Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też dołączam do klubu zbanowanych :) To już jest jakaś głębsza psychologia, której nie rozumiem. Jeśli jest ktoś na forum, kto zna zagadnienia ludzkiej psychiki i to zbiorowej, to prosiłbym o jakiś mały wykład.

Omen, wszyscy "zasłużeni" zostali zbanowani. Ja też, a jedyne dwa posty, to tam z rok temu napisałem.

Przez takie działanie ten "zaprzyjaźniony" klub, poniósł tak naprawdę wielką porażkę. Przegrał wywieszając białą flagę.

Ogólnie nie ma czym się przejmować. Żadna strata.

A tak jak napisałem, u nas na bana, trzeba sobie naprawdę zasłużyć i tego się trzymajmy.

A Ty Pit, to się ciesz, że jako zdrajca nie zostałeś postawiony przed plutonem egzekucyjnym.

Edytowane przez PH7

Muszę się zgodzić z PH7, że jest to tak naprawdę porażka klubu 16Hz, ale to także nieładne świadectwo wystawia producentowi, bo przecież chyba nikt nie wierzy, że takie rzeczy dzieją się poza jego wiedzą.

Rozumiem, że każdy od teraz komu nie spodoba się granie tych kolumn będzie banowany, nawet posiadacz tych produktów :)

Jakby zaadaptować pewne powiedzenie: 16Hz to nie klub, to stan umysłu :))

Całą winę za nasz smutny los i banicję ponosi Pan Michał, bo zrobił Rhea i chyba naprawdę mu wyszły skoro konkurencja sięga po takie środki :) Coraz większą ochotę nabieram żeby je posłuchać.

Omen, tak jak kiedyś pisałem, mam znajomą w Szczecinie, która robi lody :) i chyba będę się do niej wybierał jak się trochę ociepli. Pewnie zabiorę ze sobą Rhea i zawitam do Ciebie, żeby sprawdzić jak zaśpiewa Chylińska.

No, oczywiście zapraszam potem na lody :))))

Całą winę za nasz smutny los i banicję ponosi Pan Michał, bo zrobił Rhea i chyba naprawdę mu wyszły

Może sam guru w końcu ich u siebie posłuchał i nim nieco wstrząsnęło. Może wydał dyspozycję, że nie piszemy u nich, oni u nas też nie, bo wszystkich łącznie z Michałem banujemy. I po problemie. Nie ma takich kolumn, nie ma takiego konstruktora, nie ma takiego klubu. I Minasy dalej the best speakers in the world. W psychologii nazywa się to techniką wypierania.

Omen, tak jak kiedyś pisałem, mam znajomą w Szczecinie, która robi lody :) i chyba będę się do niej wybierał jak się trochę ociepli

Ja też chcę pojechać! Ja też! Ja też! Ja też!

Chociaż cholera aż do Szczecina?

Edytowane przez PH7

W takim razie, jeśli szykowałaby się jakaś impreza audiofilska w Szczecinie to także się dopisuję :)

W takim razie Michał powinien spytać koleżankę, czy ma koleżanki.:):):)

Edytowane przez PH7
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Słuchałem już jak gra hi-end w Warszawie i mam podobne odczucia u siebie. Zgrało mi się to tak , że można laury i nagrody przypisywać na moim systemie i robić prezentację. Ale włozylem w to całe serce tak aby się cieszyć super graniem.

Ja tez zostalem zbanowany a chcialem Robinowi pomoc by nie wybieral slabego caspiana mk2. No coz...to juz jest sekta jakas.A ja nie pytam ale zadam odpowiedzi czemu jestem zbanowany bo ktos kto banuje musi miec powod inaczej to zwykla dupa i frajer.

Panowie. Trochę wczoraj sobie pofolgowaliśmy, ale dzisiaj na poważnie.

Sprawa zbiorowego zbanowania. Może ktoś pamięta, a może nie, kiedyś pisałem o tym w klubie, że gdy porządnie posłuchałem sobie Minasów, to zachodziłem w łeb, jak to możliwe, że tak słabe kolumny, mogą mieć takie grono zacietrzewionych wielbicieli, zdolnych się za nie pokroić niemalże. Od pewnego czasu wiem, że nie o produkt tu chodzi. Ci wszyscy goście z "zaprzyjaźnionego" klubu, nie są skupieni wokół produktów 16 hz. Oni są skupieni wokół osoby właściciela.

Omen mówi o stanie umysłu, a Kopaczmopa wręcz o sekcie. To trafnie oddaje zachodzące tam relacje. Nie wiem, co ten gościu w sobie ma, że potrafił tak wszystkich omotać. Przez lata wygodnie mu było sterować wszystkim tak, by u siebie w klubie utrzymywać żelazny porządek, a u nas robić syf. Sprawa wymknęła się z pod kontroli, gdy zaczął oczerniać na prezentacjach osobę, oraz produkty Michała, jak również najaktywniejszych klubowiczów AA. I zrobił się smród. I teraz, żeby ten smród nie był większy, oni mają zakaz pisania u nas, a my poprzez zbanowanie, siłą rzeczy u nich. Proste?

Oczywiście skutkiem ubocznym jest to, że tworzą jakiś krąg zamknięty, jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji. Teraz zbanowali nas, potem zbanują wszystkich którzy napiszą u nich cokolwiek krytycznego, następnie wszystkich tych, którzy w swoich postach nie będą pisać entuzjastycznie, a na końcu zbanują samych siebie.

Wiecie, ja tam pisać nie muszę, nie mam produktów tamtej firmy, żadna strata jeśli ktoś mnie tam nie chce, .

Jest inna strona medalu, chyba najważniejsza, mianowicie wszyscy tak naprawdę wiemy, że te wątki klubowe dla tych małych manufaktur są bardzo ważną, jak nie najważniejszą platformą promocji swoich produktów.

W teorii jednak nie są one własnością producentów, lecz forum publicznym, na którym użytkownicy swobodnie wypowiadają się o danych produktach. To pozwala rozwiązywać różne problemy, zdobywać wiedzę zainteresowanym zakupem osobą i wyrabiać opinię.

Te wątki powinny być obiektywne, jeśli jednak zaczyna się je moderować w taki sposób, że banuje się ludzi, którzy piszą niepochlebną opinię, negatywne wypowiedzi są wycinane pozostają tylko te dobre, i tylko to co producentowi jest na rękę, to jest oszukiwanie potencjalnych klientów.

Ktoś wchodzi, czyta, widzi tylko opinie zadowolonych, 10 tyś. pozytywnych wpisów, nikt się nie skarży, to musi być świetny produkt. Nie ma jednak pojęcia, że tam 50 osób zabanowanych, 200 wpisów usuniętych, czyli dostaje zmanipulowany i nieprawdziwy obraz produktu i firmy. To dla mnie bardzo nieuczciwe postępowanie, oszukiwanie ludzi, którzy często chcą wydać swoje ciężko zarobione pieniądze na wymarzony sprzęt.

Potem na dodatek jak komuś nie zagra to dostanie śpiewkę, że kolumny super tylko.... 20 innych rzeczy ma do kitu, i nikt szczerze nie napisze bo przecież wszyscy z niepoprawnej linii zabanowani.

Mnie osobiście takie coś razi, no ale cóż, każdy sam decyduje jak prowadzi firmę i jakie metody stosuje.

Edytowane przez omen

Nigdy nie miałem zamiaru uczestniczyć w jakiś personalnych czy klubowych przepychankach, zawsze skupiałem się na merytoryce związanej ze zjawiskami i produktami audio. Tym razem, niestety traktuję sprawę z banem osobiście i całą postawą solidaryzuję się z grupą zbanowanych jak i całym klubem Audio Academy.

Muszę się zgodzić z PH7, że jest to tak naprawdę porażka klubu 16Hz, ale to także nieładne świadectwo wystawia producentowi, bo przecież chyba nikt nie wierzy, że takie rzeczy dzieją się poza jego wiedzą.

Rozumiem, że każdy od teraz komu nie spodoba się granie tych kolumn będzie banowany, nawet posiadacz tych produktów :)

Jestem właśnie po wnikliwej lekturze Regulaminu oraz Netetykiety Forum i jestem głęboko przekonany, iż i ten ban jest decyzją tylko i wyłącznie "Komitetu Centralnego Klubu 16Hz" z mocą wykonawczą z urzędu przyznawaną osobie założyciela klubu.

Przesłanki za powyższym wnioskiem:

1. Jeśli bany byłyby nałożone przed administrację lub moderację byłyby a) poprzedzone jakimiś ostrzeżeniami, b) zostałyby wprowadzone z jakimś wytłumaczeniem, wskazaniem niezgodności z regulaminem, c) czyli byłyby wynikiem profesjonalnych czynności moderacyjnych.

2. Ban ma charakter zbiorowy, bez indywiduów.

Zastanawia mnie, co było powodem ogłoszenia zgromadzenia KC 16Hz. Można by podejrzewać, że pierwszym punktem było wprowadzenie i wykonywanie cenzury na łamach klubu, co przecież dziwić nie powinno, gdyż jest to oczywistą cechą wszystkich komitetów centralnych. Być może został wprowadzony jakiś "stan wyjątkowy" z powodów wielkiej porażki, takich jak:

1. Ujawnienie faktu deprecjonowania osób i produktów konkurencji przez konstruktora 16Hz w sposób dlań niegodziwy podczas prezentacji u klientów.

2. Po urwaniu argumentów w niesłusznych zarzutach wobec Rhea jako klonów Minas Anor nastąpienie ujawnienia faktów "klonowania" produktów Akustyka ILR3 i ILR12 w produktach 16Hz Encore i Aries, oraz nowość Akustyk ILRM = Small Aries.post-17458-0-13815300-1456407299_thumb.jpg

3. Pokazanie przez firmę Audio Academy w kolumnach Rhea, że z buraczanych przetworników ScanSpeaka można wydobyć pełne, dojrzałe brzmienie o wiele wyższym pułapie jakościowym niż brzmienie zaprezentowane w kolumnach Minas Anor - chlubie Studio 16Hz.

Jeśli jest ktoś na forum, kto zna zagadnienia ludzkiej psychiki i to zbiorowej, to prosiłbym o jakiś mały wykład.

Dołączam się do tej prośby, mamy chyba do czynienia z bardzo ciekawym zjawiskiem.

Wiecie, ja tam pisać nie muszę, nie mam produktów tamtej firmy, żadna strata jeśli ktoś mnie tam nie chce, .

Dla mnie to również żadna strata, że już tam pisać nie mogę. Chociaż nie... żal mi jedynie kliku z klubu 16Hz, bo niektórzy z nich to przecież fajne chłopaki są.

Co do prawdy o produktach to naświetlać nasze obserwacje dotyczące kolumn 16Hz przecież zawsze można w innych wątkach, można też pisać PW do osób, które będą szukały tam porad. Można też przecież zakładać własne, odpowiednie tematy, także nic w przyrodzie nie ginie, a praktyki KC to jak wiemy z historii w ostatecznym rozliczeniu nigdzie nie prowadzą.

Dotąd nie miałem żadnych uprzedzeń co do producenta 16Hz i pomimo, że przechwalone Minasy, (na które się napaliłem i je kupiłem) mi nie podeszły miałem zamiar testować inne konstrukcje. Dziś wiem, że nie będzie warto. Bo wg teorii 70/30 % i wiary we własne możliwości konstruktorskie (o czym sam nas poinformował) brzmienie 16Hz będzie najdalej odbiegało mniej niż 30% od brzmienia Akustyka... Zatem wolę sprawdzać sobie oryginalne Akustyki niż 30%-owe wariacje ich kolumn w wykonaniu 16Hz. Poza tym Akustyki są tańsze i ładniejsze.

Ja tez zostalem zbanowany a chcialem Robinowi pomoc by nie wybieral slabego caspiana mk2. No coz...to juz jest sekta jakas.A ja nie pytam ale zadam odpowiedzi czemu jestem zbanowany bo ktos kto banuje musi miec powod inaczej to zwykla dupa i frajer.

Masz na myśli Caspian mk2 czy m2? Edytowane przez pit80

Ja jeszcze słówko. To co zrobili, to jest oczywiście kompletna żenada, ale dostrzeżmy pozytywy. Chyba jest tak, że się w końcu od nas od...fikali. No chyba, że się przegrupowują, :). Cieszmy się tą sytuacją. Będzie nam co prawda na początku czegoś brakowało :), ale myślę, że się przyzwyczaimy.

Te ciągłe najazdy z ich strony i związane z tym wojenki, to była masakra. Może będzie w końcu tak, że jakiś początkujący audiofilski adept, po wizycie w naszym klubie nie będzie się musiał w popłochu ewakuować, z przerażeniem stwierdzając: Co tu się kur...ka dzieje?

Nawiązując do tego co napisał Pit, z perspektywy dłuższego czasu zaczyna się chyba jawić prawdziwy i niestety smutny obraz 16Hz.

Większość tych konstrukcji wygląda jak żywcem przepakowane w inne obudowy Akustyki. Być może jedną z konstrukcji autorskich jest Minas, który jest niedopracowany.

Ja dawno temu interesowałem się Akustykiem, zastanawiałem się nawet na kupnem czegoś od nich, problemem był brak możliwości odsłuchu, w końcu nie zaryzykowałem w ciemno. Dlatego wiedziałem jak wyglądają te kolumny i moje zdziwienie powiększało się z każdym nowym modelem 16Hz.

Nie wspominałem o tym, generalnie nie interesowało mnie, niech sobie ktoś działa jak działa, jednak sprawa zaczęła mnie irytować jak poleciały gromy, jak rozpętała się ta cała burza na AA z rzekomy plagiat.

Swoją droga należy się też podziw, aby sprzedawać kolumny drożej niż sam Akustyk i jeszcze zyskać taką rzeszę wyznawców.

Ja tez mam nadzieję, że ujawnione fakty wywołają pewną refleksje u co poniektórych i sprawią, że wszyscy dadzą już spokój z tymi napadami tutaj.

Edytowane przez omen

Nie jestem zwolennikiem banowania, ale po tym co tu czytam upewniam się, że te bany było potrzebne. Nawet w własnym klubie nie jesteście w stanie skupić się na własnych kolumnach i to jest moim zdaniem dopiero żenada i fanatyzm!!! Zero merytorycznej dyskusji i jakoś za dużo nowych klubowiczów się nie pojawia. Niby nikomu nie zależy, żeby pisać w klubie S16hz, a jest takie poruszenie. Po rady wielu tam wpadało. Co tu się na dało uzyskać informacji? Przecież są tu sami znawcy tematu.

Przykre jest, że boli Was, że ktoś odnosi sukces. Muszę Was zmartwić. To się od takie Waszego pisania nie zmieni.

Ja słuchałem minasów u siebie ,wogóle mi to nie grało.

Piszesz to co kilka dni. Masz w tym jakiś interes? Ktoś Ci płaci?

Słuchałem wiele kolumny, które mi się nie podobały, ale jakoś mi się nie chce co chwile o tym pisać.

Edytowane przez Silver_85

Pit80 Caspian MK2, zamulacz, ladna srednica I tyle. Nie mowie ze calkowicie slaby ale generalnie to wzmacniacz do sluchania przymglonej ladnej srednicy, czyli mozliwe ze dobry dla Robina bo on lubi srednice wlasnie. Niemniej w kateoriach bezwzglednych mocno sredni wzmacniacz. M1NG czy M2 mozna polecac choc tez maja swoj charakter.

Silver_85, zle to pojmujesz. teraz piszemy o tym co dzieje sie na forum. Wiadomo ze co za duzo to niezdrowo ale nie widze powodu dlaczego mnie wyhustano z 16Hz. Rozmowy nie tocza sie tylko o kolumnach ale I o calym sprzecie. Troche slabo to wyglada, bardzo nie fair i strasznie tchorzliwie. Abstrahuje juz tu od jakosci kolumn bo co komu sie podoba to jego sprawa.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nie jestem zwolennikiem banowania, ale po tym co tu czytam upewniam się, że te bany było potrzebne. Nawet w własnym klubie nie jesteście w stanie skupić się na własnych kolumnach i to jest moim zdaniem dopiero żenada i fanatyzm!!! Zero merytorycznej dyskusji i jakoś za dużo nowych klubowiczów się nie pojawia. Niby nikomu nie zależy, żeby pisać w klubie S16hz, a jest takie poruszenie. Po rady wielu tam wpadało. Co tu się na dało uzyskać informacji? Przecież są tu sami znawcy tematu.

Przykre jest, że boli Was, że ktoś odnosi sukces. Muszę Was zmartwić. To się od takie Waszego pisania nie zmieni.

Piszesz to co kilka dni. Masz w tym jakiś interes? Ktoś Ci płaci?

Słuchałem wiele kolumny, które mi się nie podobały, ale jakoś mi się nie chce co chwile o tym pisać.

Piszę to co jakiś czas abyś w końcu zrozumiał tak jak ja zrozumiałem, że minasy to słabe jak dla mnie kolumny, i jak tu wejdziesz to ci się przypomni.

Aha to Ty jesteś taki dobry samarytanin co przestrzega ludzi przed błędami. Ręce opadają. Po to są odsłuchy. Podejrzewam, że sprzedaż Minasów w ciemno to jakieś 5-10%. Albo i wcale. Zresztą tyczy się to większości polskich manufaktur. Klienci rzadko ufają małym firmą. Nie zachowuj się jak jakiś guru bo jesteś takim samym amatorem w temacie audio jak chociażby ja. Zapewniam Cię, że znajdą się i tacy to powiedzą, że Rhea jest słaba. I to jest piękne, że mamy wybór. Zresztą był już jeden taki gość na forum co ciągle jechał po Phoebe III i wszyscy się oburzali. To kto miał racje ? On ?

Edytowane przez Silver_85

Pit80 Caspian MK2, zamulacz, ladna srednica I tyle. Nie mowie ze calkowicie slaby ale generalnie to wzmacniacz do sluchania przymglonej ladnej srednicy, czyli mozliwe ze dobry dla Robina bo on lubi srednice wlasnie. Niemniej w kateoriach bezwzglednych mocno sredni wzmacniacz. M1NG czy M2 mozna polecac choc tez maja swoj charakter.

Zatem wszystko się zgadza. Chciałem się tylko upewnić, bo nie każdy rozróżnia mk2 i m2. Ten drugi miałem na testach i radził sobie nieźle. Mk2 nie miałem, ale Twoją niezbyt pozytywną opinię o mk2 już wiele osób potwierdzało...

Kolejna firma mi odpadła do odsłuchu po HA:(

Nie podoba mi się takie podejście, ale jeśli to ma uspokoić nasz klub to niech tak będzie.

Pozdrawiam wszystkich!

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Aha to Ty jesteś taki dobry samarytanin co przestrzega ludzi przed błędami. Ręce opadają. Po to są odsłuchy. Podejrzewam, że sprzedaż Minasów w ciemno to jakieś 5-10%. Albo i wcale. Zresztą tyczy się to większości polskich manufaktur. Klienci rzadko ufają małym firmą. Nie zachowuj się jak jakiś guru bo jesteś takim samym amatorem w temacie audio jak chociażby ja. Zapewniam Cię, że znajdą się i tacy to powiedzą, że Rhea jest słaba. I to jest piękne, że mamy wybór. Zresztą był już jeden taki gość na forum co ciągle jechał po Phoebe III i wszyscy się oburzali. To kto miał racje ? On ?

Prawda jest taka że miałem phoebe i one z byle jakim wzmacniaczem grały potężnie i wiarygodnie na basie niż minasy to co miałem iść krok w tył ?Słuchałem minasów z polecanym wzmacniaczem caynin a-70t mk2 i rozczarowanie bo nadal basu nie było tak jak z phoebe normalnie dla mnie zaskoczenie totalne. Edytowane przez zbyniu 360
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.