Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry wszystkim.

Wiem ze miałem grzecznie słuchać swoich phoebe z denonem,ale cos mnie skusilo wlazlem na olxa i znalazlem audiolaba 8000a (camtech v101).

Czy ten brzydal jest cos warty? http://olx.pl/oferta/camtech-audiolab-8000a-CID99-IDdH1zL.html

Nie zebym kupował od razu ale tak na przyszłość?:)

Jest wszystko czego nie bylo przedtem i po co bas...

Wokale sa piekne,w najwyzszych dziwekach slychac jeszcze nieczystosci ale do tego co bylo to jest przepasc.

Mozna powiedziec ze dopiero dzisiaj usłuszalem Phoebe,a mam je od miesiaca.

I to jeszcze z takim zestwieniem(ampli kina domoweg

Nigdy nie zaznałem takiej odmiany po zmianie kabli, ale gratuluję.

Obiecane zdjecia monitorow i moich phoeb.sorry za bałagan

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/LJTgWukxMdQb97Ji3hXwFOVqpQLE4W

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/9mxNcDOhVTgeFBghQ9BlBeoIM4vag~

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/CPJxlUerU1FWLbRdsNzzj5i3m~X_M0

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/_RlU~2yRyL6iI~_wexT4rtsx8d8sg8

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Rn4bd0Thy3tAZjdWezM9_AI~5dSgvw

Nigdy nie zaznałem takiej odmiany po zmianie kabli, ale gratuluję.

Ja nie wierzyłem w kable nigdy.Dla mnie kabel powiniec byc gruby i solidny,to wszystko i taki tez mialem.

Moj znajomy posiada jakis stary bardzo gruby monster cable i jak słuchalismy nie dawno u mnie roznych wzmakow i głosnikow to przekladalismy raz moj kabel a raz jego i nie bylo odczuwalnej roznicy.

To utwierdzilo mnie w przekonaniu ze nie slysze roznicy w kablach.

Ostatnio jak kombinowalem z phoebe i monitorami ze zdjec podlaczylem te drugie z ampli cieniutkim kablem za 1zł odpalilem i zdziwilo mnie ,bo glosniki zaczely lepiej basowac.

Podlaczylem te cienkie do phoebe ale nie bylo poprawy,a na monitorach byla.

Dlatego kupilem tego purple raina i do dzis nie dowierzam ze jest taka roznica.

Mialem kilka wzmakow i glosnikow w zyciu ale roznice zawsze byly minimalne,czasami wrecz na granicy autosugestii.

A tutaj taka zmiana,wrecz kolosalna.

Zaczynam podejrzewac ze ten kabel ktory mi tak degradowal dziwek (mam go okolo 5 lat kosztowal 10-20 zl za metr )jest jakis uszkodzony bo jak to inaczej wytlumaczyc skoro nawet ten za 1zl gra lepiej.

Edytowane przez Sundin

Panowie do wyboru jest nad 319,Creek 4330 i soniaki z serii es.

Mój Denon AVC 10 SE gubi się przy większej ilości dźwiękow, przy odrobinie wyższym volume i pojawia się dużo nieczystości...

Chce to poprawić o odrobinę:)

Edytowane przez Sundin

Nie wiem co jest teraz na Polsacie, ale w Środy na AleKino leci Gomorra, ktoś ogląda? Dla mnie bomba.

Oglądałem całą serię im dalej tym lepiej serial rewelacja po The Wire mój top wszechczasów serialowy .

Creek 4330 to fantastycznie grający piec czysto klasą dzwięku z o wiele droższych konstrukcji i ładną barwą ale kosztem niestety braku dynamiki ma jednak małą moc jakieś łatwe kolumny napędzi ale np już studio 16 hz mimo nie daje rady na basie rozbujać .

Panowie do wyboru jest nad 319,Creek 4330 i soniaki z serii es.

Mój Denon AVC 10 SE gubi się przy większej ilości dźwiękow, przy odrobinie wyższym volume i pojawia się dużo nieczystości...

Chce to poprawić o odrobinę:)

Nad może być zauważalnie mocniejszy, ale Creek ma ładną barwę i porządek na scenie. Niestety nie poszalejesz na nim, ale przy normalnym słuchaniu sprawia dużo frajdy. Sam mam u siebie wzmacniacz i CD z tej serii.

Poszukaj też Nada 325. Ostatnio go słuchałem i jest chyba ciutek lepszy od 320.

No jak byś dorwał gdzieś Primare 20MkII, to było by coś.

Obiecane zdjecia monitorow i moich phoeb.sorry za bałagan

Dzięki za fotki bałaganem się nie martw u mnie jeszcze gorszy obecnie jest ;) Co do kabli to wiesz często jest tak że im lepsze klocki się kupuje tym bardziej kable mają wpływ na dźwięk to znaczy słychać większe zmiany dźwięku po zmianie kabli no ale nie ma co szaleć z kablami za sporą kasę bo lepiej dołożyć te pieniążki do lepszego CD lub wzmacniacza to da dużo lepszy efekt niż drogie kable ;)

No jak byś dorwał gdzieś Primare 20MkII, to było by coś.

w tej cenie nic tylko brać :) http://allegro.pl/primare-i21-i5959926362.html Edytowane przez sebolx
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Dzięki za fotki bałaganem się nie martw u mnie jeszcze gorszy obecnie jest ;) Co do kabli to wiesz często jest tak że im lepsze klocki się kupuje tym bardziej kable mają wpływ na dźwięk to znaczy słychać większe zmiany dźwięku po zmianie kabli no ale nie ma co szaleć z kablami za sporą kasę bo lepiej dołożyć te pieniążki do lepszego CD lub wzmacniacza to da dużo lepszy efekt niż drogie kable ;)

w tej cenie nic tylko brać :) http://allegro.pl/primare-i21-i5959926362.html

zmiana lamp ma bardziej chyba odczuwalne zmiany, nie juz od razu kupować nowe klocki ,no i kable też słychać przy dobrym systemie wyraźnie.

zmiana lamp ma bardziej chyba odczuwalne zmiany, nie juz od razu kupować nowe klocki

Jeśli ktoś ma lampę to wiadomo że lampkami można się pobawić ale kolega tam chyba tranzystorka szuka raczej .

Primare 21, to już nie to co 20. Dwudziestka miała dwa trafa i miała tą szybkość i precyzje. 21 jest bardziej misiowata, ale przyjemna w odsłuchu.

Primare 21, to już nie to co 20. Dwudziestka miała dwa trafa i miała tą szybkość i precyzje. 21 jest bardziej misiowata, ale przyjemna w odsłuchu.

Nie słyszałem 20 miałem 21 fajny piecyk testowałem go z Yaqinem MC10L i Baltlabem Epoca 2 i Primare I21 był najmniej misiowaty w tym teście ;)

Ostatnio obserwowalem licytacje primare a20 dual mono poszedl za 1930zl.

Dla mnie to troche za duzo,ale cos czuje ze szukajac wzmaka do 1000zl zamnienie siekierke na kijek,zwłąszcza ze włąsnie słucham pozyczonego nada 350 i wcale nie rozkłada mojego Denona...

Zalezy od utworu ale roznica jest mniej niz minimalna.

Chyba zmienie znowu kabel:),tym razem interkonekt.

Jesli przyzwoity wzmak jakim jest nad nie daje odczuwalnej roznicy ( w sumie ten denon to wielki wydajny pradowo kloc))to pojde w strone polepszenia zrodla.

Wiem ze polecacie cdki,ale w moim przypadku byloby to sluchanie 3 plyt na krzyz...

Dlatego bede probowal pc audio.

Na razie mam stacjonary z asusem xonar d1,nic specjalnego...jedzie do mnie audinst hud-mx1.Zobaczymy czy cos potrafi.

Chce rowniez sprobowac notebooka jako odtwarzacza nie podlaczonego do sieci(z baterii)+ dac,podobno zasilacze komputerowe generuja duzo szumow i moze to dobry trop:).

Ze wzmakiem na razie poczekam,chyba ze bedzie jakas okazja cenowa,ale czuje ze bede musial przeskoczyc sporo przedzial do 1000zl zeby poczuc roznice.

pozdrawian

Kup sobie lampę ja grałem na phoebe i ten dźwięk, taki piękny i czarujący

Piec lampowy za 1kzł?

Szkoda prądu Sundin nawet jakbyś second hand brał ,w audio się nie da na skróty

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nie samym wzmacniaczem żyje sprzęt u mnie zmiany jeszcze na plus ! I to duży a zrobiły to lampki w odtwarzaczu .

Piec lampowy za 1kzł?

Szkoda prądu Sundin nawet jakbyś second hand brał ,w audio się nie da na skróty

Co ty piszesz przecież zmiany a zwłaszcza dopracowanie systemu czyli synergia wniesie tyle dobrego co nie dograny klocek ,może i być drogi i co z tego ? jak czegoś będzie brakowało ,trzeba słychać i wyciągać wnioski .

Nie samym wzmacniaczem żyje sprzęt u mnie zmiany jeszcze na plus ! I to duży a zrobiły to lampki w odtwarzaczu .

Co ty piszesz przecież zmiany a zwłaszcza dopracowanie systemu czyli synergia wniesie tyle dobrego co nie dograny klocek ,może i być drogi i co z tego ? jak czegoś będzie brakowało ,trzeba słychać i wyciągać wnioski .

No to podaj przykłady wzmaków lampowych których słuchałeś za 1kzł z którymi tę synergię można osiągnąć

Edytowane przez Rezyslaw

Wszystko jest kwestią względną i zawsze znajdzie się lepiej skofigurowany system co wiąże się z większymi kosztami a zamiana jednego klocka na droższy i oczekiwanie że będzie lepiej jest błędnym myśleniem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.