Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy w POLSCE się coś zmieni?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

Horst, 13 Maj 2009, 19:20

>jak to mawiał Szwejk, wszyscy esteci to wydelikaceni pederaści

W którym miejscu "W przygodach dzielnego wojaka Szwejka..." pada taka opinia, bo w rozdziale o domu wariatów nie ma.

Gość sugam

(Konto usunięte)

Jaro_747, 13 Maj 2009, 23:03

>>wojciech iwaszczukiewicz, 13 Maj 2009, 21:51

>

>>sugam

>>

>>Co do tego cytatu ze Słonimskiego.Ta wypowiedż nie świadczy o braku charakteru ale o poczuciu

>>humoru.

>

>Może strugamowi jakąś internetową szkółkę założymy, bo widzę, że bez tłumaczenia chłopak nic nie

>rozumie ;-).

wasze szerokie lyberalne spojrzenie na świat nie dopuszcza możliwości, że obie te rzeczy mogą zachodzić równolegle. liberalizm - tak!, róznorodność - nie!

podobnie jest z muzyką - muzykę mogą doceniać tylko chłopcy POwcy

P.S. A jak to możliwe, że miłośnikiem muzyki jest facet, którego cechuje horrendalna obłuda? Który wspiera chamów, bo mu z nimi po drodze i bez zmrużenia oka bredzi o agresji innych userów, bo mają inne zdanie niż on?

>sugam, 14 Maj 2009, 21:20

>wasze szerokie lyberalne spojrzenie na świat nie dopuszcza możliwości, że obie te rzeczy mogą

>zachodzić równolegle. liberalizm - tak!, róznorodność - nie!

Zawsze zastanawia mnie zjawisko arbitralnego wypowiadania się na tematy o których nie ma się bladego pojęcia.

Jestem Europejczykiem.

sugam, 15 Maj 2009, 14:48

>mówisz że nie zgadzają się z wytycznymi unijnymi? no co ja poradzę, że nie podpadam pod te

>nornmy...

Uważaj, bo Rydzyk straszy, że w Unii eutanazja jest na porządku dziennym, a helmut i te inne twierdzą, że Unia to bolszewiki. Ja tam ze strachu przeniósł bym się do Łukaszenki.

Jestem Europejczykiem.

Nigdy. Oto przykład fachowca, jacy nami rządzą - wprost idealny życiorys wzorowego ministra sprawiedliwości. Swoją drogą, jaki to musiał (i musi) być wybitny prawnik, skoro nawet na KUL czy w administracji cmentarza go nie chcieli przyjąć do pracy zasłaniając się SB:

"25 tys. zł zadośćuczynienia oraz odszkodowania dostanie od skarbu państwa Andrzej Czuma, obecny minister sprawiedliwości i prokurator generalny, za niesłuszny trzymiesięczny areszt w 1980 r. To więcej niż otrzymali inni niesłusznie uwięzieni, ale tak orzekł wczoraj prawomocnie Sąd Apelacyjny w Warszawie.

...

Sędzia powtórzył, że roszczenie wnioskodawcy było słuszne co do zasady, bo został on bezpodstawnie uwięziony w 1980 r., ale jego żądania były wygórowane.

...

W 1997 r. Czuma wystąpił o odszkodowanie. Komorowski – nie. Czuma zeznał w SO, że po wyjściu z więzienia nie mógł znaleźć stałej pracy nawet w instytucjach kościelnych, które – jego zdaniem – nie chciały kłopotów z SB. Z tego powodu Czuma nie dostał pracy ani na KUL, ani w administracji cmentarza i musiał wyjechać do USA. Czuma mówił także, że pobyt w areszcie zaostrzył jego dolegliwości artretyczne, które administracja więzienna lekceważyła mówiąc mu, że nie jest w sanatorium."

Występowanie z roszczeniami finansowymi w stosunku do demokratycznego państwa które w ten sposób płaci za bezprawne działania poprzedniego systemu jest dyskusyjne. Rozumiem ludzi którzy żyją w biedzie, ale Czuma?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.