywatelski projekt ustawy o wznowienie produkcji roweru Wigry 3 oraz przywrócenie do życia firmy Romet i wpompowanie w nią kolejnych milionów dolarów, które roztrwoni banda nieudaczników do spółki ze związkami zawodowymi.

Jeszcze buty typu Relax, zwłaszcza te czerwone na grubej koturnie, fajne były i wygodne takie...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Znów cyrk przyjechał. Jak cytujesz, to cytuj wszystkie odpowiedzi, bo nasza rozmowa toczyła się troszkę dłuzej... proszę;

"To straszny z ciebie kurdupel:) Troszke w zyciu trenowalem ale ja z reguly nie preze klaty od tego sa tacy jak ty. Powtarzam: nigdy nie wiesz z kim masz do czynienia a ja wole skromnosc niz zgrywanie koguta. A tak nawiasem: znasz Xxxx Xxxx? To tez Krakus. 2008-04-03 21:25:37 "

"Nie jestem wiele starszy od ciebie. Ciekawi mnie ta konfrontacja bo jak mowie: nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Radzilbym ci jednak byc ostrozny w prezeniu klaty. 2008-04-03 21:18:09"

"Chcesz adres? Numer telefonu? Tylko zebys sie nie przeliczyl:) "

.koniec dyskusji.

Wczoraj znajomy widząc tę wiadomość o Tonsilu, pytał się czy przy wyprzedaży może ceny spadną. Ktoś także i tutaj poruszył ten temat. Wydaje mi się, że pierwsze co to spadek cen pożre pośrednik. Zreszta ceny obecnie to pójdą conajwyżej w górę. Z ciekawości już obserwuję allegrowe aukcje.

Tak to jest, jak artysta umiera, to dopiero wtedy się go docenia...

Osobiście najbardziej szkoda mi tego;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moje zapytanie czy chcesz adres numer telefonu itp itd było reakcją na wpis który został wymoderowany przez Redakcję z groźbą pobicia. Nigdy nie wiesz z kim masz do czynienia i nie radziłbym zgrywać takiego chojraka p.f.pawlikowski.

p.f.pawlikowski, 26 Mar 2009, 22:38

>dobrze, że tak to odczułeś ;)

niedobrze bo to ukazuje Twoje zaburzenie systemu wartości

ujmę to tak, żeby inni mogli zrozumieć:

to, że pół dzielnicy miało dziwkę Zośkę, bo tanio dawała i nieźle dmuchała paszczą nie oznacza, że była najlepszą kobietą w tym mieście

k**wą była i jak k**wa na syfa umarła

Ktoś tą największą komorę bezechową w kraju kupuje? czy się to także zniszczy jak wszystko w tym kraju mądrych inaczej?

Całe pomiary pozostałych krajowych producentów kolumn z ich obiektywnością bedzie sobie mozna w d.wsadzić. Zakres niskiego basu będzie jedną wielką niewiadomą, w małych klitkowatych komorach to na pewno nie będzie to.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

discomaniac71, 26 Mar 2009, 22:17

>Sa na tym forum ludzie ktorym pewnych rzeczy wytlumaczyc sie nie da. Jak chocby tego ze sa formy w

>Polsce robiace glosniki ponizej 1.000 PLN za pare o jakosci przewyzszajacej Tonsil pod kazdym

>wzgledem. Wola uzalac sie nad smiercia firmy ktora nie sprostala konkurencji. Co wiecej jak

>zalozyciel tego watku beda grozic pobiciem w realnym swiecie tylko dlatego ze ktos ma swoje zdanie.

>Zenujace.

Kto w Polsce produkuje głośniki oprócz Tonsilu? Zdaje się że tylko STX i to też korzystając z chińskich podzespołów (nota bene są one montowane w pewnym nienajtańszym zestawie).

Reszta, to tylko garażowy montaż głośników wedle własnej konfiguracji, a nie żadna produkcja. Te firmy nie mają żadnego zaplecza, jak choćby wymieniona w temacie komora bezechowa z prawdziwego zdarzenia i raczej nie zanosi się na to, żeby w najbliśzym czasie miały. Dlatego szkoda że zmarnowano tak duży potencjał jaki był we Wrześni. Teraz z całej Unitry pozostała przy życiu już tylko Eltra z Bydgoszczy, nie licząc Radmora, który wycofał się z produkcji audio.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

MEDELIN skoncz bajanie zacznij porownywac dzwiek. Na cholere komora bezechowa jak to nie gra? Dzwiekowo konstrukcje Harpia Acoustics Sound&Line czy nawet Studio16Hertz to zupelnie inna bajka.

misiomor, 26 Mar 2009, 22:24

>Zacząć by należało od tego że znającym angielski nazwa Tonsil kojarzy się z migdałkami (tymi co się

>wycina). Z taką nazwą przebicie się na rynkach światowych może być trudne.

>

>Ze zjawisk humorystycznych tego typu - widziałem furgonetkę z dumnie namalowaną nazwą firmy "FARTEX"

>- długo pewnie założyciel ze szwagrem przy wódce myśleli - że ma się kojarzyć ze szczęściem jak i

>nowoczesnością. No i wydumali.

i dlatego powstała nazwa tlc england

>Przecież zakłądy wracaja do przedwojennego właściciela - Niemca!

i powstanie oddział Clatronic... Niemiecki Hi-End :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 27 Mar 2009, 00:01

>Na cholere komora bezechowa jak to nie gra?

Czytaj ze zrozumieniem problemu kolego. Ta komora w przeciwieństwie do wykresów robionych w redakcyjnych pokojach a takze DIY pokazywała prawdę o głosnikach-sczególnie trudny do poprawnego pomiaru ze wzgledu na odbicia od ścian jest bas.

I właśnie żeby coś nowego nie koniecznie Tonsila uczciwie grało to trzeba to gdzieś solidnie pomierzyć,i pózniej skorygować a nie stroić na ucho i zachwycać się pluszowym basem z Pioneera. Kraków z tego co wiem ma dwie komory bezechowe na Warszawskiej i na Wrocławskiej (obie słabiutkie)Tak że na czym Ci nasi krajowi producenci robią pomiary? na Behringerze za 300zł?

uniwersum, 26 Mar 2009, 20:10

>

>Na marginesie: nadal uważam, że w tym przedziale cenowym, Siesty są warte swojej ceny.

>

>Pozdrawiam bez urazy.

Nie ma się co dąsać. Paradigmy nie są moim marzeniem i w połączeniu z rotelem grają ciemno. Poprzednio miałem Avance 503. Poza tym,że były smukłe i ładne grały świetnie z bardzo ładnym basem. Paradigmy są tzw. przejściówką i nie twierdzę,że są "referencyjne" :) Po prostu grają całym pasmem, oczywiście bez niskiego dołu i przy dobrze zrealizowanych płytach są świetne.

Siesty słuchałem i mi się nie podobały. Cały czas pamiętałem co mogą Omegi i ile Siestom do nich brakuje.

również bez urazy

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wełniany nie wiem kto sie zachwyca pluszowym basem z Pioneera bo ja na pewno nie. Nie mam wzmacniacza tej firmy i nie zamierzam miec. Nawet na A 09 ochota mi przeszla. W swoim systemie problemow z kontrola basu takze nie mam. W zasadzie jest niemal kompletny. Jesli przewiduje jakiekolwiek zmiany to beda one dotyczyly glosnikow. Wracajac do tematu... Malo mnie obchodzi czy jest komora bezechowa czy jej nie ma oraz kto i jak mierzyl/badal glosniki. Interesuje mnie TYLKO I WYLACZNIE dzwiek tj. element finalny. Piszesz o Krakowie... Mamy tutaj dwie zacne firmy. Pierwsza z nich to Harpia Acoustics a druga Sound&Line. Obie robia znakomite glosniki ktore z Tonsilem nie maja absolutnie zadnego porownania. Miales okazje sluchac np Sound&Line Enigma lub ktoregos modelu Harpii? Czy sluchajac dzwieku zawsze zastanawiasz sie czy i jak robione byly pomiary? Czy liczy sie to jaka klase ma dzwiek? Polecam konfiguracje Marcina z S&L: Audio Aero Capitole mkII, Marton Audio Opusculum Reference i wlasnie kolumny Enigma.

Bald, 26 Mar 2009, 23:11

>Moje zapytanie czy chcesz adres numer telefonu itp itd było reakcją na wpis który został

>wymoderowany przez Redakcję z groźbą pobicia. Nigdy nie wiesz z kim masz do czynienia i nie

>radziłbym zgrywać takiego chojraka p.f.pawlikowski.

Ciekawe dlaczego tak strasznie agresywni są ludzie broniący swojego zdania w temacie polskich Tonsili? Czy wątpliwą jakość Tonsila muszą nadrabiać groźbami i inwektywami? Dlatego jestem przekonany, że dobry sprzęt sam by się obronił.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

p.f.pawlikowski, 26 Mar 2009, 23:09

>Osobiście najbardziej szkoda mi tego;

Witam.Czy ten głośnik wysokotonowy z membraną z bio celulozy był szeroko stosowany?

Pozdrawiam.

discomaniac71, 27 Mar 2009, 01:11

Widzisz a mnie interesuje co zostało jeszcze wartościowego z kultury technicznej w kraju.Cieszymy się jak dzieci dostając 40 letnie Herkulesy, przestajemy cokolwiek bardziej zaawansowanego technicznie produkować. Nie możemy wszyscy pracować w usługach i pokazywać tylko Sukiennic w Krakowie, trzeba tworzyć także tzw. wartość dodaną.Czy wiesz ile czasu musi upłynąć żeby Harpia Acoustics i Sound&Line rozwineły się na tyle żeby zalać Europę swoimi wyrobami? O budowie własnej komory tych rozmiarów nawet nie wspomnę. O wiele łatwiej coś zburzyć niż zbudować ponownie-to tyle odnośnie największej w Polsce pomiarowej komorze bezechowej przydatnej nie tylko do pomiarów głośników

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wełniany faktycznie szkoda tej komory i szkoda zmarnowanej szansy Tonsila na stworzenie czegos naprawde dobrego. Faktycznie HA i S&L to male manufaktury choc dzwiek w wielu konfiguracjach wzorowy. Pozdrawiam. R.

Słynne Tonsilowe Omegi, warto teraz przypomnieć...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.