Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą, jeśli ktoś nie jest emocjonalnie przywiązany do takich śmiesznych zabawek jak kabelki, to wypowiedzi Pawła nie są w jego oczach agresywne, Paweł tylko stanowczo prezentuje swoje poglądy. Nie zauważyłem żeby kogoś personalnie atakował, atakuje tylko poglądy używając argumentów. Dla mnie, inżyniera, kable maja skutecznie przewodzić prąd i naprawdę dziwi mnie to, że te miedziane linki wywołują tyle emocji :)

Gość

(Konto usunięte)

kursk, 8 Maj 2009, 15:49

>Dlaczego nie zostanie założony dział "Nauka o dźwięku" i tam będą toczyły się dyskusje o pomiarach

>i testach?

Najlepiej zrobić dział "Audiofilia i wierzenia", tudzież "Hajend" gdzie audiofile mogliby do woli spijać sobie z dziubków... Albo zanudzić się na śmierć jak w zakładkch "lampa" i "analog" :)

Stereo, to stereo, zabronić tu dyskutowania o testach ABX i pomiarach to trochę nie tak... W końcu jest to prawda naukowa. Taki sam fakt jak Stereo. Tam często zaglądaja ludzie niedoświadczeni i są tam indoktrynowani audiofilią.

Gość

(Konto usunięte)

kursk, 8 Maj 2009, 16:04

>Może w zakładce stereo każdy będzie wypowiadał tylko swoje spostrzeżenia i wewnętrzne odczucia o

>danych klockach, a pomiary, testy, wyliczenia niech się odbywają w "Nauka o dźwięku" ?

taaa i pies z kulawą nogą by tam nie zaglądał... Powtórzę: nie można Stereo zamknąć tylko do "wrażeń" i złudzeń... Pomiary i testy ABX są integralną częścią stereo !

Zakładka "hajend" dałaby to się podoba audiofilom: elitarność, nikt by im nie zakłócał spokoju...

Gość

(Konto usunięte)

kursk, 8 Maj 2009, 16:07

>Swoja drogą nazwa zakładki "Stereo" jest chybiona, można do tego podpiąć wszystko (oprócz mono),

>lampy, analogi, nawet PC.

>Może zmienić nazwę na "urządzenia współczesne" czy coś takiego?

uważam, że jest OK, ogólnie i bez zbędnego szufladkowania, poza tym to jest to już jakaś marka.

Hi-End jako nazwa działu nie przejdzie moim zdaniem. "Ściema na maksa", jeśli już. Ale na serio, "Nauka o dźwięku" to dobry pomysł, na Head-fi często odwiedzają ten dział szukający odpowiedzi, zadający pytania typu "Co słychać, czego nie" no i audiofile, którzy chcą ewangelizować resztę. Więc powinno działać.

Gość

(Konto usunięte)

kursk, 8 Maj 2009, 16:24

>No i wiadomo kto nadawał by się na moderatora takiego działu :)

>Według mnie jest tylko jeden kandydat......

Ale pomysł zakładki "hajend" jest lepszy :)

Stereo jest takie plebejskie... w sam raz na testy ABX :)

zarazić wirusem trolli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

XYZPawel, 8 Maj 2009, 16:03

>Stereo, to stereo, zabronić tu dyskutowania o testach ABX i pomiarach to trochę nie tak... W końcu

>jest to prawda naukowa. Taki sam fakt jak Stereo. Tam często zaglądaja ludzie niedoświadczeni i są

>tam indoktrynowani audiofilią.

Nie widzę problemu. Zakładasz wątek "Testy ABX" albo "Jak nie dać się oszukać Hi-Endowi" albo "Paweł, pogromca mitów stereo", wówczas w ramach Regulaminu i obowiązujących Cię ograniczeń możesz dyskutować do woli.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 8 Maj 2009, 17:45

>XYZPawel, 8 Maj 2009, 16:03

>

>>Stereo, to stereo, zabronić tu dyskutowania o testach ABX i pomiarach to trochę nie tak... W końcu

>>jest to prawda naukowa. Taki sam fakt jak Stereo. Tam często zaglądaja ludzie niedoświadczeni i są

>>tam indoktrynowani audiofilią.

>Nie widzę problemu. Zakładasz wątek "Testy ABX" albo "Jak nie dać się oszukać Hi-Endowi" albo

>"Paweł, pogromca mitów stereo", wówczas w ramach Regulaminu i obowiązujących Cię ograniczeń możesz

>dyskutować do woli.

ach dziękuję Ci łaskawco, ale ja jestem ograniczony TYLKO regulaminem...

>ach dziękuję Ci łaskawco, ale ja jestem ograniczony TYLKO regulaminem...

Oczywiście. W Twoich wątkach.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 8 Maj 2009, 19:00

>>ach dziękuję Ci łaskawco, ale ja jestem ograniczony TYLKO regulaminem...

>Oczywiście. W Twoich wątkach.

Jaki taki zapis w Regulaminie, że można pisać tylko w swoich wątkach ?!? Gdzie... ? A może w netykiecie ?

Czy mi się wydaję, czy faktycznie czuję arogancję w Twoich wypowiedziach ? Czujesz MOC za sobą ? Czujesz się lekki ?

...czy to jest Mój wątek ? ;)

• 4 tygodnie później...

Opcja "Zgłoś do moderacji" już działa. Większość poprzednich zgłoszeń niestety trafiła w próżnię.

Przestańmy sie oszukiwać . To nie forum należy leczyc tylko naszą narodową mentalność . Polak to zakapior , który ukryty za forumowym nickiem lub za szybą auta pokazuje do czego jest zdolny . Klnie na innych uzytkowników drogi , obrzuca wyzwiskami adwersarzy , wymądrza sie , nie szanuje innego zdania i wyraża to w sposób pogardliwy itd itp . Ile razy ja juz czytałem jak ktoś wyrażał opinię , ktos inny go brutalnie skrytykował i nastapiła jeszcze brutalniejsza riposta - dalej były juz tylko wyzwiska wzmocnione przez dołączających do kłótni ,, przyjaciół " walczących stron.

Musimy zwalczać własne prostactwo .Prowadzenie personalnej rejestracji huliganów i wykluczanie hamstwa przez eliminację dewiantów nie daje rezultatu - ile mam tu klonów trolli?

Ja zacząłem od siebie . Nie awanturuję się . Kiedy ktoś obraża mnie lub ja kogoś dotknę w czuły punkt to poprostu wycofuję się z wątku .

...there is no spoon...

Gość rochu

(Konto usunięte)

arturp,

Bardzo Cię przepraszam.

Napisałem szybciej niż pomyślałem i pomyliłem Ciebie z userem "arksup"

Nie miałem Ciebie na myśli i głupio wyszło.

Bardzo proszę Administrację o wykasowanie mojego poprzedniego wpisu.

• 7 miesięcy później...
  • Użytkownicy+

Na początku chciałem argumentami i spokojnym nie prowokującym sposobem pisania unikać awantur w założonych tematach. Przez jakiś czas się to udawało, ale wystarczyło że nie wchodziłem jakiś czas na forum (praca itd.) i po powrocie nie mogłem poznać własnych wątków. Widać nie da się inaczej niż banowanie i zgłaszanie do moderacji. Jeśli będziemy w tym konsekwentni to wyplenimy chwasty. Wtedy przyjdą na forum wartościowi ludzie którym ta atmosfera przeszkadza.

Robert

Ps. Czy mam misję ? Nie, ale fajne forum może być jeszcze lepsze i tyle.

• Użytkownicy+

A Ty wiesz jak się rozmawia w sposób cywilizowany ? Zauważ że wszystkie moje mniej poprawne wpisy były ODPOWIEDZIĄ na Twoje ataki. Czy ja ciebie atakowałem w ten sposób co Ty mnie ? W każdym wątku nie pytany przez nikogo, nie prowokowany piszesz złośliwie o mnie. Doprowadzasz do tego że jestem zmuszony na dzień dobry blokować Cię w moich wątkach, bo inaczej siejesz chaos. Przemyśl to, ostatni raz piszę do Ciebie. Jeśli się nie możemy zgodzić to unikajmy swego towarzystwa, bo kolegami to już nie będziemy.

Widać dobrze zrozumiałeś kogo mam min. na myśli we wpisie wyżej.

A i jeszcze jedno, żałosne jest wykorzystywanie przez Ciebie bana -narzędzia do blokowania zadymiarzy. Nie żebym w Twoich wątkach chciał tak bardzo pisać, ale sam fakt tej przewrotności jest podły.

Robert

Ps. Najlepszy popis to dałeś z panem PROFESOREM Iwanickim, w pamiętnej "dyskusji".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.