Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Poza tym, ponieważ autor tego wątku odblokował autora konkurencyjnego wątku w tym wątku, proponuję aby dyskusja wróciła do tego wątku. To na pewno jasne i proste :-)

• Redaktorzy

Ponieważ autor tego wątku odblokował autora konkurencyjnego wątku w tym wątku, proponuję aby dyskusja wróciła do tego wątku. To na pewno jasne i proste :-)

• Redaktorzy

Jedna uwaga przypominająca: zauważyłem jeden istotny błąd w rozumowaniu kilku osób. Widać go najlepiej w tym cytacie: "Żadnej moderacji - dzięki temu forum żyje, jest żywe, ma swoje wzloty i upadki." Otóż to zdanie jest z gruntu fałszywe, gdyż to forum JEST moderowanie dość intensywnie. Dyskutowana jest zmiana formy moderacji, nie zaś jej wprowadzenie.

Redaktor.A ja zauwazyłem kilka błędów w Pana rozumowaniu.Złamałem regulamin,ze wątek ,który został przeze mnie założony został zlikwidowany?Jaki punkt?Własne widzimisię czy kolesiostwo o tym zadecydowały?Jak widać to cała ta moderacja to zwykła zasłona dymna.Powód może być rzeczywiście inny.

modrzew47, 4 Kwi 2009, 10:51

Złamałem regulamin,ze wątek ,który został

>przeze mnie założony został zlikwidowany?

Skoro powielasz istniejące wątki mówiące o tym samym więc dlaczego się dziwisz? Chcesz coś napisać napisz tutaj. Będzie wtedy łatwiej, szybciej i prościej. A tak komplikujesz i się rozdrabniasz.

Moderacja polega na wprowadzaniu porządku i ułatwianiu innym dotarcie do tematów mówiących o tym samym.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Sittek.Z księżyca spadłes?Za inne zdanie zostałem zablokowany w tym wątku.To co miałem zrobić?Twoim zdaniem pewnie zwinąć ogon i siedzieć cicho.Tutaj wszyscy mają mówić jednym głosem.Pamietam to jeszcze, było nie tak dawno.Zobaczymy jak to się zakończy.Pewnie jakąś kliką lub kliczką(nie mylić z Władimirem)

Gość rochu

(Konto usunięte)

modrzew47, 4 Kwi 2009, 10:51

>Redaktor.A ja zauwazyłem kilka błędów w Pana rozumowaniu.Złamałem regulamin,ze wątek ,który został

>przeze mnie założony został zlikwidowany?Jaki punkt?Własne widzimisię czy kolesiostwo o tym

>zadecydowały?Jak widać to cała ta moderacja to zwykła zasłona dymna.Powód może być rzeczywiście

>inny.

Widać był niewygodny dla hmm.. nazwijmy to Inwestorów ; )

Ręce opadają i słów brak.

Jeśli tak to ma wyglądać (co zresztą było do przewidzenia) to po co ta cała błazenada z pytaniem kogokolwiek o zdanie, skoro wycina się w pień wszystko i wszystkich, którzy ośmielą się mieć odmienne zdanie od nałożonej z góry poprawności politycznej.

Chyba nawet upośledzone dziecko widziało różnicę pomiędzy tym wątkiem, a "tamtym" którego już nie ma, ale widać większość dupowłazów i wazeliniarzy woli asekuracyjnie skulić ogon i grać głupa do końca,

żeby przypadkiem się nie narazić... żenua Panowie, żenua.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla,

Skoro masz lepszy pomysł na uporządkowanie tego forum, dlaczego o tym nie napiszesz?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Przeciez to forum to ..."lustrzane odbicie" naszego spoleczenstwa,"klasssy politycnej",calej

"e l y t y"

od 1989 minelo 20 lat a zatem...poczekajmy jeszcze kolejne 20 i ....stare prawdy nie przemijaja.

Zablokowałem kolegę modrzew47 nie za posiadanie innych poglądów a za to, że pomimo próśb o trzyamnie się tematu - wyjażdzał z komuną, ORMO i podobnymi sprawami nie mającymi związku z tematem. Potem go odblokowałem bo w swoim zacietrzewieniu założył konkurencyjny temat co wprowadziło zamieszanie. Żeby uniknąć pisania o tym samym w dwóch wątkach - kolega modrzew47 został odblokowany i poprosiłem o kontynuowanie tematu w wątku pierwotnym. Nie rozumiem oburzenia kolegów na likwidację niepotrzebnego już wątku. Widzę, że niektórzy są przecikwo "dla zasady" w ogóle nie rozpatrując przyczyn tylko skutki.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

mlb, 4 Kwi 2009, 12:32

>parantulla,

>

>Skoro masz lepszy pomysł na uporządkowanie tego forum, dlaczego o tym nie napiszesz?

Może dlatego, że nie dysponuję nadmiarem wolnego czasu na bezsensowną pisaninę,

po której rano śladu już nie będzie.

Jak to mówią NA UKŁADY NIE MA RADY i tylko dlatego ten wątek ciągle wisi na STEREO

bo cholernie merytoryczny jest najwidoczniej i właśnie takimi sprawami powinniśmy się zajmować w tej zakładce, więc żeby nie trollować w tej jakże wartościowej dla STEREO dyskusji, która ostatnio tak zajmuje wszystkich zainteresowanych tematami audio, że po nocach nie śpią pilnie śledząc wszystkie wpisy "nie na temat" żeby je likwidować w ramach porządków na forum...

1. Czym ten wątek się różni od bliźniaczego "Propozycje i uwagi dotyczące forum" w którym ten PROBLEM był już poruszany dziesiątki razy?

2. Z jakiego powodu akurat ten wątek znajduje się w zakładce STEREO skoro redakcyjny "Propozycje i uwagi dotyczące forum" z powodzeniem funkcjonuje od miesięcy w zakładce BOCZNICA?

3. Jak to wszystko się ma do naiwnego tłumaczenia powodów zlikwidowania wiadomego wątku?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

modrzew47 a teraz ty, napisz od siebie. Ale tutaj.

Tworzenie wątków ważniejszych i mniej ważnych jest normalną błazenadą a szukanie w tym podtekstów to już chyba choroba, bo inaczej nie da sie tego wytłumaczyć.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Piopio, 4 Kwi 2009, 12:57

>Nie rozumiem oburzenia kolegów na likwidację

>niepotrzebnego już wątku. Widzę, że niektórzy są przecikwo "dla zasady" w ogóle nie rozpatrując

>przyczyn tylko skutki.

Pozwolę sobie nie komentować tej wypowiedzi, bo musiałbym użyć słów powszechnie uważanych za obraźliwe, a wolałbym tego nie czynić z uwagi na nadwrażliwość oraz wysoką kulturę osobistą co niektórych tutaj dyskutantów (jasne, prawie sam w to uwierzyłem, że same świętoszki tutaj się udzielają)

Dobrze wiesz, że usunięty wątek służył głównie oponentom przeciwko wprowadzeniu w życie Twoich (między innymi) postulatów, więc dla uproszczenia nazwijmy go "wątkiem konkurencyjnym" i został usunięty tylko dlatego, że nie był w smak osobom żywotnie zainteresowanym zmianami o których sobie tutaj radośnie gaworzycie, odgrywając role wielce przejętych spadkiem merytorycznego poziomu forum.

W tamtym "konkurencyjnym" wątku pewne fakty zostały pokazane bez owijania w bawełnę i silenia się na grzeczności, dlatego został zdjęty. I kto teraz ma uwierzyć w to, że powodem było rzekome dublowanie tematów? Chyba tylko ci, którzy nie zdążyli doczytać do końca, chociaż to akurat mało prawdopodobne, żeby tacy tutaj byli, więc... więc komedii mamy ciąg dalszy, tylko że to już dawno przestało być zabawne, a zaczęło być żenujące. Pozdrawiam i bez odbioru raczej. Jadę na grilla i szczerze w to wątpię, żeby po powrocie został chociaż ślad po moich wpisach ;)

Piopio.Czym jest blokowanie innego użytkownika za inne jego poglądy jak nie KOMUNĄ?Pisałem i piszę,że moderacja to zamykanie gęby inaczej myślącym a najlepszym dowodem jest zniknięcie wątku w którym można było wygłaszać każde zdanie bez narażenia się na zablokowanie.Najlepszym dowodem na to jesteś Ty sam,który po zablokowaniu mnie w swoim wątku dyskutowałeś ze mną w moim.Przecież to żenujące a jeszcze bardziej żenujące było Twoje błaganie o powrót do wątku Twojego.Bije z Ciebie jakaś małość,rozmawiasz z człowiekiem,który ukończył 62 lata i śmiesz powiedzieć,że się wymądrza jakbyś sam był jedną wielką górą autorytetu i wiedzy co gorsze nie wiedząc kim jestem,ile mam lat,jakie studia ukończyłem-oceniasz mnie.Jeśli tak ma wyglądać ta Twoja "MODERACJA"(wasza)to należy się spodziewać jej szybszego końca niż początku.Zacietrzewiony to może być kogut,a na niego

to raczej ty wyglądasz niż ja.Więcej napisał Parantulla nie ma potrzeby tego rozwijać,napisał dość sensownie i treściwie.

sittek.Nie zostałem zbanowany a zablokowany.Za inne poglądy.Widać tutaj nie można mieć innych.

Dodatkowo dowiedziałem się,że wprost proporcjonalnie do długości bycia na tym forum jesteś mądrzejszy no i w związku z tym możesz się już mądrzyć!Dobre co?Wymyślili to chyba Ci,no "Dupowłazy"

tak ktoś ich nazwał.

Kolejny raz podkreślam, że nie zostałeś zablokowany za poglądy. Ale widzę, że wygodniej Ci myśleć, że za poglądy. Nic do ciebie nie dociera. Podobnie anty jest kolega parantulla - ma swoja wizję rzeczywistości i nic do niego nie dociera. Jakaś paranoia.

Ludzie opamiętajcie się !!! Słuchajcie co się do Was mówi !!!!

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Redaktorzy

"Jak to mówią NA UKŁADY NIE MA RADY i tylko dlatego ten wątek ciągle wisi na STEREO

bo cholernie merytoryczny jest najwidoczniej i właśnie takimi sprawami powinniśmy się zajmować w tej zakładce, więc żeby nie trollować w tej jakże wartościowej dla STEREO dyskusji,"

...

Jak już wspomniałem ten wątek jest trzymany w Stereo, bowiem ta zakładka jest najpopularniejsza, a wątek dotyczy całego forum i powinien być dostępny jak największej liczbie forumowiczów. Ustalenia podjęte na podstawie wymiany poglądów w tym watku zostaną wprowadzone w życie na całym forum. Jednak skoro akurat to budzie tak ogromne emocje, że aż utrudniające dyskutowanie o meritum, zgodnie przenoszę go na bocznicę.

Proszę też dyskutantów o przyzwoite zachowanie (w znaczeniu, jakie nadawały temu słowu wasze matki), a zwłaszcza o nie stosowanie w tym wątków argumentów a. politycznych, b. osobistych. Osoby tak robiące wychodzą na niegrzecznych durniów, a przecież na pewno im na tym nie zależy.

Piopio, 4 Kwi 2009, 15:49

>Kolejny raz podkreślam, że nie zostałeś zablokowany za poglądy. Ale widzę, że wygodniej Ci myśleć,

>że za poglądy. Nic do ciebie nie dociera. Podobnie anty jest kolega parantulla - ma swoja wizję

>rzeczywistości i nic do niego nie dociera. Jakaś paranoia.

>Ludzie opamiętajcie się !!! Słuchajcie co się do Was mówi !!!!

Piopio,

Napiszę do ciebie takim samym językiem jakiego używasz w niektórych postach tak abyś zrozumiał.

Zdaje sobie sprawę, że może to być ostatni mój wpis na tym forum pod tym nickiem ale mam to w d...

Piopio, czy zdajesz sobie sprawę, że jesteś zwykłym "kutasem" chcącym za pomocą narzędzi do moderacji załatwić swoje prywatne animozje z kilkoma userami tego forum, których zresztą wymieniłeś z nicka? Czy to do ciebie dociera ?

Przemyśl to, chłopino, bo zachowujesz się w żenujący sposób, jak zwykły ZOMO-wiec.

Teraz kilka słów do Redaktora

Redaktorze A.R. ,

Czy zdajesz sobie sprawę, że jesteś, cytując kolegę piopio, zwykłym "kutasem", który dla pieniędzy manipuluje forum audiostereo ? Czy zdajesz sobie sprawę, że jesteś osobą pogardzaną i znienawidzoną wśród znacznej grupy osób a twój nick stawiany jest na równi z określeniami uważanymi za obraźliwe ? Czy zdajesz sobie sprawę, że ten nielubiany tutaj atopos miał w stosunku do ciebie całkowitą rację, że największym nieszczęściem tego forum jesteś ty sam.

Ile ci płacą, Redaktor, miesięcznie ? Może ich przebiję stawką ? Ile kosztuje twoje paskudne zachowanie i twoja manipulacja ? Zostaniesz moim capo, za kilka złotych więcej na koncie ?

Kacperek, 4 Kwi 2009, 19:01

>Redaktorze A.R. ,

>Czy zdajesz sobie sprawę, że jesteś, cytując kolegę piopio, zwykłym "kutasem", który dla pieniędzy

>manipuluje forum audiostereo ? Czy zdajesz sobie sprawę, że jesteś osobą pogardzaną i znienawidzoną

>wśród znacznej grupy osób a twój nick stawiany jest na równi z określeniami uważanymi za obraźliwe ?

>Czy zdajesz sobie sprawę, że ten nielubiany tutaj atopos miał w stosunku do ciebie całkowitą rację,

>że największym nieszczęściem tego forum jesteś ty sam.

>

>Ile ci płacą, Redaktor, miesięcznie ? Może ich przebiję stawką ? Ile kosztuje twoje paskudne

>zachowanie i twoja manipulacja ? Zostaniesz moim capo, za kilka złotych więcej na koncie ?

Kacperek, no no dzielny jestes

a ty wiesz Kacperku, że Redaktor skończył szkołę i umie czytać i pisać?

a wiesz ze ma maturę? i zdawał ją w czasach gdy nie każdy mógł ją zdać no chyba że był z UB, wojska, milicji

wiesz ty że skończył studia?

wiesz że ma podobno! doktorat?

wiesz że pisuje do gazet?

i ty sie go pytasz czy on wie?

czy on sobie sprawę zdaje?

oj kacperku ty obrażasz jego! on nie jest debil

on to na pewno wie

• Redaktorzy

modrzew: istotnie. Dlatego nie pozwalam sobie na stosowanie słów, które niektórzy uważają za dobre do wyrażania swoich uczuć publicznie. I tak dalej. Ale nic, po tym małym interludium kontynuujmy. Chodzi więc o to, że obecna sytuacja ci odpowiada, a proponowane zmiany nie są mile widziane, tak?

załóż ten śmietnik i tam kombatanci i ptaszki z AH będą czuwały na rozwojem tego forum poruszając ważne dla nich problemy....kto chce zajrzy poprzeklina i w innych zakładkach będzie spokój..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.