Skocz do zawartości
IGNORED

klub miłośników diabełków

Marcin-utopia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Ja nie zarzucam Phastowi , że to zły wzmacniacz jest wręcz przeciwnie to świetne końcówki są, tylko nie lubię udowadniania na siłę przez SA, że diabełki są lekiem na całe zło. Moje kolumny były zbyt trudnym obciążeniem dla wzmaka , który przytargał, paltonowe kulki też poległy w pewnym sensie i co rwał włosy z głowy, nie.

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

Chłopaki przyjechłem specjalnie posłuchać Waldkowego wzmaka i dupa, szkoda. Pytanie do Was następujące - czy w rejonie 100km od czarnego Śląska można z kimś pogadać, umówić się na odsłuch diabełków ? Kończę wzmacniacz, monobloki PSE, wersję "w budowie" katowałem przez miesiąc 24h/dobę, chętnie bym porównał ją z innym wzmakiem na 6c33c

pozdrawiam Piotr

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Chłopaki przyjechłem specjalnie posłuchać Waldkowego wzmaka i dupa, szkoda. Pytanie do Was następujące - czy w rejonie 100km od czarnego Śląska można z kimś pogadać, umówić się na odsłuch diabełków ? Kończę wzmacniacz, monobloki PSE, wersję "w budowie" katowałem przez miesiąc 24h/dobę, chętnie bym porównał ją z innym wzmakiem na 6c33c

pozdrawiam Piotr

Grzesiek Rogala (Studio 16Hz) jest w posiadaniu monobloków Waldka w PP na 2 diabłach razem z dedykowanym pre.

pozdrawiam Piotr

Jutro bedziemy słuchać tego wzmaka u mnie...ma być więcej osób niż w szczycie w pokoju 608-będzie tłok jak w metrze!!

Bedzie ciasno jak w metrze i bedziemy słuchać zniekształceń......Pana Przestera niestety nie będzie))

Piotrze sorry zabrałem to urzadzenie do domu-bo to wyrób Diy i mógłby nawet wybuchąć)).........poczytaj sobie

jakie bzdury i banialuki piszę sie w watku diy na AS........ech tylko jaja ogolić i do piaskownicy!!

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

SA powiem tak, mimo całego syfu jaki jest wylewany na te lampy uważam, że są świetne, mój wzmak powalił mnie dźwiękiem, niskie, a właściwie sub niskie są takie jakich na audio show nie udało mi się usłyszeć :) wiem, wiem, zaraz dostanę zjebkę, że ze mnie nie audiofil nawet nie DIYowiec, fakt, nie zaprzeczam. Ale tak na poważnie uważam, że Diabły są ekstra, a opinie o ich niestabilności itp to pierdoły, które są przeważnie zasłyszane w necie i powielane dalej jako swoje, u mnie bias trzyma się z dokładnością do 1mA, jak ustawię 150 to mam 150 więc gdzie tu niestabilność ?? Faktem jest spory rozrzut parametrów ale z tymteż można dać sobie radę.

Pytanko - czy może ktoś ma Diabły w Poznaniu, będę tam na targach za tydzień, chętnie bym się wrył do kogoś na odsłuch...

Ja nie zarzucam Phastowi , że to zły wzmacniacz jest wręcz przeciwnie to świetne końcówki są, tylko nie lubię udowadniania na siłę przez SA, że diabełki są lekiem na całe zło. Moje kolumny były zbyt trudnym obciążeniem dla wzmaka , który przytargał, paltonowe kulki też poległy w pewnym sensie i co rwał włosy z głowy, nie.

Nie masz co mi zarzucać tylko powiem Ci,ze moje kolumny diy na scan speakach które słyszałeś w Białymstoku i

kolega Przester w miescie Łodzi tak generuja bas,ze niektórzy po prostu szjkaja suba w pomieszczeniu.

Diabełki trza umieć zrobić kolego i kolumny także-w Twoich zatkaliście dziury,poza tym miałeś

zastrzeżenia do srednicy i zbyt nachalnej góry.......więc Twoje kolumny zupełnie sie do nie

nadaja do diabełków-piszesz,że grają z Twoim Linnem wybornie-szanuje to co piszesz więc myslę

że to jest prawda....chociaz co do ich skuteczności ,czyli 86 db-akurat w to watpię.

Moje mają 88......prawdziwe 88 mierzone....i z diabełkiem pojedynczym hulają kujawiaka))

tak generuja bas ze sie same przewróciły w trakcie odsłuchu :) hit środkowoeuropejski samobiezne kolumny

juz zapomniałeś jakie były z tym jazdy kiedy wyrąbała sie dziura w kolumnie stojacej obok ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

tak generuja bas ze sie same przewróciły w trakcie odsłuchu :) hit środkowoeuropejski samobiezne kolumny

juz zapomniałeś jakie były z tym jazdy kiedy wyrąbała sie dziura w kolumnie stojacej obok ?

I tego wsztstkiego wszyscy słuchali z otwartymi dziobami łacznie z Tobą.....widzisz jakie moje kolumny sa mocne))

Teraz to możesz pisac co Ci PASUJE,bo nie ma już tego salonu z bujajaca się podłogą.

Darek nie bądż złośliwy to nie ma sensu-bo ja tylko przytoczyłem słowa Jarokara,a Ty lubisz sie czepiać.

Popisz lepiej w wątku diy....wybierz najepsze zestawienie które ładnie grało,pozdrów Paltona,Knage i Climaxa.

Właściwym byłoby z Twej strony abyś sie wreszcie przestał wygłupiać ze swoimi wpisami na mój temat.....popisz

troche w diy i odnieś sie do wypowiedzi Paltona która napisał niczym własciciel forum...tylko po co Józwa go

ciągle pilnował w pokoju...wiesz czy mam Ci podpowiedzieć))

I tego wsztstkiego wszyscy słuchali z otwartymi dziobami łacznie z Tobą.....widzisz jakie moje kolumny sa mocne))

Teraz to możesz pisac co Ci PASUJE,bo nie ma już tego salonu z bujajaca się podłogą.

Darek nie bądż złośliwy to nie ma sensu-bo ja tylko przytoczyłem słowa Jarokara,a Ty lubisz sie czepiać.

Popisz lepiej w wątku diy....wybierz najepsze zestawienie które ładnie grało,pozdrów Paltona,Knage i Climaxa.

Właściwym byłoby z Twej strony abyś sie wreszcie przestał wygłupiać ze swoimi wpisami na mój temat.....popisz

troche w diy i odnieś sie do wypowiedzi Paltona która napisał niczym własciciel forum...tylko po co Józwa go

ciągle pilnował w pokoju...wiesz czy mam Ci podpowiedzieć))

słuchalismy ale jak pamietasz na dobranych płytach, pewnych płyt nawet sam nie dałes puszczać

nawet wiem na ktorej płycie kolumny dostały " nóg"

OK koniec złosliwosci w koncu się znamy i nie jestesmy internetowymi anonimowymi gówniarzami

pzdr - jak widzisz juz nie odpowiadam zaczepnie mimo ze ty robisz to nadal

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

SA powiem tak, mimo całego syfu jaki jest wylewany na te lampy uważam, że są świetne, mój wzmak powalił mnie dźwiękiem, niskie, a właściwie sub niskie są takie jakich na audio show nie udało mi się usłyszeć :) wiem, wiem, zaraz dostanę zjebkę, że ze mnie nie audiofil nawet nie DIYowiec, fakt, nie zaprzeczam. Ale tak na poważnie uważam, że Diabły są ekstra, a opinie o ich niestabilności itp to pierdoły, które są przeważnie zasłyszane w necie i powielane dalej jako swoje, u mnie bias trzyma się z dokładnością do 1mA, jak ustawię 150 to mam 150 więc gdzie tu niestabilność ?? Faktem jest spory rozrzut parametrów ale z tymteż można dać sobie radę.

Pytanko - czy może ktoś ma Diabły w Poznaniu, będę tam na targach za tydzień, chętnie bym się wrył do kogoś na odsłuch...

Wzmacniacze na diabłach grają świetnie i ... słabo. To zależy od tego, jak chce się głośno posłuchać i czego się oczekuje. Na AS jest duży hałas i do tego trzeba uwzględnić dynamiczne płyty. Przy takowych i do tego głośno odtwarzanych, musi się bas poluzować, a nawet wejść w przester. Do normalnego domowego słuchania muzyki, jest to genialna lampa. Miałem ją już sprzedać, bo irytowało mnie ograniczenie głośności. Jednak nie widzę alternatywy, przynajmniej nie w rozsądnej cenie.

Jeśli chcesz, to wyślę Ci moje monobloki Phasta do odsłuchu (ustalmy na PW termin). Sprzedać nie chcę - to tak na wypadek ... wiadomo czego.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Do tej lampy muszą być odpowiednie głośniki.

Na byle czym nie zagrają. Przećwiczyłem kilka par kolumn zanim trafiłem na te odpowiednie i nie wiem co to przestry na basie, że głośno nie zagrają i nie ma rodzaju muzyki, której nie odtworzą poprawnie.

Nie masz co mi zarzucać tylko powiem Ci,ze moje kolumny diy na scan speakach które słyszałeś w Białymstoku i

kolega Przester w miescie Łodzi tak generuja bas,ze niektórzy po prostu szjkaja suba w pomieszczeniu.

Diabełki trza umieć zrobić kolego i kolumny także-w Twoich zatkaliście dziury,poza tym miałeś

zastrzeżenia do srednicy i zbyt nachalnej góry.......więc Twoje kolumny zupełnie sie do nie

nadaja do diabełków-piszesz,że grają z Twoim Linnem wybornie-szanuje to co piszesz więc myslę

że to jest prawda....chociaz co do ich skuteczności ,czyli 86 db-akurat w to watpię.

Moje mają 88......prawdziwe 88 mierzone....i z diabełkiem pojedynczym hulają kujawiaka))

Z tym sie zgodze . . sam szukalem gdzie Piotr schowal tego suba :D

A co do głosnosci to popieram Marsza . słuchalem tez na kilku kolumnach i ani razu nie mialem wrazena ze maja zbyt malo zakresu glosnosci .

dziwi mnie to ze tak piszecie . trzeba by zapisac sie do lekarza na przeczyszczanie uszu z 'korkow '? nie pisze tego zlosliwie

jak mozna miec uwagi do srednicy przy diabelkach ? Przeciez one eksponuja Wspaniala srednice.....

Widac cos w zestawieniu jest nie tak / zródło / kolumny/ uszy

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

• Użytkownicy+

Do tej lampy muszą być odpowiednie głośniki.

Na byle czym nie zagrają. Przećwiczyłem kilka par kolumn zanim trafiłem na te odpowiednie i nie wiem co to przestry na basie, że głośno nie zagrają i nie ma rodzaju muzyki, której nie odtworzą poprawnie.

Oczywiście masz rację, chociaż poziomu zeta zero raczej bym nie oczekiwał (na szczęście... - chcieli mnie tam ogłuszyć, więc uciekłem :)

Lubię diabły, mam Phasta, chciałem kupić monobloki p.Waldka. Znam zarówno jego zalety jak i wady (a właściwie wymagania) o których też trzeba pamiętać. Niestety nie mieliśmy w pokoju kolumn skutecznych, więc co było robić? Nie ma co się złościć. Wiele znakomitych rzeczy nie powinno być na AS wystawiana, a to ze względu na dopasowanie z resztą sprzętu. Mówię tu szerzej, niż tylko o naszym pokoju...

Sam masza to w zasadzie powiedziałeś, mówiąc o poszukiwaniach odpowiednich kolumn.

Panowie!!!!!!!

Problemy wyjaśnienia na PW

proszę moderatora o wpisy nie na temat wysłać w kosmos !!

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Robert, napisz czy byly przestery Twoich mono z moimi lampkami.

Ja u siebie zeby doprowadzic do przesteru to w 24m pokoju musialem dawac naprawde bardzo glosno a slucham tez ciezkiej muzyki a przed phastem mialem 120w wzmacniacz.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Użytkownicy+

Robert, napisz czy byly przestery Twoich mono z moimi lampkami.

Ja u siebie zeby doprowadzic do przesteru to w 24m pokoju musialem dawac naprawde bardzo glosno a slucham tez ciezkiej muzyki a przed phastem mialem 120w wzmacniacz.

Prawdą jest to co mówisz, z Twoimi lampkami można było słuchać sporo głośniej ~15-20% Jednak kolumny na AS były odrobinę trudniejsze, a warunki gorsze (hałas otoczenia). Trudno byłoby nawet z nimi zagrać poprawnie (być może zresztą były, nie sprawdzałem lamp).

Panowie!!!!!!!

Problemy wyjaśnienia na PW

proszę moderatora o wpisy nie na temat wysłać w kosmos !!

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Masz rację, a więc proszę o wpisy na temat. Jednak wywalać wpisów nie będę, bo częściowo były na temat.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Oczywiście masz rację

Czy ja mogę prosić o zdjęcie kagańca w temacie DIY?

Fr@ntz anulował mi złośliwe warny zaaplikowane niczym czopek glicerynowy przez ex-moda a zapomniał mnie odblokować w temacie.

Ciężko mi ustosunkować się do pewnych aspektów prezentacji w pokoju audiostereo z kneblem w gębie :)

• Użytkownicy+

Czy ja mogę prosić o zdjęcie kagańca w temacie DIY?

Fr@ntz anulował mi złośliwe warny zaaplikowane niczym czopek glicerynowy przez ex-moda a zapomniał mnie odblokować w temacie.

Ciężko mi ustosunkować się do pewnych aspektów prezentacji w pokoju audiostereo z kneblem w gębie :)

Ok.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Piotr znowu dostrzegasz tylko to co Ci pasuje, napisałem że Paltona Phast zagrał wybornie z moimi kolumnami bo reszta toru mu to umożliwiła, ale nie ustrzegliśmy się w bardziej dynamicznych utworach od przesterowania, może moja konstrukcja jest zbyt wymagająca do lamp. Co do zbyt wyostrzonej góry i nieco nachalnej średnicy, to u Roberta nie było śladu tych zjawisk, średnica była nasycona a wysokie dźwięczne, dźwięk się odrywał od kolumn, bas był trochę szczupły ale to była zaleta myśląc o wystawie i tym co dzieje się w pokojach hotelowych temu też służyły zatyczki, żeby się nie wzbudzał i chyba nikt z odwiedzających nie czynił takich zarzutów. Powtarzam na wystawie było zbyt wiele niewiadomych i tak uważam , że wyszło bardzo przyzwoicie.

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Czas w nowym roku topic chyba odświeżyć :).

Pada mi diabełek w jednym kanale. Polecicie jakieś krajowe źródło dobranych w pary?

Pozdrawiam

Jarosław.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Moje odpaliłem pierwszy raz 25 stycznia 2011roku. Od kilku dni jedna strzela czasem podczas odsłuchu i zawsze przy wyłączeniu.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Czas w nowym roku topic chyba odświeżyć :).

Pada mi diabełek w jednym kanale. Polecicie jakieś krajowe źródło dobranych w pary?

Pozdrawiam

Jarosław.

Jarek, może Piwowarczyk ma zapasy - on na pewno je dobiera parami/kwadrami.

Niedawno zauwazyłem ,że AVT ma płytki do wzmacniacza na tej lampie w wersji SE 15W , no to kupiłem . Cos wiecie o tym kicie , czy nie ma błędów i czy gra :-) ?

...there is no spoon...

Rowniez dolaczam do klubu:) Jest to podwujny monoblok w jednej obudowie oparty na E86C-13DR7 i 6C33C. Po roku uzytkowania tez zaczela mi strzelac lampa koncowa, po zmianie odrazu to minelo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.