Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

W tej chwili pięknie śpiewa mi Maire Brennan. Płyta - Whisper to the wild water.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzień dobry

Otrzymany od znajomego sampler z płyt lutnisty (czy to prawidłowe określenie?) Paula O'Dette. Wybór ten zawiera muzykę Dowlanda, Monteverdiego, Handel'a, Playforda i innych. 72 minuty z lutnią, cytrą i barokową gitarą. W ten sposób warto zaczynać dzień...

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stefan5000, 21 Paź 2006, 13:03

>little feat piekny band szkoda tylko ze tak malo popularny w polsce

Uwielbiam Dixie Chicken ! Poza tym Feats don't fail me now.

nb - Ś.p. Lowell George to onegdaj ulubiony gitarzysta Jimi Page'a a tak rózni w stylu.

Spróbowałem też nowych jak np. Remebering the Mambo - wątrobiana......

A bawi mnie od paru dni Alan Pasqua - My new old friend z Darek Oles(-zkiewicz) i Peter Erskine. Klimatem przypomina ECM'owskie płyty Erskine'a z Taylorem a i czasem solowe płyty Danielssona. Jednak od obydwu lżejsza.

Nagranie - hmmm. Extraklasa. Cryptogramophone/Gigi.

Little Feat - znakomity, soczysty, energetyczny - począwszy od "Sailin' shoes" do "Feats don't fail me now" oraz na koncertówce "Waiting for Columbus"

płyty bez George'a - niby już nie to samo, ale "Let it roll" ma coś w sobie (muzyka niższych lotów, ale wciąż jest ten charakterystyczny drive... przynajmniej w części kawałków)

--------------------------------------

> zildjian, 24 Paź 2006, 09:19

>

>stefan5000, 21 Paź 2006, 13:03

>

>>little feat piekny band szkoda tylko ze tak malo popularny w polsce

>

>Uwielbiam Dixie Chicken ! Poza tym Feats don't fail me now.

>nb - Ś.p. Lowell George to onegdaj ulubiony gitarzysta Jimi Page'a a tak rózni w stylu.

>

>Spróbowałem też nowych jak np. Remebering the Mambo - wątrobiana......

Dong

Tiaaa... Sailin' shoes i parę innych teżmiałem. Ale pozostały dwie j.w. Kto tak jeszcze grał ? Chyba Atlanta Rhythm Section z niezłym wokalistą o nazwisku Harrison bodaj. Kiedyś było kilka analogów w kolekcji. Polecasz (-cacie) jakieś szczegółne tytuły?

Taaa, cofnąc sie w czasie i obejrzeć to tam na miejscu na zywo to było COŚ.

A u mnie stara gwardia:

Leslie West "Blues To Die For" 2003 r.

Ronnie Montrose "Roll Over & Play Live!" 1999 r.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

AmAdeuz

miało być ...to by było COŚ

xniwax

no "by bylo cos..." ale najgorsze ze bylo, a dzisiaj tamtego

charakteru grania nic mi nawet w czesci nie potrafi zastapic,

ale to tylko taki moj maly zal ;-)

>ale sa płyty i ale nie zawsze obraz

zgadza sie, dlatego teraz juz na foni:

WEB i 'You Can Keep The Good Life'

Rok 1970 i tu mocno jesienny klimat

Mnie się zachciało starych klimatów Andwella`s Dream "Love and Poetry" `69

a za mna ostatnio "chodzi" Cezary Klimczak, dawno nie slyszalem wsrod polskich wykonawcow takiego glosu, ta barwa cos w sobie ma (bez poddekstow zadnych:)

Mag

Laibach "Volk"

dla wszystkich co pogrzebali juz ten zespół polecam ta płytkę,mimo że bardzo popowa to podszyta starym,niepokojącym brzmieniem.jest coś w tej płycie wciagającego,a może tylko tak mi się wydaje i bezkrytycznie podchodzę do zjawiska Laibach??tak czy inaczej polecam.

Laibach "Volk"

dla wszystkich co pogrzebali juz ten zespół polecam ta płytkę,mimo że bardzo popowa to podszyta starym,niepokojącym brzmieniem.jest coś w tej płycie wciagającego,a może tylko tak mi się wydaje i bezkrytycznie podchodzę do zjawiska Laibach??tak czy inaczej polecam.

Laibach "Volk"

właśnie! kto tak jeszcze grał? dołączam się do pytania :)

prawdę mówiąc sam kiedyś chwilę szperałem i na nic konkretnego nie trafiłem - to, co w tej samej szufladce co LF umieszczają internetowe przewodniki typu AMG (Allman Bros., NRBQ, Bonnie Raitt, Ry Cooder, Phish...) to jak dla mnie jednak zupełnie inne pary kaloszy.

Atlanta Rhythm Section nie znam, chętnie sprawdzę.

> zildjian, 24 Paź 2006, 15:41

>

>Tiaaa... Sailin' shoes i parę innych teżmiałem. Ale pozostały dwie j.w. Kto tak jeszcze grał ? Chyba

>Atlanta Rhythm Section z niezłym wokalistą o nazwisku Harrison bodaj.

jesień, idealne na pogodę za oknem

Paweł Szymański - Partita III i IV, Lux aeterna, Dwie etiudy na fortepian, Miserere - CD accord

Szostakowicz - Kwartety, Fitzwiliam String Quartet - Decca

dzisiaj kantaty jsb 1.-9. lenhardt i harnoncourt (teldec), a w duszy gra mi branford marsalis po wspaniałym wczorajszym koncercie!!!

w samochodzie john cage - nie pamietam utworu ani wykonania (półgodzinny kawałek na fortepian z 2-minutową wokalizą) - radio 2PR

• Pokaż nowe odpowiedzi