Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian : te znie znam tych plyt Santany. Bylem jakies trzy lata temu na jego koncercie. Gral w sumie nowy material plus kilka najwiekszych przebojow. Nie bylo jazzu ani zbyt wielu improwizacji. Takie komercyjne granie - mistrz z czeladnikami, ktorzy sa dla mistrza kontaktem z terazniejszoscia, z tym co sie sprzedaje. To zreszta charekterystyczne dla Sntany.

Parmenides:dowiedziałem się właśnie,że za kilkadziesiąt godzin wychodzi nowy(po Cat & Mouse ) Abercrombie & Baron & Feldman & Johnson pod bardzo wymownym tytułem,no może wreszcie tym razem publika doceni i wyrzuci za okno płyty "największego wg Gazety Wyborczej gitarzystę jazzowego"?

coś nie wyszło :Caravanserai to znakomita płyta - dla mnie wręcz kultowa:Ha ! Santana i koledzy grają jazz !!! (no tak,chlanie plus prochy i płyny dożylne )Ciekawiej niz Davis na niejednej płycie....

Koncert Petera Gabriela w Warszawie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam ale podczepie się tutaj , nie chce robić zamieszania. Widze ze wiekszosc z forumowiczow jest ze stolycy , wiec gdyby ktos coś wiedział... :)))

Niestety takie są nasze media że trąbią o czymś na pierwszych stronach, a potem tego nie dementują jeżeli coś jest nie tak. Nie udało mi się znaleźć żadnego potwierdzenia/zaprzeczenia. Jeżeli ktoś coś wie będe wdzięczny za małe info.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

R.u.s.t-Tak jest, to znakomity band:K.Relf ,J.McCarty, J.Hawken, L.Cennamo no i Jane Relf(vocal to czysta poezja).Płyta jest z 1970,zresztą nieważne ,jest znakomita.Właśnie wróciłem z okolic Białowieży i formie odreagowania po powrocie do miejskiego smrodu do cedeka wrzucę ich drugą płytę z 71r "Illusion".

Pózniejsze płyty to już inny skład ,ale są też świetne.

Pozdrr..

Frank

Muzyka tego zespółu, również mi się podoba (i podobał).

Jane Relf, trochę przypomina moją żonę (figura i kolor włosów) :-)

Drugiej płyty - "Illusion" - nie słyszałem :-(

Pozdrawiam serdeczmie

R.u.s.t.-Wyślij maila z namiarami,możemy wymienić się na parę fajnych kopii,jak możesz prześlij swój numer tel.-w poniedziałek się odezwę.

fubb---To duże zaskoczenie,że ktoś jeszcze tych kawałków słucha.Ostatnio main przyszły zięć próbował mnie zainfekować fajnymi nowymi zespołami z kręgu ART rocka.Nooo wrzuciłem mu trochę moich beznadziejniaków.Jest,no była taka grupa"Fairport Convention",chłopak zwątpił,że trzydzieści parę lat temu tak grano.Nie jestem maniakalnym fanem starych bandów,ale kiedyś te zespoły miały przynajmniej swoje charakterystyczne brzmienie.Istniało coś takiego,jak inne brzmienie.Obecnie jak słucham współczesnych zespołów mam wrażenie,że słucham jednego bandu w dodatku o niewielkich możliwościach instrumentalnych i kompozytorskich.Smutne to, ale chyba też prawdziwe.

Frank> nie dość że ktoś słucha to jeszcze sprawia mu to przyjemność (Kurde,masochista czy coś).Fakt różnica między starym a nowym jest kolosalna na korzyść tego pierwszgo, to powiedziałem ja jarząbek,i sięgnąłem po płyte F.C what we did on our holidays z przepięknym głosem Sandy Deanny.

Nie śmiać się! Będzie składak:))

Zabawne bo zawsze wojowalem z kompilacjami - ale od kilku dni katuje 2 płytowe wydawnictwo "Playboy Jazz After Dark" ;)

Rzecz jest bardzo dobrze nagrana i swietnie ulozona.

Całość jest wolna od tandeciarstwa typowego dla tego typu kompilacji i zawiera jedynie nagrania klasykow Elligtona, Getza et cetera. Idealna plytka na start z jazzem ale i na odpoczynek od "ostrego" jazzu :)

Wszystkim polecam.

Ukryta Zawartość

I jeszcze raz proszę się nie śmiać i bez brutalnych ataków ;-)

Ukryta Zawartość

Wczoraj, w Media Markt - "puszczali":

John Cale "Cocaine" :-)

Kupiłem płytę, o nieco innej "tematyce" :-)

Novi Singers "Novi Sing Chopin"

Odsłucham dzisiaj (wieczorem) :-)

(znam wersję analogową, z roku 1971)

Polecam na prezenty (caloroczne)

Także na prezent dla "polonusów" :-)

Pozdrawiam

Komplet kantat Bacha nagranych przez Gardinera w ramach akcji "Bach Cantata Pilgrimage 2000". W sumie dwanaście płyt, słuchania na długie tygodnie :-))

• Pokaż nowe odpowiedzi