Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobić aby wkładka pasowała wagowo

grzybek-6

Rekomendowane odpowiedzi

Wymontowałem wkładkę at130e gdyż wydaje mi się że igła do bani bo nie ma żadnegobolczyka do wsuwania we wkładke zamontowałem ortofona i on wagowo jest lzejszy co zrobić prosze o porady i podpowiedzi jeśli ktoś miał taki problem a gramofon to cec 8033

Są jeszcze dwa sposoby albo szukac metodą prób cięższego koszyka lub zaopatrzyć się w koszyk z odważnikami typu Dj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

miałem kiedyś podobny problem i zastosowałem ołów wędkarski..... małe kuleczki o różnej wadze - można dopasować precyzyjnie , w razie potrzeby kuleczkę "stuknąć" młotkiem i mamy blaszkę o tej samej wadze ;) - ten ołów jest mieciutki i łatwy w obróbce.

najlepsze beda wszelkie materialy plastelinopodobne - latwo je umiescic i ustalic ich wage i co najwazniejsze maja dobre tlumienie a wiec nie wporwadzaja dodatkowych drgan byle nie splywaly w sloncu choc jeden debil zaraz zacznie sie znow rzucac po tym tekscie :)

Piotr__, 10 Kwi 2009, 23:57

>najlepsze beda wszelkie materialy plastelinopodobne - latwo je umiescic i ustalic ich wage i co

>najwazniejsze maja dobre tlumienie a wiec nie wporwadzaja dodatkowych drgan byle nie splywaly w

>sloncu choc jeden debil zaraz zacznie sie znow rzucac po tym tekscie :)

Czy coś nie boli? Główka na przykład? Plastelinę???

sav >>> Zastanawiam sie masz 13 lat czy moze 15 a tradzik mlodzienczy doskwiera tak ze odreagowujesz na forum piszac takie bzdury ???

Mam prosbe omijaj przynajmniej zakladke analog!

Oczywiscie ze plastelina ratuje nam sytuacje gdy waga i podatnosc nie zgadza sie nam z ramieniem a wiem bo jestem po takich doswiadczeniach na kilku gramofonach , wkladkach oraz preampach z nadspodziewanie dobrymi efektami.

robix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.