Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

Kacperek, 1 Kwi 2009, 12:43

>No cóż. Widzę, że wszystko po staremu.

>Napisałem prawdę i wpis wyleciał. Tak to jest z "przyjaciółmi królika".

A mój też wyleciał i nawet się z tego cieszę :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Przed przeniesieniem/zamknięciem dobrze jednak byłoby, gdyby Jozwa odniósł się do ostatniego postu Kacperka:

Redaktor:

> I jakby tak jeszcze wszyscy poszli za tym głosem rozsądku, ale byłoby śmiesznie.

Kacperek:

> Jozwa. Nie myślałeś o tym aby spróbować się dogadać się z Piotrem, Atoposem, Lanem .. z dawnymi userami ? Może nawet napisać gdzieś "sorry przegiąłęm". Ja rozumiem, że dyskusja może nie być prosta ale to może być krok w dobrą stronę.

• Redaktorzy

"odblokować nick Rafaell to bedzie jakiś pozytywnie przyjety gest dobrej woli z jego strony"

...

Ależ proszę bardzo, ale po południu, stąd nie mam dostępu technicznego. Ja mam dobrą pamięć i świetnie sobie przypominam, ze zablokowała cię moderatorka przez brak rozeznania i gdyby nie to, że natychmiast napisałeś wtedy o Audiostereo bardzo dużo i wyjątkowo brutalnie, byłbyś odblokowany i przeproszony najpóźniej po trzech dniach, jak tylko się zorientowałem co się stało. Podobnie jak odblokowano wtedy i przeproszono kilku innych kolegów. Miło widzieć cię z powrotem.

• Redaktorzy

"Przed przeniesieniem/zamknięciem dobrze jednak byłoby, gdyby Jozwa odniósł się do ostatniego postu Kacperka:"

Odniosłem się już do niego w paru wpisach.

sittek, 1 Kwi 2009, 12:46

Innych wylatują wcześniej innych wylatują później. Wszystko zależne jest od tego co kto ma do stracenia.

Ja np. nie prowadzę na forum interesów i dlatego nie muszę nierozważnie nikogo straszyć sądem bo zawsze może znaleźć się na mnie hak w innej Państwowej Instytucji.

>Ależ proszę bardzo, ale po południu, stąd nie mam dostępu technicznego.

ale kasowac wpisy jakos mozesz nie?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Redaktor, 1 Kwi 2009, 12:51

>Odniosłem się już do niego w paru wpisach.

Rozumiem. Czyli absolutnie nic się nie zmieniło i wracamy do sytuacji sprzed założenia wątku.. plus kilku napalonych moderatorów.

• Redaktorzy

"Rozumiem. Czyli absolutnie nic się nie zmieniło i wracamy do sytuacji sprzed założenia wątku.. plus kilku napalonych moderatorów."

Nie. To znaczy tylko, ze twój pomysł w takiej postaci uważam za nie do przyjęcia. Ale ty nie jesteś całym światem.

Redaktor, 1 Kwi 2009, 12:58

>Nie. To znaczy tylko, ze twój pomysł w takiej postaci uważam za nie do przyjęcia.

To zaproponuj lepszy. Mam tylko nadzieję, że to nie będzie kolejna ucieczka przed dyskusją na trudne tematy.

• Redaktorzy

Zaproponowałem (a właściwie nie ja sam, bo kilka osób rozwijało ten pomysł) zaprzestanie moderacji jednoosobowej całego forum (nieefektywnej i często odbieranej jako arbitralna) i wprowadzenie moderacji poszczególnych zakładek przez forumowiczów, którzy będą obdarzani zaufaniem przez innych, nie będą znani jako strona w jakichś sporach, no i przede wszystkim będą chcieli poświęcić część swego czasu forum.

• Redaktorzy

Przecież już o to pytałeś i odpowiedziałem. Jak rany. Chodzi mi o to, ze na przykład moderatorami nie może być w moim przekonaniu tak dobrana parka, jak Mac i ty. To chyba jasne.

Mnie się wydaje p.Redaktorze,że jednoosobowa moderacja to jednoosobowa odpowiedzialność,wielu moderatorów(recenzentów)odpowiedzialności nie ma.Rozmyła sie,znaczy.Tak właśnie zbudowana jest biurokratyczna machina.Widzę,że do tego wszystko zmierza.Tylko co zrobicie jak zostaniecie sami?

Siebie będziecie recenzować?he,he

• Redaktorzy

Nieporozumienie. Jaka odpowiedzialność? Przepraszam, ale dziś, jeśli przyjdzie mi fantazja, to mam techniczną możliwość wykasowania stąd połowy wpisów, i w praktyce nikomu nic do tego. W obecnym systemie moderacji jestem odpowiedzialny przed firmą-właścicielem strony, której zawartość forum nie interesuje, więc mogę robić, co chcę, a forumowicze mogą co najwyżej na mnie groźnie spojrzeć. Odpowiada ci to jakoś szczególnie? W tej sytuacji trudno nazwać przejście na moderowanie przez konkretnych forumowiczów "rozmyciem odpowiedzialności", zwłaszcza że było to często postulowane na forum. Teraz zamierzam to po prostu zrealizować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.