Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

W pracy od rana: Kujaviak Goes Funky + Laboratorium

W domu po wczorajszym BB: Blues Brothers!

Klasyka: Suity Wiol. w wyk. P.Casalsa (Naxos), Telemann

Wspomnienia z młodości i podróży do Wawy (instytut kultury węgierskiej).

Locomotiv GT- jedynka z 1971r. Nic ta płyta się nie zestarzała-Super :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Locomotiv GT - hehe łza się w oku kręci, panie...

Dziś słucham Stana Getza. Kiedyś to grali panie.....

A na deser K.Jarrett, Belonging. Podstawa europejskiego "inteligentnego" grania jazzu od ponad 30 lat.

"Miłość" oraz Miłość "Taniec Smoka" - bardzo miłe zdziwienie - się mi to bardzo podoba a jakoś się nie kwapiłem do poznania...

ps. wrzuciłem do wyszukiwarki "Miłość" i ponad setka wpisów się wyświetliła, ale o zespole Miłość żaden z wpisów nic nie podał - jedynie jako wyraz w dyskografii Możdżera - czy to trochę nie za mało? Polska scena jassowa be?

Lubi ktoś Miłość a jeśli tak, to za co?

Pozdrowienia

muzyka łagodzi obyczaje

wczoraj i przedwczoraj - kilku starych pierników ;-) z DVD:

Allman Brothers Band - Live At The Beacon Theatre

Colosseum - The Complete Reunion Concert - Cologne 1994

dziś wieczór ciąg dalszy - John Mayall Live

w samochodzie niezmnienie Gary Moore

>>joteszu

Jass znam słabo, bo niestety nie można miec wszystkiego (płyty drogie , pieniędzy niewiele) ale na TVP kultura słuchalem naprawde sporo genialnej muzyki wpomnianej przez Ciebie Miłości czy też Maestro Trytony (ci byli wspaniali, wiolonczela, coś na kształt hammondów, piękne solówki na drapieżnej gitarze i świetna rytmika). Były też inne formacje Tymańskiego i dośc ciekawe wywiady z muzykami jassowymi. MOzna było posłuchac również Mazzola -świetnego klarnecisty.

A co imponuje mi w tej muzyce? Ekspresja, 'uporządkowana anarchia' jak mawiał sam R.Fripp i kreatywnośc jassowych muzyków.

Pozdrawiam

Wojtek

ano nic

właśnie wróciłem z trasy na a2 na wysokości koła koncertowo się sprasowały dwa tiry ,niech bedzie zwłaszcza jeden godzina w plecy

teraz trzeba "szybko"spac bo o 6 00 kolejny wyjazd inny kierunek :)

no niech bedzie że niezupełnie nic nie robię ,bo wypakowanie ostatnich nabytków m.in

virus;dies irae;rare erth;hard met chyba się liczy ;)

Kochan,Abercrombie ... - Standard Transmission,ale nadal pozostaję pod wrażeniem ostatniego nabytku:Jacek Kochan-Alberta (nie wiedzieć dlaczego....)

Tak !!!Kupiłem u Gigi w PKiN po niestety żałosnym koncercie Cobham,Abercrombie,Lockwood +++

Nie jest tak magiczna jak Alberta (a na niej zwłaszcza parzyste numery - bas & gitara)

BTW - czy ktoś był w Bielsku na Stańko/Abercrombie/Johnson ? I/lub Abercrombie/Johnson/Baron/Feldman? Ewtl. Stańko + 2/3 Simple Acoustic Trio + Katche?

aktualnie w pracy - najnowszy Tim Berne (tym razem jako Hard Cell, czyli trio Berne/Rainey/Taborn) "Feign"

wrażenia na razie mieszane - słucha się świetnie, ale dźwięków już znajomych jakby cokolwiek za dużo... do przemyślenia po uważnych przesłuchaniach

• Pokaż nowe odpowiedzi