Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Test Icicles "Boa vs Python" - moje CD#1 obecnie.

Tu mozna posluchac :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

w domu - po dłuzszej przerwie - znów nie mogę się uwolnić od "starych" Floydów (Wall, Animals, Early Singles), oraz od..... koncertowych Floydów (zwłaszcza Pulse z DVD) ;-)

oprócz tego: G.Auguścik - The River, M.Napiórkowski - Nap, Stańko - Wolność w Sierpniu, nowy Turnau -11:11, tu mam mieszane wrażenia , za sprawą udziału DM..... kompletnie mi nie pasuje do tej muzyki......

w samochodzie - z innej beczki - G.Moore - Power Of The Blues na okrągło i tak głośno jak się da ;-)

No właśnie.... Trzeba będzie wrzucić "Here come 'ol flat top,he got, joo joo eyeball he....." (także wymagający test test na Bodziowe sznurówki)

Coś dla odmiany :D

DJ Meli:

- Black Attack 2004

- Opus III It's A F

- Party Time 2003

- Where I Belong

Wiem ze tu nikt nielubi techno ale tego warto posluchac :D :P Jazda niesamowita hehe :D

Pozdrawiam

...Dzisiejszy plon to : John Lennon - Rock,n,roll, Flamin Groovies - biały blues, Stealers Wheel z Gerrym Rafferty. Zaraz będzie Zappa z Cheep Thrills i Them Or Us. Oczywiście wszystko poza Cheep THrills jest grane z winyla...

-> Zildjian - zgadzam się co do Wakeniusa. Mam 'forever you' i to dość fajna jesienno zimowa płyta. light absolutny ale daniellson badzo dobry:)

u mnie handel 'serse' les arts florissants pod w. christie-m. nagranie live. świetna muzyka, świetnie zagrana i rewelacyjnie zaśpiewana. dowcip, humor, narracja - genialne. vergin veritas 7243 5 45711 2 1

polecam!!!

Broy - jeśli chodzi o furtwanglera z 9. beethovena to mam z nią problem taki sam jak gombrowicz ze słowackim, który "wielkim poetą był". nie podoba mi się to wykonanie.

Wreszcie wczoraj miałem czas żeby ze spokojem czegoś posłuchać.. A co grało?

Indian Summer- Indian Summer

Grobschnitt - Grobschnitt

Pozdrawiam

Wojtek

Parmenides

A jakie jest Twoje zdanie o nowym Johnsonie? Ja może podszedłem w "rozczarowaniach" ciut nadto emocjonalnie,bo i się wq..... . Spodziewałem się czegoś znacznie więcej.

Zildjian -> słuchałem shades of jade zaledwie 2-3 razy. nie zorbiło na mnie specjalnego wrażenia ale też mnie nie zniechęciło. takie trochę bez wyrazu. zawiódł mnie natomiast sco-lovano. mam kilka starszych płyt z ich udziałem i zawsze tworzyli super duet. niestety od kilku lat wszystko co wydaje scofield nie trafia totalnie w mój gust. ale generalnie nowy johnson podoba mi się i będę do niej wracać.

teraz słucham znakomitej płyty m. crispell/g.peacock/p. motian "amarillys". płyta czaruje pomysłami, tematy zaledwie zarysowane, można powiedzieć, że nie chodziło o to by było pięknie.

chyba w zeszłym roku m.crispell nagrała też dla ecm płyte w trio. jednak moim zdaniem 'amarillys' z 2001 roku jest ciekawsza.

pozdr

Wzięło człowieka na jare starocie:

Procol Harum - Salty Dog piękne granie i genialni muzycy, zwłaszcza gitarzysta i perkusista ....

Dobrej nocy.

Wojtek

... wieczorem zagrają : Flamin Groovies z 1971 - rewelacja, Rare Earth - Get Ready - też, Touring Point : Life Is Going On - ciekawostka, Bob Seger - koncertowa....

ostatnie godziny;

peter hammill -this;over

rare bird-jedynaczka przełamana czwórką

hooker -starocie ,ale "zremajstrowane"

no i właśnie wróciłem po odsłuchu ostatniego albumu kasi(tak jednak złamałem się i nabyłem ;) -piękna muzyka

a wczoraj w nocy był kiss ,znaczy się alive ;)

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi