Skocz do zawartości
IGNORED

Odsluchy w Krakowie

Hiena-podrobka

Rekomendowane odpowiedzi

A skąd to samo-przypuszczenie do kogo i o czym pisałem ? Ja nauczyłem się że jeżeli ( zwłaszcza jeśli robie to trzykrotnie - celem przecież ZAZNACZENIA jakiegoś faktu ) pisze o czymś co może krzywdzić poprzez nieświadomość innych (a wiadomo jaki to kraj ta nasza Polska) - to staram się podać prznajmniej w ogólności cel. W swoim poscie do mnie - cel ten wyjasniłeś - za co jestem Ci wdzięczny - bo to było "oczyszczające" - i mam ja i inni już jasność czego dotyczyła twoja uwaga. Dzięki więc raz jeszcze za wyjaśnienie i sprostowanie celu Twoich wpisów.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

wygląda to jakby te recenzje ktoś pisał na kolanie - z opisu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wynika że ten focal ma 6 cali ale to podobno aż 14 cm :-) i wogóle ten głośnik to jakiś midbas - cyt:

"Co ciekawe, głośnik Focala należy do linii "midbas", czyli przeznaczonych do obsługi wyższego basu." i "z tak niewielkiego głośnika (14 cm) uzyskano tak potężny bas"-

wynika z tego, że to jakiś mały 14cm głośnik do trójdrożnej kolumny - co zauważył z "ciekawością" Pan WP

Jak stoi wyżej wg. Martina wysokie tony to ponoć seas o wyraźnej nazwie NOFERRO - ale cyt. :

"Cewka została nawinięta płaskim drutem aluminiowym i zanurzona w ferrofluidzie"

Dalej : "Ekranowanie "załatwione" zostało dodatkowym magnesem" - i gdzie ten drugi magnes ?? Zdaje się że to najdroższy i najlepszy w ofercie głośnik wys. seasa ale cyt. "Nie ma się jednak co oszukiwać, i udawać że jest to głośnik "top class". Ten na zdjęciu to chyba zupełnie inny głośnik nawet może nie seas, hehehe a raczej na pewno bo dla picu to sprawdziłem

To jest ten seas. Dobrze wygląda nawet

Reklama to to nie jest chyba że ktoś czyta pomiędzy wersami :-)

[obrazekLUKASZ-137934_1.jpg]

post-2620-100004528 1170257371_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chcialem ale nie da sie wpisze wiec krotko hahahahaha haaaaa haha tym razem naszczekal na wszystkich zacier a tutaj dla rownowagi jeden z wpisow specjalisty od glosnikow i kolumn zaciera z 2004-05-09 20:20:54 temat 8378 bo szlag mnie juz trafia cytuje{Mam bardzo laickie pytanie mianowicie czym jest rezoans fs głośnika i jak ma się położenie tego fs do przetwarzania basu ? Pytanie stąd, że zauważyłem radykalnie odmienne koncepcje u różnych firm. Np. taki 25cm scanspeak ma fs poniżej 19hz a np taki 25cm focal ma fs aż 50hz . Magnesy podobne, xmax podobne. O co tutaj biega ??????}potem zas wpisuje ze pytanie bylo ogolnikowe bo {nie zna sie zbytnio} wszyscy pisza ze kolumny graja swietnie ze tworcy sa mili traktuja gosci i nabywcow profesjonalnie wykazuja sie wiedza nie kopiuja nikogo sami stworzyli swoje modele bez zapatrywania sie na innych a pajace w stylu zaciera ktorzy zajmuja sie tym od dwoch miesiecy beda rznac tu expertow zaczne sie leczyc chyba z forum

Forum juz dawno wyleczylo sie z Ciebie, wiec nikt tesknil nie bedzie.

Nastepna rzecz to taka, ze wiele osob ma ogromne trudnosci z "calosciowym" spojrzeniem na forum. Jedna klotnia, wypowiedzi jednej/kilku osob nie powinny zniechecac do forum. Bo, paradoksalnie, to, co jest sila forum, jest i jego slaboscia. Trzeba wylawiac interesujace dyskusje, wypowiedzi ciekawych, obeznanych z tematem ludzi, po to przeciez mamy rozum.

!Stefan - jak bede mial wypracowanie do napisania chetnie sie do Ciebie zglosze.

nie na konkretny temat piterski tylko na glupich ludzi i durne i idiotyczne wpisy,od dzisiaj jednak przeszedlem metamorfoze i bede utyskiwal wszystkim glupim ludziom i wypowiedziom w kazdym watku jak chce ktos se pogadac bez sensu nie na temat i kreowac na kogos kim nie jestes podaje adres internetowy gdzie ludzie to kupuja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jestem juz wyleczony pal55 szybka kuracja a bezemnie byloby smutno tutaj przyjalem wiec zasade ze do idiotow bede sie zwracal po idiocku a do madrych z szacunkiem.

Ukryta Zawartość

!Stefan

Ok, to moze sprobojmy, bez obraz, za to bardziej merytorycznie.

Zrugales "Zaciera" - to fakt. A teraz pytanie - za co konkretnie?

Za to, ze chlopak jest spostrzegawczy i mial racje, a gdzies indziej pokazaly sie bledy?

Czekam na konkretna odpowiedz, nie na szczekanie.

rety oswiecilo mnie a na sam koniec dopiero potraktowalem sie palem ale nie piecdzisiatym piatym i dlatego ta zmiana:).Dlatego pisze zawsze i w takim stylu ze pewnie z powodu bledu przeoczenia grafika albo recenzenta z jakims jednym glupim foto ktos moze myslec ze zacier to spec jakis a to kretyn po porstu bez wiedzy i doswiadczenia ktory naogladal sie katalogow.przyszedl pierdnal a smrod zostal.Zawsze bede bronil czy to sound&line czy innej firmy ktora zrobi cos nowego i dobrego chociazby dlatego ze da sie ich zweryfikowac i sa namacalni a nie jak grom specow wirtualnych od wszsytkiego i od niczego pieprza trzy po trzy.Jak znacie kogos nowego kto robi cos sensownego to powiedzcie chetnie sie przygladne.Jozwa sprawdz tam czy nie masz trzech magnesow albo ferrofluid ci nie wycieka,moze te seasy nie maja wogle magnesow.Zacier daj cos jeszcze tłum na wskros krzyczy jak do blondynki _ dac mu szanse.Bagno.Piterski,madrze ponarzeklem czy nie?

Juz odpowiadam Hiena,moja poprzednia wypowiedz nie byla do ciebie bo jak ja umiesciles to ja pisalaem swoja i nie widzialem jej.Chcesz konkretnie Hiena okej bedzie konkretnie.Przeczytalem artykul trzy razy.Zrugalem zaciera za kategoryczna wypowiedz ktora nie ma odnosnika i dodatkowo momentami nieprawdziwa.Piszac o bledzie powinno sie go odniesc do czegos.Nie istnieja bledy samoistne.On nie odniosl do niczego a styl wypowiedzi a zwlaszcza jego koncowka swiadczy o tym ze raczej chcial wywolac zadyme albo zaistniec czims kosztem albo po porstu z sobie tylko znanych pobudek zdeprecjonawc produkt albo zasiac w kims czyms watpliwosci.Nie wiadomo wiec czy ten seas na zdjeciu to jest pomylka grafika czy to jest pomylka redaktora WP czy to jest bledne podanie informacji o produkcie przez producentow.Chcac zwrocic wiec uwage na zamieszczony tekst lub jakies bledy sam jak sledze i sledzilem twoje wpisy to nie robisz tego w tak prymitywny i nie sprawdzony sposob jaki mial miejsce w popisie zaciera. Dlatego zapragnalem zwrocic uwage w tak znienawidzony przez was sposob.Czy odpowiedz jest satysfakcjonujaca czy zalicza sie do tych zlych.Moze jakby zacier napisal pozniej albo w trakcie ze chce zwrocic uwage na fakt iz i tak dalej,byloby inaczej.a wyszlo jak wyszlo i dlatego obronca ucisnionych i naprawiciel swiata nowy mesjasz i pogromca idiotyzmow dnia codziennego sie uniosl.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

aby odświeżyć wątek dodaję kilka fotek konsuli :

[obrazekLUKASZ-153134_1.jpg] [obrazekLUKASZ-153134_2.jpg] [obrazekLUKASZ-153134_3.jpg]

Ukryta Zawartość

post-1087-100003987 1170258191_thumb.jpg

post-1087-100003988 1170258189_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

[obrazekLUKASZ-153135_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mahler,

nie dręcz ludzi :)

ja tu staram się tego nie słuchać żeby za mną nie chodziło, a tu proszę, nie przez uszy to przez oczy. Niedość, że gra to jeszcze wygląda :)

pozdrowienia dla S&L

hmm. moze masz jakies problemy gastryczne? lol bo w miare normalnych odchodow to te monstery nie przypominaja... :)

swoja droga czy pomieszczenie nie jest nieco za male dla tych kolumn? jak tam bas sie zachowuje?

Będę w Krakowie z poniedziałku na wtorek next week - o ile ekipa S&L nie jest na urlopie - chętnie bym Was odwiedził i przysłuchał się conieco Waszym głośnikom. Pozdrowienia z Wrocławia.

Jozwa

Uwierz mi na słowo - graja przynajmniej dwa razy lepiej niż wygladaja.

ps wg mnie tez wygladaja pieknie. Są dostojne i majestatyczne. Wiesz, ze te skrzynki powstawały aż 8 miesięcy?

Tyle czasu potrzeba, zeby wszystko było prawidłowo.

Witam Wszystkich !

do --> Zegarmistrz: od niedzieli jesteśmy dostępni po (zbyt) króóóóótkim urlopie - więc serdecznie zapraszam ! - kontakt do mnie - masz w "o mnie" Jak bedziesz wiedział co i jak - daj prosze znać i udostępnimy Ci co mamy ;-)

A z wiadomości ogólnych - prace nad stroną internetową trwają, chcemy połączyc artyzm Sonusa Fabera z absolutna funkcjonalnością :-) - mam nadzieje że odpowiedzialni za tą strone projektu na czas zdążą.

Info numer dwa - prawdopodobnie powstanie jednak kolumna do 3500 zł rowniez z tymi zalożeniami co mamy czyli w linii transmisyjnej itd... - pisze bo jednak duzo pytań jest o konstrukcje w tym zakresie cenowym. Oczywiscie nie jest to w 100% pewne - ale narazie projekt jest obiecujący - jeśli nic nie pojdzie do gory - to pewnie się wyrobimy w tej cenie.

Chyba tyle - jak coś to pytajcie. Aha - no i zapraszam jak ktos przejazdem jest w wakcje w Krakowie.

Pozdrawiam

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.