Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Jutro postawie kolumny na granitach i na nowych kolcach może jeszcze je dociąże z góry ,zobaczymy co się jeszcze zmieni....A tak eksperymentuje chybia wolno.

Byc moze to moje preferencje,bo to moj pierwszy sprzet z takiej polki cenowej.Ph

oebe maja mało basu,wyskokich jest wiecej niz w moich monitorach wokale czystsze ale ten dzwiek po krotkiej chwili meczy.

Scena jest uboga a muzyka leci prosto z glosnikow,jedynie wokale sprawiaja wrazenie ze sa na srodku sceny.O wskazywaniu instrumentow palcem moge pomarzyc:).

Ogolnie nie jestem dobry w opisywaniu doznan sluchowych,na pewno nie gra tak jak opisujecie na forach.

Zaczalem myslec ze to wina wzmaka.

znowu mi tu pachnie jakiś nowy...

puki co phoebe przegrywaja z moimi cieplo grajacymi monitorami diy(dosyc sporymi) ktore kupilem za 300zl.

Możesz zrobić fotkę tych Phoebe III razem z tymi sporymi monitorkami DIY ? (będzie taka wpisowa do klubu) :)

Sporymi w porównaniu do phoebe,chociaż głośniki są tej samej wielkości tylko skrzynka jest wieksza(nie wyzsza).

Monitory mają br z tyłu i stoją przy ścianie wiec nie dziwi mnie ich głęboki bas.

Zdjęcia mogę robić jutro.

A ten nad 350(nie 320 dowiedziałem sie) z którym grały phoebe był modowany przez muda44,miałem też rdac ale bez liniowego zasilacza.

Grało to średnio. Zależy od utworu.

Gość który mi sprzedawał aa był u mnie z nimi podłączył i powiedział ze musze dołożyć jakieś źródło bo kolumny juz tak nie grają jak u niego no i dokupielem rdac,niestety za wiele to nie dało.

U niego grały z myrydem z142 czy jakoś tak.

Aha i nie jest to atak na AA czy phoebe z mojej strony ani udowadnianie ze diy monitory za 300 zł są lepsze.

Czytam to forum od jakiegoś czasu i wiem ile trzeba kombinować żeby coś ze sobą zgrać.Liczylem ze tym razem mi się uda ale jednak na razie lipa.

Edytowane przez Sundin

Monitory te mają bas, ponieważ mają wycofany środek. To taka sztuczka akustyczna i jednocześnie łatwość wykonania kolumn głośnikowych. Takie granie zawsze będzie się podobać, ale do czasu, kiedy zrozumiemy, że nie tylko o bas się rozchodzi, że ważne są też inne elementy dźwięku, ale niestety czasami trzeba się napracować, żeby je wydobyć i przyzwyczaić się do innego słuchania muzyki, czyli zwracać uwagę na coś co wcześniej uznawaliśmy za coś niepożądanego w naszym systemie.

Nad 350 może być, ale musi też być normalny CD, dobrane kable, odpowiednie ustawienie kolumn w pokoju i odpowiednie umeblowanie tego pokoju.

Drugą sprawą i najważniejszą w tej zabawie jest podejście do dźwięku. Dla ciebie będzie grało słabo, bo jesteś przyzwyczajony do innej prezentacji brzmienia i na dzień dzisiejszy nie akceptujesz liniowego przekazu, do którego większość z nas dąży. Może być tak, że jak bym przyszedł do ciebie, to stwierdziłbym, że gra dobrze i ewentualnie wprowadziłbym małe poprawki. Natomiast o monitorach mógłbym powiedzieć, że grają źle. Źle, czyli daleko od prawdy, ale mogą grać przyjemnie i sprawiać tym radość. Rozumiesz teraz o co w tym chodzi?

Przecież to zagraniczny sklep jak ty tam zamawiasz.

Zakładasz konto na PayPal i kupujesz na zagranicznych stronach. Większość z nich współpracuje z PayPal. Robię tak od wielu lat i nigdy nie miałem problemów.

Jeśli się boisz podawać numeru karty z obawy, że ktoś Cię okradnie, to podajesz kartę do konta na ktorym masz max 500/1000 pln

Wiecie, zawsze się zastanawiam jak toś używa sformułowania "głęboki bas", a pada ono często, co ma na myśli.

Czy niskie zejście, czy mocny bas, czy może kopniak na tym basie i podejrzewam, że każdy praktycznie coś innego.

Panowie troche sie pospieszyliscie z ocena moich preferencji słuchowych.

Zmieniłem moj dotychczasowy kabel na melodica 2400 purple rain i jest poprawa i to nie byle jaka.

Pojawił sie głebszy bas i scena...a gram tylko na denon avc a10se i asus xonar d1.

Az nie wierze.

Słucham dalej.

Jest wszystko czego nie bylo przedtem i po co bas...

Wokale sa piekne,w najwyzszych dziwekach slychac jeszcze nieczystosci ale do tego co bylo to jest przepasc.

Mozna powiedziec ze dopiero dzisiaj usłuszalem Phoebe,a mam je od miesiaca.

I to jeszcze z takim zestwieniem(ampli kina domowego).

Przydałby sie wzmak stereo...jest creek 4330 w okolicy,ale facet cos nie bardzo chce go dac na odsłuch(juz wczesniej pytałem)

Czy nie kombinowac za wiele i brac jakiegos Nada?

A moze zostac przy tym Denonie?

Dobra nie bylo pytania,posłucham z tym denonem dłuzej i zobacze co mi sie nie podoba a co podoba.Pozycze od kumpla nada zeby porownac.

Podjaralem sie ale nie ma co szalec.

To może być wina wszystkiego; wzmak (chociaż ja też gram na 320 :), pokój, ustawienie, kable, początek zabawy w audio, itp.

Daj sobie spokój, Phoebe III nie są dla Ciebie a przynajmniej nie teraz. Ciesz się monitorami i tym sprzętem, który masz.

Słuchaj, wyciągaj wnioski, a za kilka lat będziesz się śmiał z dzisiejszej sytuacji.

Dobrze Michał prawi. To może być wina wszystkiego tylko nie kolumn. :)

Zresztą wszyscy kiedyś byliśmy na początku tej drogi.

Amen.

Dobra nie bylo pytania,posłucham z tym denonem dłuzej i zobacze co mi sie nie podoba a co podoba.Pozycze od kumpla nada zeby porownac.

Podjaralem sie ale nie ma co szalec.

Dobra rada dla Ciebie. AA zawsze bedą super tylko trzeba do nich cała resztę dopasować bo to nie gra z byle czym.

Czyżby PAN nie wierzył w coraz bardziej popularne i chwalone daki?

Dzisiaj robi się wszechogarniającą tandetę a nie sprzęt hi fi, dlatego tak trudno dobrać wzmacniacz do moich kolumn, które pod względem elektrycznym dobrze są zrobione. W latach 90 mógłbyś podłączyć pod nie cokolwiek i zagrało by bez dwóch zdań.

Dzisiejsze popularne daki z trudem poprawiają kompakty za 1500zł.

Żeby wydobyć dobre rzeczy z dobrego produktu trzeba nieco zainwestować i słuchać.

Czy nowoczesny silnik benzynowy czy diesla też tankujecie chrzczonym paliwem (odpowiednik kiepskich kabli, akustyki, cd)?

Przecież taki silnik po paru minutach przestanie działać.

To samo z kolumnami, tyle że od pierwszej nuty będą grały średnio.

Edytowane przez Pestek

Panowie a co myslicie o końcówce mocy pod takiego denona AVC a10se,gdyby nie wyrabiał przy phoebe?Ma on wyjście pre out.

Kiedyś miałem pod niego podpiete nada 2200 do kina.

W stereo poprawy nie wyczulem ale wtedy miałem słabe monitory.

Piotr na czym teraz grasz? Tak czasem trzeba popracowac i nie tylko z AA. Ile to ja sie napracowalem przy Dynaudio.

Daki sa przereklamowane

Ja nigdy się nie ukrywam. Wszystko jest w moim profilu.

Sundin

Na razie słuchaj, słuchaj i słuchaj. Za miesiąc będziesz wiedział w którą stronę iść bo na chwilę obecna działasz zbyt impulsywnie. Daj sobie i kolumnom trochę czasu.

Na Polsacie zaczyna się bardzo dobry film. Obejrzyj sobie dla relaxu.

Hmmm... No nie. To raczej nie będzie relax, a głębokie przemyślenia.

Edytowane przez Audio Academy
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.