Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję że micromega stage 6,stonuje trochę primare a20 bo jak na razie jest jak dla mnie szczegółowo,ale trochę za ostro.

Jak nie Micromega, to zrobią to kable.

i całe szczęście że Atoll CD100 za drogi bo jeśli Primare A20 gra podobnie do I21 to połączenie z Atollem CD100 by Cię mogło zabić :)

To dźwięk ostry jak żyletka chłodny kliniczny dynamiczny nie da się tego słuchać oczywiście to też zależy od kolumn mogą trochę złagodzić ale taki zestaw tak właśnie gra . Micromega chyba gra łagodniej niż Atoll mam nadzieję bo nie słyszałem tego CDka .

Czy ty wtedy kupiłeś może jakiegoś używanego CD 100 Atolla?

Wydaje mi sie ze nie tedy droga ze micromega nie stonuje predzej jakis caspian cd czy dac hegel hd20 badz lampowy cd vincenta.

Biorę po uwagę że te źródła które obecnie mam (xonbar d1 i blu-ray) to nie źródła.

Biorę po uwagę że te źródła które obecnie mam (xonbar d1 i blu-ray) to nie źródła.

To niekoniecznia kwestia zrodla.Bylem dzisiaj u kumpla ktory remontuje mieszkanie i z tego powodu sklecil ze swoich zabawek "prowizoryczny" set.Za odtwarzacz chwilowo sluzy dvd marki "X".Niestety a wlasciwie stety reszta zabawek jest wyborna.I naprawde gra to bardzo dobrze,reasumujac cos nie tak u Ciebie w duecie wzmacniacz-kolumny/glosniki.serwus
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Tak kupiłem używanego Atolla CD100 tą pierwszą wersję .

Część dawno cię nie było, twoje wpisy są merytoryczne i lubię ich czytać, pozdrawiam Twojego Janka

Część dawno cię nie było, twoje wpisy są merytoryczne i lubię ich czytać, pozdrawiam Twojego Janka

Cześć . Bywam tu czasami czytam raczej a jak coś mogę podpowiedzieć to podpowiem . Janka jeszcze mam ale za chwilę pewnie poleci w ogłoszenia bo zmieniam cały system i nie wiem jeszcze co kupię zacznę od wzmacniacza pod niego kolumny i DACa dobiorę .

Również pozdrawiam .

Tak kupiłem używanego Atolla CD100 tą pierwszą wersję .

Ostatnio wpadł mi w łapy używany, dosyć stary CD 100Atolla w srebrnym wykończeniu. Grał koszmarnie i bardzo dziwnie. Nie dało się tego słuchać. Kiedy dałem go do sprawdzenia koledze, okazało się, że jest on kompletnie poprzerabiany i kompletnie skopany. Być może miałeś ten właśnie egzemplarz?

Kiedy miałem u siebie nowego CD100 z Audioforte, nic takiego nie występowało i grał wyśmienicie z każdym wzmacniaczem a z Primare to było moje ulubione połączenie.

Taki kompakt będzie chodził po Allegro dopóki ktoś go w przypływie negatywnych emocji nie wywali.

Ostatnio wpadł mi w łapy używany, dosyć stary CD 100Atolla w srebrnym wykończeniu.

Mój też był srebrny ale 100% oryginalny od pierwszego właściciela nic nie grzebany . Atoll gra fajnie miałem go długo ale mi z Primare I21 jakoś się nie spodobał . Jeszcze z ProAc D15 to grało bardzo ładnie ale już z Monitor Audio GS20 za ostro za chłodno .

Aaaa no widzisz, ja mówię o 20MkII z dwoma trafami.

A propos kolumn. Monitory grają już na prawdę nieźle. Być może wkrótce się jakoś umówimy na odsłuch ;)

jesli juz oby sam usuwal a nie ktos jego...choc szkoda ze takie numery tu sie dzieja...

Jest mi zaj...biscie szkoda pana Michala bo stworzyl genialne kolumny a musi co chwila bronic sie przed gównażerią.

zbyniu 360 "W trakcie usuwania" - co się dzieje?

Nie znam Zbynia, tylko czytałem jego wpisy na forum... pewnie chłop się zdenerwował tymi pyskówkami na bocznicy.

Bajzel

Witam.

Więc sprawą wygląda tak.dojechała micromega,podlaczylem posluchalem na primare a20 i na xindak i muszę rzec że poprawa jest sporą.Primare ladnie,detalicznie,szczegółowo ale trochę za ostro.Xindak mniej szczegółowo,ale mniej ostro.

Czy jestem zadowolony?I tak i nie,bo poprawa jest więc kolejny krok do przodu,ale nie jest to zestaw na którym chciałbym słuchać dłużej.

Pewnie poleca jakieś propozycję kabli bądź akustyki ale to nic nie da.

Problem jest w tym że ją nie mam punktu odniesienia jak dobre stereo powinno grać.

Sam nie złoże zestawu.

Czy jest na forum jakąś osoba z województwa pomorskiego(gdańska) która by chciała posłuchać mojego zestawu i przy okazji mi coś poradzić?

Ewentualnie zaprezentować swój zestaw,Żebym miał jakiś odniesienie?

Może po prostu na ten przedział cenowy to gra wystarczająco dobrze a ją mam za duże wymagania.

Edytowane przez Sundin

Witam.

Więc sprawą wygląda tak.dojechała micromega,podlaczylem posluchalem na primare a20 i na xindak i muszę rzec że poprawa jest sporą.Primare ladnie,detalicznie,szczegółowo ale trochę za ostro.Xindak mniej szczegółowo,ale mniej ostro.

Czy jestem zadowolony?I tak i nie,bo poprawa jest więc kolejny krok do przodu,ale nie jest to zestaw na którym chciałbym słuchać dłużej.

Pewnie poleca jakieś propozycję kabli bądź akustyki ale to nic nie da.

Problem jest w tym że ją nie mam punktu odniesienia jak dobre stereo powinno grać.

Sam nie złoże zestawu.

Czy jest na forum jakąś osoba z województwa pomorskiego(gdańska) która by chciała posłuchać mojego zestawu i przy okazji mi coś poradzić?

Może po prostu na ten przedział cenowy to gra wystarczająco dobrze a ją mam za duże wymagania.

Jak cos to zapraszam do Sopotu.Spijemy kawianke ew herbatke.Posluchasz u mnie jak to gra.

Nie jestem z województwa pomorskiego lecz ( nie obraź sie na mnie ) to typowe pytanie i zagadnienie większości tzw. "audiofilów" na tym forum . Nie umieją się przyznać lecz proponują innym tzw. "Rewelacje"

Pamiętaj , prawdziwy "polski audiofil "to taka osoba która jest szczęśliwa przy kupnie sprzętu a jeszcze bardziej przy jego odsprzedaży ;)

Nie jestem z województwa pomorskiego lecz ( nie obraź sie na mnie ) to typowe pytanie i zagadnienie większości tzw. "audiofilów" na tym forum . Nie umieją się przyznać lecz proponują innym tzw. "Rewelacje"

Pamiętaj , prawdziwy "polski audiofil "to taka osoba która jest szczęśliwa przy kupnie sprzętu a jeszcze bardziej przy jego odsprzedaży ;)

Coś w tym jest,bo dźwięk otwieranego pudełka z nowym sprzętem jest lepszy od każdej muzki

Edytowane przez Sundin
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.