Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do Paradigm monitor 7v6?

Michael_Corleone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym Was spytać jaki wzmacniacz najlepiej będzie nadawał się do tych kolumn. Obecnie używam Yamahy AX-530 i mam wrażenie, że dźwięk jest twardy. Chciałbym żeby był bardziej miękki, ale jednoczesnie też dynamiczny. Czytałem o wzmacniaczach ONKYO np. że ich domeną jest neutralność, neutralność itd.ale boje się tylko, czy nie jest to nijakość. Słucham muzyki bardzo zróżnicowanej więc, chce żeby Rock grał mocno, a Jazz i Klasyka łagodnie. Zależy mi też na stereofoni...ona w Yamasze jest niestety kiepska. Co do budżetu to mogę przeznaczyć ok 600zł, więc proszę o propozycję tylko używanego sprzętu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miekki i chyba nic lepszego za taka kase nie znajdziesz. Ew amplituner

Ukryta Zawartość

Cena jest bardzo niska, bo te ampy nie maja wziecia poniewaz malo kto wie jak one graja. Jeszcze niedawno bywaly na allero po 800zl. Sam mam takiego ktory gra z Quantum 605 i dzwiek rowniez mieciutki. W temacie "rozbierane zdjecia naszych urzadzen" wrzucilem jego foty jak wyglada wewnatrz. Ma 2 x 80W, duzego toroida i 4 konkretne kondensatory wiec spokojnie bedzie bujal te Paradigmny. Moim zdaniem prawdziwa okazja, bo w niczym on nie ustepuje bardzo popularnej serii wzmakow PMA-xx60. DRA-735R to chyba jakos 3 model od gory. x35r i xx35r to chyba najlepiej grajace ampy denona.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

ciężko dopasować wzmacniacz do tych kolumn, bez odsłuchu to strzały w ciemno ale... generalnie Paradigmy lubią się ze wzmacniaczami Denona, może to być dobry wybór chociaż konkretnie żadnego modelu x35 nie słuchałem

jak chcesz pewniaka to tak jak chcesz zagra NAD 3240PE, również z Luxman L430 brzmienie nie idzie w stronę twardości (ogólnie), pisze to po moich doświadczeniach z tymi wzmacniaczami i Monitorami 9v5

natomiast nie wiem jak z kwestią basu w tych 7v6, bo tam są stosunkowo małe przetworniki i bas z zasady musi być trochę utwardzony (płytszy)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

rafal735r

16 Maj 2009, 20:20

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 564 / 471 / 10

http://www.allegro.pl/item637470252_wzmacniacz_denon_pma_860_class_a.html

Miekki i chyba nic lepszego za taka kase nie znajdziesz. Ew amplituner

http://www.allegro.pl/item629830560_denon_dra_735r_rarytas.html

Cena jest bardzo niska, bo te ampy nie maja wziecia poniewaz malo kto wie jak one graja. Jeszcze niedawno bywaly na allero po 800zl. Sam mam takiego ktory gra z Quantum 605 i dzwiek rowniez mieciutki. W temacie "rozbierane zdjecia naszych urzadzen" wrzucilem jego foty jak wyglada wewnatrz. Ma 2 x 80W, duzego toroida i 4 konkretne kondensatory wiec spokojnie bedzie bujal te Paradigmny. Moim zdaniem prawdziwa okazja, bo w niczym on nie ustepuje bardzo popularnej serii wzmakow PMA-xx60. DRA-735R to chyba jakos 3 model od gory. x35r i xx35r to chyba najlepiej grajace ampy denona.

Boze kochany co za bzdury:( To forum schodzi na psy... Denon PMA 860 miekki? Ten wzmacniacz gra jasno i dosc sucho co jest jego (i calej serii x60) najwieksza wada. Poza tym ma problemy z dokladniejszym zarysowaniem sceny i lokalizacja pozornych zrodel dzwieku. Nie brakuje mu za to mocy i wykopu. Te Magnaty to musza byc niezle muly:( Gloryfikacje amplitunera przemilcze.

>Poza tym ma problemy z

>dokladniejszym zarysowaniem sceny i lokalizacja pozornych zrodel dzwieku.

A co ty bys chcial za 500zl? Jezeli te Denony graja sucho to nie wiem jak graja twoje regis audio. U mnie dzwiek jest naprawde mily dla ucha, a maganty do mulow nie naleza. Wrecz przeciwnie. Pisze to co slysze. "860 gra sucho". czy np dla ciebie gleboki, miesisty bas to oznaka suchosci?

>Gloryfikacje amplitunera przemilcze.

Przemilczysz, bo nie masz o nim pojecia. I to nie sa zadne gloryfikacje, nie zapominaj ze on teraz kosztuje 350zl, rozmawiamy o kwocie 350zl!! Zastanow cie troche Panie burżuazja.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.