Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser hd 380 pro-Bass Power !!!

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów..niedawno miałem okazję posłuchać i ostatecznie zakupiłem słuchawki Sennheiser hd 380pro,jest to następca znanych już hd 280pro.Jakież było moje zdziwienie po podłączeniu tych słuchawek... to zupełnie inna szkoła niż poprzednik i śmiem twierdzić ,że np takie hd 600,czy akg 701 uważane przez niektórych za hi-end nie mają w muzyce rockowej polotu do hd 380pro nie wspominając już o innych ...czyżby nirvana za małe pieniądze?

?

https://www.audiostereo.pl/topic/53001-sennheiser-hd-380-pro-bass-power/

Szczerze mówiąc wolałem HD280 Pro od HD600, skoro 380-tki są jeszcze lepsze to jestem w stanie uwierzyć w to, co piszesz. Szkoda tylko, że są zamknięte i mają spiralny kabel (niestety te cechy wykluczyły HD280 z moich planów zakupowych - skończyło się na AKG K530 które dodatkowo nieco bardziej mi się spodobały)...

<><

Bednaar

Posiadam wszystkie wymienione przez Ciebie słuchaweczki i też uważam hd 280pro za bardziej przekonujące mniej dosłowne niż hd600, do muzyki(jazz)hd 600 i 280 pro ok,ale czasami lubię posłuchać muzy w stylu Tool z mocnym uderzeniem ,w tym hd600 sprawdzają się średnio,hd 280 lepiej,ale żadne z nich w Rocku nie zagrało tak jak hd 380 pro...to jest przepaść-na każdym nagraniu słychać bas,tak jak słyszymy w muzyce na żywo,a na niektórych utworach to aż ciary po plerach przechodzą!Wiem,że słuchawki typu otwartego trochę inaczej przekazują muzę,ale powrót z 380 pro na hd 600 przekonuje mnie w tym,że 600-ki nie są mistrzami klimatów rockowych.

?

Ja akurat Tool'a i innych mocnych rzeczy nie słucham od kilku lat, obecnie głównie jazz i trochę folku w stylu Kapeli Ze Wsi Warszawa - w takiej muzyce sprawdzają się lepiej AKG K530 niż HD280 Pro które jednak grają zbyt bezpośrednio - w K530 jest więcej przestrzeni i powietrza, co mi bardzo odpowiada - nie słuchałem K601 i K701 ale z tego co wiem K530 to podobna szkoła brzmienia. Nie słuchałem też HD380 Pro, ale pozytywne opinie na kilku forach sprawiają, że mam chęć je poznać z czystej ciekawosci - gdyż na pewno ich nie kupię z powodów które wspomniałem, plus powód finansowy, no i po prostu lubię swoje K530 - nie są to może słuchawki wysokich lotów, ale naprawdę udany produkt budżetowy (konkurencja dla Grado SR60, CAL! itp.).

<><

• 4 miesiące później...

byca

mam do Ciebie małe pytanko odnoście HD 380 - czy ten przewód jest w nich odłączany, a jeśli tak to czy zakończony jest mini jackiem takim jak tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pytam, bo jeśli bym je kupił, to chciałbym sobie zamienić przewód na prosty z moich starych HD 570.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bobaj

tak,przewód posiada odkręcaną przejściówkę z małego na duży Jack,sam przewód wygląda na zamocowany na stałe i wychodzi tylko z jednej słuchawki tak jak w hd 555 ,ale słyszałem,że posiada zatrzaski,tylko nie mogę tego w stu procentach potwierdzić bo ich nie rozbierałem(gwarancja)

?

• 4 miesiące później...

Witam,posiadam co prawda niewygrzane(30 godzin na liczniku) 380,ale jeżeli kogoś to interesuję to mogę napisać że najlepszy efekt uzyskałem po podłączeniu ich do odtwarzacza mp3 Vedia V39,to co na nim zagrały we Flacu i Ogg 500 to było kompletne zaskoczenie, bas w gatunkach typu doom,trash,i inne rodzaję szybkiego metalu ma taką podstawę że Grado i reszta otwartych słuchawek(oprócz hd650) możę tylko pomarzyć, co dziwne wysterowanie 380 nie stanowi dla Vedii żadnego problemu , dźwięk jest potężny i dużo "mięcha" i jej przejrzystość i lekka chłodność poprawiła sygnaturę 380 barwowo, w sumię jestem zaskoczony ze niby mp3 co prawda z tych lepszych dźwiękowo jakie można dostać gra tak synergicznie , pozdrawiam.

A ja właśnie w końcu posłuchałem sobie tych HD380Pro i mocno się zawiodłem - rozmyte i przebasowione, góra mocno przymulona jak w HD555. Zdecydowanie nie dla mnie. Wolałem HD280 Pro, a jeszcze bardziej HD595.

<><

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.