Skocz do zawartości
IGNORED

Kable glosnikowe Jamo silver

slav10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialbym sie dowiedziec czy ktos mial okazje zapoznac sie z kablami Jamo silver? Widze ze kabelki Jamo flat sa chwalone lecz nie moge ich nigdzie znalezc.

Chodzi o podpiecie kolumienek Acoustic Energy Evo 1 - do nich proboje wybrac dobre kabelki brzmiace dynamicznie i bez podbarwien w cenie do 20 zl/m. Niestety musze kupic dlugie kable stad taki limit.

Znalazlem tez ciekawie wygladajace Monitor Atmos Air 195 i Atmosphair 25 oraz Real Cable CAT 150.

Profigoldy i Prolinki chyba raczej nie maja zbyt dobrych opini. Prosilbym o jakies sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/52656-kable-glosnikowe-jamo-silver/

Taśmy grają świetnie, ale nie ma sensu przepłacać. Tu liczy się w zasadzie tylko to że przewodnik jest płaski. Znakomita gładkość i bas.

Sprawdzone, gościu konfekcjonuje według życzeń:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawy patent. Moze byc jednak pewna trudnosc z jego ulozeniem. Ale jak najbardziej warte przemyslenia za te pieniadze. Ciekawy jestem opini na temat wspomnianych Jamo silver. Mysle o przekroju 2,5 jako ze dlugosc kabla bedzie okolo 6m.

Udalo mi sie zakupic kable Jamo silver i przetestowac. Jesliby ktos byl zainteresowany ich zakupem to moge szczerze odradzic. Porownywalem je do swoich Monster XP ktore to nie maja jakichs swietnych opini a jednak graja pod kazdym wzgledem lepiej. Co mi sie nie podoba w Jamo to lekkie ocieplenie, slabiutka kontrola basu i kiepska wiernosc w partiach wokalnych. Generalnie szukam dalej.

Oplaca sie kupywac jakies lepsze kable do Magnat Quantum 605? Teraz mam ProCab LS25 w bi-wiringu. Slowo "lepsze" czyli nie drozsze jak 20zl/metr zwyklego podwojnego lub jakies 45zl/metr kabla w bi-wire. Jest za ta kase cos ciekawszego od Procaba LS25.

?👈

Tak z ciekawosci, co ci sie nie podoba w Procabach? Ostatnio zakupilem ten kabel i posluchalem go. W porownaniu do Monsterow i Jamo ma ladna srednice i wysokie tony, natomiast z basem jest gorzej. Troche mi w nich brakuje "miesa", natomiast gora jest bardzo przyjemna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.