Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Łoj Zeniu. Chybaś nie czytał. Ta znakomita skądinąd książka Machiavellego, traktuje o podstępie i intrydze, ale w kontekście sprawowania władzy. A takowej niestety nie mam. Gdybym był moderatorem chociaż... :):):)

Czytałem, czytałem :) Zasady są uniwersalne :) Można je skutecznie stosować np. wsród kolegów w pracy np. zlecaj innym najgorsze zajęcia, a sukcesy zawsze przypisuj sobie, nigdy nie należy wyjawiać tego co się na prawdę myśli itd :) Aczkolwiek książeczkę moją oddałem koledze, który ma aspiracje polityczne, bo dla nich te zasady są najlepsze :)

Widzę, że dla Daniela - Zenona, postępowanie Grzegorza jest czymś normalnym. Musisz się teraz w kwestii zgody i aprobaty dogadać z innymi klubowiczami 16Hz, bo oni mają zupełnie odmienne zdanie na ten temat.

Przypomnę tylko, że drugim tematem na forum jest: uczciwość, praworządność, zasady i etyka.... zwłaszcza zawodowa.

Michał, dla mnie to tylko okazja do rozrywki, zresztą moderator mnie za to docenia punktami karnymi :)

Ja wcale nie mówię, że tak nie jest, ale z drugej strony wydaje mi się, że przeceniasz wpływ pomówień i przekazywanych złych opinii czy, co tam chcesz. Zobacz co się pisze o lampizatorze. Kilkakrotnie już z ust dobrych fachowców od audio słyszałem tylko opinie, że facet nie ma pojęcia o dacach, a oni tylko po nim naprawiają i poprawiają :) Na forum wylewają na niego pomyje gdzie się da... i co? Myślisz, że gość z tego powodu nie śpi? Konstruuje kolejne dacki i myśli pewnie nad nowymi sposobami ich promowania. Dlatego gadania publicznie, że ktoś coś powiedział komuś, to jak skarżenia się przez dzieci mamie :) Lepiej skoncentrować się nad dotarciem do klientów i rozwojem a nie płaczem nad rozlanym mlekiem :) Jak to mawiał raz jeden sprzedawca pączków na plaży w Mielnie... konkurencje widzę, to się brzydzę :)

Zenonie drogi, jeśli się nie mylę Roxi - zauważ tylko, że sprawy dotyczące "szorstkiej przyjaźni" :) dwóch firm praktycznie nigdy nie rozpoczynają się ani od klubowiczy/użytkowików produktów AA, ani Pana Michała, lecz co jakiś czas wpadnie tu ktoś z zaprzyjaźnionego klubu :) i wrzuci coś nieładnego. Później na zasadzie akcja = reakcja no i tak sobie temat już leci. To się okresowo pojawia. W jednym klubie ma być kultura, a w drugim można robić hulaj dusza, wyładować się i odstresować w gorszych chwilach, bo w tym pierwszym wysoki poziom nie pozwala :)

Z jednej strony masz rację, że olewać wszystko, z drugiej jednak dla wizerunku firmy też nie jest dobrze nie reagować, nie odpowiadać na zarzuty, nie prostować nieprawdziwych faktów. Pamiętaj "powtórzone tysiąc razy kłamstwo staje się prawdą" .

Pan Michał jako właściciel firmy też nie może sobie pozwolić na ciągłe wrzutki bez odpowiedzi bo jednak to godzi w jego dobre imię oraz renomę marki, którą zapewne stara się zbudować. Dla niego to nie jest tylko hobby jak dla większości lecz żywotne interesy, jego chleb.

Poza tym z tego co można w ostatnich tygodniach, a nawet, i miesiącach wyczytać nie jest prawdą, że to głównie spór czytelników forum, a konstruktorzy żyją jak papużki nierozłączki, tylko Ci niedobrzy userzy.

Ja już od dawna uważam, że między Panem Michałem i Panem Grzegorzem iskrzy, a to się udziela również czytelnikom forum. Konflikt się tylko nasilił, bardziej uwidocznił kiedy jedna firma weszła w orbitę potencjalnych klientów tej drugiej - jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, że o pieniądze - stara, prosta prawda, a niektórzy myślą, że o dobre brzmienie :).Przecież ewidentnie widać, że konflikt nie dotyczy tylko wpisów na forum, ale i spraw poza nim, typowo biznesowych. Pisać, że walczymy tylko z zachodnią konkurencją to sobie można - dla naiwnych. Ja już dawno widzę sprawy jakimi są pomimo, że od niedawna zaczyna się otwarcie pisać o tym.

Gdyby tak naprawdę była obopólna dobra wola to można byłoby ten spór dawno temu zakończyć. Można pisać o czymś otwarcie, a można też załatwić brudną robotę w białych rękawiczkach, stosując różne metody, osoby trzecie itp, być może nawet nieświadome tego, wszystko zależy od zręczności ;)

Pytanie, które zachowanie jest bardzie ok.

Kiedyś coś zaproponowałem w temacie, jednak zostało to przemilczane, co tylko mnie utwierdziło, że jest dokładnie tak jak myślę, jednak dalej tematu nie będę rozwijał.

Widzę, że dla Daniela - Zenona, postępowanie Grzegorza jest czymś normalnym. Musisz się teraz w kwestii zgody i aprobaty dogadać z innymi klubowiczami 16Hz, bo oni mają zupełnie odmienne zdanie na ten temat.

Przypomnę tylko, że drugim tematem na forum jest: uczciwość, praworządność, zasady i etyka.... zwłaszcza zawodowa.

Tyle w AA uczciwości, praworządności, zasad i etyki.... zwłaszcza zawodowej co w burdelu moralności !

Zenonie drogi, jeśli się nie mylę Roxi - zauważ tylko, że sprawy dotyczące "szorstkiej przyjaźni" :) dwóch firm praktycznie nigdy nie rozpoczynają się ani od klubowiczy/użytkowików produktów AA, ani Pana Michała, lecz co jakiś czas wpadnie tu ktoś z zaprzyjaźnionego klubu :)

Jest taka funkcja jak banowanie, czemu z niej nie korzystacie ?:) Za każdy chamski wpis ban. Prosta sprawa :)

Coś mi się bardziej wydaje, że gdyby nie te wyolbrzymione i pozorowane ataki, to słaby ruch mielibyście w tym klubie :)

Z GR u Was jest jak w Rosji. Putin zrobił święto odzyskania niepodległości przez polskich zaborców, bo mu jest sztuczne zagrożenie potrzebne :)

Ha! Ha! Ha!

Uderz w stół a nożyce się odezwą :-)

omen chyba nie pomylił się w swojej diagnozie ! :-) , im celniejsza tym większy odzew

Edytowane przez ranczo

Ha! Ha! Ha!

Uderz w stół a nożyce się odezwą :-)

omen chyba nie pomylił się w swojej diagnozie ! :-) , im celniejsza tym większy odzew

Najlepszą obroną jest atak, więc charty zostały spuszczone ze smyczy.

Najlepszą obroną jest atak, więc charty zostały spuszczone ze smyczy.

Banować, banować i jeszcze raz banować ! :) Nadmierna tolerancja na forum się nie sprawdza :) Jak konkurencja tylko krew poczuje, to zagryzie :)

"powtórzone tysiąc razy kłamstwo staje się prawdą"

Z calej tej dyskusji na temat Minas Anor vs Rhea mozna wywnioskowac wlasnie taką strategię. Co jakis czas MA sa oczerniane jako niedopracowany produkt, zle zestrojony i bez basu. Uzytkownicy lub sympatycy AA dodaja jeszcze inne sprecyzowane lub nie braki. Do tego nie rozumieja ze sa systemy, gdzie dzwiek MA jest wyjatkowy, dopracowany i bez tych brakow. Mozna sluchac godzinami i przez lata nie zmieniac kolumn. Czyzby tak wielu zadowolonych uzytkownikow mylilo sie?

Wiadomo, ze wszystkim nie moze podobac sie, a brak basu w MA wraca jak bumerang, bo 1000 razy powtarzane klamstwo stanie sie prawda.

Edytowane przez Akim03

Tyle w AA uczciwości, praworządności, zasad i etyki.... zwłaszcza zawodowej co w burdelu moralności !

To jest właśnie modelowy przykład tego co opisałem.

Mi może być tylko żal ludzi, że dają się tak wykorzystywać. Czy świadomie czy nie tego nie wiem, każdy ma swoją inteligencję.

Chciałem też zauważyć, że wpisy o takim charakterze nigdy nie były dokonywane przez klubowiczy AA w wątku 16Hz.

Banować, banować i jeszcze raz banować ! :) Nadmierna tolerancja na forum się nie sprawdza :) Jak konkurencja tylko krew poczuje, to zagryzie :)

Roxi, i co merytorycznego wnosi Twój wpis ?

Akim

Ludzie kupują kolumny, słuchają, porównują i dzielą się tym na forum, normalna sprawa. Jednemu będą się podobać te, drugiemu inne. Każdy może opisać co mu się podoba, co nie, i dlaczego. Dlaczego zaraz nazywać to oczernianiem ?

Jeżeli w innym klubie ktoś napisze, że porównał kolumny i jego podobają mu się bardziej od 16Hz to też zaraz będzie nalot ?

Wpisy np. Pita80 były bardzo merytoryczne odnośnie odsłuchu, chyba nikt nie zadał sobie tyle trudu, żeby dokonać odsłuchu w tak komfortowych i jednakowych warunkach.

Opis dźwięku przez Pita był dla mnie najbardziej merytoryczny jaki przeczytałem do tej pory w obu klubach, abstrahując od tego co mu się bardziej podobało.

Edytowane przez omen

Witam panowie po dłuższym czasie.

Przepraszam ,że przeszkadza w imprezie:).

Jakiś czas temu szukalem wzmaka pod phoebe 3, gdyż mój Denon AVC a10se nie wyrabiał przy szybszej muzyce.

Spróbował em nada 350 zero poprawy.

Myśląc że to wina źródła z PC spróbował em cdeka pioneer d6.

Poprawa była ale tylko nieznaczną.

Między czasie przewinął się audins HUD mx-1 -zero poprawy przy moim xonarze d1.

Po czytałem troszkę i w międzyczasie pojawił sie na olxie ogólnie chwalony xindak a 06 i postanowiłem go spróbować.

Podlaczylem nie licząc na wiele ,aleee dostałem wiele.

Jest poprawa i to dużą,bo ją nie słyszę małych różnic:)

Dźwięk nabrał więcej powietrza,chce się robić coraz glosniej nie słychać przy tym utraty jakości.

Największą różnica jest przy szxybszxych utworach gdzie dźwięk się uporządkował i w końcu mogę słuchać metalu i rocka.

Czyli zrobiłem następny krok na przód.

Już pomału zaczynam się czaic na xindak CD 6, albo na AIM sc808 .

Pozdrawiam

Sory za błędy pisze z telefonu

AA uroił sobie, że jak wytworzy łudząco podobne kolumny, w podobnej cenie do wypromowanych, rozpoznawalnych kolumn swojej krajowej konkurencji, a konkurencję będzie nieustannie atakował osobiście i z pomocą swoich "przydupasów" a jego produkty deprecjonował to odniesie sukces handlowy.

Niestety działania te nie przyniosły oczekiwanych efektów, konkurencja nadal sprzedaje swoje produkty w takiej ilości jak dotychczas !

Wyprodukowanie łudząco podobnych kolumn było celowe i zamierzone ( potwierdził to Palton po rozmowie z "konstruktorem" AA na AS 2015 r. )

Jest tyle różnych głośników na rynku, czy nie można stworzyć swój własny projekt i go wypromować i sprzedawać ?

"Konstruktor" AA za wszelką cenę chce udowadniać że "potrafi lepiej" od G.R. a myśl, że konkurencja sprzedaje swoje produkty a on nie, nie pozwala mu normalnie funkcjonować.

To jest chore i zakrawa o psychozę !

Edytowane przez lord_vader
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

I tu się grubo mylisz ja chciałem kupić dobre kolumny grały u mnie Minas , a nie grały tak jak ja tego oczekiwałem , potem słuchałem Rhea i one mi bardziej przypadły do gustu , tam są różnice w graniu .

Edytowane przez zbyniu 360

Porównujecie kolumny na kiepskiej jakości systemie a potem wypisujecie dyrdymały !

Nie wmawiaj mi że NAD, DENON, VINCENT, EMOTIVA, YAMAHA, MARANTZ, YAQIN, ROTEL itp to hi-end !

Gra cały system a nie poszczególne jego elementy, kable głośnikowe, IC i zasilanie ma bardzo duży wpływ, jeszcze większy akustyka pomieszczenia !

Wybrałeś Rhea- to Twój wybór, Twoje pieniążki, wolno Ci.

O to nikt pretensji nie ma.

AA uroił sobie, że jak wytworzy łudząco podobne kolumny, w podobnej cenie do wypromowanych, rozpoznawalnych kolumn swojej krajowej konkurencji, a konkurencję będzie nieustannie atakował osobiście i z pomocą swoich "przydupasów" a jego produkty deprecjonował to odniesie sukces handlowy.

Niestety działania te nie przyniosły oczekiwanych efektów, konkurencja nadal sprzedaje swoje produkty w takiej ilości jak dotychczas !

Wyprodukowanie łudząco podobnych kolumn było celowe i zamierzone ( potwierdził to Palton po rozmowie z "konstruktorem" AA na AS 2015 r. )

Jest tyle różnych głośników na rynku, czy nie można stworzyć swój własny projekt i go wypromować i sprzedawać ?

"Konstruktor" AA za wszelką cenę chce udowadniać że "potrafi lepiej" od G.R. a myśl, że konkurencja sprzedaje swoje produkty a on nie, nie pozwala mu normalnie funkcjonować.

Abstrachując od tematu, tak patrzę na Twojego awatara i dotarło do mnie, że ten Lord Vader to miał nieźle zakuty łeb. Co nie?

Wracając do tematu. Być może wykorzystanie buraczanych Scanów było celowe. Może konstruktor AA chciał pokazać jak powinny być zaaplikowane te przetworniki, by osiągnąć świetne brzmienie.

Grzegorz poległ na całej linii. Zupełnie nie poradził sobie z układem dwudrożnym, Po czym (z równie mizernym skutkiem) zdecydował się na 2,5 drogi z szeregiem wad takiego rozwiązania. A trzeba pamiętać, że dłubał w tej kolumnie bezustannie.

Może powinien u Michała trochę poterminować?

Witam panowie po dłuższym czasie.

Przepraszam ,że przeszkadza w imprezie:).

Jakiś czas temu szukalem wzmaka pod phoebe 3, gdyż mój Denon AVC a10se nie wyrabiał przy szybszej muzyce.

Spróbował em nada 350 zero poprawy.

Myśląc że to wina źródła z PC spróbował em cdeka pioneer d6.

Poprawa była ale tylko nieznaczną.

Między czasie przewinął się audins HUD mx-1 -zero poprawy przy moim xonarze d1.

Po czytałem troszkę i w międzyczasie pojawił sie na olxie ogólnie chwalony xindak a 06 i postanowiłem go spróbować.

Podlaczylem nie licząc na wiele ,aleee dostałem wiele.

Jest poprawa i to dużą,bo ją nie słyszę małych różnic:)

Dźwięk nabrał więcej powietrza,chce się robić coraz glosniej nie słychać przy tym utraty jakości.

Największą różnica jest przy szxybszxych utworach gdzie dźwięk się uporządkował i w końcu mogę słuchać metalu i rocka.

Czyli zrobiłem następny krok na przód.

Już pomału zaczynam się czaic na xindak CD 6, albo na AIM sc808 .

Pozdrawiam

Sory za błędy pisze z telefonu

Xindak 06 jest na samym początku drogi i jeśli już to Ci się spodobało, to dalej może być tylko lepiej.

Sprawdź poza tym, czy kolumny są w takich samych odległościach od tylnej ściany. Weź miarkę i od najbliższego tylnego rogu kolumny ustal odległość.

post-60224-0-45845300-1455783732_thumb.jpgTak dla rozladowania napiecia-bo nie bardzo rozumiem ,skad sie biora zarzuty odnosnie podobienstwa rzeczonych konstrukcji.Warto przy okazji wspomniec,ze kolumny na zdjeciu powstaly bardzo dawno temu.Pozdrawiwm obie strony barykady.
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Porównujecie kolumny na kiepskiej jakości systemie a potem wypisujecie dyrdymały !

Nie wmawiaj mi że NAD, DENON, VINCENT, EMOTIVA, YAMAHA, MARANTZ, YAQIN, ROTEL itp to hi-end !

Gra cały system a nie poszczególne jego elementy, kable głośnikowe, IC i zasilanie ma bardzo duży wpływ, jeszcze większy akustyka pomieszczenia !

Ale co ty sugerujesz , że dopiero hi-end gra na tych kolumnach, łomatko ,porównanie dwóch par kolumn, i prosty wniosek jedne zagrały a drugie nie mogły ?dlaczego.... Wszyscy do minasów muszą mieć hi-end, przesada naprawdę

Kurcze, MiLordzie, temat był przerabiany wielokrotnie i nawet brałeś w tym udział, ale jak zwykle nie chcesz, aby dotarły do ciebie pewne fakty, bo tak jest wygodniej.

Gdyby Grzegorz zachowywał się jak dżentelmen to by do tego nie doszło. Poza tym był czas, kiedy i on i ja mieliśmy Mimo i Tethysy na takich samych głośnikach i jakoś nikt problemu z tego nie robił. Problem z tego dopiero zrobiliście wy, czyli klubowicze 16Hz a dokładnie zapoczątkował to Rezyslaw, stwierdzeniem, że takie kolumny są już na rynku, co było jedną z głupszych jego wypowiedzi.

Jeśli konkurencja nadal sprzedaje Minasy w takich samych ilościach co zawsze, to tym bardziej nie ma się o co kłócić, prawda?

Nie kryje się z tym, że celowo wyprodukowałem kolumny na takich samych głośnikach. Pokazuje w ten sposób, że nie same głośniki grają, ale projekt. Jeśli Grzegorz opowiadał klientom, że moje kolumny nie mają prawa dobrze zagrać, bo są na słabych głośnikach, to tylko w ten sposób mogłem się obronić i pokazać, że prawda jest inna.

...

Nie kryje się z tym, że celowo wyprodukowałem kolumny na takich samych głośnikach. Pokazuje w ten sposób, że nie same głośniki grają, ale projekt. Jeśli Grzegorz opowiadał klientom, że moje kolumny nie mają prawa dobrze zagrać, bo są na słabych głośnikach, to tylko w ten sposób mogłem się obronić i pokazać, że prawda jest inna.

Tak, obroniłeś się i pokazałeś, że prawda jest inna. Brawo !

"Starasz się" tylko nie wychodzi i tu leży problem. Wszędzie tylko Grzegorz to, Grzegorz tamto, w swoich porażkach wszędzie widzisz jedna przyczynę - swoją konkurencję, a nie swój PR.

Może jednak zamiast oglądać się na droższą konkurencję, od której odstajesz kulturą, wiedzą i w niej upatrywać przyczyn braku sukcesów, popatrz na Pylon'a, który w sprzedaży kolumn z przedziału cenowego AA bije rekordy sprzedaży.

Sposobem w jaki postępujesz NIC nie zdziałasz, poza oczywiście zrażeniem do siebie potencjalnych krajowych klientów.

Zamiast skupić się na analizie rynku, zdobywaniu klientów, paplasz się w tym gnoju, który się wokół utworzył.

Zastanów się do czego to doprowadziło, jak wygląda sprzedaż twoich produktów, czy oby na pewno przyczyną jest konkurencja a nie nieudolność do stworzenia produktu na jakie istnieje zapotrzebowanie na rynku. Pomyśl trochę !

----------------------------------------------------

Witam w tym wątku bo chyba jeszcze nie miałem okazji tu pisać.

Trochę dziwne rozumowanie ma kolega. Rozumiem, że nie można mieć w/w wzmacniaczy bo to nie gra? Co maja zrobić Ci którzy maja sprzęt tych marek i nie chcą lub nie mogą ich zmienić? Nie mogą szukać odpowiednich kolumn, a może w ogóle nie powinni słuchać muzyki?

Nie słyszałem kolumn S16Hz, natomiast słyszałem Reha i Hyperiony w domu Zbynia gdy Pan Michał był z prezentacją.

Obydwa zestawy grały z Yaginem MS34 i wrażenia były bardzo pozytywne, nawet Pan Michał mając ze sobą swój wzmacniacz (dużo droższy tranzystor) stwierdził, że nie będzie go podłączał bo nie ma sensu, skoro z tym chińskim lampowcem gra tak dobrze. Nie mam możliwości odnieść się do innych kolumn jak grają w pomieszczeniu gdzie słuchałem konstrukcji AA, ale Reha grają bardzo dobrze, sprawdziły się lepiej od Hyperionów i te u Zbynia zostały.

Dobre kolumny zagrają poprawnie z byle czym.

Im lepsze towarzystwo elektroniki tym dźwięk zyskuje.

Zaraz okaże się że Minasy nie grają wystarczająco dobrze bo nie stworzono dla nich odpowiedniego wzmacniacza.

"Starasz się" tylko nie wychodzi i tu leży problem.

Problem polega na tym, że wyszło aż za dobrze. Wizualne podobieństwo to jedno, ale prawdziwa jazda na Audio Academy ze strony sterowanych szczekaczy, zaczęła się, gdy się okazało, że Rhea dźwiękowo Minasy rozdeptuje. Zastanawiające jest, że wszyscy, którzy stają przed wyborem kupna i mają okazję na bezpośrednie porównanie, bez wahania wybierają Rheę. O odwrotnym przypadku jeszcze nie słyszałem.

A jakby skonczyc z ta wojenka I zaczac opisywac brzmienie? Niech Ci co maja I lubia 16hz nadal je lubia a Ci co maja AA nadal lubia AA. Ja ze swojej strony zawsze bede polecal szukajacym tanich kolumn - Phoebe. Tanie kolumny ale juz nie tanie brzmienie.

A I zachecam do posluchania Rhea, nie wszytskim moze sie beda podobac bo to nie sa kolumny ktore cos maskuja, nie maja tez basu masujacego klate ale wszystko jest na swoim miejscu. Jest detal, jest muzykalnosc.

Czy Wy 16Herzowcy naprawde myslicie ze jak pan Michal najedzie na Minasy to od razu potencjalni kupcy zwroca sie ku niemu zeby kupic product AA?

Przeciez jest tyle kolumn na rynku.

Jeszcze raz zachecam do posluchania jednej I drugiej konstrukcji I wyciagniecie wnioskow. Przede wszystkim dla siebie.

Teraz widzę, że cała dyskusja od samego początku, to wielka ściema. Michał z jednej strony udaje ofiarę pomówień i jak wszystko cichnie, to znowu sztucznie podsyca opowieściami o atakach, plotkach itp. Jak tu już nikt nie zagląda, to znowu jakiś wpis o brakach u konkurencji i znowu udawanie ofiary i niby sztucznej dyskusji o plagiatach... licząc na "nerwową reakcję piesków" tak się to kręci w kółko. W sumie prosta sztuczka, te ciągle udawanie atakowanego, a później, że będzie ok i tak znowu, że jakiś atak się pojawił i plotki. Niezłe jaja, ale jak widać ludzie się wkręcają w tą grę.

Edytowane przez zenon.kowalski

zachecam do posluchania Rhea, nie wszytskim moze sie beda podobac bo to nie sa kolumny ktore cos maskuja, nie maja tez basu masujacego klate ale wszystko jest na swoim miejscu

A tu można się zdziwić, np. słuchając muzyki Erica Serry z filmu "Lucy" post-17458-0-78191600-1455794367_thumb.jpg

Np. na drugim utworze efekt jest u mnie niesamowity, sam byłem mocno zdziwiony, co te kolumny zaczęły wyprawiać. Polecam sprawdzić.

Wspominając tego kompozytora nie można pominąć znakomitej muzyki do "The Fifth Element"

post-17458-0-07385900-1455795096_thumb.jpg

Teraz widzę, że cała dyskusja od samego początku, to wielka ściema. Michał z jednej strony udaje ofiarę pomówień i jak wszystko cichnie, to znowu sztucznie podsyca opowieściami o atakach, plotkach itp. Jak tu już nikt nie zagląda, to znowu jakiś wpis o brakach u konkurencji i znowu udawanie ofiary i niby sztucznej dyskusji o plagiatach... licząc na "nerwową reakcję piesków" tak się to kręci w kółko. W sumie prosta sztuczka, te ciągle udawanie atakowanego, a później, że będzie ok i tak znowu, że jakiś atak się pojawił i plotki. Niezłe jaja, ale jak widać ludzie się wkręcają w tą grę.

Kto tu wkłada kij w mrowisko ? ile Tobie płaci AA ? ;-)

Porozmawiajmy lepiej o muzyce a biznes zostawmy konstruktorom

Edytowane przez ranczo

Kto tu wkłada kij w mrowisko ? ile Tobie płaci AA ? ;-)

Porozmawiajmy lepiej o muzyce a biznes zostawmy konstruktorom

Też byłem orędownikiem pokoju wcześniej :) ... ale komu on służy, jak po każdej sztucznej zadymie można napisać... porównaj jak grają nasze kolumny do konkurencji :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.