Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Kto to jest klonik - nazwy nie rozumiem.

Klonik =klon=alternatywne konto jakiejś osoby, która nie ma odwagi cywilnej przyznać się kim jest. Zazwyczaj korzystając z tego konta daje upust zakamarkom swojej sfrustrowanej osobowości, której się najzwyczajniej wstydzi bądź ukrywa swoje prawdziwe ja. Coś w rodzaju takiej jakby świadomej schizofrenii

Kto to jest klonik - nazwy nie rozumiem.

Klonik to osoba cierpiąca na zaburzenia czynności psychicznych i zachowania, zwykle będących źródłem cierpienia lub utrudnień w funkcjonowaniu społecznym, które są przedmiotem zainteresowania psychiatrii klinicznej, w tym takich jej działów, jak diagnostyka, leczenie, profilaktyka, badania etiologii i patogenezy[1].

Cytat z Wiki.

Słowo klonik już zdefiniowałeś !

Jak nazwiesz człowieka który wykorzystuje rozpoznawalny i wypromowany już produkt konkurencyjnej

firmy w taki sposób że wytwarza łudząco podobny wyrób i promuje go pod własną marką ?

Plagiator - to chyba właściwe określenie !

Każdy klub ma swoich zwolenników i sympatyków. Jednym podoba się brzmienie Minasów a innym Rhei. Jedni i drudzy za swoje brzmienie-markę dadzą się pociąć, aby tylko poświadczyć, że ich jest lepsze. Na przykład w Klubie 16Hz była nawet dyskusja, a może powinienem napisać jednoznaczne stwierdzenie, że Minasy radzą sobie z konkurencją za 100 tys. zł. :) A główny argument za tą tezą był taki, że pieniądze nie grają. I co z takimi opiniami począć, no nic – każdy ma prawo pisać to, co chce. Ale niekoniecznie musimy z takimi argumentami polemizować, bo w mojej ocenie nie ma to większego sensu. Teraz jest podobna dyskusja, tyle że w zestawieniu do konkurencji za około 10 tys. Każdy chce mieć swoją rację. Jedynym lekarstwem na te przepychanki jest bezpośrednie porównanie tych dwóch konstrukcji.

O, a jak już tak mówicie o plagiacie AA, to poniżej macie pół-plagiat:) - tym razem Joachima Gerharda.

post-4452-0-90846600-1449092224_thumb.jpg

Edytowane przez tomek93

Jałowa ta dyskusja w rodzimych klubach odnośnie wyższości jednej konstrukcji nad drugą.

Każda konstrukcja gra na tyle dobrze, że znajdzie swojego odbiorcę.

Dziwi mnie fakt, że w głównej mierze całe zamieszanie jest rzekomo o PLAGIAT.

Z tego co widzę to jest nagonka na AA. Brudząc w tam Klubie jak się da, głównie za ten plagiat bo od tego wszystko się wzięło. Obstawiam, że nie chodzi już nawet o walory brzmieniowe tych konstrukcji.

Panowie/Panie :) sami sracie w swoje dosłownie SWOJE gniazdo.

Jeżeli juz tak to dla mnie Plagiat popełnia sam konstruktor Studio16Hz. Chyba nie musze "pokazywać palcem" ? :)

Wiecie o jaką konstrukcję chodzi? :)

Qrde pod latarnią najciemniej, ale tego nie widzicie, czy jesteście na tyle g... i nie chcecie widzieć?

Nie mam powiązań z żadną z firm. Jestem zwykłym userem, gówno pewnie w Waszym odczuciu wiedzącym jak i słyszącym/słuchającym ...

Boli mnie natomiast fakt, że to bezmyślne zapatrzenie nie dość, że pokazuje jak pustym narodem jesteśmy i plujemy na siebie. Ośmieszać to może "naszych konstruktorów" na rynku zachodnim, gdzie przecież można byłoby pozyskać klientów.

Pozdr

Coś mi się wydaje, że Pan Michał musiał zrobić naprawdę dobre konstrukcje, skoro konkurencję tak to rozsierdziło.

Muszę koniecznie posłuchać jak będzie sposobność.

Coś mi się wydaje, że Pan Michał musiał zrobić naprawdę dobre konstrukcje, skoro konkurencję tak to rozsierdziło.

Muszę koniecznie posłuchać jak będzie sposobność.

Pan Michał to zrobił .............. kupę. Wielką śmierdzącą i rozlazłą.

Smród pozostał i roznosi się wszędzie.

Nawet zwrotnicy nie potrafi poprawnie zaprojektować tylko kupuje gotowe z firmy Janbo i dłubie w niej, eksperymentując w ten sposób, że zmienienia tylko wartości elementów. Świadczy to o braku elementarnej wiedzy z dziedziny elektroniki i podstaw konstruowania kolumn głośnikowych.

Pozdrawiam radykalnych klubowiczów i twardogłowych.

Edytowane przez pervers

Rhea i Minas Anor to odmiennie grające kolumny dla każdego z nas to dobrze bo jest większy wybór i każdy znajdzie coś dla siebie . Z wyglądu są podobne ale jakie to ma znaczenie w słuchaniu ?

Czy źle że AA sięgnął po buraczki ? Dla producenta 16 Hz źle bo to konkurencja dla klienta bardzo dobrze jest większy wybór może być też niższa cena albo lepszy dzwięk lub jakość wykonania . No i najważniejsze konkurencja zawsze pobudza do działania może 16 Hz coś nowego zrobi poza słynnymi Minasami . Miałem Hyperiony , miałem Minas Anory czas na pożądaną Polską konstrukcję 3 drożną z tych stajni czego obu konstruktorom życzę .

Dlaczego nikt tutaj nie potrafi czytać? Czy ja za każdym razem muszę dla kolejnego idioty analfabety tłumaczyć, że zwrotnice były projektowane specjalnie dla mnie i pod konkretne głośniki?

Dlaczego nikt tutaj nie potrafi czytać? Czy ja za każdym razem muszę dla kolejnego idioty analfabety tłumaczyć, że zwrotnice były projektowane specjalnie dla mnie i pod konkretne głośniki?

Chcesz zobaczyć idiotę i analfabetę................ spójrz w lustro.

Brak Ci chamie etykiety !

Jesteś zwykłym prymitywnym małym zakompleksionym ludkiem z wielkimi aspiracjami na wielkiego konstruktora, tyko podstawowej, elementarnej wiedzy niestety brak !

Nie umiesz z ludźmi rozmawiać, tylko atakujesz obrażasz i wywyższasz się uważając że tylko Ty jesteś geniuszem a reszta to stado baranów !

Masz firmę produkującą kolumny głośnikowe i nic poza tym, bo KONSTRUKTOREM NIE JESTEŚ !

Sam przyznałeś : "zwrotnice były projektowane specjalnie dla mnie i pod konkretne głośniki"

Wmawiasz ludziom że czarne i jest białe a białe ... czarne !

Edytowane przez pervers

Jałowa ta dyskusja w rodzimych klubach odnośnie wyższości jednej konstrukcji nad drugą.

Każda konstrukcja gra na tyle dobrze, że znajdzie swojego odbiorcę.

Dziwi mnie fakt, że w głównej mierze całe zamieszanie jest rzekomo o PLAGIAT.

Z tego co widzę to jest nagonka na AA. Brudząc w tam Klubie jak się da, głównie za ten plagiat bo od tego wszystko się wzięło. Obstawiam, że nie chodzi już nawet o walory brzmieniowe tych konstrukcji.

Panowie/Panie :) sami sracie w swoje dosłownie SWOJE gniazdo.

Jeżeli juz tak to dla mnie Plagiat popełnia sam konstruktor Studio16Hz. Chyba nie musze "pokazywać palcem" ? :)

Wiecie o jaką konstrukcję chodzi? :)

Qrde pod latarnią najciemniej, ale tego nie widzicie, czy jesteście na tyle g... i nie chcecie widzieć?

Nie mam powiązań z żadną z firm. Jestem zwykłym userem, gówno pewnie w Waszym odczuciu wiedzącym jak i słyszącym/słuchającym ...

Boli mnie natomiast fakt, że to bezmyślne zapatrzenie nie dość, że pokazuje jak pustym narodem jesteśmy i plujemy na siebie. Ośmieszać to może "naszych konstruktorów" na rynku zachodnim, gdzie przecież można byłoby pozyskać klientów.

Pozdr

Pisząc to co zaznaczyłam, powinno ci się zapalić światełko czy w ogóle warto zabierać głoś.

Jak na razie z tego co widzę to jesteś nowy, a z tego wynika, że wszelakie twoje wypociny są co najmniej bez sensu.

Nie czuj się urażony ale po prostu nie wiesz jakie są realia a twoje zdanie opiera się chyba o analizy wpisów kilku kretynów z tego klubu zapatrzonych w majestat gościa, który sam nie potrafi zrobić zwrotnicy do kolumn, które sprzedaje a swoim popapranym myśleniu z PREMEDYTACJĄ ! zrobił plagiat, chcąc udowodnić że zrobi coś lepszego niż S16Hz do czego już się już przyznał. To jest dopiero żenada.

----------------------------------------------------

Co mnie obchodzi jakiś Grzegorz, ani to mój przyjaciel, kolega, znajomy.

Nie sypiamy też ze sobą !

Potwierdziłeś że nie umiesz zaprojektować zwrotnicy tylko robią to inni za Ciebie.

NAPISZ JASNO I WYRAŹNIE :

NIE JESTEM KONSTRUKTOREM KOLUMN GŁOŚNIKOWYCH FIRMY AUDIO ACADEMY KTÓREJ JESTEM WŁAŚCICIELEM.

Edytowane przez pervers

Chcesz zobaczyć idiotę i analfabetę................ spójrz w lustro.

Brak Ci chamie etykiety !

Jesteś zwykłym prymitywnym małym zakompleksionym ludkiem z wielkimi aspiracjami na wielkiego konstruktora, tyko podstawowej, elementarnej wiedzy niestety brak !

Nie umiesz z ludźmi rozmawiać, tylko atakujesz obrażasz i wywyższasz się uważając że tylko Ty jesteś geniuszem a reszta to stado baranów !

Masz firmę produkującą kolumny głośnikowe i nic poza tym, bo KONSTRUKTOREM NIE JESTEŚ !

Sam przyznałeś : "zwrotnice były projektowane specjalnie dla mnie i pod konkretne głośniki"

Wmawiasz ludziom że czarne i jest białe a białe ... czarne !

Mimo, że brak mi podstawowej wiedzy, to jak widać po nagrodach za moje produkty, nieźle mi idzie :)

To zdaje się ostatni projekt.... przepraszam, klon Grzegorza:

http://akustyk.com.pl/p/153/127/akustyk-ilr3

Co to ma być ?

Zajmij się swoim poletkiem i zrób w końcu coś sam, nie odnoś się do konkurencji, której nie dorastasz do pięt !

Porównujesz się do człowieka, wiedzy którego nie masz nawet w 10% ! nie wspominając o kulturze osobistej !

----------------------------------------------------

Bywali już tacy co potrafili z 2 kont sami że sobą prowadzić rozmowy na forum :) ale jaką zgodność zdań wtedy klony miały :) . Panie Michale wywalać niemerytoryczne wpisy i osobiste wycieczki jak wyżej jegomości bo się śmietnik robi przez to .

Edytowane przez jacm

Aaaa przepraszam, nie wiedziałem, że kolega jest urzędasem. To pewnie dlatego taka niechęć do prywatnego sektora?

Wyjaśnienie:

Pracuję umysłowo ale nie jestem urzędasem, działam w sektorze prywatnym a nie państwowym.

To zdaje się ostatni projekt.... przepraszam, klon Grzegorza:

http://akustyk.com.pl/p/153/127/akustyk-ilr3

Tego się nie spodziewałem, wychodzi na to, że kolumny, nad którymi trwają prace w S16Hz, którymi potencjalnie jestem zainteresowany do mojego salonu (jeśli "pokonają" Harpia Keith) już mają poważnego rywala. (Czy ktoś wie od kiedy Akustyka są dostępne w sprzedaży?).

Na załączonym zdjęciu obydwie konstrukcje wyglądają na zbieżne w 100% jeśli chodzi o dobór przetworników (czy ktoś jest w stanie to potwierdzić?). Nawet jeśli, mnie to osobiście w ogóle nie przeszkadza, będzie więcej opcji do oceny i rozważenia. Nawet się okazuje, że projekt Nimbus Harpii nie upadł, jest już ukończony i grają gdzieś w Poznaniu. Fajnie, że się zaczęło coś dziać na naszym, polskim rynku.

Ponownie apeluję do zaprzestania oskarżania o klony czy plagiaty (zwłaszcza przy nowo ujawnionej sprawie z Akustykiem, oskarżyciele powinni się wstydzić za ich postawę, zwłaszcza że żaden Rhea nie słyszał).

Rhea i Minasy grają całkowicie odmiennie, zupełnie innymi charakterami i klasami jakościowymi a zbieżność midwooferów nie ma tu nic do rzeczy. Również domniemam, że nowe 16Hz i Akustyki mogą również brzmieć całkowicie odmiennie i stanowić mało zbieżne alternatywy brzmieniowe, w tym także klas jakościowych) pomimo 100% zbieżności przetworników.

Poruszając inny problem, mam do szanownych forumowiczów kilka zasadniczych pytań:

1. Czy maestro, dyrygent musi potrafić grać na każdym instrumencie, mało tego czy by tworzyć muzykę musi potrafić każdy instrument wyprodukować?

2. Czy stroiciel fortepianu musi potrafić wyprodukować struny czy też cały fortepian?

3. Czy wszyscy producenci samochodów fabrycznie zakładający do swoich różnych modeli ogólnie dostępne opony powiedzmy Dunlop, biorący szkła od Stanleya, wtryski od Boscha czy airbagi od Takaty są wzajemnie plagiatorami?

4. Czy niewłaściwe jest zlecać innym firmom produkcję podzespołów o ściśle wytyczonych i wyliczonych przez siebie parametrach? Czy niewłaściwe jest pracować w zespole? Czy firmy muszą być jednoosobowe? Czym jest synergia?

5. Czy jeśli sam pan Grzegorz ze Studio 16Hz:

- zleca produkcję obudowy czy okleiny innym firmom, a tym bardziej nie sadzi i nie podlewa drzew, z których pozyskiwany jest materiał do skrzynek,

- kupuje gotowe przetworniki a sam ich nie produkuje,

- nie wytwarza kolców, wkrętów, materiałów na maskownice ani wygłuszeń tylko kupuje gotowe,

- składa zwrotnice z gotowych, nie produkowanych przez siebie kondensatorów, cewek, sam nie wytapia ani nie wytwarza tworzywa do płytek elektronicznych pod zwrotnice

może czuć się i wciąż być nazywany konstruktorem?

Jak zwykle, z góry serdecznie dziękuję za rzetelne, logiczne i merytoryczne odpowiedzi.

post-17458-0-27195600-1449139700_thumb.jpg

Edytowane przez pit80

Jestem forumowiczem od wielu lat. Z coraz większym niesmakiem i w związku z tym coraz rzadziej czytam posty. Kiedyś to forum miało klasę, można było dostać gotową wiedzę i fachową poradę. Dziś jest to konglomerat miłośników muzyki i wszelkiego rodzaju bezmyślnych i co gorsza niegrzecznych trolli, którzy swoją krypto bądź nachalną reklamą dewastują to forum i co gorsza szkodzą normalnym użytkownikom i producentom co gorsza. Ja mogę to forum czytać lub nie ale producent, który zadaje sobie trud, by tu być - i powiedzmy szczerze reklamować - ale też doradzać, odradzać, dzielić się fachową wiedzą, powinien być na swój sposób szanowany przez innych forumowiczów.

Żeby nie było niejasności. Nie mam i nie miałem nigdy wyrobów AA ani Studio 16Hz ani tez żadnego układu finansowego czy koleżeńskiego z tymi panami. Z sympatią czytałem wiele profesjonalnych wpisów konstruktorów, p. Kęcerskiego i Rogali nt. swoich wyrobów i wyrobów innych producentów a także ogólnych informacji z materii w jakiej obraca się to forum. Ale od czasu jak stado trolli dorwało się do ordynarnego obrzucania bogu ducha winnego człowieka, tylko z tego powodu, że zbudował swoje kolumny w oparciu o powszechnie dostępne na rynku komponenty, używane też przez szereg innych wytwórców, syf na tym forum przelał się.

Ja nie wiem czy niektórym dalej wydaje się, że internet to platforma całkowicie anonimowa i można żyjąc w takim przeświadczeniu obrzucać kogoś błotem, bo ma się takie widzi mi się ? Skoro niektórzy arcykulturalni trolle sądzą, że człowieka można bezkarnie pomawiać o plagiat i wyzywać, to niech dobrze przewertują np. Kodeks Karny i Kodeks Cywilny i dowiedzą się czym jest plagiat, czym zniesławienie i naruszenie dóbr osobistych, czym wyrządzenie szkody ze swej winy. A jeśli są tak przekonani, że to pan Kęcerski dokonał plagiatu wyrobów p. Rogali, to niech zastosują stosowne środki prawne by temu przeciwdziałać i niech mają to odwagę zrobić pod swoim imieniem i nazwiskiem a nie zasłaniać się jak 12-letni smarkacze pod nickiem.

Pozdrawiam wszystkich kulturalnych użytkowników forum

No to cała kultura klubu 16Hz wylała się tutaj.

Mnie to naprawdę śmieszy, tak jak np. pisze Pervers, nie jest kolegą konkurencji, nie ma w tym żadnego interesu itp. itd, a gotów tutaj krew przelewać :) Byle się pokłócić.

Rhea i Minas Anor to odmiennie grające kolumny dla każdego z nas to dobrze bo jest większy wybór i każdy znajdzie coś dla siebie . Z wyglądu są podobne ale jakie to ma znaczenie w słuchaniu ?

Czy źle że AA sięgnął po buraczki ? Dla producenta 16 Hz źle bo to konkurencja dla klienta bardzo dobrze jest większy wybór może być też niższa cena albo lepszy dzwięk lub jakość wykonania . No i najważniejsze konkurencja zawsze pobudza do działania może 16 Hz coś nowego zrobi poza słynnymi Minasami . Miałem Hyperiony , miałem Minas Anory czas na pożądaną Polską konstrukcję 3 drożną z tych stajni czego obu konstruktorom życzę .

Bardzo rozsądny wpis.

Jam mam swoje zdanie czy plagiat czy nie, ale co mnie to obchodzi ? Niech wyjaśniają to sobie producenci. Mam wrażenie, że ludzie się tutaj kłócą bo po prostu lubią.

Potem wrócą do swojego klubu i kulturka, wzajemne poklepywanie, cmokanie itp.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.