Skocz do zawartości
IGNORED

kable oraz wtyki bananowe

robirem

Rekomendowane odpowiedzi

Bananki można kupić w przedziale cenowym od kilku złotych za komplet (4 szt.) do kilkuset, a może i więcej. ;) Oczywiście nie zawsze cena jest adekwatna do jakości i materiałów z jakich zrobione są wtyki. Dobre bananki wykonane są z reguły z bardzo dobrej miedzi pokrytej cienką warstwą 24karatowego złota lub rodu. Osobiście nie ufałbym banankom za kilka zł bo po jakimś czasie można się przekonać że pseudo złoto schodzi z wtyków a zamiast miedzi ukazuje się nam kawał jakiegoś żelastwa niewiadomego pochodzenia. To są właśnie bananki które mogą zaszkodzić. Ja osobiście mogę Ci polecić wtyki firmy PROFIGOLD i BLACK RHODIUM używam ich od jakiegoś czasu i nie narzekam.

Pozdr.

Wpisz w wyszukiwarkę Audiostereo HDMI i wyskoczy Ci mnóstwo podpowiedzi. Co do kabla sub pewnie będzie to samo. Ja nie podpowiem nic w tym temacie bo się w niego nie zagłębiałem. Ale pewnie im droższy i firmowy kabel tym lepsza jakość wizji i fonii. Wszystko zależy od tego ile chcesz na to wydać pieniążków. ;)

Jezeli szukasz czegos za rozsadne pieniazki to polecam Kabelki firmy Monster Cable. Sam uzywam IC i HDMI i jest dobrze. Graja napewno lepiej niz kableki za 40zl(porownywalem) i to mi wystraczy:) Nie wywale 1tys zl za kabelek az taki audiofil nie jestem:) jezeli masz pytanka pisz na PW(zostalo mi jeszcze troszke kabelkow do oddania ze zlikwidowanego sklepu)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

robirem, 1 Maj 2009, 10:58

>a co znaczy dobre czy złe bananki. Czym się kierować

>pzdr

dobre bananki są fajne. złe bananki są nie fajne. I generalnie jeśli dobrze je sie podłączy róznicy w dźwięku nie będzie żadnej. No i jak ktoś lubi mogą ładnie wyglądać.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.