Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tani subwoofer?

eustach

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładałem niedawno temat o zestawie 2.1, ale jakoś tak zaginął. Potrzebuję subwoofera, bo nie jestem w stanie ustawić głośników stereo w pomieszczeniu tak by grały jak należy jeżeli chodzi o bas.

"Satelitki" to KEF C3. Potrzebuję do nich subwoofera. Pomieszczenie jest nieduże (9 m^2), nie potrzebuję wielkich natężeń.

Cena max - 500 zł. Co myślicie o Jamo Sub 200, Magnat Sub 200A, może coś innego... ?

https://www.audiostereo.pl/topic/50620-jaki-tani-subwoofer/

Nie wybuchniesz przypadku w tych 9m2? Mam pokój nieco ponad 11m2, i myśl o subwooferze jest w moim przypadku przerażająca. Chociaż, jeśli go odpowiednio ulokujesz, to możesz dostać przyzwoity efekt. Pamiętaj tylko, że na takich powierzchniach trzeba uważać z akustyką, bo możesz uzyskać wiele dudnienia.

Był parę lat temu w sprzedaży subwoofer Elac 111.2 esp w cenie nominalnej ok. 1000 zł, nowsze wersje kosztowały więcej. Rzecz w tym że można go było kupić w cenie 600 - 800 zł na aukcjach, a jakość basu morzona w kategoriach kontrola, brak podbarwień, integracja z głośnikami deklasuje wymienione subwoofery, zwłaszcza Magnata sub 200a, Jamo jest troche lepszy pod tym względem. Elac gra lepiej, głównie dlatego, że technicznie jest bardziej zaawansowany, membrana typu sandwich (celuloza + aluminium) o średnicy ok. 20cm, na pomieszczenia 10 - 25 metrów wystarczy. Starsza wersja to ten matowy wiśniowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-23349-100008233 1239138267_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właściwie wątek jeszcze się nie rozkręcił ale jestem już po zakupie. Kupiłem ostatecznie KEF'a C4, nowego za nieco ponad połowę ceny, więc trzeba było się decydować. Jestem BARDZO zadowolony. Szybki, nisko schodzący... czego chcieć więcej.

> Ekhangel

To prawda - natężenie które potrafi wyprodukować to już lekka masakra w moim pokoiku, ale nie to było celem... Po prostu jakkolwiek nie ustawiłbym kolumn stereo to bas z nich zanika - no chyba że postawie je pod sufitem albo na podłodze, ale tak muzyki słuchać się nie da. Po wstępnych testach które robiłem wcześniej postanowiłem przejść na system 2.1 i to była najlepsza możliwa decyzja. Co do ustawienia samego suba to zgadzam się w 100%, ale znalazłem to jedyne miejsce w którym gra jak należy.

Tak czy inaczej - dziękuję za wasze posty.

PS. Wiem że 2.1 to takie nieaudiofilskie ale ja nie jestem audiofilem. Chciałem kupić coś do przyjemnego słuchania muzyki i cel został osiągnięty :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.