Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

broy>

a ja przyznam się bez bicia też od wczoraj katowałem się hookerem a to wina satelity bo tam zapodali półtoragodzinny film o johnym lee - i tak sobie myśle że dobry i normalny człowiek to był a słuchałem raczej stareńkich jego nagrań z jakiś dziwnych "bestek" i bezapelacyjnie jest w tym coś:)

dziś ;

kalevala-people no names bardzo fajne gitarowe granie ze skandynawi rok 72 przeplatany albumem black window -sacrifice i kilkoma innymi starociami:)

w chwili obecnej leci coś- dream theater:)

>>> Negra,

Gdzieś "wcięło" mi czrny krążek z Nagraniami koncertów skrzypcowych Prokofiewa i Hindemitha. Tego drugiego prawie nie pamiętam. Pierwszy Koncert Skrzypcowy d-moll to jeden z moich ulubionych utworów a sposób w jaki brawurowo zagrał go na wspomnianej płycie Igor Ojstrach do dziś budzi u mnie dreszcze. W zeszłym roku wpadłem do FN posłuchać tego arcydzieła w wykonaniu Wadima Brodskiego. Totalnie się rozczarowałem. A Kennediego nie trawię... Regards W.S.

P.Motian/J.Lovano/B.Frisell: I Have The Room Above Her, ECM 1902, 2005.

Dla fanów klimatów ECM pozycja nie do ominięcia. Pierwsza moja płyta ECM w tym roku!

Handel - Mesjasz (Neville Marriner).

Prezesie WS

Niewykluczone, że Nigel jest trochę za mały do Sibelisa, ale ja miałam bardzo pilną potrzebę posłuchania tego fascynującego koncertu natychmiast, teraz i już.

Ponieważ nic ciekawszego na półce z napisem Sibelius nie było, kupiłam tę właśnie płytę.

I bardzo dobrze się stało. Pewnie teraz każde następne wykonanie koncertu, po jakie sięgnę, będzie mnie mile rozczarowywać ;-)

Pozdr.

Ł.A. Woman

Sibeliusa polecam z Heifetzem. Sa 2 nagraniaL z W. Hendlem i Ork chicagowska razem z II prokofiewa i Glazunowem. To bardzo piekna plyta. Orkiestra lsni wsztstkimi kolorami tęczy a Heifetz jak zwykle jest doskonaly. Jest jeszcze starsze nagranie Heifetza z Tomasem Beechamem i wydaje mi sie ze tto wlasnie jest najlepszy Silbelius, choc nagranie przedwojenne i jakosc dzwieku gorsza. Mimo ze oba wykonania lubie to wyzej stawiam starsze, dlatego ze Beecham byl jednym najwspanialszych dyrygentow jakich znam, mial dar gietkiego i muzykalnego prowadzenia orkiestry jak prawie nikt inny. Heifetz przedwojenny to takze najlepszy Heifetz

Testowany lampowy pre przenosi mnie w rok '98 do Manhattan Center na koncert the Hudson Project,wreszcie Les Paul Abercormbiego brzmi jak...... Les Paul (jedyny co mu się ostał po pożarze domu jesienią ub. roku)

Witam

Aktualnie, podczas pracy na komputerze: Dean Martin (niestety mp3).

Wcześniej Getz/Gilberto "Girl From Ipanema", nie ukrywam, że pod wpływem wątku założonego przez Prezesa WS:). Nawet z córką (wiek - niewiele ponad rok) zaczliśmy podśpiewywać "...cin, cin, cin...rin, cin, cin..." - drugi utwór na wspomnianej płycie, w tej chwili tytułu nie pamiętam.

Pozdrawiam

dzisiejszy wieczór:

Steely Dan "Two Against Nature" 2000

Czuję duży sentyment do tej płyty (także pozamuzyczny) :-)

Donald Fagen "The Nightfly" 1982

Można odpłynąć :-)

Pozdrawiam

egberto gismonti 'infancia' - muzyka gismontiego to pomost pomiędzy improwizowanym jazzem podlanym gorącą południową krwią a wyrafinowaniem muzyki klasycznej. to cos pomiędzy rozumem i wiarą; pomiędzy "podobać" i "poznać". gorąco polecam - ecm 1428

,,a chance operation - the john cage tribute'' - doskonałe!

Z zawstydzeniem przyznaję, że kompozycje na cześć Cage'a (nie tylko z tego albumu) podobają mi się

dużo bardziej, niż prawdziwy Cage.

peter hammill-out of the water

tak sobie myślę że to jedna z najlepszych jego płyt

w moim rankingu 'hammillowych' dzieł zajmuje miejsce na podium.

..dawno nic nienabazgrałem ..

King Crimson- Islands - 4 album zespołu , piękny , momentami ocierający sie o klasykę. Patos i smutek ..

Marillion- Fugazi ; jeden z najlepszych albumów ( jełi nie najlepszy) Marillion - świetna muzyka i jeszcze lepsze teksty(Fugazi- tytuł oznacza "zjebany" - odnośnie świata ).

ELP- Tarkus - puszczone z magnetofonu :O - lezało akurat piod reką :)

będzie :

Procol Harum - Home.

Pozdrawiam

Wojtekitek

• Redaktorzy

Hi

Wczoraj w moich HD580 słodko sączyła się:

- Ella Fitzgerald - The Intimate Ella - cudowna spokojna i swingująca płyta, polecam na dobry początek przygody z Jazzem

- Louis Armstrong & Duke Ellington - The Great Summit - The Master Takes (1961)[2000 Remaster]

- na dobranoc poszło: Bach - Toccata con Fuga (1988) (Denon Gold)

A dzisiaj :

- Johny Winter - Guitar Slinger

- Ray Charles - Ray - Original Motion Picture Soundtrack

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi