Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

do roboty w kuchni slucham tego: Paint it Black (skladanka) by brown sugar

wieczorami chopin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

u mnie dzisiaj valntin silvestrov sonata na wiolonczele i fortepian oraz 1. kwartet smyczkowy. grają anja lechner, silke avenhaus, rosamunde quartett (ecm ne series ecm1776)

PP - czy to Ty licytowałeś ostatnio na allegro tego darlinga i bjornstada?

znasz darlinga "cycles"?

serdeczne pozdrowienia

adam

mam sporo pracy więc gra muzyka: eberhard weber: "later that evening" oraz "pandelum". wielka muzyka. szkoda, że dzisiaj się takiej nie nagrywa.

armenides, 5 Lis 2006, 01:44

>PP - czy to Ty licytowałeś ostatnio na allegro tego darlinga i bjornstada?

>znasz darlinga "cycles"?

>

>serdeczne pozdrowienia

>adam

Nie to nie ja:)))

Jesli warto to chętnie poznam "Cycles"

Dzieki za rekomendacje

pozdrawiam

Misha Alperin

"North Story"

Misha Alperin piano

Arkady Shilkloper French horn, flugelhorn

Tore Brunborg tenor saxophone

Terje Gewelt double-bass

Jon Christensen drums

ECM 1596

Bardzo fajna płyta:))

The Rolling Stone Magazines 500 Greatest Songs Of All Time - idealnie nadaje sie dla pracusia zarywającego nockę żeby zadowolić szefa materiałem na 7 rano :-((

Dzień dobry

Niedziela to taki dzień kiedy zazwyczaj mam czas na czytanie i słuchanie muzyki - "na spokojnie". Wczoraj wystartowałem twardo. Najpierw IX Mahlera (Bernstein/Coucertgebouw/DG), ale odpadłem po 10ciu minutach. Potem zaatakowałem Beethovenowski kwartet z op.132!! Niestety to nie był dobry dzień na takie przygody, więc skruszony poprosiłem o pomoc Giuliano. Oczywiście na tego faceta można liczyć!!!

Ukryta Zawartość

post-6776-100003786 1170303968_thumb.jpg

post-6776-100003787 1170303967_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Radio India - the Eternal Dream of Sound" . Nazwa jest dęta niemożebnie, za to dźwięki całkiem śmiszne: collage muzyki z indyjskich rozgłośni. Taki bolywood w wersji audio.

Właśnie słucham płytek z dzisiejszych, świadomych zakupów:-). Może to i nic wielkiego, bo wyłącznie jazzowe fortepiany ale Panowie nie ma to jak Opus3. Nagrania prima sort, dla mnie Opus3 kładzie Taceta, chociaż wydają różniące się gatunkami albumiki.

Jazzowe fortepiany

1. Treecircle - Gosta Rundqvist Trio

2. Round Mignight - Johan Dielemans Trio

Pozdrawiam,

The Treya Quartet (Fresu, Waters, Overwater, Paeffgen) - Plays Gabriel Faure, Divox Jazz CDX-49802

Nie przepadam za eksperymentami pt. klasyka na jazzowo ale... Faure podany w ten sposob brzmi zadzwiajaco naturalnie.

Laurent Korcia (+Georges Pludermacher) - Tzigane, RCA Red Seal 74321 690862

Bartok, Bloch, Enescu, Ravel, Janacek - na skrzypce i fortepian

mlodzi atakuja, wspaniala technika

Wolfmother - wolmother, Modular 0602498776841 - fantastyczna płya, nie mogę się od niej uwolnić. Tak jak od kwartetów Szostakowicza , choć to zupełnie inny nastrój.

Dziś też dla relaksu: Lucia, DiMeola, Mc Laughlin - The Guitar Trio Verve 533 215-2

było: wczoraj odebrane - Bonnie Prince Billy "The Letting Go"

burzy mi moją dwudziestkę z sąsiedniego wątku - bezwzględnie czołówka

jest: ...o 22-giej wyjąłem z półeczki remastery Can (o tym również przynudzałem);

Ege Bamyasi, debiut, a obecnie w trakcie kapitalnej (i zdecydowanie nie docenionej) Soon Over Babaluma jestem;

Świadomie stwierdzam, iż uwielbienia dla Amon Dulla II, Fausta, Embryo, Guru Guru, Neu! mijają .

Can to niewiarygodne źródło poszukiwań i pomysłów, które po ponad 30 latach są wciąż świeże. Rewelacja uważam.

witam

Angie Stone: "Mahogany soul".

kapitalna płyta jak ktoś lubi takie soulowo-popowe klimaty. na dodatek bardzo dobrze nagrana.

pozdrawiam.

Łukasz

dobry wieczór :)

a właśnie nie wszyscy, majac do wyboru obejrzenie ,ze nie powiem -posłuchanie- jakiś tam "kloców" stwierdziłem że lepiej na nie zarobić i jutro wyjazd w kierunku północnym żeby w poniedziałek ruszyć na południe i znaleść się na dolnym śląsku.

-troszkę nie na temat - wbaczcie ;)

w tygodniu grał mi zestaw, który laduje u "mienia" już ..... niedługo.

-troszke na temat

a na nim soundgarden, cult, gov't mule, "ruda", muzyka z pana i władcy..... i była zajebioza :)

a dziś, w dyskofonie przelotem zagoscili:

stray,u2,clapton z kingiem ,a wieczór zakończył robin trower.

pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi